Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γλωσσική ανάπτυξη σε πολίδυμες κυήσεις

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια,

Είμαι ΄λογοθεραπεύτρια κ έκανα την πτυχιακή μου πάνω στα δίδυμα και την γλωσσική τους ανάτυξη. Όποια απο εσάς έχει κάποια απορία μπορώ να βοηθήσω συμβουλευτικά.

http://lb2f.lilypie.com/41map3.png?wzu3DM8P

Διαφημίσεις

ιωαννα καλημερα!!!

περιμενω μονοζυγωτικα διδυμα κ απο διαφορα αρθρα που διαβασα καταλαβα οτι τα παιδια θα αργησουν να μιλησουν επειδη αναπτυσσουν μεταξυ τους μια δικια τους επικοινωνια κ , στην ουσια δεν τους ενδιαφερει η επικοινωνια με τους υπολοιπους.... ισχυει αυτο? κ αν ναι, πρεπει να κανουμε κατι κ τι???

σε ευχαριστω εκ των προτερων!!! να εχεις μια καλή εγκυμοσυνη!!!

t7XLp3.png

Καληνέρα κι από μένα και με το καλό!!Εγώ έχω ομοζυγωτικά δίδυμα..περίπου 4 μηνών...Μέχρι στιγμής..δεν δείχνουν στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ τους..πιο πολύ με μας θέλουν να μιλάμε...και όποτε τους μιλάμε βγάζουν τις φωνούλες τους προσπαθώντας να μας απαντήσουν. Πάντως...κι εγώ διάβασα κάτι παρόμοιο με την sofia_m και έχω την απορία αν μπορούμε να κάνουμε κατι για να το αποτρέψουμε αν όντως ισχύει..

Σ ευχαριστώ κι εγώ εκ των προτέρων.

gkjdp3.png

• 2 weeks later...
Γεια σας κορίτσια,

Είμαι ΄λογοθεραπεύτρια κ έκανα την πτυχιακή μου πάνω στα δίδυμα και την γλωσσική τους ανάτυξη. Όποια απο εσάς έχει κάποια απορία μπορώ να βοηθήσω συμβουλευτικά.

ΚΑΛΛΗΜΕΡΑ ΙΩΑΝΝΑ 25

ΕΧΩ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ ( ΑΓΟΡΑΚΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 18 ΜΗΝΩΝ

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ : MAMA MΠΑΜΠΑ ΠΑΠΟΥ ΓΙΑΓΙΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΑΛΑ ΝΟΝΑ ΓΑΒ ΝΙΑΟΥ

ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ή ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΠΥ

• 6 months later...

καλησπέρα στην παρέα!

έχω και γω διδυμάκια 20 μηνών που δεν βγάζουν άχνα...μόνο μεταξύ τους λένε κάτι βλακειούλες και γελάνε, ακαταλαβίστικα για μας.

να ανησυχώ;;;

λένε μόνο μαμα, μπαμπά, αλλά όποτε τους κατέβει.

Διαφημίσεις

καλησπέρα..!

έχω δίδυμα αγοράκια 20 μηνών που δεν λένε να αρθρώσουν λέξη...να ανησυχώ; ακόμα και το μαμα μπαμπά το λένε μία φορά στους 3 μήνες.

μεταξύ τους βέβαια συνεννοούνται άριστα....

ΚΑΛΛΗΜΕΡΑ ΙΩΑΝΝΑ 25

ΕΧΩ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ ( ΑΓΟΡΑΚΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 18 ΜΗΝΩΝ

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ : MAMA MΠΑΜΠΑ ΠΑΠΟΥ ΓΙΑΓΙΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΑΛΑ ΝΟΝΑ ΓΑΒ ΝΙΑΟΥ

ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ή ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΠΥ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 25 ΜΗΝΩΝ ( 2 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ 1 ΜΗΝΩΝ ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΛΕΝΕ

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2-3 ΛΕΞΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ

ΥΠΟΜΟΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ

• 2 weeks later...
καλησπέρα..!

έχω δίδυμα αγοράκια 20 μηνών που δεν λένε να αρθρώσουν λέξη...να ανησυχώ; ακόμα και το μαμα μπαμπά το λένε μία φορά στους 3 μήνες.

μεταξύ τους βέβαια συνεννοούνται άριστα....

Να τα μιλατε,οσο πιο πολυ μπορειτε. Συνεχεια, γινεται; Περιγραφη καθε ενεργειας δικη σας οταν ειστε κοντα τους. Εγω για ενα μικρο διαστημα δεν τα μιλουσα στην ηλικια των 2 ετων και εκαναν πισωγυρισμα, οποτε συνεχισα δυναμικα και οντως ειδα εντυπωσιακο αποτελεσμα!

Η γλωσσικη αναπτυξη υπηρξε πιο αργη απο τα αλλα παιδακια βεβαια, αλλα ο παιδιατρος μας ειπε να μην ανησυχουμε. Γιατι ο χρονος αναπτυξης των διδυμων υπολειπεται ενος παιδιου που γεννηθηκε μονο του. Τουλαχιστον το πρωτο καιρο. Εγω το ειδα αυτο ως τα 3 τους χρονια, ας πουμε. Τωρα, γλωσσα μεσα, δε βαζουνε! ;)

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

• 4 months later...

Πού είναι η Ιωάννα οεο??? Με ενδιαφέρει κι εμένα η απάντηση στα ερωτήματά σας, γιατί κι εμένα τα διδυμάκια μου (16 μηνών) λένε "μαμα", "μπαμπα", κάνουν την κοτούλα και το παπάκι, αυτά. Κι έχω και τον περίγυρο (τους γνωστούς - άγνωστους... γιαγιάδες δλδ) να ρωτάνε: "μα δεν θα πούνε καμιά λεξούλα?" Κι έχω και μια ανιψούλα που στην ηλικία τους έβγαζε λόγους...

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ.

Ο μεγάλος μου 18 μηνών μετρούσε μέχρι το 10 :shock: και μίλαγε σαν παιδάκι μεγάλο.

Οι δίδυμοι ξέρουν δικές μας λέξεις αλλά προτιμούν να λένε τα δικά τους.

Και συνεννόηση άριστη!

Εχθές ήταν ο πατέρας τους στη βεράντα. Ο ένας τον είχε δει και πάει κάτι λέει στον άλλον και στρίβει ο άλλος προς τη βεράντα και άρχισε να χαιρετάει τον άνδρα μου.

Όταν πάμε βόλτα μιλάνε μεταξύ τους, δείχνουν και γελάνε....:)

• 4 weeks later...

καλησπέρα στην παρέα!

εμέις γίναμε διόμιση χρονων (αγόρια) και με τον ένα συνεννοούμαι πολύ καλά, μιλάει ικανοποιητικά, επαναλαμβάνει λέξεις, κάποιες καθαρά κάποιες όχι, αλλά καταλαβαίνω τα πάντα, ότι μου λέει. ο άλλος δεν αρθρωνει κουβέντα, μόνο επαναλαμβάνει κάποιες λέξεις που του "αρέσουν", πχ κόκκικο μπιμπι (κόκκινο αυτοκίνητο). είναι δυνατόν να έχουν τόση διαφορά μεταξύ τους στην λεκτική ανάπτυξη ή μήπως ο ένας καπακώνει τον άλλο;;;