Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

4 ετών και πρόβλημα με το φαγητό

Recommended Posts

Kαλημέρα, τα φώτα σας παρακαλώ σε ένα θέμα που δεν ξέρω πλέον τί να κάνω. Η κόρη μου 4 ετών με έχει ψήσει κυριολεκτικά στο θέμα του φαγητού, απίστευτα ιδιότροπη και δύσκολη. Είναι και λιγόφαγη και πολύ συγκεκριμένα αυτά που τρώει, ζυμαρικά μόνο με τυρί, ψάρι, μπιφτέκι, λίγο κοτόπουλο, τοστ, τηγανιτές πατάτες, ψωμάκι με λαδάκι και ντοματούλα, τα φρούτα ακόμα νιανιά στο μπλέντερ, κανά γιαουρτάκι ή μπισκοτάκι για το απόγευμα και πολύ γάλα με το μπιμπερό το οποίο δεν με απασχολεί βέβαια. Ούτε δοκιμάζει καινούριες γεύσεις, για λαχανικά και όσπρια ούτε λόγος βέβαια, μυρίζει τα πάντα πριν τα βάλει στο στόμα της και δεν υπάρχει περίπτωση να σου πει ποτέ ότι πεινάει. Από κιλά βέβαια πάμε καλά (πώς γίνεται αυτό δεν ξέρω) και η παιδίατρος μου λέει ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα, είναι θέμα παιδιού και ότι όσο μεγαλώνει σίγουρα θα δούμε βελτίωση. Στο σχολείο δεν την πήραν (προνήπιο) για να πω ότι ίσως βλέποντας τα άλλα παιδάκια να τρώνε αλλάξει. Ούτε έξω όταν βγαίνουμε θέλει να φάει ούτε όταν πηγαίνουμε σε παιδικά πάρτυ δέχεται να αγγίξει τίποτα. Υπάρχει καμία με παρόμοιο πρόβλημα? Στείλτε καμιά απάντηση please!

• 3 months later...

Διαφημίσεις

Kαλημέρα, τα φώτα σας παρακαλώ σε ένα θέμα που δεν ξέρω πλέον τί να κάνω. Η κόρη μου 4 ετών με έχει ψήσει κυριολεκτικά στο θέμα του φαγητού, απίστευτα ιδιότροπη και δύσκολη. Είναι και λιγόφαγη και πολύ συγκεκριμένα αυτά που τρώει, ζυμαρικά μόνο με τυρί, ψάρι, μπιφτέκι, λίγο κοτόπουλο, τοστ, τηγανιτές πατάτες, ψωμάκι με λαδάκι και ντοματούλα, τα φρούτα ακόμα νιανιά στο μπλέντερ, κανά γιαουρτάκι ή μπισκοτάκι για το απόγευμα και πολύ γάλα με το μπιμπερό το οποίο δεν με απασχολεί βέβαια. Ούτε δοκιμάζει καινούριες γεύσεις, για λαχανικά και όσπρια ούτε λόγος βέβαια, μυρίζει τα πάντα πριν τα βάλει στο στόμα της και δεν υπάρχει περίπτωση να σου πει ποτέ ότι πεινάει. Από κιλά βέβαια πάμε καλά (πώς γίνεται αυτό δεν ξέρω) και η παιδίατρος μου λέει ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα, είναι θέμα παιδιού και ότι όσο μεγαλώνει σίγουρα θα δούμε βελτίωση. Στο σχολείο δεν την πήραν (προνήπιο) για να πω ότι ίσως βλέποντας τα άλλα παιδάκια να τρώνε αλλάξει. Ούτε έξω όταν βγαίνουμε θέλει να φάει ούτε όταν πηγαίνουμε σε παιδικά πάρτυ δέχεται να αγγίξει τίποτα. Υπάρχει καμία με παρόμοιο πρόβλημα? Στείλτε καμιά απάντηση please!

Πόσα κιλά δηλαδή είναι?

Αφού τα κιλά της όπως λες είναι καλά γιατί ανησυχείς?

Μια χαρα τρω καλε.πιο λιγα τρωει η δικη μου.για να φαει λαχανικα παντως εγω κανω το εξης:τα κανω μπουκιτσες μς τηγανιτες πατατες ή με κρεας και τα κρύβω.ετσι τα τρωει..

Είναι 21 κιλά, πάντως εδώ και 3-4 μήνες κάπως βελτιωθήκαμε και με το πολύ μπλα μπλα ξεκίνησε να δοκιμάζει κάποια πράγματα αφού της έχω πει απλούστατα ότι αν δεν της αρέσει ας μην ξαναφάει, αρκεί να δοκιμάσει βρε παιδί μου!

Κακοφαγανος είναι αι ο δικός μου δεν τρώει πολλά και το ποιο τρελό ξέρεις ποιο είναι ότι δεν ΔΟΚΙΜΑΖΕ ΔΕΝ ΖΗΛΕΥΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Ένα αυγό το πρωί με παρακαλετά

Μισό ποτήρι χυμό με παιχνίδια με το κουταλάκι

10-15 κουταλιές φαγητό με κόλπα… μονό στο ταβάνι που δεν κρεμάστηκα

Μισό γιαούρτι το απόγευμα και όχι πάντα …..

Ποτέ δεν έκανε την κίνηση να φαί τον άφησα νηστικό ώστε να πεινάσει πολύ και να φαί τίποτα… Κοιμήθηκε νηστικός

Μονό το παιχνίδι τον νοιάζει ……

.....

Διαφημίσεις

η δικια μου ειναι σχεδον 4αρων. ειναι 17,5 κιλα και τρωει τραχανα, λίγη φακη, κοτοπουλο σνιτσελ, ψαρια, κεφτεδακια, μακαρονια με κιμα τοστ και χόρτα. ΑΥΤΑ, ουτε φρουτα ουτε λαχανικα. α ναι! που και που πινει χυμό πορτοκάλι....

Να παίρνω κουράγιο ότι δεν είμαι η μόνη γιατί όταν είχα ανοίξει το θέμα δεν είχε απαντήσει καμία κοπέλα. Μα όλα τα παιδάκια είναι φαγανά έλεγα, εκτός από το δικό μου? Για να πω την αλήθεια έχει πέσει και λίγη φοβέρα του στυλ πχ ότι δεν θα πάμε καρουζέλ αύριο το πρωί αν δεν φας όλο το φρούτο και τελικά κατάλαβα ότι τώρα που μεγάλωσε θέλει και λίγο στρίμωγμα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

το δικο σου το παιδακι μια χαρα τρωει.εμενα ειναι 4ετων και ειναι 14 κιλα.τρωει μονο μακαρονια,ρυζι και πατατα.ουτε ψαρι,ουτε λαχανικα,ουτε οσπρια,ουτε κρεας,ουτε γαλα,ουτε καν γλυκα.μια ωρα την εχω στο τραπεζι για να φαει.εχω δοκιμασει τα παντα , απειλες,δωρα,με το καλο ,με το κακο αλλα τιποτα.την στελνω σχολειο απο 2 ετων αλλα καμοια βελτιωση ,εχω απελπιστει...η γιατρος λεει θα πεινασει και θα φαει ελα ομως που δεν πειναει ποτε!!!!κι αν την πιεσω λιγο παραπανω ή κλαει ή κανει εμμετο.εγω τη να κανω;εχω χασει την υπομονη μου...

Είναι 21 κιλά, πάντως εδώ και 3-4 μήνες κάπως βελτιωθήκαμε και με το πολύ μπλα μπλα ξεκίνησε να δοκιμάζει κάποια πράγματα αφού της έχω πει απλούστατα ότι αν δεν της αρέσει ας μην ξαναφάει, αρκεί να δοκιμάσει βρε παιδί μου!

21 κιλα 4 ετων??τι υψος εχει?η δικια μου εγινε οκτωβριο 4 χρονων κ ειναι 17,5.στις καμπυλες ειναι στη μεση ακριβως.αν κ εχει κ αυτη θεμα με το φαγητο...μακαρονια κεφτεδακια κοτοπουλο ρυζι .ΑΥΤΑ για μεσημεριανο.πρωινο γαλα με αυγο η με κορν φλεικς.ενα απο τα 2 ΜΟΝΟ.βραδυ οτι εφαγε για μεσημερι κ γαλα.απο ποσοτητα ειμαι ευχαριστημενη.αλλα δε τρωει αλλα φαγητα...

Eχει ύψος 1.10 και έκανα λάθος, είναι 20 κιλά, να σας πω τί έχει φάει σήμερα όλη την ημέρα? Γάλα, 2 μπισκοτάκια και πορτοκαλάδα, ξανά 2 μπισκοτάκια, 6 πατάτες τηγανητές για μεσημεριανό και μετά πάλι γάλα, το απόγευμα 2 κουλουράκια που τα έχω φτιάξει εγώ και 1 φέτα ψωμί με βούτυρο-μέλι και το γάλα της πριν κοιμηθεί. Σας φαίνεται εντάξει όλο αυτό?

Διαφημίσεις

• 1 month later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2,5ΕΤΩΝ ΚΑΙ 9,5 ΚΙΛΑ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΑΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΕΙΝΑΩ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΑ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΡΩΕΙ 5-10 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΦΑΓΗΤΟ (ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΑ, ΕΚΑΝΑ ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ)ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΙΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ,ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΟΥΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΓΛΥΚΑ, ΤΙΠΟΤΑ . ΠΕΙΤΕ ΕΜΕΝΑ ΤΙ ΚΑΝΩ;

<a href="http://lilypie.com/"> < img src = " http://lb3f.lilypie.com/9Wtqp3.png "width = "400 " height = " 80 " border = "0" alt = " Lilypie tickers Γενέθλια Τρίτο " / > < / a >

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2,5ΕΤΩΝ ΚΑΙ 9,5 ΚΙΛΑ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΑΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΕΙΝΑΩ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΑ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΡΩΕΙ 5-10 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΦΑΓΗΤΟ (ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΑ, ΕΚΑΝΑ ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ)ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΙΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ,ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΟΥΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΓΛΥΚΑ, ΤΙΠΟΤΑ . ΠΕΙΤΕ ΕΜΕΝΑ ΤΙ ΚΑΝΩ;

Καλημερα!

Κι εμενα η κορη μου οταν ηταν στην ηλικια της δικιας σου, δεν ετρωγε τιποτα!Μονο γαλα,γαλα και παλι γαλα....με το ζορι να φαει!!!!!

Τωρα που εχει κλεισει τα 4 σε πληροφορω οτι τρωει τα παντα!Οχι μεγαλη ποσοτητα αλλα δοκιμαζει τα παντα....

Υπομονη να κανεις......σημασια εχει να ειναι καλα το παιδι,οταν πεινασει θα φαει!

Το ξερω οτι εμεις οι μαμαδες στεναχωριομαστε οταν δεν τρωνε τα παιδια μας,αλλα σημασια εχει να ειναι καλα!

Αυτό το δράμα ζούμε κι εμείς αρκετό καιρό τώρα. Η κόρη μου είναι 5 χρόνων και ζυγίζει 19 κιλά. Τρώει ελάχιστα και οι επιλογές μου στο φαγητό της είναι πολύ έως πάρα πολύ περιορισμένες. Πίνει πολύ γάλα αλλά εμένα αυτό δε μου φτάνει διότι το γάλα της είναι υποαλλεργικό και δεν συγκρίνεται με το φρέσκο αγελαδινό και την θρεπτική του αξία.

Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα (εκτός από σκευασματα περί ορέξεως) αλλά αντί να καλυτερεύει η κατάσταση χειροτερεύει. Θυμώνει και πεισμώνει και άκρη δεν βγάζουμε.

Κατά καιρούς ονομάζουμε διάφορες τροφές με δελεαστικά ονόματα και έτσι κάποια φορά ξεγελιέται και τρώει.Επίσης βάζω τροφές που δεν θέλει ούτε καν να τις δει μέσα σε άλλες. Π.χ τις αρέσουν τα κολοκυθάκια γεμίστα με κιμά, μέσα στη γέμιση βάζω οτι λαχανικό έχω στο ψυγείο που να ταιριάζουν κάπως έστω και σε μικρή ποσότητα.

Αυτό που μου λενε οι παιδίατροι (έχω πάρει και τη γνώμη αρκετών) είναι υπομονή και όσο μπορώ να τρώει σωστά. Η πίεση και η εμμονή των γονέων στο φαγητό φέρνει συνήθως ακρότητες στο μέλλον με πιο πιθανή αυτή της παιδικής παχυσαρκίας.Κάποια στιγμή από μόνη της θα αρχίσει να τρώει περισσότερες τροφές και αν μάθει να τρώει σωστά έτσι θα συνεχίσει.

Κι εγώ τι άλλο να κάνω..απλά τους ακούω και περιμένω.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διάβαζα την 3dmamma και νόμιζα ότι μίλαγε για την κόρη μου 3,5 ετών 13 κιλά και ύψος 1,05. Ότι και να κάνω δεν ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ κάν!! τις τα παρουσιάζω ωραία στο πιάτο, τα ονομάζω σαν φαγητά της μπάρμπι και της νεραιδοπεταλούδας ....2 ώρες για 2 μπουκιές....έχω απελπιστεί και φυσικά δεν μπορώ να την πιέσω κάν γιατί φτάνει να κάνει ακόμα και εμετό!!

Διαφημίσεις

Και μεις μια απο τα ιδια. 3,5 ειναι ο μικρος και 15 κιλα. Γαλα με παρακαλητο 200ml μονο το πρωι, το μεσημεριανο παλι καμια ωρα για ενα πιατακι που τρωει η 8 μηνων αδερφη του, φρουτα μονο μπανανα, σαλατα...τι ειναι αυτο?! ευτυχως για να ειμαι δικαιη τρωει γιαουρτακια και δοκιμαζει απ ολα τα φαγητα, τρωει απ ολα κι απο λιγο,οποτε υπομονη...

Κορίτσιααααα χαλαρώστεεε ...! Εμένα ο γιος μου είναι 7 και μέχρι πριν ένα χρόνο δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα .. Κι εγώ το ίδιο έκανα όταν ήμουν μικρή(με γάλα και μερέντα μεγάλωσα , έτρωγα ελάχιστα φαγητά μέχρι το γυμνάσιο)έτσι κατάλαβα τη μαμά μου που στεναχωριόταν πολύ γι' αυτό το θέμα. Και συνεχίζω με το γιο μου, το γάλα ήταν το βασικό μας φαί , πρωί και βράδυ , ακόμα και τώρα δεν το παραλείπει . Από φαγητά ελάχιστα έτρωγε και δε συζητώ για τα κιλά του που ακόμα και τώρα είναι λίγα (δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ανάπτυξη του παιδιού , το έχουμε τσεκάρει). Τον κυνηγούσαμε να φάει , τον αφήναμε να πεινάσει , κάναμε διάφορα κόλπα του τύπου : να τα κάνουμε (τα φαγητά) όμορφα με σχέδια σε πολύχρωμα πιάτα , παιχνίδια με νερό και με άλλα πράγματα , βόλτες και ότι άλλο έβαζε ο νους μας .... Εκείνος δεν έτρωγε τίποτα , μόνο γάλα και σπανίως 3-5 μπουκιές φαί . Πάντως καλό θα ήταν να μην τους δίνεται γάλα αν δεν τρώνε το μεσημεριανό τους γιατί μαθαίνουν ότι θα φάνε κάτι εύκολο , γρήγορο και νόστιμο , για τα παιδιά που τους αρέσει. Μετά από αρκετό ψάξιμο...και ενώ είχαμε κάνει ήδη μια φορά αδενοτομή στα 3,5 , ξανακάναμε αδενοτομή και αμυγδαλεκτομή στα 6 και από τότε τρώει πολύ καλά ... Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο , γιατί κανένας γιατρός δε μου επιβεβαίωσε ποτέ 100% κάτι τέτοιο (ότι θα ανοίξει δηλαδή η όρεξή του μετά από την επέμβαση), ούτε λέω πως τα παιδιά σας χρειάζονται τέτοιου είδους επέμβαση . Απλά αν τα παιδάκια σας έχουν υπερτροφικές αμυγδαλές και κρεατάκια μην τα ζορίζετε. Εμένα πάντως ο γιος μου από την επέμβαση και μετά τρώει και τον χαίρομαι!! Και μην τα ταϊζετε με το ζόρι , σας έχει γίνει εμμονή (και σ'εμένα το ίδιο είχε συμβεί) μέχρι και για σε γιατρούς τον πήγα για την ανάπτυξή του και το θέμα του φαγητού(το είχα τρελάνει το παιδί να το τρέχω). Εξάλλου από ότι λέτε δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με τα κιλά τους (ενώ εμένα είχε χαμηλό βάρος) και καταλαβαίνω πως ανησυχείτε , αλλά επειδή πέρασα πολλά και άλλαξαν τα πράγματα , έχω να σας πω: ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΑΣ . Χαρείτε και παίξτε μαζί τους εκείνα όταν θα θέλουν να δοκιμάσουν κάτι ή να φάνε παραπάνω θα το κάνουν . Τώρα πλέον χαίρομαι που ξέρω ότι είναι υγειής ο γιος μου και δε με νοιάζει πόσο θα φάει , τον αφήνω να φάει όσο θέλει αρκεί να μην το παρακάνει και τρώει πολύ. Βεβαίως δεν είμαι ειδική , ούτε γιατρός μια ΜΑΝΟΥΛΑ είμαι σαν εσάς...!!

Προσθέστε και εμένα στην παρέα σας παρακαλώ...

Λαχταρώ να έρθει η στιγμή που θα ακούσω τη μικρή μου κόρη (4 χρονών), να λέει από μόνη της ότι πεινάει και να την δω να τρώει με όρεξη ανθρώπινες ποσότητες φαγητού και όχι ποσότητα σπουργιτιού όπως τρώει τώρα...;)

Υπάρχουν λοιπόν και άλλες, νόμιζα ότι εγώ ήμουν η μόνη που έκανε κάποιο τεράστιο λάθος με τη μεγάλη και θα τιμωρούμαι γι' αυτό αιωνίως.

Δεν είναι ότι δεν τρώει, τρώει μόνο αλεσμένα. Δε ζητάει από μόνη της ποτέ φαγητό, δεν την νοιάζει αν την αφήσω νηστική. Τρώει αλεσμένα και μας κάνει χάρη. Και αν δεν της πουμε το παραμύθι της μας τιμωρεί και δεν τρώει καθόλου. Δεν έχει καμία επιθυμία για φαγητό από μόνη της. Δηλαδή είναι μια χαρά στην ανάπτυξη της, γιατί τόσα χρόνια πίεση τουλάχισταν εδραιώθηκαν τα αλεσμένα (τώρα τρώει και γιουβερλάκια, σχεδόν λιωμένα με το πηρούνι). Τώρα που αρχίζει να μπαίνει στις στερεές η μικρή δεν προλαβαίνω να λέω όλη μέρα παραμύθια και χαζομαρούλες για να φάει λίγο κανονικό φαγητό. Για το μόνο που δηλώνει επιθυμία να φάει είναι το γιαουρτι και φυσικά το γάλα της. Δε ζηλεύει με τίποτα... Σήμερα μετά από καβγά την άφησα νηστική το μεσημέρι (κοφτό μακαρονάκι με κιμά). Στις εφτά το βράδυ ακόμα δεν ήθελε να τα φάει.

Ο άντρας μου λέει ότι πρέπει να την αφήσουμε νηστική. Πόσες μέρες δηλαδή; Απλά θα περιμένει την ώρα για το γάλα της, δεν της καίγεται καρφάκι. Έχω εξαντληθεί. Εγώ πάντως παραιτούμαι, θα της τ' αλέθω κι άλλο, όταν είναι σπίτι θα την ταίζει ο πατέρας της... Δεν έχει νόημα να επιμένουμε, έχουν ένα απίθανο πείσμα τα μικρά. Δεν είναι η εύκολη λύση, είναι η έσχατη. Ας τρώνε ότι θέλουν να φάνε...Δεν πάει άλλο