Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Στερεές-σπυράκια στο σώμα-αίμα στην πάνα


Recommended Posts

Καλησπέρα κ από εμένα. Θηλάζω το μωρό μου (οκτώ μηνών κ 7 ημερών κ 7200 γρ κ 72 εκ) αποκλειστικά μέχρι σήμερα κάνοντας ταυτόχρονα προσπάθειες να φάει στερεές από όταν έγινε 6μιση μηνών. Ας ξεκινήσω όμως από την αρχή:

Το μωρό μου όταν ήταν 2 μηνών παρουσίασε αλλεργία στην αγελαδινή πρωτεΐνη. Με καθοδήγηση συμβούλου θηλασμού κ αποχή μου από τα προϊόντα που περιέχουν γάλα κ πρωτεΐνες γάλακτος καταφέραμε να το ξεπεράσουμε κ στη συνέχεια (κάπου στους 5μιση μήνες) ξεκίνησα να τρώω όλα τα φαγητά με ταυτόχρονη κατανάλωση πεπτικών ενζύμων που μου πρότεινε η σύμβουλος.

Όταν δοκίμασα να δώσω στερεές τροφές στο μωρό αυτό δεν δεχόταν κ δεν άνοιγε το στόμα του. Πρώτη φορά άνοιξε το στοματάκι του πριν από 20 μέρες περίπου(όταν ήταν 7μιση μηνών).

Οι στερεές που του έχω προσθέσει είναι οι εξής:

Φρουτόκρεμα: μήλο, αχλάδι, μπανάνα (κ πριν 5 μέρες έβαλα κ πεπόνι) από την οποία καταναλώνει 30 γραμμάρια μάξιμουμ

Φαγητό: Πατάτα, κολοκύθι, καρότο κοτόπουλο ή μοσχάρι (προσθέτω κ λίγο λεμόνι για νοστιμιά κ λαδάκι),από αυτό τρώει 5-6 κουταλιές.

Κάποιες λίγες φορές της έδωσα μια κρέμα που μου σύστησε η γιατρός υποαλλεργική τη sinlac. Από αυτή έχει φάει μάξιμουμ 40 γραμμάρια.

Εννοείται πως με τόσο μικρή ανταπόκριση που έχει στις στερεές τη θηλάζω συνέχεια.

 

Πριν από 5 μέρες (συνέπεσε κ με την εισαγωγή του πεπονιού) γέμισαν τα ποδαράκια κ τα χεράκια με σπυράκια ολόιδια με αυτά που κάνουν τα κουνούπια. Φρόντισα λοιπόν να μην μπορέσει να τη τσιμπήσει ξανά κουνούπι... Την επόμενη μέρα το ίδιο ενώ τα παλιά ʽʼτσιμπήματα ʽʼ είχαν εξαφανιστεί... σκέφτηκα τότε πως κάποιο έντομο θα υπάρχει στο δωμάτιο κ το ξεσήκωσα κυριολεκτικά.... πάλι τίποτα, την επόμενη μέρα τα τσιμπήματα ξαναεμφανίστηκαν... τότε σκέφτηκα την αλλεργία κ μιλώντας με τη γιατρό μου είπε να βγάλω το πεπόνι από τη φρουτόκρεμα.. Έτσι κ έκανα αλλά σήμερα πάλι τα ίδια.... σπυράκια όμοια με τσίμπημα κουνουπιού αλλά πιο μακρόστενα αυτή τη φορά και τα κακάκια που έκανε στη συνέχεια είχαν πολύ κατακόκκινο αίμα....

Έχω φοβηθεί πάρα πολύ.. τι μπορεί να προκαλεί όλα αυτά?? Κάτι που τρώω εγώ? Ίσως τα γαλακτοκομικά που καταναλώνω κανονικά πλέον? Ή μήπως κάτι από τις στερεές τροφές?? Κ πώς θα μπορέσω να καταλάβω πια τι φταίει? Αφού τρώει ταυτόχρονα κ γάλα κ στερεές ?? (ακόμα κ αυτό το ελάχιστο που τρώει φαντάζομαι πως είναι αρκετό για να την πειράξει)

Συγνώμη αν κούρασα με το τεράστιο πόστ αλλά έχει κάποια μαμά αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο? Μήπως γνωρίζετε τι κάνουμε συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις?

Θα μιλήσω αύριο κ στην παιδίατρο να μου πει τι πιστεύει πως θα πρέπει να κάνω αλλά θα ήθελα να είμαι κατατοπισμένη από πριν...

Ευχαριστώ πολύ!!

D9kvp2.png?3X2batCM

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα Γιούπι!

 

Θα σου πουν κι οι πιο έμπειρες σε θέματα αλλεργίας αλλά εγώ θα πρότεινα να κόψεις όλα τα γεύματα, να ξεκινήσεις ξανα αποχή και να εισάγεις ένα ένα φρούτο κάθε βδομάδα και ένα ένα λαχανικό ύστερα, ώστε να δεις τι είναι αυτό που το προκαλεί. Αν και πιστεύω ότι φταίνε τα γαλακτοκομικά που καταναλώνεις παρά οι λίγες κουταλιές στερεών που τρώει.

 

Το ότι αρνείται να φάει περισσότερο μπορεί να είναι και άμυνα του οργανισμού της ώστε να μην εκτίθεται σε αλλεργιογόνες τροφές.

PhC7p3.pngXCt8p2.png
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Πίπι , Φαίδρα σας ευχαριστώ πολύ..

Φαίδρα το είδα το θέμα αυτό που μου ανέφερες πιο πάνω αλλά εκει οι πιο πολλες μαμάδες κατάλαβα πως δίνουν ξένο γάλα.Στο θέμα αυτό οι μαμαδες εστιάζουν περισσότερο στις τροφές που εισάγουν στη διατροφή του παιδιού. Εμένα θα με ενδιέφερε η αντιμετώπιση της αλλεργίας που μπορεί να προκαλείται τόσο από το γάλα το δικό μου όσο κ από τις στερεες...

 

επίσης υπάρχει αντίστοιχο θέμα στο θηλασμος από 0-6 μηνών αλλά κ πάλι νομίζω πως είναι διαφορετικό επειδή εκεί τα παιδιά παρουσιάζουν αλλεργίες από ουσίες που περνάνε μέσα τους μόνο από το γάλα της μαμάς τους.... νομίζω πως κ εκει η στρατηγική αντιμετώπισης είναι πιο απλή: κόβει η μαμά κάποιες τροφες....

Δεν ξέρω.. αν είναι αντιστοιχο με κάποιο από τα δυο θέματα ας το δει ο αντμιν να το μεταφέρει...

D9kvp2.png?3X2batCM

Link to comment
Share on other sites

Ωχ Φαίδρα.. στραβομάρα έχω μου φαίνεται... τώρα είδα το άλλο θέμα που μου υπέδειξες κ είναι σχετικότατο με αυτό που αντιμετωπίζω.. παω να το διαβάσω καλύτερα..

D9kvp2.png?3X2batCM

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...