Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν πίνει νερό!

Recommended Posts

το αγοράκι μου κοντεύει 12 μηνών και γυρίζει απ΄την άλλη μόλις δει οτι πάω να του δώσω νερό.Τι συμβαίνει? Είναι δυνατόν να μην θέλει να πίνει καθόλου νερό?

Ουτε μετά το φαγητό...?

Διαφημίσεις

ΚΑι η κόρη μου στην αρχή δεν το ήθελε και τώρα κατεβάζει μπουκάλια.

Αυτό που έκανα εγώ ήταν αρχικα να της το δώσω με ποτηράκι και καλαμάκι οπότε το είδε και σαν παιχνίδι.

Με το μπιμπερό δεν πίνει σχεδόν καθόλου.

Εχει τώρα ένα ποτηράκι και φροντίζω να το αφήνω σε εμφανες σημειο εκει που παίζει οπότε παει και το παίρνει μονη της .

dhtZp3.png

Ο δικός μου το καλοκαίρι ζήταγε πολύ νερό. Τώρα που δεν κάνει ζέστη, ούτε για πλάκα! Με το ζόρι του δίνω λίγο κάθε μέρα, μετά το μεσημεριανό, και το απόγευμα μετά την παιδική χαρά.

Διαφημίσεις

Mhn στεναχωριεσε ουτε ο δικος μου ο μικρος πεινει θηλαζεις; μαλλον το περνει απο εκει...

τον θήλαζα μέχρι 9 1/2 μηνών . Δοκίμασα και με καλαμάκι αλλά το μόνο που κάνει είναι μπουρμπουλήθρες και ξεκαρδιζόμαστε....

η παιδίατρος μου είπε οτι αν διψάσει θα πιει αλλά πως γίνεται να μην διψάει ποτέ?

• 4 weeks later...

κι εμείς δεν το πίναμε το νεράκι, αλλά σιγά σιγά το συνήθισε και τώρα το πίνει ευχάριστα...σε τί του το δίνεις;

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

• 1 month later...
κι εμείς δεν το πίναμε το νεράκι, αλλά σιγά σιγά το συνήθισε και τώρα το πίνει ευχάριστα...σε τί του το δίνεις;

σε ποτηρακι, με καλαμακι, οπως να΄ναι αλλα δεν..και καθε φορα του φτιαχνω χυμο για να σιγουρευτω οτι θα πιει κατι υγρο. συνεχιζει ακομα και σημερα να πινει σπανια (πχ.οταν ειχε πυρετο κανα δυο βραδυα) και ειναι 14 μηνων.

Σ'εμάς καμία φορά πιάνει το "συντριβανάκι". Ανοίγουν το στοματάκι και τους πετάω νεράκι από την πιπίλα του μπιμπερό από απόσταση. Αυτές, πάλι, το θεωρούν αστείο και έτσι κάτι πίνουν. Αλλά εχω παρατηρήσει ότι γενικά τα παιδιά με το νερό είναι με τα κέφια τους. Εκεί που δε θέλουν να το δουν, πίνουν μπουκάλια, κι εκεί που λες το μωρό μου τι έπαθε και πίνει τόσο πολύ νερό, σταματούν να το πίνουν. :?

wyaMp2.pngcEVCp2.png

• 3 weeks later...
ΚΑι η κόρη μου στην αρχή δεν το ήθελε και τώρα κατεβάζει μπουκάλια.

Αυτό που έκανα εγώ ήταν αρχικα να της το δώσω με ποτηράκι και καλαμάκι οπότε το είδε και σαν παιχνίδι.

Με το μπιμπερό δεν πίνει σχεδόν καθόλου.

Εχει τώρα ένα ποτηράκι και φροντίζω να το αφήνω σε εμφανες σημειο εκει που παίζει οπότε παει και το παίρνει μονη της .

Ακριβως το ιδιο και εδω. Δεν πινει νερο ΠΟΤΕ με μπιμπερο (ετσι και αλλιως θελω σιγα σιγα να το κοψει αυτο) οποτε της δινω σε ποτηρακι ειδικο που εχει καλαμακι και πινει μια χαρα. Ειδικα αμα φαει ή εχει παιξει και τρεξει μπορει να κατεβασει μεχρι και 150 μλ την φορα. Για δοκιμασε ετσι να δεις τι θα κανει. Εγω της προσφερω συνεχεια μεσα στην μερα, γιατι το γαλα εχει αρχισει και το ψιλοκοβει. Μονο βραδια το τρωει, αλλιως δεν το θελει. Το εχει συνδιασει με τον υπνο νομιζω.......οποτε χρειαζεται υγρα.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Πώς την έμαθες να ρουφάει από το καλαμάκι; Με τίποτα οι δικές μου να το καταφέρουν, όπως κι αν έχω προσπαθήσει να τους το δείξω. Γυρίζουν το καλαμάκι μέσα στο στόμα γελώντας και μετά το σπρώχνουν όλο αηδία.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Πώς την έμαθες να ρουφάει από το καλαμάκι; Με τίποτα οι δικές μου να το καταφέρουν, όπως κι αν έχω προσπαθήσει να τους το δείξω. Γυρίζουν το καλαμάκι μέσα στο στόμα γελώντας και μετά το σπρώχνουν όλο αηδία.

Αν σου πω θα γελασεις λοιπον......:) Ειναι σφουγγαρια τα μικρα, και φοβεροι μιμοι σωστα? Σωστα.....καπου στον 9ο λοιπον εκει γυρω εγω επινα νερακι με καλαμακι απο ενα μεγαλο ποτηρι δροσερο νερο. Με εβλεπε λοιπον η μικρη. Το εβαζε και εκεινη στο στομα. Τοτε ουτε που σκεφτομουν να μαθει να πινει με καλαμακι. Για παιχνιδι της το εκανα. Φυσαγα λοιπον με δυναμη νασου οι μπουρμπουλιθρες, νασου τα γελια και οι χαρες. Ξανα παλι εγω τα ιδια, μεχρι που το επερνε εκεινη στο στομα και προσπαθουσε να φυσηξει. Της εδειχνα πως να το κανω, μια δυο εικοσι το πετυχε η ρουφιανα :-D:grin: ΕΚΕΙ να δεις γελιο και τρελλα.....μετα σιγα σιγα το εκανε ολο και πιο καλα. ΑΛΛΑ για να φυσηξεις ειναι φυσικο επακολουθο οτι πρεπει να ρουφηξεις αερα.....χεχεχεχε οποτε το εκανε αυτο ΜΕ το καλαμακι στο στομα....φυσικα τραβαγε νερο και πνιγοταν.....αλλα κανε κανε καταλαβε πως γινεται το κολπο. Ετσι οταν της πηρα (απο περιεργια περισσοτερο γιατι στα μαγαζια μου ελεγαν ειναι μικρη για καλαμακι) ποτηρακι κλειστο με καλαμακι, με το που της το εδωσα ηξερε πως δουλευει και αρχησε να πινει. Τωρα πινει ΜΟΝΟ απο αυτο. Κανενα αλλο ποτηρι μεταβατικο δεν της αρεσε....με την καμια......:lol: Τελικα αμα τους το κανεις παιχνιδι το μαθαινουν με κεφι και πιο γρηγορα. Επινε κανονικα καλαμακι απο 11 μηνων περιπου :roll: Δοκιμασε το ετσι να δεις αν θα τους αρεσει...που ξερεις.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Να σου πω, δεν είναι καθόλου κακή η σκέψη σου. Μα καθόλου κακή. Σαν χαζή νιώθω που δεν το σκέφτηκα :rolleyes: Θα αρχίσω κι εγώ να κάνω μπουρμπουλήθρες, λοιπόν :D Αν και πίνουν με το ποτηράκι, αλλά θέλω ναβρω έναν τρόπο κάποια στιγμή να απαλλαχτούμε από τα μπιμπερό και το καλαμάκι ακούγεται τέλεια ιδέα. Σ'ευχαριστώ πολύ :D

wyaMp2.pngcEVCp2.png