Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Διαβασα τα παρομοια θεματα...και σας λεω το δικο μου προβλημα.

Τα παιδακια μου ειναι 23 μηνων περιπου...

Μεχρι 18 μηνων ετρωγαν αλεσμενα κανονικα....μια χαρα και ικανοποιητικες ποσοτητες....κρεας, κοτοπουλο, ψαρι και φακες...και λαχανικα φυσικα.

Απο 18 μηνων μονα τους αποφασισαν οτι δεν τα θελουν τα αλεσμενα και αρχισαν να τρωνε μονα τους με τα χερια μαλιστα..

Εκει ομως αρχισε και το μαρτυριο μας....

Και δεν μιλαω για τον κακο χαμο απο τα πεταγμενα φαγητα και τις σαλτσες παντου....αλλα για το οτι σταματησαν να τρωνε βασικα πραγματα.

Βεβαια το μεγαλυτερο προβλημα το εχω με τον Θανο, η Ολγα μου τουλαχιστον δοκιμαζει...

Να σας εξηγησω...

7.30 πινουν 300γρ γαλα.

10.30 τρωνε αλεσμενη φρουτοκρεμα περιπου 250γρ....η Ολγα τρωει και κομματακια φρουτου.

14.00 μεσημεριανο....τρωνε ΜΟΝΟ πατατες, μακαρονια και ψωμι...

Κοτοπουλο τρωνε μονο σαν κοτομπουκιες (1-2 το πολυ) και ψαρι το ιδιο (εγω τα φτιαχνω, οχι ετοιμα).

Κρεας ο Θανος ΚΑΘΟΛΟΥ και σε καμια μορφη...η Ολγα μπορει κανενα κεφτεδακι ή κανενα κομματακι κοκκινιστο...

Αυγο δεν εφαγαν ποτε (ουτε εγω ...το κληρονομισαν μαλλον απο εμενα).

18.00 τρωνε τοστ, αυγοφετες, ψωμι με μελι, γιουρτι , ή την κλασσικη κρεμα...(καθε μερα και κατι αλλο)

21.00 πινουν 300γρ γαλα και ο Θανος αλλα 250γρ γαλα στις 1.30...

Ενδιαμεσα δεν τσιμπολογανε και δεν τρωνε γλυκα...καμια Kinder στο απογευματινο...που και που...

Αυτο ειναι το προγραμμα μας....τρωνε μονο πατατες, ψωμι, μακαρονια και καμια μπουκια ψαρι ή κοτοπουλο....

Τι γινεται με το κρεας?? τα λαχανικα??? τα οσπρια??

Εννοειται οτι συνεχεια τους δοκιμαζω και αλλες συνταγες και παραλλαγες...αλλα πραγματικα εχω κουραστει πολυ... :(

Η παιδιατρος μου ειπε να μην ανησυχω...και οτι σε αυτη την ηλικια τα εχουν αυτα...

Να σημειωσω οτι ο Θανος ειναι 12.500κιλα και 89 ποντους και η ΟΛγα 13.200γρ και 89 ποντους...δηλαδη κανονικη αναπτυξη (αν και ο Θανος δεν εχει παρει βαρος απο τοτε που δεν τρωει...υψος εχει παρει παντως).

Σκεφτομαι να τους κανω εξετασεις αιματος για να δω αν εχουν καμια ελλειψη σε βιταμινες....

Καμια ιδεα??

Θα μαθουν ποτε να τρωνε κι αλλα φαγητα??

Γινεται να μεγαλωσουν μονο με αυτα??

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων...

Τζινα

pHbs.jpg.png

Διαφημίσεις

Επειδη η κορη μου ηταν απο μικρη καλοφαγο παιδι τα ετρωγε ολα

αλλα ειχε μια ιδιαιτερη συμπαθεια στα μακαρονια και πατατες και πιστευω οτι ολα τα παιδια. θα ηταν καλυτερο βεβαια να τα τρωνε ολα και πιστευω αν καπως τα ξεγελασεις την ωρα του φαγητου (π.χ εγω της ελεγα αυτη η κουταλια ειναι για την μαμα ανοιξε το στοματακι να δω ποσο αγαπας την μαμα? :D ) να συνηθηζουν σιγα σιγα ολα τα φαγητα γιατι ειναι απαρετητα για την αναπτυξη τους.

Πιστευω οτι ειναι φαση και θα περασει τουλαχιστον στο ευχομαι γιατι καταλαβενω πως νιωθεις και με δυο παιδια!!!!!

αχ...πονεμενη ιστορια......

Εγω εφτυσα αιμα για να φανε. Απο 10 μηνων που αρχισαν να βαριουνται τα αλεσμενα μεχρι περιπου 13-14 μηνων που αποφασισαν τελικα να φανε μη αλεσμενα......αλλα πολυ μικροτερη ποσοστητα.

γενικα....νομιζω οτι εχεις παρατινει πολυ τα αλεσμενα. 18 μηνων ειναι μεγαλα για να τρωνε αλεσμενα. Τωρα απλα ειναι το μεταβατικο σταδιο για κανονικο φαγητο....αλλα ειναι ομως αρκετα μεγαλα και εχουν αρχισει να εχουν προτιμισεις. Δεν εχουν μαθει να τρωνε τα φαγητα σκετα αλλα αλλεσμενα μαζι με αλλα κι ετσι οι γευσεις μπερδευονται. Πχ...σκετο μπροκολο τρωνε? Σκετο βρασμενο καροτακι? Νομιζω οτι αν επιμεινεις στα μεμονομενα φαγακια....κατι θα καταφερεις στο τελος. Πρεπει παντος να μαθουν τις τροφες αυτουσιες. Επισης, θα σου ελεγα να μην τους δινεις συνεχεια πατατες (αν τις κανεις τηγανιτες ειναι πολυ ανθυγυεινο) και γενικα φαγητα που τους αρεσουν, μονο και μονο για να τρωνε κατι και να μη μενουν νηστικα. Αστα και ας πεινασουν....καποια στιγμη θα φανε.

Εχουν μαθει οτι αν δε φανε......θα υποκυψεις....και θα τους κανεις το χατηρι. Αν κανουν ναζια...στο τελος θα φανε τα αγαπημενα τους μακαρονια-πατατες. Ακομα θα σου ελεγα να μην τα βαζεις στα καρεκλακαι για να τρωνε. Εμενα τουλαχιστον....το βλεπουν πια πολυ αρνητικα και δεν καθονται. Τα βαζω στο τραπεζι το δικο μας. Κατεβαινουν...ξανακαθονται....νιωθουν οτι ειναι κατι αλλο αφου κι εμεις εκει τρωμε (οχι μαζι τους την ιδια ωρα). ειναι βασανο αυτο...το ξερω......αλλα πρεπει να καταλαβεις οτι τα παιδια μεγαλωσαν και βαριουνται και θελουν να μιμουνται! Τελος, για τη φρουτοκρεμα.....γιατι τη δινεις ακομα αλεσμενη? Δεν ειναι μωρα πια! Δεν υπαρχει κανενας λογος. Μπορουν πολυ καλα να φανε μιση μπανανα, λιγο αχλαδακι κλπ. Πιστεψε με ειναι ικανοποιιτικη η ποσοσητα αυτη. Ααα ναι και κατι αλλο. Εγω βλεπω οτι τα παιδια με καθοδηγουν ετσι ωστε να μην τηρω "ευλαβικα" πια το προγραμμα φαγητου. Πχ. το πρωι εκει που παιζουν, σε ασχετη στιγμη, μπορει να δουν τις μπανανες και να ζητησουν να φανε. Θα φανε 3-4 μπουκιες. Μετα απο λιγο μπορει να πιουν λιγη πορτοκαλαδα στημενη, ή λιγο αχλαδι ή λιγο κεικ ή λιγο ψωμακι. Ετσι τρωνε και παιζουν μαζι. Ε τα κοινηγας και λιγο απο πισω την ωρα που παιζουν, να φανε καμια μπουκια ακομα.....και να τα φρουτακια....τα εφαγαν τελικα.

Πρεπει να προσπαθησεις εσυ τα ΣΚ...γιατι αν περιμενεις απο τη νταντα.....

καλημερα,εχεις προσπαθησει να τα ξεγελάσεις λίγο...δηλαδη τι εννοω...στα μακαρονακια να βαλεις και λίγο κιμα (για το κρεας) ή ας πουμε εγω στις φακές που δε τις ετρωγε βαζω και κριθαρακι και γινονται οχι σουπα αλλα ζουμερες(γιατι της αρεσει παρα πολύ το κριθαρακι)...

γεια σου Τζινα. Αντιμετωπιζω κι εγω παρομοιο προβλημα, τελικα μάλλον ειναι της ηλικιας! Ο δικος μου βεβαια ειναι 18μηνων αλλα εδω και 2 μηνες οχι μονο δεν πηρε βαρος αλλα εχασε και 200γρ!! Παρολα αυτα, τρωει κρεας αρκει να ειναι αλεσμενο, τρωει μπουκιτσες ψαρι (μια-δυο με το ζορι) και τουαρεσουν πολυ και οι φακες! Το απογευμα του φτιαχνω ενα τοστ ζαμπον τυρι και το κανει βολτα στο σαλονι αλλα το τρωει....του το κοβω στα τεσσερα και τρωει τα 2 κομματακια...Επισης του αρεσει πολυ το μπροκολο και το κουνουπιδι με σαλτσα μπεσαμελ αλλα με πολυ τυρι μεσα..δοκιμασε το ετσι αν του αρεσει το τυρι. Με το κοτοπουλο πως τα παει? Εγω του το φτιαχνω σαν σουπα με καροτα και πατατες, κοκκινη πιπερια, και του αρεσει πολυ αλλα χοντροαλεσμενη...με κομματακια δηλαδη. Επισης βρηκα οτι κατι που δεν του αρεσε σημερα μπορει να του αρεσει αυριο γι' αυτό μην τα παρατας...ξαναδοκιμασε! Αντε και καλο κουραγιο!

Διαφημίσεις

θα πω οτι είναι μεταβατικό στάδιο και θέμα αλλαγής από το αλεσμένο στο "μασητό". Ίσως αν στολίσεις το φαγητό π.χ. ο αρακάς πάνω στονπουρέ να φτιάχνει μια φατσούλα και ν ατα παροτρύνεις έλα να φάμε την μυτούλα τα ματάκια. Αν κάνεις τα λαχανικά βρασμένα,σουβλάκι. ή αφού τους αρέσουν τα μακαρόνια αν κάνεις κανελόνια με λαχανικά ή κιμά, ή παστίτσιο. Μπορείς να κάνεις και πατάτες με κιμά με μπεσαμέλ. Μπορείς να καλέσεςι παιδάκια 1-2 στο σπίτι και να τα βάλεις να φάνε μαζί. Το λέω γιατί ο δικός μου που δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα μόλις πήγε παιδικό σταθμό τρώει τα πάντα. Άρα δεν έιναι θέμα όρεξης αλλά θέμα διάθεσης. Στον παιδικό σταθμό τους βάζουν φακές με ένα κομμάτι φέτα μέσα και το τρώνε μια χαρά. Ίσως αν δοκιμάσεις να φτιάξεις φακές με αυτά τα ζυμαρικά της ΑΒΕΖ τα γραμματάκια να φάνε και λίγες φακές, θα έχουν τραβήξει τα ζυμαρικά το ζωμό από τις φακές οπότε κάτι θα ωφεληθούν. Αντί για φασόλια δοκίμασε τις "χάντρες" που είναι και πιο γλυκά και τρυφερά μαζί με πατατούλα μαγειρεμένα. Μπορείς να τους πεις δεν θα το φάμε όλο, θα φάμε το μισό και να χωρίσεις το πιάτο στη μέση έτσι θ ανιώσουν οτι κάπου γίνεταικαι το δικό τους. Ήνα τους πεις θα φάμε 10 κουταλιές για κάθε κουταλιά θα πέρνουμε ένα παιχνιδάκι από εδώ και θ ατο βάζουμε εκέι. Για να δούμε πόσα παιχνιδάκια μπορέιτε να φάτε!? Πόσο μεγάλη είναι η κοιλίτασ? σαν τον κακό λύκο που έφαγε την κοκινοσκουφίτσα! κ.λ.π.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

GINA μου νομιζω μια χαρα ειναι τα παιδακια σου... 2 κοτομπουκιες για την ηλικια τους ειναι μια χαρα (φαντασου οτι 5 τρωω εγω και μεζι με τα συνοδευτικα χορταινω..) Πλεον τα παιδια δεν θα τρωνε την ιδια ποσοτητα που ετρωγαν στα αλεσμενα .. Αν βαλεις την ποσοτητα του φαγητου ενος βρεφους 10 μηνων (πατατες καροτα κλπ) σε ενα πιατο ενηλικα θα δεις οτι ειναι ενα γεματο πιατο.. Οποτε ειναι λογικο να τρωνε πολυ μικροτερες ποσοτητες αφου εχουν μικροτερα στομαχακια τωρα που δεν τρωνε πλέον αλεσμενα.

Τωρα οσο αφορα την ποικιλία των τροφων, ο δικος μου ο παιδιατρος ηταν σαφης και ξεκαθαρος.. "Θα τρωει πλέον απο το δικο σας φαγητο, αλλα υποψην σου οτι θα τρωει αυτο που θελει.. θα επιλεγει την τροφη του αναλογα με τις γευστικες του προτιμησεις οπως την επιλεγεις κι εσυ.."

Εγω σαν παιδακι αλλα και σαν ενηλικας δεν εχω φαει ποτε μου οσπρια φρουτα και λαχανικα.. Ξεκινησα να τρωω φακες (μια φορα το μηνα) σε ηλικια 26 ετων.. μεχρι τοτε η μαμα μου τηγανιζε πατατες και κεφτεδακια για μενα..

Δοκιμασε τα τιπς που σου λενε τα κοριτσια αλλα δεν θα παθουν και τιποτα αν τελικα δεν φανε ποτε τους μια τροφη..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

συμφωνω με τη dora...απλά προσπαθησε το δε ξέρεις μπορει να ξεγιελιεται και να τρωει καμποσο...πχ εμενα αυγο δε τρωει με κανενα τροπο οποτε αρκουμε στο να παιρνει ουσιες απο πραγματα που εχουν αυγο πχ χυλοπιτα χωριατικη,κεικ σπιτικό κλπ κλπ.

Η δικιά μου γενικώς τρώει απόλα. Μέχρι τον Σεπτέμβρη σχεδόν όλα τα φαγητά τα τρώγαμε αλεσμένα. Πως ξεκίνησε σχολείο εκεί της τα δίνανε πατημένα με πιρούνι. από τοτε και εγω. Φυσικά την φρουτοκρεμα την τρώμε ακόμα αλεσμένη γιατί δεν πρόκειτε αλλιώς να φάει 5 φρούτα ολόκληρα. Το μεσημεριανό μας το τρώμε πατημένο με το πιρούνι. ΄Βέβαια κάνουμε περισσότερη ώρα. Δεν τρώει όλη την ποσότητα γιατι προφανώς κάποια στιγμή βαριέται. Το υπόλοιπο την το αλέθω και της το δίνω. Το απογευμα τρώμε ή αυγό (τρελλαίνεται) ή φαρίν λακτέ. Προσπάθησα να της δώσω ψωμί με κασέρι ή τόστ (χωρίς αλλαντικά- προτιμώ να μην τα φάει από τώρα) αλλα δεν τρώει. Μασουλάει καναδυο μπουκιές και μετα τα φτύνει. οπότε μένει νηστική.

.png

Σας ευχαριστω για τις συμβουλες.

Τα περισσοτερα τα εχω κανει...δηλαδη κολπα με σχεδια και χρωματα και παραμυθακια ...αλλα δεν .....

Τα αλεσμενα μονα τους επελεξαν να σταματησουν 18 μηνων, αργα μεν, αλλα ξερω παιδακια που και 2,5 τρωνε αλεσμενα.

Η παιδιατρος ηταν καθετη να μην τα πιεσω γιατι απλα δεν ηταν ετοιμα για κανονικο φαγητο...και αυτο εκανα.

Μονα τους τα εκοψαν ....οταν ηταν ετοιμα.

Η Ολγα δεν ειναι τοσο δυσκολη, σημερα εφαγε κανονικα μακαρινια με κιμα ενα ολοκληρο πιατο!!

Ο Θανος ειναι το προβλημα.....

Παντως επειδη αρρωστησαμε κιολας και ηρθε η παιδιατρος με την ευκαιρια, ξαναεθεσα τους προβληματισμους μου για την ποικιλια και ειπε να μην τον πιεζω με τιποτα...θα εχω χειροτερα αποτελεσματα.

Θα τους κανω και μια εξεταση αιματος να δω για την αναιμια και βλεπουμε...

Παντως κι εγω...ετσι μιζερη ημουν!!!

pHbs.jpg.png

Διαφημίσεις