Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γλυκοπατατα???η οχι??

Recommended Posts

κοριτσια βαζω στην αναζητηση αλλα δεν μου βγαζει ιδιο θεμα....

Η ερωτηση...Στα μωρακια σας δινετε την κανονικη πατατα η γλυκοπατατα?Ρωταω γιατι πρωτων εδωσα κανονικη πατατα με καροτο και εβαλε τα κλαμματα.Ειναι και φαγανουλης!δεν το περιμενα...μετα διαβαζα στο νετ σε ξενα σαιτ οτι οι περισσοτερεςς βαζουν γλυκοπατατα....Εσεις με ενδιαφερει τι κανετε που ζουμε στην ελλαδα.ΤΟ μωρο μου ειναι κ λιγο παχουλο.Και σκεφτομαι μηπως παχυνει απο την γλυκια πατατα.

Δεν ξερω γιατι δεν τρωει τα λαχανικα του...

Εβαλα και αβοκαντο χτες στα φρουτακια του κα ιδεν εγαφε.Του εκανα γαλα.

Πειτε μου κοριτσια!

Διαφημίσεις

Έχω χρησιμοποιήσει και τις δύο ανάλογα τα κέφια αν βρω γλυκοπατάτα στο

κατάστημα που αγοράζω βιολογικο παίρνω αν όχι δεν έγινε και τίποτα.

Αντιγράφω από το παρακάτω λινκ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35927&highlight=%E3%EB%F5%EA%EF%F0%E1%F4%DC%F4%E1

Γλυκοπατάτες

Το σκούρο, κιτρινοπορτοκαλί χρώμα της γλυκοπατάτας σημαίνει ότι αποτελεί πλούσια πηγή της αντιοξειδωτικής βήτα-καρωτίνης. Οι φυτικές πηγές της βιταμίνης αυτής, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό, μπορεί να επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης και να ελαττώσουν τον κίνδυνο αναπτύξεως ορισμένων μορφών καρκίνου.

Οι γλυκοπατάτες είναι επίσης πολύ καλές πηγές φυτικών ινών, βιταμινών Β6, C και Ε, φολικού οξέος και καλίου. Όπως, εξάλλου, ισχύει για όλα τα λαχανικά, δεν περιέχουν λίπη και έχουν σχετικά λίγες θερμίδες: μία μικρή γλυκοπατάτα έχει μόλις 54 θερμίδες.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

εγω παντως στο γιο μου βαζω κανονικη πατατα.βεβαια στην αρχη ψυλογκρινιαζε καπου στα μισα!ηθελε οποσδηποτε να πιει νερακι να ξεπλυνει μαλλον τον λαιμο του και μετα συνεχισε.βεβαια οταν του εβαλα λεμονακι μεσα το εφαγε σε χρονο ρεκορ.τελικα ειναι αληξθεια οτι το λεμονακι το νοστιμιζει,απλα εγω δεν εβαζζα για τον κουφο λογο οτι δεν μου αρεσει εμενα το λεμονι!!!οσο για το αβοκαντο το βαζω κι εγω στα φρουτα του οπως επισης εχθες του εβαλα μανγκο.γενικα απο ο,τι καταλαβα το παιδι μου τρωει τα παντα!!!

εγω εβαλα χτες αβοκαντο...αλλα επειδη φοβομουν για τυχον αλεργια οταν τον ειδα που ξινιζε το πρωσοπο και σφιγγοτανε φοβηθηκα παρα πολυ και το πεταξα το φαι του και εδωσα αγαπημενο και αφοβο γαλατακι!

Ο παιδιατρος μου ξερω οτι δινει λιγο πορτοκαλι αρχη κ μετα αλλα φρουτα.Και οταν ειναι 7 μηνων(σε 2 βδομαδες δηλαδη) θα τρωει και λαχανικα.Αλλα επειδη βιαζομουν να δω το παιδι να τρωει του εδωσα απο την αρχη μηλο αχλαδι μπανανα...και τρωει εδω κ 3 βδομαδες.Αλλα επειδη ολο γκρινιαζει για φαι υποθετω γιατι οταντρωει γινετε παλι χαρουμενο,,,,σκεφτηκα να του δινω κ λαχανικα...

Αλλα επειδη ειδα οτι με πατατα εκλαιγε πολυ κ με αβοκαντο σφιγγοτανε φοβαμαι κ λεω να περιμενω μεχρι τελος του μηνα που εχω παιδιατρο.

Απλως αναρωτιεμε αν ολες βαζετε γλυκοπατατα...μεχρι τωρα 1-1!!!

Διαφημίσεις

επισης τρωει γαλα 11 , φρουτοκρεμα 2 , γαλα 5 , ξανα γαλα 9 και τελος....και ολο το βραδυ κοιματε μεχρι το πρωι...μου φαινετε λιγο..Εχω συνηθισει τα 6 μεγαλα γευματα με γαλα που εκανε

εγω αγοραζω μια και επειδη ειναι μεγαλη την δινω καθ'όλη την εβδομαδα αντι πατατα(οχι καθε μερα) δινω και απο τα 2 παντως.

και εγω ειχα ακουσει για τα θρεπτικα της γλυκοπατατας για αυτο πηρα.

υπαρχουνε και ασπρες ομως βρε κοριτσια?προχθες βρηκα κατι ασπερες μικρες αλλα δεν πηρα γιατι ητανε λιγο μαραμενες...αλλα δεν ηξερα πως υπαρχουνε και ασπρες!

επισης να ρωτησω εαν ξερετε..υπαρχουνε και ντοπιες?γιατι εγω οποτε πηρα ητανε εισαγωγης...

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

οποτε βρω γλυκοπατατα αγοραζω σιγουρα και ιδιαιτερα στην αρχη οταν αρχιζαμε στερεες τροφες -μετα βαζω κανονικη πατατα γιανα συνηθιζει στις γευσεις και το διαιτολογιο της υπολοιπης οικογενειας,

οσο για το αβοκαντο ειναι το αγαπημενο του -το αγοραζω και προσεχω να ειναι αρκετα μαλακο στη υφη αυτο σημαινει οτι ειναι ωριμο (αλλιως δεν το τρωει καθολου) αν δεν βρω ωριμο το παιρνω και το αφηνω εκτος ψυγειου για 2 μερες για να ωριμασει.

ο τροπος που το κανω ειναι ο εξης: 1 μεγαλη μπανανα, την ψιχα ενος αβοκαντο και 30 μλ απο το γαλα του ΞΕΤΡΕΛΕΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!

αχ κοριτσια μετα λεμε γιατι οι αντρες ειναι μαμακηδες!!!πωςνα το κανουμε ομως?ετσι που προσεχουμε τα παιδια μας ποιος η ποια θα βρεθει να τα προσεχει????;)εμενα πινει γαλα 270 ml κατα τις 10-11 που ξυπναει μετα στις 1 φρουτα και γιαουρτακι εναλλαξ στις 4 λαχανικα στις 7 κρεμα και στις 9.30 το πολυ αλλα 270 ml γαλα και νανι μεχρι το πρωι!!!!μηπως η κορουλα σου θηλαζει για αυτο δεν τηε εχει αρχισει τα λαχανικα και την κρεμα?εμενα παντως 5 μηνων αρχισε κρεμα και φρουτα και 6 μηνων γιαουρτακι μερα παρα μερα και λαχανικα.

οποτε βρω γλυκοπατατα αγοραζω σιγουρα και ιδιαιτερα στην αρχη οταν αρχιζαμε στερεες τροφες -μετα βαζω κανονικη πατατα γιανα συνηθιζει στις γευσεις και το διαιτολογιο της υπολοιπης οικογενειας,

οσο για το αβοκαντο ειναι το αγαπημενο του -το αγοραζω και προσεχω να ειναι αρκετα μαλακο στη υφη αυτο σημαινει οτι ειναι ωριμο (αλλιως δεν το τρωει καθολου) αν δεν βρω ωριμο το παιρνω και το αφηνω εκτος ψυγειου για 2 μερες για να ωριμασει.

ο τροπος που το κανω ειναι ο εξης: 1 μεγαλη μπανανα, την ψιχα ενος αβοκαντο και 30 μλ απο το γαλα του ΞΕΤΡΕΛΕΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!

λες να του ελατωσω τα φρουτα?γιατι απο ο,τι βλεπω εσενα ειναι το ζουζουνι σου 9 μηνων και τρωει 1 μπανανα και 1 αβοκαντο!μαλλον δικιο εχει η αδερφη μου οτι τρωει πολυ ο γιος μου.για πες μου την γνωμη σου σαν πιο εμπειρη μανουλα σε παρακαλω!!!!εμενα τρωει 1 μπανανα,2 αχλαδια,1 μηλο,μισο αβοκαντο η μανγκο και 1 πορτοκαλι.βαζω και 2-3 μπισκοτακια μεσα παιδικα οταν ειναι αραιη η κρεμουλα

Διαφημίσεις

αχ κοριτσια μετα λεμε γιατι οι αντρες ειναι μαμακηδες!!!πωςνα το κανουμε ομως?ετσι που προσεχουμε τα παιδια μας ποιος η ποια θα βρεθει να τα προσεχει????;)εμενα πινει γαλα 270 ml κατα τις 10-11 που ξυπναει μετα στις 1 φρουτα και γιαουρτακι εναλλαξ στις 4 λαχανικα στις 7 κρεμα και στις 9.30 το πολυ αλλα 270 ml γαλα και νανι μεχρι το πρωι!!!!μηπως η κορουλα σου θηλαζει για αυτο δεν τηε εχει αρχισει τα λαχανικα και την κρεμα?εμενα παντως 5 μηνων αρχισε κρεμα και φρουτα και 6 μηνων γιαουρτακι μερα παρα μερα και λαχανικα.

Μου ειχε πει οτι θα ξεκινουσα σιγα σιγα με πορτοκαλι και καθολου κρεμα εμποριου ριζαλευρο κτλ,,,ετσι κ αλλιως πιο πριν ενα θεματακι με το βαρος το ειχαμε.αλλα εστρωσε.Ειναι μεγαλο μωρο...οχι παχυ...πριν ηταν.Τλπ.ΕΙπε θα ξεκινουσαμε ετσι στους 6.

Εγω ομως ξεκινησα πριν τους 6 μονη μου.Με μηλο αχλαδι μπανανα.Τρελαθηκε@@!!το τρωει ολο!Αλλα περναει ο καιρος και βλεπω οτι το γαλα δεν τον φτανει και ενα γευμα μονο με φρουτα.Καταλαβες?ειναι δικες μου πατεντες αυτες.

ΤΟ παιδι πινει 3 φορες η 4 γαλα 230 μλ την φορα.και μια φορα ενα μπολακι παιδικο φρουτοκρεμα.Αυτο.

Δεν θηλαζω.

Βλεπω που λες για γιαουρτακι.Και εγω ηθελα να δωσω...αλλα διαβαζω εδω μεσα για την ζαχαρη που περιεχουν τα παιδικα και δεν ηθελα.Και αν παρω γιαουρτι κανονικο που τρωμε εμεις να παρω αγελαδινο???γιατι κατι απο εδω κατι απο εκει θυμαμαι που λεγανε μαμαδες πιο εμπειρες οτι δεν κανει το αγελαδινο μεχρι καποια ηλικια...ΟΥΦ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΠΑΛΙ>

λες να του ελατωσω τα φρουτα?γιατι απο ο,τι βλεπω εσενα ειναι το ζουζουνι σου 9 μηνων και τρωει 1 μπανανα και 1 αβοκαντο!μαλλον δικιο εχει η αδερφη μου οτι τρωει πολυ ο γιος μου.για πες μου την γνωμη σου σαν πιο εμπειρη μανουλα σε παρακαλω!!!!εμενα τρωει 1 μπανανα,2 αχλαδια,1 μηλο,μισο αβοκαντο η μανγκο και 1 πορτοκαλι.βαζω και 2-3 μπισκοτακια μεσα παιδικα οταν ειναι αραιη η κρεμουλα

Δεν ξερω να σου πω την αληθεια. αλλα μου φενονται κ εμενα πολλα φρουτα για ενα γευματακι!!!!φαγανουλης κ ο γιοκας σου@@!!!!!εγω βαζω μισο μηλο.μιση μπανανα.και ενα αχλαδι!Αλλα εφοσον του αρεσει κ δεν τον ζοριζεις δεν νομιζω οτι ειναι κακο.Ας μας πουνε και αλλες μαμαδες που θα εχουν πιο πολυ πειρα

Αχ βρε κοριτσια απελπισια...εμενα καθολου λαχανικα φρεσκα...μόνο ετοιμη σκονη. Δοκιμασα ολους τους συνδυασμους κ μαζι σκονη τιποτα!!! Γλυκοπατατα δε δοκιμασα..τι να πω...φαστ φουντ απο τωρα!!??

cIWNp3.png

Eμένα 7 μηνών έτρωγε: 1 μήλο, 1 μπανάνα, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο και το χυμό ενός πορτοκαλιού (και ήταν και είναι αδύνατη)! (Οκ, 3/4 από το καθένα, γιατι εντωμεταξύ τρώω κι εγώ καθώς τα κοβω χεχε)

Ως και τώρα τρώει τα πάντα και σε αρκετά μεγάλες ποσότητες! και είναι ακόμη 10,5 κιλά :shock:

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κατά τη γνώμη μου κάθε παιδί τρώει διαφορετικές ποσότητες. Δεν υπάρχει πολύ ή λίγο. Όταν μίλησα στην παιδίατρο για τις ποσότητες, αυτή μου είπε ότι δεν δίνει ποτέ ποσότητες. Απλώς με ρώτησε αν αφήνει φαγητό. Όταν της είπα πως όχι, με συμβούλεψε να βάλω περισσότερο (και τότε ήταν που από μισά φρούτα αρχίσαμε τα ολόκληρα).

Θα σου έλεγα ότι το μπουκώνεις αν έτρωγε πχ 2 μπολ κρέμα. Αλλά, να, τα φρούτα είναι φρούτα, δεν είναι τίγκα στη ζάχαρη (άλλο αυτή που έχουν από μόνα τους) και είναι φουλ στις βιταμίνες.

Διαφημίσεις

Αχ βρε κοριτσια απελπισια...εμενα καθολου λαχανικα φρεσκα...μόνο ετοιμη σκονη. Δοκιμασα ολους τους συνδυασμους κ μαζι σκονη τιποτα!!! Γλυκοπατατα δε δοκιμασα..τι να πω...φαστ φουντ απο τωρα!!??

Giati το λες αυτο????απο πληροφοριες που μαζεψα στο νετ κυριως ξενα σαιτ καταλαβα οτι η γλυκοπατατα ειναι πολυ θρεπτικη και αρεσει πιο καλα στα μωρα.Η κοπελα πιο πανω παραθετει ενα λινκ που αναφερετε στην γλυκοπατατα κ την θρεπτικοτητα της.

Ισως να κανω λαθος δεν ξερω να πω με σιγουρια.Ειναι πληροφοριες που μαζεψα.

Γειά σας,

αγαπητά μέλη θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το θέμα αυτού του topic

είναι η ύπαρξη της συγκεκριμένης τροφής (γλυκοπατατα) στην διατροφή

βρέφους σχεδόν 7 μηνών,

παρακαλώ για συζήτηση άλλης θεματολογίας ανοίξτε ένα νέο θέμα ή

αναζητήστε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα θέματα.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 9 years later...

Μπορώ να δώσω γλυκοπατάτα για απογευματινό στο μωρό χωρίς όμως να έχω εισάγει λαχανικά ακόμα; σκεφτόμουν για αβοκάντο αλλά δεν βρίσκω πουθενά, μέτα τις 15 του μήνα βγαίνουν τα ελληνικά. Βρήκα όμως γλυκοπατάτα να δώσω λέτε; μόνο φρούτα και κρέμα βρώμης τρώμε. 

Στην ουσια θα ξεκινησεις εισαγωγή λαχανικών. Μας αρέσει η γλυκοπατάτα κάνει κ ωραιο πουρε με τυρι κρεμα, θελει κ αυτη λιγο προσοχή στη δυσκοιλιοτητα

Just now, maria_tweety είπε:

Μπορώ να δώσω γλυκοπατάτα για απογευματινό στο μωρό χωρίς όμως να έχω εισάγει λαχανικά ακόμα; σκεφτόμουν για αβοκάντο αλλά δεν βρίσκω πουθενά, μέτα τις 15 του μήνα βγαίνουν τα ελληνικά. Βρήκα όμως γλυκοπατάτα να δώσω λέτε; μόνο φρούτα και κρέμα βρώμης τρώμε. 

• Thanks 1