Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΧΩ ΔΙΛΗΜΜΑ...ΜΕΓΑΛΟ

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,έχω δίλημμα μεγάλο κ είπα να ακούσω απόψεις..

Εμένα η μικρή μου είναι 19 μηνών, πολύ προσκολλημένη σ' εμένα. Αν και τους τελευταίους 10 μήνες εργάζομαι κ καταφέραμε να κάθεται με την γιαγιά της, ευτυχώς. Η τύχη όμως τελείωσε γιατί η γιαγιά μας, ούσα κουρασμένη κ καρδιοπαθείς παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας.Έτσι αναγκαστικά είπαμε πως δεν πρέπει να την κουράσουμε άλλο..

Δύο λύσεις σκεφτήκαμε(το δίλημμα που λέγαμε!!), ή θα πάει η μικρή παιδικό σταθμό ή θα σταματήσω την δουλειά μου.

Η αλήθεια είναι πως ο μισθός μου δεν είναι σοβαρό ποσό που θα μας λείψει κ δόξα το Θεώ, η δουλειά του σύζυγου πάει καλά, προς το παρόν..Για διάφορους λόγους όμως, είπα ας μην σταματήσω την δουλειά κ ας προσπαθήσω τον σταθμό..

Ε, κοντεύω να αρρωστήσω!!Χθες πρώτη μέρα, πλησίασε η καημένη λίγο τα παιχνίδια κ μόλις μ' έχασε από το οπτικό της πεδίο, έγινε μωβ από το κλάμα..μέχρι εμετού!!

Σήμερα, ξαναπήγαμε(ήρωας εγώ!!) κ δεν ξεκόλαγε από πάνω μου..έκλαιγε παρ'όλο που ήμουν εκεί..Η δασκάλα μου είπε να την στείλω αύριο με το σχολικό για να μην με δει..Και γενικά όμως δεν με βοήθησε η στάση της γιατί έδειχνε λίγο τρομοκρατημένη..

Εγώ όμως έχω άδεια μέχρι την Παρασκευή που ήλπιζα να τελειώσει η διαδικασία...

Και σήμερα πρέπει να αποφασίσω..

Να την πάω στον παιδικό μέχρι κάποια στιγμή να συνηθίσει ή να σταματήσω την δουλειά για να την μεγαλώσω???

Κορίτσια σόρρυ για το μεγάλο ποστ...

Διαφημίσεις

Προτείνω να κάνεις αυτό που σου λεει η καρδιά σου.

Εσύ το έχεις πάρει απόφαση ότι θα πάει παιδικό?Ξέρεις φαντάζομαι ότι τα μωρά αισθάνονται τις δικες μας ανασφαλειες και συναισθηματα.Και αν οπως λες είναι πολύ δεμένη μαζί σου σίγουρα σε καταλαβαίνει.

Λογικό βέβαια το βλέπω να μην θέλει να παει μια που συνήθισε με τη γιαγιά της ή και μαζί σου.

Η απόφαση λοιπόν είναι δική σου.

Αν είσαι σίγουρη οτι θελεις να παει (το τονιζω αυτο) συνέχισε τη δοκιμή και σίγουρα καποια στιγμή θα συνηθίσει.Δεν υπάρχει παιδακι που εμεινε για παντα σπιτι του!

Πάντως σκέψου και τα κατα του παιδικού (ιώσεις ,γρίπη κτλ κτλ κτλ) αλλα και τα κατα του να σταματήσεις τη δουλειά σου.

Τώρα ή που σε βοήθησα ή που σε μπέρδεψα χειρότερα.

dhtZp3.png

Φοβερό δίλημμα. Η αλήθεια είναι ότι κανεις δεν μπορεί να σου το απαντήσει παρά μονο εσύ. Το ίδιο είχα σκεφτεί και εγώ όταν γέννησα. Αν και τον κρατά η μαμά μου εμένα το μόνο που με εβγαλε από το δίλημμα και αποφάσισα να συνεχίσω είναι ότι δούλευα ήδη 17 χρόνια, με 2-3 χρονια ακόμη δουλειάς συμπλήρωνα τα ένσημα για να πάρω "αν πάρω" κάποια στιγμή σύνταξη στα 55 με το ανήλικο. Αν όμως δεν μπορούσε να τον κρατήσει η μαμά μου δεν θα τον πήγαινα σε παιδικό, θα σταματούσα την δουλειά. Το είχαμε συζητήσει με τον άντρα μου. Πάντως πέρα απο ολα τα υπόλοιπα πολύ σημαντικά όμως !! -οτι η γυναίκα πρέπει να είναι ανεξάρτητη, να στηρίζεται στα πόδια της κλπ- η αλήθεια είναι μια ότι κάνουμε παιδια και τα μεγαλώνουν άλλοι. Δουλεύω τώρα εδώ και 16 μήνες αλλά παρόλα αυτά κάθε πρωϊ που φεύγω αισθάνομαι τύψεις. Αν ο μόνος λογος που θέλεις να σταματήσεις την δουλειά είναι επειδή κλαίει τότε ίσως δεν χρειάζεται να το κάνεις γιατί όλα τα παιδάκια ακόμη και τα πιο δύσκολα συνηθίζουν. Σου εύχομαι να πάρεις την σωστή απόφαση.

σχετικά με τη δουλειά σου δεν μας λες πολλά...

ειναι κατι που το σπουδασες, που το έψαξες πολύ, που σε γεμίζει;

ή ειναι μια δουλειά που "την κάνεις για την κάνεις";

Soula η αλήθεια είναι πως με μπέρδεψες χειρότερα..Κ επίσης αλήθεια είναι πώς δεν θέλω να την πάω στον παιδικό σταθμό γιατί όπως όλες οι μαμάδες θέλω για το παιδί μου το ιδανικό..να πάει αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία..Η δουλειά μου δεν είναι κάτι φοβερό, είμαι στο λογιστήριο μιας εταιρίας εδώ κ 5 χρόνια. Πιστεύω όμως πως επειδή είμαι σχετικα σε καλή ηλικία,31, αν διακόψω για 2 χρόνια θα καταφέρω να επανέλθω στον εργασιακό χώρο γενικά. Εσείς τι λέτε??

Φυσικά κ είναι μια δουλειά που με γεμίζει αυτή τη στιγμή κ φυσικά πιστεύω στην γυναικεία ανεξαρτησία πάσης φύσεως..Αλλά βάζοντας σε προτεραιότητα το παιδί κ το δικό του καλό έρχομαι σ'αυτό το δίλημμα..

Διαφημίσεις

και εγώ δοκίμασα να τον βάλω παιδικό 2 χρονών και είχα τα ίδια με την κορούλα σου. Τελικά ξανακάτέληξε στη γιαγια. Αν όμως δεν είχα τη γιαγιά, νομίζω θα τον άφηνα. Δεν είχα άλλη εναλλακτική και από ό,τι λένε οι μανούλες, έτσι κάνουν στην αρχή όλα! Καλή συνέχεια

Bιωσα αυτο που βιωνεις ακριβως (η γιαγια βοηθησε μεχρι που η υγεια της...) . Η μονη διαφορα μας ειναι οτι δεν με επαιρνε να σταματησω την δουλεια. Σου τα λεω οπως τα εζησα λοιπον.

10 μερες κλαματα και οδυρμοι. Εμπαινε με κλαμα και εβγαινε με κλαμα. 1 εβδομαδα με το πο εβλεπε την δασκαλα ανοιγε τα χερακια να παει και γενικα πηγαιναμε πολυυυ καλα αλλα μας εσκασε ιωση . Ελπιζω να μην ξαναπερασω παλι την προσαρμογη απο την αρχη γιατι δεν θα αντεξω αλλα μετα τις 10 μερες ηταν πολυ πιο καλα η κατασταση.

Αν αντεξεις σιγουρα το παιδι δεν θα κλαιει για παντα και θα καταλαβει αυτο που μεχρι τωρα δεν εχει καταλαβει (οτι παει εκει και μετα επιστρεφει και παλι σπιτι). Μπορει να φαινεται αυτονοητο σε εμας αλλα εκεινα δεν ξερουν τι συμβαινει και ....

Παντως απο προσωπικης πειρας αν δεν ηταν αναγκη δεν θα πηγαινα παιδι σε παιδικο πριν μιλησει. Χωρις να σημαινει οτι ειναι το σωστο και να σε επηρεασω.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Τεραστιο διλημμα σε καταλαβαινω απολυτα! Ο δικος μου ειναι 4,5 ετων κι ακομη θελω να καθομαι μαζι του αντι να πηγαινω στη δουλεια, αλλα καποιος φοβος για τα οικονομικα με κραταει.

Εγω παντως δεν τον πηγα παιδικο σταθμο σε αυτην την ηλικια, πηρα γυναικα που κρατουσε το παιδι στο σπιτι της πεθερας μου, για να ειμαι ησυχη. Αν το παιδι κοιμαται το μεσημερι, μπορει να ερχεται η γυναικα 6 ωρες, πχ 8 πμ εως 2 μμ και μετα να φευγει αφου κοιμησει το παιδι στην πεθερα σου. Μεχρι να ξυπνησει το παιδι θα εχεις γυρισει απο τη δουλεια, θα εχεις ξεκουραστει λιγο απο τη λατρα του παιδιου και θα εχεις πιο πολλη λαχταρα να το παιξεις.

Οι τιμες κυμαινονται απο 400 εως 500 ευρω για 5 η 6 ωρες τη μερα, μαζι με δωρα.

Αν πιστευεις οτι μπορεις να ανταπεξελθεις, ειναι καλο, το εζησα και το ξερω. Και δε χανεις την ανεξαρτησια σου, ουτε τη συνταξη σου.

Ελπιζω να σε βοηθησα. Καλη επιλογη.

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας..mamvas να σου πω την αλήθεια την σκέφτηκα κ εγώ την γυναίκα στο σπίτι αλλά είναι δύσκολο να βρω έτσι γρήγορα που πρέπει να γίνουν όλα, κ φυσικά ανεβαίνει κ το κόστος..Η έκπληξη όμως έγινε σήμερα..Είχα πει στο σταθμό να έρθει το σχολικό να την πάρει μήπως είναι καλύτερα..Κ ως εκ θαύματος...δεν έβγαλε κιχ!!!Κλαψούρισε λίγο όταν πήγε από δασκάλα σε δασκάλα κ αυτό ήταν!!Ακόμη κ όταν με είδε δεν έτρεξε να την πάρω κ δεν ήθελε να φύγουμε...Ετσι ηρέμησα κ εγώ λιγο..Και απολαμβάνω τις στιγμές μαζί της μεχρι να γυρίσω στην δουλειά αλλά πιστέψτε με..η καρδιά μου είναι κομμένη στην μέση..να θέλεις να δουλέψεις κ να κάνεις διάφορα κ από την άλλη να μην σου φτάνουν οι στιγμές που ζεις μαζί με το παιδί σου...να θέλεις να μην χάσεις ούτε λεπτό!!!Κλαψ..