Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Δεν ξερω τι να κανω με τον μεγαλο μου τον γιο εχει απιστευτη αδυναμια , αγαπη στον πατερα του. Τον εχω απιστευτη αδυναμια προσπαθω να μην κλαιει να του κανω τα χατηρια και λιγες φορες τον μαλωνω κιομως μου το ΄λεει αγαπαει τον μπαμπα δεν μπορουμε να παμε πουθενα πηγαμε στην πεθερα μου για μια εβδομαδα και ξυπνουσε την νυκτα και εψαχνε τον πατερα του εκλαιγε και μου ελεγε να τον παω στον μπαμπα του για μια ωρα καθε βραδυ για μια βδομαδα μαρτυριο για εμενα...ακομα και το βραδυ θελω να ξαπλωσω διπλα του να τον αγκαλιασω και με σκουνταει θελει μονο τον πατερα του στη αρχη το επαιρνα θετικα αλλα αρχισε να με κουραζει εχθες του ελεγα ποσο σαγαπαω και θελω να μαγαπας και μου λεει σαγαπαω μαμα αλλα πιο πολυ τον μπαμπα τον λεω ποιος σε μαλωνει εσυ ποιος σε παιρνει παιχνιδια ο μπαμπας τα αντιθετα μου ελεγε . δεν ξερω αλλα θελω αυτα που νιωθω μεσα μου γιαυτον να τα νιωσει και αυτος οχι για μενα αλλα να καταλαβει οτι τον αγαπαω δεν ξερω τι κανω λαθος αλλα πραγματικα προσπαθω να εχω χρονο μαζι του και αυτος δεν τον θελει.. εχει συμβει σε αλλη μανουλα και πως το αντιμετωπισε. ακομα και κατι αστειο επιμενει οτι αυτος βγηκε απο την κοιλιτσα του μπαμπα:-):smile:τι να τον κανω..

Διαφημίσεις

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εσυ θα εισαι παντα η μανουλα του ομως!!!

Και μενα η κορη μου περναει τετοιες μπαμπαδοφασεις πολυ συχνα.Μονο που σε αντιθεση με σενα δεν αγχωνομαι καθολου..ισα ισα που το χαιρομαι!!!!!Ασε που χαλαρωνω και λιγο γιατι τρεχει πισω απο το μπαμπα της κι οχι απο μενα!!!:wink:

Φιλη πιστευω οτι αγχωνεσαι πολυ με το θεμα και το περνας και στο παιδι μεαυτο το αποτελεσμα!

Απο την αλλη ισως να ειναι η αντιδραση του απεναντι στο αδερφακι του.Εισαι με το μικρο συνεχεια , οποτε κι αυτος εχει τον μπαμπα του για δικο του!!!

Παντως επιμενω!!Μην αγχωνεσαι τοσο.!!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Μέχρι να καταλάβω ότι υπάρχει και αδερφάκι, είχα πάθει πλάκα. Τέτοια μπαμπακίαση :lol::lol::lol: δεν είχα ξανακούσει!

Μετά όμως που είδα το σχόλιο της RENAH, κατάλαβα....

Και η κολλητή μου αντιμετώπισε την ίδια περίπου κατάσταση. Ο μεγάλος της ζήλευε και της είχε θυμώσει!!!! Δεν την ήθελε. Ήθελε την γιαγιά του και τον μπαμπά του. Εκλαιγε και ζητούσε να τον πάνε στη γιαγιά, δεν ήθελε να γυρίσει σπίτι, φώναζε για να κοιμηθεί στο κρεβάτι με τον μπαμπά, ήθελε να τον κάνει μπάνιο ο μπαμπάς κι όχι η μαμά, κλπ.

Και όλα ήταν εξαιτίας της ζήλειας προς το νέο του αδερφάκι!! Είχε θυμώσει που η μαμά έκανε άλλο παιδάκι, που η μαμά το πρόσεχε περισσότερο απο αυτόν (κατά την άποψη του, γιατί η μαμά το τάιζε ενώ αυτός έτρωγε μόνος του, η μαμά το κοίμιζε ενώ αυτός κοιμόταν μόνος του κλπ) και αυτός ήταν ο τρόπος του για να το δείξει. Φερόταν όχι σαν να μην την αγαπούσε απλά, αλλά σαν να μην την αντέχει καν!!!

Ίσως εκεί βρίσκεται και η δική σου απάντηση!;) Μην στεναχωριέσαι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να μη σε αγαπάει!:D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Απ'οτι διαβασα δεν ειναι θεμα ζηλειας αναμεσα στα 2 παιδακια αλλα νομιζω οτι ζηλευεις εσυ την προτιμηση που δειχνει το παιδι στον μπαμπα του.Γραφεις οτι οταν τον ρωτησες αν σ'αγαπαει σου απαντησε θετικα.Επρεπε να σου πει οτι αγαπαει εσενα περισσοτερο απο το μπαμπα του?Κριμα δεν ειναι να βαζουμε το παιδακι σ'αυτη τη διαδικασια(ποιον αγαπαει περισσοτερο απο τους 2 γονεις.Στο κατω κατω και οι 2 γονεις ειναι)αλλα και εμας να σκεφτομαστε τετοια πραγματα?Εκτος αυτου τα αγορακια απο μια ηλικια και μετα ειναι λογικο να στραφουν προς τον μπαμπα.Αλλο παιχνιδι θα κανει μαζι του και αλλο με την μαμα.Τελος μπορει να του βγαινει αυτη η αδυναμια πιο πολυ επειδη τον στερειται περισσοτερες ωρες.Δοκιμασε να του λειψεις κι εσυ λιγο και θα δεις την διαφορα.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

στην αρχη πιστευα και εγω οτι ζηλευει αλλα προσπαθω τις ωρες που ειμαστε μαζι να μην δινω τοση σημασια στον μικρο.. αυτο που με πειραζει ειναι οτι εαν δεν τον πει ο μπαμπας του φιλα την μαμα δεν με φιλα δεν με αγκαλιαζει αισθανομε οτι μπορει και να με μιση οταν καμια φορα λεω στον μπαμπα του να τον μαλωσει γιατι εμενα δεν μακουει δεν τρωει τιποτα εαν δεν φαι και ο μ[παμπας του συνεχεια τον ρωτα μπαμπα εσυ θα φας θα ρθεις θα παρεις θα το κανεις αλλιως αυτος λεει οχι να πω την αληθεια και εγω τοση αδυναμια σε μπαμπα μονο σε μας ειδα...

Διαφημίσεις

δεν νιωθω ζηλεια λογικο να αγαπαει τον μπαμπα του χαιρομε αλλα ποναω οταν απορριπτει τελειως εμενα ειμαι μανα του και θελω να αισθανεται αγαπη δεν εχει μετρο η αγαπη δεν με πειραζει το πολυ αλλα το καθολου... δεν μπορω να του πω κατι και κλαιει ζηταει τον μπαμπα του σαν να ειμαι εγω η κακια θεια μητρια και θελω το κακο του...

δεν νιωθω ζηλεια λογικο να αγαπαει τον μπαμπα του χαιρομε αλλα ποναω οταν απορριπτει τελειως εμενα ειμαι μανα του και θελω να αισθανεται αγαπη δεν εχει μετρο η αγαπη δεν με πειραζει το πολυ αλλα το καθολου... δεν μπορω να του πω κατι και κλαιει ζηταει τον μπαμπα του σαν να ειμαι εγω η κακια θεια μητρια και θελω το κακο του...

μπουμπουλιθρα μου τα περισσοτερα παιδακια δειχνουν μεγαλητερη αδυναμια στον ενα γονιο.φαντασου οτι και η δικη μου κορη εχει τρελη αδυναμια στον μπαμπα της για να φανταστεις για τι αδυναμια σου μιλαω παιζουν μαζι και μωλις παω εγω μου κανει η μικρη κθουτ-κθουτ!!!(ξουτ -ξουτ)το παν ειναι και οι δυο να εχετε την ιδια αντιμετωπιση στο παιδι.το μοναδικο σου λαθακι ειναι που του κανεις οοοολα τα χατηρια, παν μετρον αριστον.αν κρατατε και οι 2 την ιδια σταση ασχολειστε και οι 2 με το παιδι ολα σιγα σιγα θα διορθωθουν μην στεναχωριεσαι

Nrdkp3.png

[

Απ'οτι διαβασα δεν ειναι θεμα ζηλειας αναμεσα στα 2 παιδακια αλλα νομιζω οτι ζηλευεις εσυ την προτιμηση που δειχνει το παιδι στον μπαμπα του.Γραφεις οτι οταν τον ρωτησες αν σ'αγαπαει σου απαντησε θετικα.Επρεπε να σου πει οτι αγαπαει εσενα περισσοτερο απο το μπαμπα του?Κριμα δεν ειναι να βαζουμε το παιδακι σ'αυτη τη διαδικασια(ποιον αγαπαει περισσοτερο απο τους 2 γονεις.Στο κατω κατω και οι 2 γονεις ειναι)αλλα και εμας να σκεφτομαστε τετοια πραγματα?

Θα συμφωνησω απολυτα.(ηθελα να το γραψω και πριν και ξεχασα)Το θεωρω λαθος αυτο.!!Δεν θα ξεχασω οταν ημουν μικρη που μια θεια μου καθε μα καθε φορα που ερχοταν σπιτι με ρωτουσε επιμονα ποιον αγαπαω πιο πολυ τον μπαμπα η τη μαμα..και οταν απαντουσα ''και τους δυο'' επεμενε μεχρι να παρει απαντηση!!!ΒΑσανιστικο!!!!!!!!!!!!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

και εμένα αυτή η ερώτηση μου έσπαγε τα νευρα..φυσικά και έλεγα τον μπαμπά μου!!

λοιπόν εγώ είμαι ένα από τα παιδιά με μπαμπακίαση..αλλά πολύ,μα πάρα πολύ..

ακόμα και τώρα-παντρεμένη με παιδί-στον ύπνο μου φωνάζω τον μπαμπά μου..πότε θα με καρυδώσει ο άντρας μου δεν ξέρω!!

η μαμά μου,το έβλεπε,το ήξερε και το είχε αποδεχτεί..έλεγε"ό,τι και να της κάνω εγώ,εκείνη τον πατέρσα της αγαπάει"..και δεν ήταν ότι έκανε ο μπαμπάς κάτι παραπάνω ή η μαμά δεν έκανε κάτι..απλά έγινε..

τον μπαμπά μου τον αγαπάω,νιώθω λατρεία..για την μανούλα όμως πονάω..

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Eλα,Μπουμπουληθρα,φτιαχνω καφε,ελα να πουμε τον πονο μας.

Εγω εχω 2 κοριτσια που θελουν μονο τον μπαμπα.

Η μικρη,οκ,ειναι μικρη ακομα και δεν πολυμιλαει να σου μπηξει το μαχαιρι στην καρδια,η μεγαλη ομως αστα.

Προσφατες ατακες...

7 παρα τεταρτο το πρωι.

"Μαμα,φυγε απο το κρεβατι να κανουμε αγκαλιτσα μονοι μας":|:|:?:-?.

Ο αντρας μου της εχει πει οτι οταν καποιος δικος μας εχει λοξυγγα τον κανουμε μακια.Δεν ξερω πως του ηρθε,αλλα οκ.

Προχθες ειχε λοξυγγα ο Τασος,σκοτωθηκε να παει να τον κανει μακια.

Χθες που ειχα εγω της λεει ο Τασοςπ "Τι θα κανουμε την μαμα που εχει λοξυγγα?".

"Να παει να πιει νερο" του λεει η Σοφουλα μου.:roll::roll::cry::cry::?:-?:lol::lol:

Ο,τι και να της πω,να την κανω αγκαλιτσα,να την φιλησω η στανταρ απαντηση ειναι οχι.

Μονο οταν κραταω κιντερ ρχεται η οταν την κατσαδιαζει ο Τασος.

Τι νομιζω τωρα.

Το ξερω πως πονας και πως το λαχταρας το καρδουλακι σου,να το κανεις αγκαλιτσα.Αλλα νομιζω πως δεν πρεπει να δειχνουμε ποσο μας πειραζει,ουτε να το παιρνουμε κατακαρδα.

Μας αγαπανε σιγουρα!

Δεν βαριεσαι,ευτυχισμενα και υγιη να ειναι και ας εχουν αδυναμια και στην πεθερα που λεει ο λογος (ε,καλα,το παρακανα τωρα :lol:).

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

εχθες κοριτσια το απογευμα πηγαμε παιδικη χαρα με το αυτοκινητο του που εχει με μπαταρια απεναντι ενα κοριτσακι που παντα παιζει οταν ειναι εκει. της εδωσε να κανει την κερασμε μετα απο πιεση δικια μου δηλ και σημερα πηγαμε χωρις αυτο στην παιδικη χαρα ηταν το κοριτσακι παλι με το μηχ της ντορα αδυναμια του εκλαιγε χτυπιοτανε να του δωσει να κανει αυτη τιποτα η μανα του απαθη και ταα σχετικα τον λεω θα παρουμε και εμεις αληθεια μαμα με αγκαλιαζει και με φιλαει ηταν κατι που το ζητγε απο καιρο του το ταξαμε και εαν καθαριζε ο μπαμπα του λεει οχι δεν δουλευω αλλα απο χρημτα του σπιτιου ειχα δικα μου και ετσι επεισα τον αντρα μου οικονομικη κριση ενας μισθος καταλβαινετε να μας παει στα τσαμπο να το παρουμε αυτος να λεει σε παρακαλω μπαμπα και τα σχετικα τελικα το περνουμε τον λεει ο αντρας μου πες ευχαριστω στην μαμα και δως της φιλακι οχι λεει εσυτο πηρες οχι αυτος τον μαλωσε και δεν τον αφησε να το ανοιξει εαν δεν με φιλησει εκλαιγε και μου λεει δεν σε θελω να φυγεις εμενα μαχαιρι ο αντρας μου συνεχιζει να τον μαλωνει και εγω του κανω νοημα να σταματησει τελικα φθασμε στο σπιτι και το μηχανακι εμεινε κλειστο αρχισε να με μαλωνει και να μεδιωχνει αρχισα να κλαιω και πηγα στο δωματιο μετα απο 1 ωρα οταν πηγα να πιω νερο ηρθε και με φιλησε και ετρεξε να ανοιξει το δωρο του... τα σχολια δικα σας..

τον ίδιο πόνο έχω κι εγώ!!!!!

θ αλλάξει άραγε αυτό κάποτε?

τουχω τρελή αδυναμία του μεγάλου μου! αλλά προτιμά το μπαμπά, τη γιαγιά....εγώ είμαι η τελευταία τρύπα του ζουρνά! κι όχι τώρα που χει αδερφάκι, κι από πριν τα ίδια έκανε.

φύγε από δω μαμά δε σ αγαπάω! το χει καραμέλα.

περνάω πολύ περισσότερο χρόνο εγώ και με τα 2 παιδιά, ασχολούμαι αποκλειστικά με αυτόν, αλλά όταν ανοίξει τη πόρτα ο μπαμπάς άντε γεια μαμά....

τι να πω...φίλη μου, όλοι λένε ότι τα αγόρια είναι κολλημένα στη μαμά, είμαστε εξαίρεση? τουλάχιστον αν ήταν κορίτσι ίσως το παιρνα ελαφρύτερα.

ο δικός μου είναι ζωηρός και τον μαλώνω συχνά, μου κάνει πολλά και επικίνδυνα, ο μπαμπάς τον βλέπει λιγότερο και είναι μες τα μέλια. ίσως γι αυτό.

γενικά είναι θέμα χατηριών νομίζω.

αν δεν είναι αυτό τότε αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι λόγω του ότι είμαστε πάντα εκεί μας θεωρούν δεδομένες!

καλά έκανε ο άντρας σου και προσπαθούσε να τον κάνει να καταλάβει.

άσε το μικρό λίγο μόνο του μέσα στο σπίτι, μη κινείσαι από πίσω του, να σε βλέπει απασχολημένη με άλλα πράγματα ή με το αδερφάκι του. άσε τον να σε αναζητήσει αυτός.

στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μπορούμε να είμαστε βεβαιοι να κατάλαβε τη κατάσταση ή αν βιαζόταν να πάει στο παιχνίδι του. ανάμεσα στη σχέση σας δε πρέπει να υπάρχουν υλικά αγαθά. δε μπορούμε να του χρεωσουμε κάτι του μικρού μιας και υπάρχει το συγκεκριμένο αντικείμενο του πόθου και το μυαλό του ήταν αποπροσανατολισμένο.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Μπουμπουλιθρα μου και μενα χθες η Σοφουλα μου ελεγε στον μπαμπα "ΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ,δεν την αγαπαμε την μαμα."

Εκεινος τσαντιζοτανε και της ελεγε "Εγω την αγαπαω πολυ την μαμα".

"ΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙ,να μην την αγαπας". του απαντουσε.

Επισης ο αντρας μου κανει το λαθος που κανει και ο δικος σου.

Της λεει να με φιλησει,να με αγκαλιασει,κλπ.

Το θεωρω λαθος.

Πιστευω πως οσο το πιεσεις το παιδι,τοσο πιο αντιδραστικα θα λειτουργει.

Εγω ξερω πως το κανει επειδη ζηλευει εμενα που αγκαλιαζω τον μπαμπα.

Του εχει τρελη αδυναμια.

Οταν την ρωτας ποιανου ειναι ο μπαμπας σου απανταει "Της Σοφιας".

Οταν την ρωτησεις ποιανου ειναι η μαμα απανταει της Βασιας (δεν εχω παραπονο,με βολεψε).

Καλυτερα να μην το εντινουμε.δινοντας τοσο μεγαλη σημασια.

Και'γω ποναω,καρδουλα μου,οταν με διωχνει.

Αγαπα τον εσυ,χαρα μου και οταν μεγαλωσει λιγο και καταλαβαινει λιγο παραπανω θα ερθει κοντα σου.

Απλα μην του επιτρεπεις σωματικες και λεκτικες επιθεσεις.

Καλυτερα ομως θα ηταν να μας απαντησει η Μαρια (Στυλιανακη),μηπως και γνωριζει καποιον αλλο τροπο να το χειριστουμε που εμεις δεν εχουμε σκεφτει.

Νομιζω πως συνεργαζεται και μια παιδοψυχολογος στο φορουμ.

Γνωριζει καποια κοπελα πως θα γινει να μας απαντησουν???

Ελπιζω να το δει ο συντονιστης.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

δεν τον πιεζω να νιωθει κατι απλα θελω να το νιωσει απο μονος του γιατι του δειχνω τοσο πολυ αδυναμια και αυτος μισος ξεχασω να πω οτι οταν ειπε ο μπαμπας η μαμα το πηρε και πρεπει να την δωσουμε ενα φιλακι λεει οχι η μαμα δεν μπορει να παρει τιποτα εσυ το πηρες δεν θελω να περνει η μαμα τιποτα με πειραξε το γιατι.... δεν ξερω βγαζιε μια αντιδραση μπορει να φταει και η γεννηση του μικρου μετα η απουσια μου ενα μηνα με τον μικρο στο νοσοκομειοεμεινε με γιαγιαδες και οταν ερχοτα και ο αντρας μου στο νοσοκμειο ισως με θεωρει υπευθινη που εφερα το μωρο στο σπιτι μετα που εμενε μονος του τι να πω δεν με πειραζει η αδυναμια στον πατερα του απλα αυτο που νιωθω οτι βγαινει απεντι μου απο αυτον ισως και μισος το γιατι με τρωει...

...κλειστο αρχισε να με μαλωνει και να μεδιωχνει αρχισα να κλαιω και πηγα στο δωματιο μετα απο 1 ωρα οταν πηγα να πιω νερο ....

δεν τον πιεζω να νιωθει κατι απλα θελω να το νιωσει απο μονος του γιατι του δειχνω τοσο πολυ αδυναμια και αυτος μισος ..... βγαινει απεντι μου απο αυτον ισως και μισος το γιατι με τρωει...

Μπουρμπουληθρα....

Θα σου πω τη γνωμη μου μια και τη ζητας μεσω του φουρουμ αλλα ισως σου φανει σκληρη.....

Το προβλημα δεν το εχει το παιδακι...ειναι η φυσιολογικη αντιδραση στο νεο μελος της οικογενειας και απεναντι στη μαμα του που ελειψε ενα μηνα!!!!Δεν το χειριζεσαι σωστα κατα την αποψη μου με αποτελεσμα να εντεινεις την κατασταση..!!!!

Ειναι δυνατον να κλεινεσαι μια ωρα στο δωματιο και να κλαις;;;;Γινεσαι και συ 3 χρονων!!!!Κανονικα δεν θα επρεπε να σε πειραζει καν ,απλα να σε προβληματισει (αφου ειναι τοσο εντονο) και να δεις πως θα ερθεις κοντα στο παιδακι που τωρα σε μοιραζεται με το αδερφακι του..Εχασε την αποκλειστικοτητα ..αυτο ειναι που το ενοχλει..

Πολυ βαρυ αυτο!!!Μισος;;;;Ειναι δυνατον να μισει ενα παιδακι την μαμα του;;;;Πολυ εγωιστικο απο μερους σου φιλη μπουρμπουληθρα...μονο το πως θα σε αγαπησει το παιδακι σου σκεφτεσαικαι πως θα σου το δειξει και οχι πως θα το κανεις να νοιωσει ασφαλεια και σιγουρια.Και οταν τα νιωσει αυτα τοτε σιγουρα θα δειξει την αγαπη που εχει μεσα του και οχι ΜΙΣΟΣ.!!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

Το γιατι πιστευω οτι το ξερεις.

Οταν ηρθα απο το νοσοκομειο με την μικρη μου η πεθερα μου εκανε το λαθος να με περιμενει στην πορτα με την Σοφουλα αγκαλια.Με το που ανοιξε το ασανσερ η Σοφουλα (12 μηνων τοτε) με ειδε με το μωρο αγκαλια.Γουρλωσε τα ματια και μετα γυρισε το κεφαλι και δεν μου ξαναεδωσε σημασια.

Μου κρατησε μουτρα για παρα πολυ καιρο.

Κανονικα επρεπε να ειχα βαλει το μωρο στην κουνια και μετα να παω την Σοφουλα να το δει.

Το μικρο σου χρειαζεται πολυ φροντιδα λογο ηλικιας και ο μεγαλος σου ζηλευει.

Συν ολα οσα ανεφερες πιο πανω.

Οταν εγω αφηνω την Σοφια για τον οποιοδηποτε λογο στην γιαγια για μερες,μετα ουτε να με φτυσει.

Τωρα που ειναι εδω ο μπαμπας (γιατι τον εχουμε σπανια κοντα μας και τοσες μερες συνεχομενες),παλι το ιδιο.

Εγω το παλεψα πολυ το θεμα με την μικρη,μονο και μονο για να μην ζηλευει η Σοφια εκεινη.Αγκαλια την μια,αγκαλια και την αλλη.Μακια την μια,μακια και την αλλη.Την αφηνα να με βοηθαει (οταν μεγαλωσε λιγο),να φροντισουμε μαζι την μικρη.

Καταφερα να εχουν μια πολυ γλυκια σχεση,δεν καταφερα ομως ακομα να ειναι τελεια η σχεση της μαζι μου.

Αλλα δεν πιστευω οτι φταιει οτι ζηλευει πια την σχεση μου με την μικρη,δεν την ξεχωριζω καθολου,τους φερομαι ακριβως το ιδιο.

Πιστευω οτι ζηλευει την σχεση μου με τον μπαμπα (λογικο το οιδιποδιο) και βρισκεται στην ηλικια (το εχω διαβασει σε πολλα βιβλια παιδοψυχολογιας) που η μια στις 2 λεξεις της ειναι οχι.Με αποδεχτη εμενα.

Τωρα θα μου πεις γιατι οχι τον μπαμπα.

Θα σου το πω οσο πιο απλα μπορω.

Η μαμα ειναι για το παιδι οτι η συζυγος για τον αντρα.Και ο μπαμπας για το παιδι οτι η γκομενα για τον συζυγο.

Ο μπαμπας ερχεται το βραδυ να παιξει,να κανει αγκαλιες,κλπ.

Η μαμα θα σε βαλει να φας (που συνηθως δεν θες),θα σε κατσαδιασει,θα σε βαλει για υπνο (που παλι δεν θες),κλπ.

Αυτο το συμπερασμα εχω βγαλει.

Αλβερτος Αινσταιν

Α,επισης να σου πω οτι εχει σχεση και ο χαρακτηρας του παιδιου.

Θελω να πω πως η Σοφια ηταν και στον χαρακτηρα της να αποδεχτει το μωρο,χωρια την προσπαθεια μου.

Αν εκανα και αλλο παιδακι δεν πιστευω οτι θα ισχυε το ιδιο για την Βασια.

Ειχε να φαει πολυ ξυλο το καημενο,η Βασια μου ειναι ταλιμπαν.

Το μονο που θα με εσωζε ειναι οτι εχει ηδη μια αδερφη.

Αλβερτος Αινσταιν

Εγώ θα θέσω και την άλλη πλευρά. Ο γιος μου έχει αδυναμία σε εμένα. Όταν λέω αδυναμία όμως εννοώ ότι τις ώρες που είμαι εγώ στο σπίτι δεν υπάρχει κανείς άλλος για αυτόν. Ο άντρας μου παρόλο που από την πρώτη στιγμή ασχολείται πολύ με το παιδί, τώρα που μεγαλώνει διακρίνω μεταξύ τους έναν ... ανταγωνισμό? ... σύγκρουση?... έντονο παιχνίδι που καταλήγει σε γκρίνια και από τους δύο? Δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. Πάντως αν τους αφήσεις πάνω από μια ώρα μόνους σίγουρα θα μαλώσουνε. Ο μικρός εδώ και λίγο καιρό αρνείται , όχι πάντα αλλά αρκετές φορές, να τον φιλήσει ή να τον αγκαλιάσει. Αν μεσολαβήσω εγώ τότε ΟΚ. Νιώθω πολύ άσχημα με όλο αυτό. Ο άντρας μου στεναχωριέται πολύ και νιώθει αδικημένος. Προσπαθώ να του μιλάω συνέχεια για τον μπαμπά του και ταυτόχρονα να πείσω και τον άντρα μου ότι οκ 3,5 χρονών παιδί είναι περνάει μια φάση που θα αλλάξει ΣΙΓΟΥΡΑ. Και για μένα δεν είναι καθόλου ευχάριστο να τον βλέπω να αντιδρά στον πατέρα του κατά αυτό τον τρόπο.

κατα αρχην δεν κλειστι κα στο δωματιο μια ωρα απλα ηθελα να πω οτι με τα απο μια ωρα αλαξε συμπεριφορα δευτερον αυτο που ψαχνω ειναι τον τροπο για να μην βγαζει αγανακτηση απεναντι και οχι ενα εγωιστικο απλο σ;αγαπω μαμα δεν με γεμιζει επειδη εγω ζω την κατασταση και εδω και καιρο αρχισε να με κουραζει συμβαινουν διαφορα στην σχεση μας που απλα μεχρι τωρα τα δικαιολογουσα απλα σαν ζηλια αλλα οταν το παιδι σου φερετε σαν ξενος τοτε θα καταλαβεις αυτο που εγω νιωθω θελω να παιξω μαζι του και με διωχνει ,ειπε απο μονο του στην πεθερα μου την μαμα να παιθανει δεν την θελω καταλαβαινω οτι ενα παιδι τρειων χρονων δεν καταλαβαινει την βαρυτιτα αυτον που λεει αλλα οταν γινετε συνεχομενα με αποδεκτη την μαμα μονο ε τι να πω ακομα δεν εκτεινω την κατασταση ποτε μου δεν τον πιεζω για τιποτα ουτε για ενα φιλι οτι στεν και δακρυσα ναι μακρυα χωρις να με δει και να το καταλαβει γιαυτο και πηγα στο δωματιο για πεντε λεπτα δεν ηθελα να του το δειξω ερχετε απο το σχολειο και του λεει ο πατερας σου μια αγκαλι στην μαμα και φιλακι και δεν ερχετε και ουτε το πιεζω...

Μπουρμπουλιθρα μου,μη μου στενοχωριεσαι,καρδουλα μου.

Καλο θα ηταν να μας δωσει καμια συμβουλη η Μαρια,αν γνωριζει απο παρομια περιστατικα.

Κατσε να παω να διαβασω και ενα βιβλιο παιδοψυχολογιας που εχω.

Φανταζομαι οτι εχεις δοκιμασει απλα να του μιλησεις,να το πεις να σε πλησιασει,να σταθεις στο υψος του και να του εκηγησεις πως σε στενοχωρει οταν σου μιλαει ασχημα και πως τον αγαπας πολυ,κλπ (ηλιθια η ερωτηση μου,ε?).

Αλβερτος Αινσταιν

Μπουρμπουλίθρα αλλάζουμε; Εμένα το μικρό το σκατό πλαντάζει στο κλάμα αν χάσει για 1 δευτερόλεπτο την μάνα του. Δεν μπορώ να τον ηρεμήσω με τίποτα.

πιστευω να καταλαβατε τι νιωθω και οτι ειλικρινα δεν ειναι ενα εγωιστικο απλα στην ζωη μου εαν 27 χρονω δεν εμαθα να διεκδικω τιποτα απλα περιμενω να ερθει μονο του δενυποκρινομε και οταν κατι με ενοχλει με ενοχλει κανω λαθοι οπως ολοι οι γονεις και αυτα προσπαθω να διωρθωσω εαν τωρα καποιοι πιστευω οτι ειμαι εγωιστρια και σινεριζομε το παιδι μου αυτο που θελω ειναι να νιωθει ασφαλεια και σιγουρια και μετα αγαπη καμια μανα δεν την νοιαζει μανα να την αγαπα το παιδι της πιστεψε με ρενε αλλα αισθανομε οτι μαζι μου δεν την νιωθει ξερεις τι ειναι ναξυπναει μια βδομαδα και να κλαιει απο 2 τα μεσανυκτα μεχρι της 5 και να ζητα τον μπαμπα του και να μην ξερω πως να του φερθω γιατι μανα του η αγκαλια μου μονο πρεπει να τον ηρεμη εαν και αυτο εσυ το θεωρεις εγωιστικο τι να πω.

Μπουρμπουληθρα σου το ειπα αυτο(οτι ειναι εγωιστικη η συμπεριφορα) γιατι δεν πιστευω με τιποτα οτι υπαρχει παιδακι που δεν αγαπαει την μαμα του!!!!Μου φαινεται αδιανοητο....Οτι και να γινει η μαμα ειναι η ασφαλεια ασχετα με το πως αντιδραει το παιδακι και για ποιους λογους(θα συμφωνησω με Χριστινα ..καλυτερα μια ειδικη να σου προτεινει τροπους αντιμετωπισης)Και νομιζω ολες οι μανουλες το γνωριζουν αυτο!Το ξαναπα κα πριν ..και μενα ετσι ειναι πολλες φορες η μικρη μου....Μαλιστα την προηγουμενη βδομαδα μια ωρα εκλαιγε και ζητουσε τον μπαμπα της(ηταν στη δουλεια)Προσπαθουσα να της αποσπασω την προσοχη με ασχετα πραγμα μεχρι να γυρισει.Καποιες στιγμες ξεχνιοταν μετα ξανα...Χθεσ το βραδυ ξαπλωνε με τον μπαμπα της στο κρεβατι μας και διαβαζανε παραμυθια..πηγα και με εδιωξε..Πηγα για τσιγαρακι στο μπαλκονι (που ετσι κι αλλιως θα πηγαινα )και οταν γυρισα εξηγησα οτι θελω να ξαπλωσω και δεν προκειται να φυγω γιατι ειναι το κρεβατι μου και ειμαι κουρασμενη.....Γκρινιαξε γκρινιαξε το δεχτηκε αλλα δεν μου εδινε σημασια!!!

Δεν ξερω μπορμπουληθρα γιατι τα παιρνεις τοσο ''κατακαρδα''!!!Κριμα!!Εγω ποτε δεν στεναχωρηθηκα για να πω την αληθεια..Το θεωρω ''φυσιολογικη συμπεριφορα''..δεν με προβληματισε ποτε!Ισωσ γιατι σε αλλες στιγμες μου δειχνει την αγαπη της!!!!Σε εσας δεν υπαρχει καποια καλη στιγμη;;;;

QJZup3.png

bxuCp3.png

Aκουσε να δεις,χαρα μου,μια γρηγορη ματια που εριξα στο βιβλιο (γιατι η μικρη εχει κριση τωρα και ουρλιαζει και δεν μπορω να συγκεντρωθω),δεν βρηκα κατι τοσο συγκεκριμμενο,οσο αυτες οι κουβεντες που σου λεει ο μικρος σου.

Θα το ψαξω οταν εχω ησυχια.

Παντως γραφει μεσα πως κανενα παιδι δεν γεννιεται κακο.

Οτι εμεις του μαθαινουμε,με την συμπεριφορα μας,πως θα αντιδραει και πως και η πολυ κακη και η πολυ καλη μπορουν να ζημιωσουν το παιδακι το ιδιο.

Εννοωντας φυσικα πως αν το παιδακι κανει παντα ο,τι θελει και δεν εχει ορια (τα οποια τα θετουμε εμεις και ΠΟΤΕ φυσικα με φωνες και ξυλο),ακομα και αυτο μπορει να λειτουργησει αρνητικα.

Γραφει επισης πως αν θελουμε να αλλαξει το παιδακι νοοτροπια,πρεπει να αλλαξουμε πρωτα εμεις.

Επισης οτι αυτη η συμπεριφορα ειναι φυσιολογικη σε αυτη την ηλικια και υγιης (μιλαει για την επιθετικη και αρνητικη,οχι για τα πολυ εξτριμ λογια που λεει ο μικρος σου) και πως πρεπει να την αντιμετωπισουμε για να μην κλιμακωθει.

Κοινως,κατι δεν κανω καλα.

Εγω να σε ρωτησω τωρα,χαρα μου,αυτη την φραση πχ,θελω η μαμα να πεθανει,αν υποθεσουμε οτι τα παιδακια ειναι παπαγαλακια και μιμοι,που την ακουσε ο μικρουλης και την αναπαραγει?

Μηπως καποιος δικος σας ειπε κατι παρεμφερες και το παιδακι το εξελαβε διαφορετικα.

Αλβερτος Αινσταιν