Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους ,

θυμηθηκα ενα προβλημα που ειχα στην εγκυμοσυνη μου και ειπα να το γραψω μηπως και καμια αλλη κοπελα αντιμετωπιζει το ιδιο η το εχει ακουσει .

Γυρω στον 5-6 μηνα αρχησανε να με πιανουνε αρρυθμιες στην καρδια , δεν τις ειπανε ακριβως αρρυθμιες αλλα εκτακτες συστολες , πολλες μαζεμενες , μπορει και επι 1 ωρα να χτυπουσε ετσι η καρδια μου με λιγα διαλλειματα και 3ανα μετα τα ιδια , ολο αυτο κρατησε συνολο 20 μερες , ενα 5ημερο στην αρχη , μικρη διακοπη και 3ανα 5-6 μερες , και αλλη μια φορα το ιδιο . Πηγα σε 2 καρδιολογους και εκανα υπερηχους στους οποιους δεν βρεθηκε τιποτα απολυτως , ολα φυσιολογικα . Μολις το μωρακι μας αρχησε να εμπαιδονεται και να κατεβαινει περασανε ολα αυτα . Τωρα που σκεφτομαι πιστευω οτι ισως ειχε σχεση οτι ειχα φτασει τοτε αισιως τα 90 κιλα και γενικως ειχα παρει πολυ βαρος . Εχει συμβει σε καμια αλλη κοπελα αυτο ? ηταν πραγματικα πολυ τρομακτικο για οσο διαστημα διερκεισε αν και ολοι οι γιατροι με ειχανε διαβεβαιωσει οτι δεν πρεπει να φοβαμαι ιδιαιτερα ο γυναικολογος μου που ητανε σε επικοινωνια με την καρδιολογο οταν ειχα παει .

Διαφημίσεις

Εγώ σε γενικές γραμμές αν ο γιατρός μου λέει δεν έχεις τίποτα το πιστεύω... Άρα δεν έχεις τίποτα.

Είχα ένα βράδυ αρρυθμίες και κάτι που μάλλον είναι φύσημα (γιατί έχω ένα αθώο φυσηματάκι) αλλά εκείνη την ώρα με είχε ανησυχήσει πολύ. Την άλλη μέρα το πρωί που το ΄ψαξα στο ιντερνετ έλεγε οτι είναι συνηθισμένο στην εγκυμοσύνη λόγω της αύξησης του αίματος κτλ. Τώρα 20 μέρες βέβαια είναι ένα μεγάλο διάστημα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τα 90 κιλά μου ακούγεται μάλλον λογικό να αντιδρά το σώμα με διάφορους τρόπους. Πόσα ήσουν πριν;

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Και σε μένα έχει συμβεί 2-3 φορές να ξυπνάω το βράδυ με "ένταση" σαν να χτυπάει περισσότερο η καρδιά μου.Αφού μου ερχότανε να κουνάω χέρια πόδια για να φύγει αυτή η ένταση.Δεν ξαναέγινε όμως και δεν το έδωσα σημασία.

Αυτό το έπαθα κι εγώ ένα βράδυ. Λες και δεν μου έφτανε ο αέρας που ανέπνεα. Δεν είναι όμως το μόνο. Έχω υπερβολικούς πόνους σε μέση και πλάτη και το χειρότερο είναι πως κάτω από το στήθος πονάω τόσο που είναι λες και κάποιος μου έχει δώσει μπουνιές.

oIKlp2.png

Καλησπερα κοριτσια τωρα καταφερα να ξαναμπω , ειχα βαλει στην εγκυμοσυνη 24 ολοκληρα κιλα :( οποτε μαλλον απο εκει οφειλοτανε συν το πολυ αγχος που ειχα για ολα και τα παντα .Εντα3ει ευτυχως τα εχασα ολα συν αλλα 5 και μαλλον νοιωθω φυσιολογικη τωρα , ομως φοβαμαι πολυ μην τυχων 3ανασυμβει στη 2η εγκυμοσυνη και οι χαζοαρρυθμιες και τα πολλα κιλα , δηλαδη ειμαι αποφασισμενη να ακολουθησω διατροφη απο διαιτολογο σε ολη τη διαρκεια αλλα με εχουνε απογοητευσει 1-2 ατομα που μου λενε οτι δεν θα μπορω να κρατηθω στους πειρασμους και διαφορα τετοια . Τελως παντων , με το καλο να ερθουνε τα παιδακια σας με υγεια και πολυ πολυ αγαπη φιλακιααααα

Διαφημίσεις

Και εγώ το ίδιο νιώθω εδώ και λίγο καιρό –για την ακρίβεια από τότε που μπήκα στον 5ο άρχισε να γίνετε εντονότερο- και έχω θορυβηθεί, προφανώς τα κιλά παίζουν ρόλο, παρόλο που δεν έχω πάρει πολλά 5 μέχρι τώρα, ξεκίνησα με αρκετά και τώρα είμαι αισίως στα 85 :oops::oops:

• 2 εβδομάδες μετά...

grafistria από το να ανησυχείς σίγουρα καλύτερο είναι να συγκρατηθείς ! 13-19 κιλά πρέπει να παίρνουμε σύνολο λέει ένα πολύ έγκυρο βιβλίο που έχω. Βέβαια έχω μια φίλη που επιμένει οτι οι γιατροί λένε 12 αλλά και εγώ που τρώω πολύ φυσιολογικά έχω πάρει στην 23η βδομάδα ήδη 9.

Είναι κρίμα να χαλάει το σώμα μας σε αυτή την ηλικία, και εμείς να μην κάνουμε τίποτα. Αυτό έχουμε και το μυαλό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε... Δεν πρέπει να τα φροντίζουμε;

g4BDp3.pngyCdLp3.png

καλησπερα σου και με το καλο να ερθει το παιδακι σου ,

ο γιατρος εμενα ειχε πει το ιδανικο ειναι το πολυ 10 κιλα , ο διαιτολογος μου απο την αλλη μου εγγυαται οτι θα μοοθ δωσει μια τοσο καλη διατροφη οπου δεν θα παρω πανω απο 8 κιλα και δεν θα πεσουνε αιματοκριτες κτλ . Επειδη εφαγα 10 μηνες διαιτας για να χασω αισιως 25 κιλα θα ελεγα οτι ειναι πολυ δυσκολο να χασεις βαρος μετα απο την εγκυμοσυνη αμα παρεις πανω απο το επιτρεπτο οριο .

Εγω δεν ειπα οτι δεν θα συγκρατουμε κτλ κτλ κακοβουλιες απο τριτα γνωστα μου ατομα που πιθανοτατα ζηλεψαν στο ακουσμα 2ο μπεμπε τοσο συντομα . Το σωμα αλλαζει ενοειτε στην εγκυμοσυνη και οχι μονο απο το παχος , αλλα αλλαζει γενικοτερα. Ειμαι πλεον λιγοτερα κιλα και απο πριν μεινω εγκυος , κατω απο 64 κιλα , και η περιφερεια μου παρατηρω οτι εχει ανοιξει σε συγκριση πριν την εγκυμοσυνη . Το στιθος μου μεγαλωσε και δεν εχει επιστρεψει στην προτερη κατασταση . Το οτι αλλαζει το σωμα μας και γιθνεται ποιο γυναικειο δεν σημαινει οτι χαλαει .

Τα κιλα στην εγκυμοσυνη τα φοβομαστε καθαρα για λογους υγειας , κατα αλλα με μια σωστη διαιτα μετα τα χανεις , οπως τα εχασα εγω , οπως τα εχασαν και τοσες γνωστες μου που ειχανε παρει .

Εγω απλως ειπα οτι προσπαθουνε να με αποκαρδισουνε για να κανω 2ο μπεμπε οχι οτι φοβαμαι μηΝ φαω και παρω βαρος . Δεν εχασα 25 κιλα για να τα ξαναπαρω τοσο ευκολα και τοσο χαζα . Ακομα εγκυος δεν ειμαι καλα τι καθομαστε και λεμε ....

Το φυσιολογικο βαρος στην εγκυμοσυνη ειναι απο 8-10 κιλα , αναλογα δηλαδη με το βαρος του μωρου την ποσοτητα αμνυακου υγρου , το λιπος που αποθηκευετε στους μαστους για το θηλασμο και την κατακρατηση υγρων οπου θα υπαρχει εως τον σαραντισμο .

Αυτο που μοθ ειοπε μια γιατρος κολητη μοθ ειναι , δεν εχει σημασια τι κιλα θα παρεις στην εγκυμοσυνη αλλα τι θα σου μεινουνε μετα . Απλως τα πολλα κιλα φερνουνε πρβληματα υγειας σε καθε φαση της ζωης ποσο μαλλον οταν κουβαλασ και εναν δευτερο ανθωροπο μεσα σου .

φιλακιααααααααααα

• 1 χρόνο μετά...

Επειδή έχω κι εγώ ένα θεματάκι με αρρυθμίες, ας μου πει κάποια που τις είχε και γέννησε με φυσιολογικό τοκετό ότι όλα της πήγαν καλά να ησυχάσω. Όπως και η grafistria μου παρουσιάστηκαν πολύ έντονες στον 5ο μήνα, κατά τον 6ο έφυγαν και υποψιάζομαι ότι επανέρχονται τώρα που κοντεύω να μπω στον 9ο. Είμαι πάρα πολύ φοβιτσιάρα και σκέφτομαι την καισαρική γι' αυτόν και μόνο το λόγο, αν και ο καρδιολόγος μου λέει ότι δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να με οδηγήσει σε "μαχαίρι"...

Εξακολουθώ όμως να φοβάμαι πολύ. Ας μου πει κάποια την εμπειρία της.

UmJ2p11.png

4/12/2009: Τhe first day of the rest of my life.

aMUmp10.png

• 1 χρόνο μετά...

Αυτή τη στιγμή που σας γράφω είμαι 21η εβδομάδα και έχω αρρυθμίες.. φυσάω- ξεφυσάω... αρρυθμίες είχα πάντα, και θέματα με την καρδιά λόγο και ιστορικού. Ο καρδιολόγος που με παρακολουθεί είναι αρκετά καθησυχαστικός , αλλά δεν είναι καθόλου ωραίο συναίσθημα αυτό.. και όσο αφορά τη φάση της γέννας το σκέφτομαι και εγώ. θα αντέξει η καρδιά μου;;;; rica, τελικά πως γέννησες καισαρική ή φυσιολογικά;

Διαφημίσεις

Σημερα το πρωι κατα τις 6 ξυπνησα απο τις αρρυθμιες.Φοβηθηκα παρα πολυ.Και δεν εχω προβλημα με την καρδια μου!Οκ τα καταλαβαινω τα αλλα συμπτωματα αλλα οι αρρυθμιες που κολλανε μπορει καποιος να μου πει?Εκανα βεβαια 2 ωρες να συνελθω και μετα ειχα τρομερες αναγουλες.Το ενα μετα το αλλο.

lo5lp3.pngtumhp3.png

• 1 month later...
Αυτή τη στιγμή που σας γράφω είμαι 21η εβδομάδα και έχω αρρυθμίες.. φυσάω- ξεφυσάω... αρρυθμίες είχα πάντα, και θέματα με την καρδιά λόγο και ιστορικού. Ο καρδιολόγος που με παρακολουθεί είναι αρκετά καθησυχαστικός , αλλά δεν είναι καθόλου ωραίο συναίσθημα αυτό.. και όσο αφορά τη φάση της γέννας το σκέφτομαι και εγώ. θα αντέξει η καρδιά μου;;;; rica, τελικά πως γέννησες καισαρική ή φυσιολογικά;

Τελικά με καισαρική γέννησα αλλά δεν τη συνιστώ με τπτ αν δεν συντρέχει λόγος. Εμένα δεν ειχε εμπεδωθεί η μικρή γι' αυτό πήγε έτσι. Μετά το χειρουργείο και μέχρι και τώρα η κατάστασή μου έχει χειροτερέψει και είμαι με φάρμακα. Έχω κάνει άπειρες εξετάσεις, holter, υπερηχογραφήματα, κλπ. Συμπέρασμα: όλα από το υπερβολικό, αρρωστημένο άγχος μου. Καρδιολογικό πρόβλημα καθ' αυτό δεν υπάρχει.

Η εγκυμοσύνη ειναι μια κατάσταση που έτσι κι αλλιώς δημιουργεί αρρυθμίες οπότε αν σας καθυσυχάζει ο καρδιολόγος σας δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε περαιτέρω.

Venceremos, τι ακριβώς θέμα έχεις εσύ; Εύχομαι όλα καλά να σου πάνε και πάνω απ' όλα χωρίς άγχος. Είναι ό,τι χειρότερο.

UmJ2p11.png

4/12/2009: Τhe first day of the rest of my life.

aMUmp10.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...