Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δασκαλα να σου πετυχει

Recommended Posts

Aπο που ν αρχισω???

Λοιπον η Ελενα φετος παει τριτη δημοτικου ....απ την πρωτη μερα που μπηκε η φετινη μας δασκαλα στην ταξη (ειναι δεν ειναι 24...) ΟΛΑ τα παιδια φρικαραν (να πω οτι και η δασκαλα που ειχαν 2 χρονια φωναζε..αλλα οπως ελεγαν τα παιδια μονο οταν επρεπε)... Λεγανε λοιπον για την φετινη οτι φωναζει συνεχεια και χωρις λογο ...στην αρχη ειπα οκ μπορει να ειναι ζωηρα και λογο ηλικιας και απειριας να μην μπορει να διαχεριστη..ας την αφησουμε να δουμε τι θα δουμε

Χτες καποια στιγμη (και χωρις να κανει εισαγωγη ) τα ρωτησε να της πουν ενα επιθετο...κανενα δεν σηκωσε χερι ....η δικια μου αφηρημενη ...ειπε το επωνυμο ενος συμμαθητη της ...και οκ και τα παιδακια στην ταξη γελασανε...η δικια μου στεναχωρεθηκα και στο διαλλειμα εκλαιγε. Οταν γυρισε στο σπιτι αφου μου το ειπε ..της ειπα οτι δεν πειραζει και γενικα προσπαθησα να της δωσω να καταλαβει...ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Οποτε στην συζητηση πανω την ρωτησα και η δασκαλα τι ειπε και μου ειπε οτι απλα κουνησε το κεφαλι της κοροιδευτικα ..... και οτι το κανει καθε φορα που ενα παιδι απαντησει λαθος...

Για να ειμαι σιγουρη επειδη μια φρικη την επαθα...πηρα αλλες 2 μαμαδες να ψαρεψουν τα πιτσιρικια τους αν ισχυει...και ναι γινεται καθημερινα σ ολα τα παιδια

Ειχαν για σημερα στην ορθογραφια μια προταση που ξεκιναγε ετσι (Στο Δημοτικο Σχολειο Τρικαλων κτλ) και με ρωτησε η μικρη γιατι το σχολειο το εχει με κεφαλαιο....της ειπα να ρωτησει την δασκαλα της....Σημερα το πρωι την ρωτησε και η απαντηση ηταν ...Εμενα ρωτας Ελενα?? και απανταει το παιδι Ναι ...και γυρισε και εκανε μια απαξιωτικη κινηση οτι δεν ασχολειται..και δεν απαντησε (επειδη κι αυτο το συζητησα με μια αλλη μαμα...της ειπε ο γιος της οτι δεν τους απανταει στις αποριες τους και τους λεει να σκεφτουν μονοι τους )

Μετα εγινε και ενα αλλο περιστατικο (με καποια παιδια) και εκει τους ειπε οτι δεν ειναι εξυπνοι και καλοι σαν τα προηγουμενα παιδακια που ειχε και οτι θα πανε τεταρτη και θα γελανε ολοι μαζι τους....και τους εβαλε τιμωρια επειδη ενα παιδι ξεχασε να γραψει μια ασκηση ..... ΟΛΟΙ να γραψουν την αντιγραφη οχι 3 φορες αλλα 5... ...

Τους πεταει συνεχεια εκφοβισμους και αλλα του στυλ θα τα βγαλει εξω κτλ και θα πανε στον διευθυντη θα παρει τους γονεις κ.α

Ειμαι τοσο τσατισμενη που πολλες λεπτομερειες που μου εχουν πει αλλοι γονεις ..σιγουρα τις εχω ξεχασει (οποτε ισως συμπληρωσω κι αλλα)

Παντως σημερα 2 παιδια (η κορη μου και ο γιος της μιας κοπελας) που εχουν πολυ καλη πορεια στο σχολειο ..καλη συμπεριφορα ...και ειναι απ τους καλυτερους μαθητες στην ταξη ....απλα θελουν να φυγουν απ αυτο το σχολειο (οταν την ρωτησα γιατι...μου επε δεν μπορω...και οταν της ειπα αν ειχε καποια αλλη δασκαλα...θα ηθελε να φυγει και μου απαντησε πως οχι)

Παιδια εχω γινει ..πως να το πω κοσμια....

Τωρα θελουμε να μαζευτουμε γιατι οσο ρωταμε τοσο μαθαινουμε

Διαφημίσεις

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Σε καταλαβαινω και εγω στην θεση σου θα ειχα γινει τουρκος.Γιατι δεν κανεις μια συζητηση μαζι της να δεις τι θα σου πει.Ρωτα και αλλες μαμαδες και βλεπεις.ξερω ταραζεσαι γιατι αφορα το παιδι σου αλλα ο πανικος οδηγει καμμια φορα σε λαθος χειρισμους..

Με κανα δυο μαμαδες που εχω μιλησει τους εχουν πει τα ιδια πραγματα...και το πιο σημαντικο... δεν τους απαντα στις αποριες τους..αλλα τους λεει να σκεφτειτε μονοι σας..

Το θεμα ειναι να βρω τωρα τις αλλες μαμαδες να δω το αποψη εχουν...αν εχουν κανει συζητηση καθολου με τα παιδια τους κτλ...

Θα δουμε που θα παει αυτη η υποθεση και θα σας ενημερωσω..

Καλα 6 χρονια ο μεγαλος στο δημοτικο και αλλα 6 με την φετινη χρονια εχω γνωρισει πολλους και πολλες δασκαλες εκτος ελαχιστον περιπτωσεων ολοι οι υπολοιποι ηταν αστα να πανε πριν απο 2 χρονια ο μικρος ειχε μια δασκαλα που οταν διορθωνε,διορθωνε λαθος ο μεγαλος πριν απο 2 χρονια ειχε εναν δασκαλο που συνεχεια πεταγε αντικειμενα στα παιδια και το κουφο ηταν οταν μιλησα με αλλες μαμαδες το θεωρουσαν πταισμα γιατι οι μαμαδες που ειχαν κοριτσια μου ελεγαν οτι τους πεταγε συνεχως υπονοουμενα και γενικως πονηρεψε ολα τα παιδια αστο δεν βγαζεις ακρη και απο οτι εχω καταλαβει παντα βρισκεις τον μπελα σου

insekten-0042.gif

Κοριτσια τι ειναι αυτα που λετε?Ειμαι και εγω δασκαλα(μουσικης) κι εγω φωνα ζω οταν χρειαζεται αλλα οχι τετοια πραγματα!!!!!αυτες οι ηλικιες ειναι οι πιο ευαισθητες!τα παιδακια θα παρουν λαθος μυνηματα και θα σιχαθουν το σχολειο και τα "γραμματα".Η μορφη του δασκαλου ειναι η πιο συμαντικη μετα τους γονεις σε αυτη την ευαισθητη ηλικια.Η Κοπελια που λετε οτι ειναι δασκαλα βαριεται και ειναι εξαιρετικα ανωριμη για δασκαλα...Να την αναφερετε και να ζητησετε αλαγη-δεν προκειται να διορθωθει αυτη!!!!!συλογο γονεων δεν εχετε?κανε μια συζητηση σοβαρη με τους αλλους γονεις

A14gp2.png

XEMvp2.png

Διαφημίσεις

gavramid, επειδή είσαι δασκάλα μουσικής, ξέρεις τι έκανε ο δάσκαλος μουσικής πέρσι στα παιδιά μου; Κάθε μέρα τους έβαζε σε κάθε τάξη τη μισή διδακτική ώρα να παίζουν το παιχνίδι της σιωπής!!!!!!!!, επειδή η σιωπή, όπως έλεγε, είναι σημαντική για αυτούς που ξέρουν μουσική! Και όποιο παιδί τολμούσε να μιλήσει, έπαιρνε σταυρό!:mad:

Και πόσο είχα χαρεί στην αρχή που είχε έρθει δάσκαλος μουσικής στο σχολείο μας!:(

Θα ήθελα τη γνώμη και τη συμβουλή σου σε περίπτωση που έρθει πάλι στο σχολείο μας!

Κοριτσια τι ειναι αυτα που λετε?Ειμαι και εγω δασκαλα(μουσικης) κι εγω φωνα ζω οταν χρειαζεται αλλα οχι τετοια πραγματα!!!!!αυτες οι ηλικιες ειναι οι πιο ευαισθητες!τα παιδακια θα παρουν λαθος μυνηματα και θα σιχαθουν το σχολειο και τα "γραμματα".Η μορφη του δασκαλου ειναι η πιο συμαντικη μετα τους γονεις σε αυτη την ευαισθητη ηλικια.Η Κοπελια που λετε οτι ειναι δασκαλα βαριεται και ειναι εξαιρετικα ανωριμη για δασκαλα...Να την αναφερετε και να ζητησετε αλαγη-δεν προκειται να διορθωθει αυτη!!!!!συλογο γονεων δεν εχετε?κανε μια συζητηση σοβαρη με τους αλλους γονεις

εγω ειμαι στο συλλογο απο τοτε πο ο μεγαλος πηγαινε Β"δημοτικου και ειμαι ακομα που ο μικρος παει εκτη δηλαδη σχεδον 6 χρονια οποτε και να καναμε παραπονα στον διευθυντη ποτε δεν εκανε τιποτα παρα μονο να σου κρατανε μουτρα και οι υπολοιποι δασκαλοι και να μην σου δινουν σημασια και στην ουσια να στιγματιζεται το παιδι εχετε να δειτε πολλα απο τα σχολεια στα χρονια που ερχονται απο τα δικα σας τα παιδια

insekten-0042.gif

περισυ στην πρωτη γυμνασου μπαινει πρωτη μερα η καθηγητρια των αγγλικων και ποια ηταν η ερωτηση της προς τα παιδια; σε ποιο φροντιστηριο πηγαινουν βλεπετε μεχρι προπερσυ ηταν ιδιοκτητρια φροντηστηριου αλλα αναγκαστηκε να κανει μεταβιβαση λογο διορισμου αν και ολη την περσινη και φετινη χρονια συνεχιζει να κανει μαθημα στο φροντιστηριο και μολις τα παιδια λεγανε καποιο αντιπαλο φροντηστηριο στραβωνε οποτε εχετε να δειτε και να ακουσετε ακομα πολλα

insekten-0042.gif

gavramid, επειδή είσαι δασκάλα μουσικής, ξέρεις τι έκανε ο δάσκαλος μουσικής πέρσι στα παιδιά μου; Κάθε μέρα τους έβαζε σε κάθε τάξη τη μισή διδακτική ώρα να παίζουν το παιχνίδι της σιωπής!!!!!!!!, επειδή η σιωπή, όπως έλεγε, είναι σημαντική για αυτούς που ξέρουν μουσική! Και όποιο παιδί τολμούσε να μιλήσει, έπαιρνε σταυρό!:mad:

Και πόσο είχα χαρεί στην αρχή που είχε έρθει δάσκαλος μουσικής στο σχολείο μας!:(

Θα ήθελα τη γνώμη και τη συμβουλή σου σε περίπτωση που έρθει πάλι στο σχολείο μας!

το μονο που μου κανει το παιχνιδι της σιωπης ειναι "βαριεμαι να σας ακουω τωρα!!!"Εμεις οι μουσικοι εχειυμε μεγαλες λοξες...Η γνωμη μου παντως ειναι να εχει οκαθε δασκαλος την αυτογνωσια να πει οτι δεν αντεχει πια...Αυτο δεν το κανουν βεβαια γιατι μπαινει το θεμα επιβιωσης..Τι να πω..τι θελει να κανει ο ποιητης?μηπως να τους μαθει αυτοσυγκεντρωση?Δεν ειπατε ομως οτι θελετε να τα κανετε μουσικους-δεν ειναι ωδειο...αν ξαναρθει κανε μια συζητηση μαζι του και μπορει να σε πεισει-μπορει να εχει επιχειρημα.δεν ξερω τι ακριβως θελει να κανει και τι μεθοδο ακολουθει...

A14gp2.png

XEMvp2.png

GIOYLA στα σχολεια στην πειροχη μου αυτα που ξερω τουλαχιστον γινεται χαμος με οταν κανουν παραπονα οι συλογοι γονεων.Βεβαια πρεπει να ενδιαφερονται και οι αλλοι γονεις και να μην λενε "δεν βαριεσαι"η τυχη των παιδιων ειναι στα χερια μας..΄ή θα φωναξετε οι αλαξτε τα σχολειο αν ειιναι εφικτο..Εχω δει παιδακια που σιχαθηκαν τη μουσικη επειδη ειχαν "κακο"δασκαλο.Τι θα συμβει αν ο δασκαλος ειναι κακος σε ολα τα μαθηματα?που ειναι οντως πιο συμαντικα γιατι δεν ειναι θεμα επιλογης!Αν καποιος δεν θελι να γινει μουσικος δεν πειραζει αλλα αν καποιος δεν θελει να μαθει μαθηματικα θα τον κοινηγαει αυτο μεχρι να τελειωσει το σχολειο....

A14gp2.png

XEMvp2.png

Διαφημίσεις

Μα τι λες τώρα!!!!!!!Ειναι δυνατον?????Καλα εγω μεχρι την Δ/νση Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης θα ειχα φτασει!!!!!Οι αναφορες θα πεφτανε βροχη!!!!Αν ειναι δυνατον!!!!!:twisted:

Σίγουρα τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να μένουν έτσι. Το κακό ξεκινάει από την ώρα που δεν υπάρχουν δάσκαλοι να διδάξουν. Φέτος έμαθα ότι είχαν τόση μεγάλη έλλειψη σε δασκάλους που με το που ορκίζονταν από τη σχολή τους τους διόριζαν και σε σχολείο άμεσα. Και βρε παιδιά , κακά τα ψέματα , ένα παιδάκι 22 χρονών που τελειώνει μία σχολή και το νου του τον έχει σε ποιο μπαράκι θα πάει να τα πιει το βράδυ πιστεύετε ότι έχει υπομονή με τα παιδάκια μας? μάλλον θα πρέπει να τους τρίξετε τα δόντια με όποιο τρόπο έχετε....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπαρχουν και 22χρονα που αγαπανε αυτο που επελεξαν να κανουν κ το κανουν με κεφι και μερακι..

Υπαρχουν και αλλοι που "κακη τους μοιρα" τους εσπτωξε εκει ωστε μια μερα να γινουν δημοσιοι υπαλληλοι.

Αφροδιτη μου εγω θα εκαν ατο εξης:

Θα πηγαινα αυριο το πρωι στη δασκαλα και θα την ρωτουσα πολυ απλα το ιδιο πραγμα που τη ρωτησε και το παιδι.. Με το χαμογελο στα χειλη..

Και αναλογα με το τι θα απαντουσε θα φροντιζα να της κοπει το δικο της..

και θα εκανα σαφες οτι το παιδι μου το στελνω εκει για να μαθει γραμματα οχι για να το ειρωνευονται.. Και οτι αν ξαναγινει θα της κοπει μονιμα το χαμογελο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Υπαρχουν και 22χρονα που αγαπανε αυτο που επελεξαν να κανουν κ το κανουν με κεφι και μερακι..

Υπαρχουν και αλλοι που "κακη τους μοιρα" τους εσπτωξε εκει ωστε μια μερα να γινουν δημοσιοι υπαλληλοι.

Θα πηγαινα αυριο το πρωι στη δασκαλα και θα την ρωτουσα πολυ απλα το ιδιο πραγμα που τη ρωτησε και το παιδι.. Με το χαμογελο στα χειλη..

και θα εκανα σαφες οτι το παιδι μου το στελνω εκει για να μαθει γραμματα οχι για να το ειρωνευονται.. Και οτι αν ξαναγινει θα της κοπει μονιμα το χαμογελο.

Πέστα χρυσόστομη. .

κοριτσια η κορη μου ειναι πρωτακι κ η δασκαλα τους ειπε πως αν κανουν φασαρια θα τους παει στο διευθυντη κ θα τους κλειδωσει στο υπογειο με τα ποντικια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!αν ειναι δυνατον..............

αααα.....κ εβγαλε κ ενα παιδακι εξω για τιμωρια!!!!!!!!(με ανοιχτη πορτα.....χαχα για να το βλεπει χαχα....)

Η δικια μας ειναι 45αρα....προφανως με σπουδες ....προπολεμικες.....

Ειτε ειναι νεα ειτε μεγαλη ειναι στον ανθρωπο κατα ποσο θα διδαξει σωστα ,με αγαπη και υπομονη.....

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Διαφημίσεις

Eπειδη δεν ξερω το σοι ανθρωπος ειναι...και επειδη απ αυτα που εχω μαθει και απ αλλα παιδακια δειχνει ανθρωπος κομπλεξικος που δεν αγαπα τα παιδια και το μονο που θελει να καλλιεργησει ειναι ο φοβος και το αισθημα κατωτεροτητας...δεν θελω ακομα να παω (εννοω αυτη την εβδ) καθως τωρα τ αναφερα στον υποδευθυντη και θελω να δω τι θα κανουν και αυτοι (εχουμε καλους μονιμους διευθυντες-δασκαλους)Φοβαμαι μην βαλει το παιδι στο ματι ...και απο μια μαθητρια πολυ καλη με θαρρος ..μου το κομπλεξαρει πιο πολυ.

Σαφως αν δω οτι δεν χαμπαριαζει και συνεχιζει ... θα παω στην ιδια..οχι μονη μου αλλα με τον αντρα μου που ειναι 1,90 (η δασκαλα δεν πρεπει να ειναι πανω απο 1,55 καθως εχει σχεδων το ιδιο μποι με τα πιτσιρικια στην ταξη) να της τα πουμ με την καλη αλλα και την αναποδη...

Θα παω μονο την Δευτερα καθως τους εχεις βαλει μια ασκηση οπου χρειζεται το λεξικο που δινουν για τις 3 πρωτες ταξεις (αλλα γενικα σ ολο το τμημα δεν το ειχαν δωσει αλλα το ειχαν κρατησει στο σχολειο) και οταν τις ειπαν 2 πιτσιρικια οτι δεν το ειχαμε...τους ειπε οτι δνε την νοιαζει αλλα να πανε να το βρουνε-αγορασουν (και εγω βεβαια σιγα μην παω ν αγορασω κατι που επρεπε ν ατο εχουμε απ το σχολειο....)

Για να δουμε το θα γινει αυτη την εβδ....

Παντως την Πεμπτη 3 παιδια (μαζι με την κορη μου) γυρνοντας απ το σχολειο ζητησαν ν αλλαξουν σχολειο ή δασκαλα ..και πιστευω οπτι υπαρχουν κι αλλα ..καθως εγω μιλησα μονο μ αυτες τις μαμαδες....

κοριτσια η κορη μου ειναι πρωτακι κ η δασκαλα τους ειπε πως αν κανουν φασαρια θα τους παει στο διευθυντη κ θα τους κλειδωσει στο υπογειο με τα ποντικια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!αν ειναι δυνατον..............

αααα.....κ εβγαλε κ ενα παιδακι εξω για τιμωρια!!!!!!!!(με ανοιχτη πορτα.....χαχα για να το βλεπει χαχα....)

Η δικια μας ειναι 45αρα....προφανως με σπουδες ....προπολεμικες.....

Ειτε ειναι νεα ειτε μεγαλη ειναι στον ανθρωπο κατα ποσο θα διδαξει σωστα ,με αγαπη και υπομονη.....

Τι λες τωρα και εσυ!!! Αν ειναι δυνατον!!!Τουλαχιστον τα 2 πρωτα χρονια τα παιδια μας ειχαν καλη δασκαλα που εμαθαν παρα πολλα και γνωρισαν τι παει να πει σωστος δασκαλος...ετσι αγαπανε το σχολειο...και αντιλαμβανονται οτι προβλημα εχει η δασκαλα και οχι τα ιδια ...

Εσεις τ αναφερατε στο διευθυντη? Ειναι αναπληρωτρια ή μονιμη στο σχολειο σας?

ειναι μονιμη πολλαααααα χρονια......

οι μαμαδες των παιδιων που τα τιμωρησε δεν ξερω αν εκαναν κατι αλλα αν συνεχιστει ισως κ να κινητοποιηθουν.....

να φανταστεις οτι σε μενα ειπε πως ειναι στα 3 καλυτερα παιδακια στη γραφη αλλα ειναι ζωηρη,μιλαει κ αποσπαται η προσοχη της......

βρε....δεν ηξερα.... να πατησω το κουμπι να σταματησει να μιλαει!!!!!!! 5,5 χρονων παιδι.......και μου λενε : μη μιλας γιατι θα παρει στραβα κ το παιδι......σοκ σοκ σοκ....!!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιβληθείς στα παιδιά, άλλοι εύκολοι και άλλοι δυσκολότεροι.

Είναι πολύ εύκολο να υποχρεώσεις ένα παιδί να καθίσει ήσυχο με το να το φωνάζεις, να το εκβιάζεις και να το τρομοκρατείς...

Είναι ίσως πιο δύσκολο το να δεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια του και να προαπαθήσεις να κερδίσεις το σεβασμό του, την αγάπη του και την αποδοχή του...Μα ό,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο...

Για να γίνεις δάσκαλος δεν πρέπει να λάβεις υπόψη σου το αν θα βρεις εύκολα ή όχι δουλειά (όπως βλέπω να γίνεται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια) αλλά το αν μπορείς να το κάνεις με αγάπη...

Οι δάσκαλοι δεν ασχολούνται με άψυχα αντικείμενα αλλά με παιδιά και αυτό από μόνο του κάνει το επάγγελμα μας συναρπαστικό μα και δύσκολο...

Έχεις στα χέρια σου αθώες ψυχούλες και πρετοιμάζεις τον κόσμο του αύριο...

Έχεις στα χέρια σου ανέμους και αντί να προσπαθείς να τους κλείσεις σε ασκούς είναι καλύτερα να φτιάξεις ανεμόμυλους!!!

Αν δε θέλεις ή δε μπορείς να το κάνεις αυτό για οποιοδήποτε λόγο,τότε καλύτερα να φύγεις πριν χτυπήσει το κουδούνι.

Και για να δούμε και τη νομική πλευρά του ζητήματος εκτός από την παιδαγωγική - άνθρωπινη σας αντιγράφω ένα εδάφιο από το Προεδρικό Διάταγμα για την οργάνωση και λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων με τονισμένα κάποια σημεία που πρέπει να προσέξετε:

Προβλήματα συμπεριφοράς (μαθητών) αποτελούν αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ του Διευθυντή και των εκπαιδευτικών με τους γονείς και με τους σχολικούς συμβούλους για την καλύτερη δυνατή παιδαγωγική αντιμετώπιση του θέματος.

Σε κάθε περίπτωση και πριν από κάθε απόφαση λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η βασική αρχή του σεβασμού της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του παιδιού.

Οι σωματικές ποινές δεν επιτρέπονται.

Και σίγουρα οι φωνές, η τρομοκρατία, η ειρωνία, το να σταθεί ένα παιδάκι με το ένα πόδι στη γωνία, το να εκσφενονίζεις αντικείμενα και όλα αυτά τα "όμορφα" δε στηρίζονται στη βασική αρχή του σεβασμού της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του παιδιού.

*

Εγώ ασχολούμαι με μεγάλα παιδιά, παιδιά Λυκείου.

Είμαι φιλόλογος.

Χτες ήρθε μία μαμά στο σχολείο και μου ζήτησε έξαλλη το λόγο γιατί κάνω παρατήρηση στο παιδί της.

Η παρατήρηση ήταν η εξής:

1η: Γιατί είναι γραμμένες όλες οι ασκήσεις σου και όχι μόνο οι 2 πρώτες που σας είπα να κάνετε;

Μου απάντησε ότι της έκανε στο φροντιστήριο.

Απάντησα ήρεμα: "Δε θα ήθελα να ξαναγίνει. Μπορείς να πάρεις ένα άλλο βιβλίο μόνο για το φροντιστήριό σου ή να γράφεις τις ασκήσεις στο φροντιστήριο σε ένα τετράδιο."

Την επόμενη μέρα τα είχε σβήσει και, όταν μου έδειξε το βιβλίο του, του είπα "μπράβο, Νίκο."

Η παρατήρηση αυτή δεν έγινε μπροστά σε όλη την τάξη, αλλά, μόλις χτύπησε το κουδούνι και βγήκαν τα παιδιά διάλειμμα, του μίλησα κατ' ιδίαν.

2η: Πάλι δε διάβασες, Νίκο; Και χτες αδιάβαστος ήσουν και προχτές. Γιατί; Δεν μένω ευχαριστημένη από σένα. Μην ξεκινήσουμε με 09 στο τετράμηνο.

Η φωνή μου ήρεμη, το βλέμμα μου επίσης.

3η: Κανόνας της τάξης μου από την αρχή που μπήκα στο τμήμα τους ήταν ότι "απαγορεύονται τα κινητά εν ώρα μαθήματος. Πριν μπείτε στην τάξη μετά το διάλειμμα, απενεργοποιείστε τα. Όχι να τα βάζετε στο αθόρυβο, αλλά να τα κλείνετε, γιατί έχει πολλή ακτινοβολία. Φανταστείτε 20 άτομα σε ένα δωμάτιο με τα κινητά τους ανοιχτά πόση ακτινοβολία εκπέμπουν!"

Όταν χτύπησε το κινητό μιας μαθήτριας, η παρατήρησή μου ήταν "να μην ξαναγίνει. Την επόμενη φορά θα πάρεις απουσία."

Χτες χτύπησε το κινητό του εν λόγω μαθητή. Η παρατήρησή μου ήταν ακριβώς η ίδια: "να μην ξαναγίνει. Την επόμενη φορά θα πάρεις απουσία."

Η μαμά του, λοιπόν, μου ζήτησε το λόγο γιατί κάνω παρατήρηση στο γιο της, γιατί τον απειλώ (!!!) και γιατί έχω κάποιο πρόβλημα μαζί του και ποιο είναι αυτό.

Για να ακούσω, λοιπόν, τα σχόλιά σας περί του θέματος.

Υ.Γ.: Δεν ειρωνεύτηκα το Νίκο, απαντώ στις όποιες απορίες του και τον αντιμετωπίζω το ίδιο με τα υπόλοιπα παιδιά, γιατί όλα για μένα είναι ίσα μέσα στην τάξη. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ τον τρόπο συμπεριφοράς της 24χρονης δασκάλας, αυτόν τον "εγώ είμαι η δασκάλα σου και εσύ πρέπει να κάθεσαι μπροστά μου σούζα και δεν δέχομαι καμία ερώτηση και κανέναν αντίλογο, γιατί εγώ είμαι η αυθεντία και η αλάνθαστη."

yrfl4vsvucwrpzs6.png

To θεμα ειναι οτι βασικα εχει κυρηξει πολεμο απ την πρωτη μερα...και οτι εχουν φρικαρει και οι καλοι μαθητες και γενικως και τα παιδια που ειναι ηρεμα και συνεργασιμα μεσα στην ταξη...

Εβαλε τιμωρια ολη την ταξη επειδη 1 παιδι δεν ειχε κανει μια εργασια στο σπιτι του... αν δεν προσπαθει να γυρισει και τα παιδια μεταξυ τους αντιμετωπα....τοτε τι προσπαθει?

Εχουν γινει και αλλα...τωρα απλα ειμαστε στην επικοινωνια μεταξυ μας οι γονεις και ενωνουμε το παζλ...

Το κακο ειναι οτι απ οτι εχουμε μαθει..οτι και να ειναι η συγκεκριμενη...δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα περα απ τις παρατηρησεις και στο τελος να ερθει καποιος απ την πρωτοβαθμια...

Γμτ αυτα εχουν ξεκινησει απ την αρχη..πως θα βγει η χρονια...και πως θα εξελιχθει αυτο?

Πραγματικά νιώθω πολύ τυχερή γιατί η κόρη μου, στην τρυφερή ηλικία των 6 και στην Α' Δημοτικού έχει μία απο τις καλύτερες δασκάλες, την κα Ράνια! Δόξα το Θεώ γιατί μ' αυτά που διαβάζω παραπάνω έχω φρικάρει. Κουράγιο και καλή δύναμη σας εύχομαι ν' αντιμετωπίσετε τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν στο σχολείο του παιδιού σας.

Για να ακούσω, λοιπόν, τα σχόλιά σας περί του θέματος.

Υ.Γ.: Δεν ειρωνεύτηκα το Νίκο, απαντώ στις όποιες απορίες του και τον αντιμετωπίζω το ίδιο με τα υπόλοιπα παιδιά, γιατί όλα για μένα είναι ίσα μέσα στην τάξη. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ τον τρόπο συμπεριφοράς της 24χρονης δασκάλας, αυτόν τον "εγώ είμαι η δασκάλα σου και εσύ πρέπει να κάθεσαι μπροστά μου σούζα και δεν δέχομαι καμία ερώτηση και κανέναν αντίλογο, γιατί εγώ είμαι η αυθεντία και η αλάνθαστη."

Σαφως και αν το παιδι μου δεν σεβοταν το μαθημα...θα εξηγουσα το γιατι πρεπει να ακους ή να μην ειναι το κινητο ανοιχτο κτλ...

Δεν ειπαμε οτι ολοι οι εκπαιδευτικοι δεν ειναι καλοι...ειπα οτι η δασκαλα που ειχαν πρωτη και δευτερα ηταν αψογη..και σαφως φωναζε οταν καποια παιδια δεν προσεχαν ή υπηρχαν καποια προβληματα...

Δεν μπορω να συγκρινω ανομοια πραγματα και να πω σχολια (γιατι δεν βρισκω κατι λαθος στην συμπεριφορα σου)

Εδω δεν μιλαμε οτι ειμαι μια μαμα που δεν θελω να πουν κουβεντα στο παιδι μου...και πανω απ ολα παντα της λεω δεν μιλαμε και προσεχουμε στην ταξη...αν τα κανεις αυτα εχεις δικιαωμα να ρωτησεις τι δεν καταλαβες...αν μιλας..τοτε και η δασκαλα δεν θα καθισει να σου εξηγει και εσυ να την γραφεις...

Και το θεμα που εχει προκυψει δεν ειναι προσωπικο (δλδ αν της κανει παρατηρηση ο υποδιευθυντης δεν θα ξερει απο που ηταν) Ειναι απλα λαθος για μενα οταν ειρωνευεσαι παιδακια 8 χρ για ενα λαθος που καναν ή να μην δεχεται να λυσει καμια τους απορια.(η απαντηση που παιρνουν ειναι να σκεφτειτε μονοι σας..και δεν απαντα)

Ο τρόπος της μαμάς του Νίκου ήταν απαράδεκτος και ανάγωγος.

Και επειδή είμαι περήφανη για τη δουλειά μου και τα θέλω όλα όπως τα θέλω, με μία κουβέντα είμαι εργασιομανής και απαιτητική, και δεν δέχομαι παρατηρήσεις με τέτοιο τρόπο και τέτοιο ύφος, θα αλλάξω τροπάριο με τον εν λόγω μαθητή: θα αδιαφορήσω.

Σηκώνει χέρι και θέλει να πει μάθημα; Θα τον σηκώνω.

Θέλω να του κάνω παρατήρηση; Θα απευθύνομαι σε όλη την τάξη και όχι μόνο σε αυτόν.

Ήρθε αδιάβαστος; Δεν θα με αφορά.

Δεν έγραψε καλά στο διαγώνισμα ή στο τεστ; Δεν θα το σχολιάζω.

Υ.Γ: Φαντάζεσαι μετά να έρθει η μάνα του να μου ζητήσει το λόγο για την αλλαγή της συμπεριφοράς μου;;; :lol: :lol: :lol:

Ευτυχώς ο διευθυντής μου με υποστήριξε πλήρως. :wink:

yrfl4vsvucwrpzs6.png

Σαφως και εχεις δικιο και λογικο ειναι να σε υποστηριξει ο διευθυντης...

Μ εκνευριζει και εμενα καποιοι γονεις που πλεον τα παιδια και μονο εχουν δικιο και αμα τους πουν κατι .... το κανουν ολοκληρο θεμα...

Ομως το περιστατικο αυτο δεν νομιζω οτι ταιριασει σ αυτο το τοπικ ... γιατι παντου υπαρχουν ολα τα φρουτα....ειτε απ εκπαιδευτικους (που δεν γουσταρουν την δουλεια τους) ειτε απο γονεις (που τα παιδια τους εχουν παντα δικιο...)

Το θεμα ειναι οτι μια δασκαλα...τα εχει βαλει με μια ολοκληρη ταξη..δεν απαντα αποριες (μαλλον γιατι δεν ξερει τι να πει) και αν καποιο παιδι κανει λαθος το ειρωνευεται..αν αυτος ο τυπος δασκαλου υπαρχει εστω και ενας που τον επικροτει..τοτε απλα λυπαμαι πολυ...