Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μηπως του στερω κατι?

Recommended Posts

καλημερα!

εχω ενα μικρουλι αγορακι 9μηνων.

ειναι υπερδραστηριος απο μικρος..μπουσουλαει εδω και 2μηνες, σηκωνεται απο παντου και πιανεται και κανει βηματακια, ειναι πολυ χαρουμενος λεει συλλαβες και τελοσπαντων ειναι μια χαρα!

το θεμα μου ειναι πως δεν βαζει κιλα..εδω και 4 μηνες εχει βαλει μολις 1.5κιλο.απο ποντους ειναι 72 και κιλα 7940.

να σημειωσω πως του δινω ξενο απο 4μηνων και απο 6 ξεκινησε τις τροφες.κρεμες του δινω της holle χωρις ζαχαρη(την δημητριακων τωρα και το baby musli) και αρχισαμε και γιαουρτι που του δινω απλο αγελαδινο.

η παιδιατρος προβληματιστηκε λιγο αλλα μου ειπε αφου ειναι μια χαρα να μην ανυσηχουμε..

ρε κοριτσια λιγο χαζα σκεφτομαι τωρα αλλα μηπως επειδη δεν του δινω κρεμες(μπισκοτοκρεμα κτλ) του στερω τιποτα? μηπως γιαυτο δεν βαζει?

το φρουτο το τρωει ,το φαγακι επισης...

μηπως να του δινω που και που και απ οτις αλλες?

μην με κοροιδεψετε please αλλα ενω ξερω πως ειναι μια χαρα το αντρακι μου ωρες ωρες αγχωνομαι γιατι με δικη μου πρωτοβουλια (η παιδιατρος δεν τις ξερει) δεν εδωσα κρεμες τις γνωστες και ουτε γιαουρτακια κτλ. και δεν ξερω μηπως κανω κατι κουλο...

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Διαφημίσεις

Εννέα μηνών ο δικός μου γιόκας ήταν 75 cm και 8640 gr. Oπότε μην ανησυχείς!!! Βέβαια τον θήλαζα αποκλειστικά, και μετά, στον 10ο μήνα όταν άρχισε να χάνει κάτι γραμμαριάκια του έδεινα και συμπλήρωμα ξένο γάλα.

Όμως κρέμες ούτε κι εμένα έτρωγε (ενώ τις έτρωγε για ένα διάστημα 2-3 μηνών μετά τις έκοψε και δεν ξαναπροσπάθησα γιατί δεν μου πολυάρεσε να του δίνω και βιομηχανοποιημένες κρέμες)!

Στον χρόνο επάνω έφτασε αισίως 10 κιλά και κάναμε πάρτυ!;)

Το παιδί πρέπει στο έτος να έχει τριπλασιάσει το βάρος της γέννησης (π.χ. 3 κιλά γέννηση, 12 μηνών να είναι περίπου 9 κιλά).

Του δίνεις ζυμαρικά με τις χορτο-κρεατο-ψαρο-σουπίτσες του?

Εγώ του βάζω λίγο τραχανά, ή λίγες χυλοπίτες ή λίγο σποράκι, κι ας μας έχει πει ο γιατρός όχι... Αφού ούτε κρέμα τρώει, ούτε κατεβάζει ικανοποιητικές ποσότητες φαγητού!

Εξ'άλλου το παιδί κινείται και τα χάνει...:D

Πάντως αν δεις ότι πέφτει πολύ στις καμπύλες να το συζητήσεις με τη γιατρό σου!

Α, τι γάλα του δίνεις? Εμείς πίναμε frisomel και μετά το έτος frisogrow. Και μ' αυτά πήρε τα πάνω του (3 φορές την ημέρα από 180 γρ. περίπου τη φορά).

tZh5p3.png

G0KVp3.png

και εμεις frizomel πινουμε.

φρουτα, μακαρονακι, πατατουλες ρυζακι, κοτοπουλο μοσχαρι φασολακι μπαμιες τα παντα τρωει και τωρα γιαουρτακι και απο εβδομαδα αυγο.

γεννηθηκε 3.050 γιαυτο μου ειπε η παιδιατρος πως σιγουρα θα τριπλασιασει μεχρι τον χρονο(που θα παει 1 κιλο δεν θα το βαλει????????)

αχ αλλες κοροιδευα(που λεει ο λογος) μεχρι που εγινα μανα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

απλα σκεφτομαι μηπως τα δημητριακα που εχουνε οι κρεμες τυπου μπισκοτοκρεμα ειναι πιο πολλα σε σχεση με αυτα που τρωμε εμεις...(ειμαι ξανθια ναι!!!!!)

σκεψεις μιας μανουλας......

O δικός μου 9.5 μηνών ήταν 8800 και 75.5 οπότε δεν θεωρώ περίεργο αυτό που γράφεις.

( γεννήθηκε 1740 γρ και 46cm)

Μην ξεχνάμε ότι μετά από ένα διάστημα τα παιδιά δεν βάζουν κιλά με την ίδια ταχύτητα ειδικά αν αρχίσουν να μπουσουλάνε και να περπατάνε.

Σύμφωνα με τον δικό μου παιδίατρο πάντως προτιμότερο είναι ένα παιδί με λίγα κιλά και υγιές οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Τώρα που είναι 3 ετών είναι 14.650 και 1.02 cm και δεν μπορώ να πω ότι δεν έτρωγε ή δεν τρώει ούτε εγώ έδωσα κρέμες εμπορίου και γιαούρτι παιδικό.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Δεν τις χρειάζεται αυτές τις κρέμες!!! Και γιαούρτι παιδικό δεν του έχω δώσει ποτέ, ούτε ζάχαρη του είχα δώσει μέχρι 12 μηνών!! Μην ανησυχείς! Όπως είπες καλύτερα να είναι αδύνατα παρά να μην μπορείς να τα μαζέψεις από το φαγητό!!!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

ωραια...αρα ειναι μοκροκαμωμενο μωρακι...μια χαρα!!!

μα το φαγακι και τα φρουτα και ολα τα τρωει μια χαρα!!!! γιαυτο βασικα δεν ανησυχω..

μαλλο εχει το σκαρι του μπαμπα του..χιχιχχιχι

και εγω αυτο θελω ψαρακι..να μην του δωσω ζαχαρη. δεν θεωρω πως υπαρχει λογος...αφου μπορουμε να το αποφυγουμε.

\ευχαριστω κοριτσια!!!!!!

Kι εμενα η μωρουδα μου ειναι λεπτουλα και ηταν παντα..,τρωει τα παντα πια(ειναι σχεδον 18 μηνων) και πολυ θα ελεγα.Κι εγω ανυσηχουσα και το ειπα στην παιδιατρο και ειπε οτι ειναι στο σκαρι του παιδιου-να χαιρομαι που δεν παχαινει ευκολα...

A14gp2.png

XEMvp2.png

Και εμένα η δικιά μου είναι ψιλόλιγνο παιδάκι και πάντα έτσι ήταν. Τώρα 18 μηνών είναι 11 κιλά και 86 εκατοστά. Δεν έτρωγε καθόλου κρέμες και όλο τον περσινό χειμώνα τον βγάλαμε με τραχανά. Αλλά γενικά τρώει όλα τα γευματά της αλλά δνε της δίνω τσιμπολογήματα, μπισκότα κτλ εκτός γευμάτων. Και από γλυκά μόνο σπιτικό κέηκ (και ας έχει σοκολάτα) και τσουρέκι. Αν και το καλοκαίρι δοκίμασα ένα junk food μια φορά την εβδομάδα και της άρεσε. Μια κρέμα της Nutricia για 1-3 ετών με κομματάκια σοκολάτας. Ο παιδίατρος μου είπε ότι μια στις τόσες δεν ΄πειράζει.

Εγώ ανησυχώ για τα μωρά-παιδιά που με χαρά οι γονεις σου ανακοινώνουν ότι είναι στα όρια των φυσιολογικών καμπύλων βάρους προς τα πάνω και όχι για τα δικά μας που είναι στη μέση. Η παχυσαρκία κάνει θραύση στην παιδική ηλικία και από τώρα μπορούμε να τους κάνουμε δώρο σωστές διατροφικές συνήθειες!

A6s2p3.png

Εleniparis συμφωνώ απόλυτα! Κι εγώ άρχισα να του δίνω ένα μπισκοτάκι της Nutricia μετά το έτος (το οποίο το βάζω καμμιά φορά στην φρουτόκρεμα ή του το δίνω στο χέρι να το μασουλήσει, αντί για ψωμί). Ένα την ημέρα, κι αυτό όχι πάντα!

Όσο για την παιδική παχυσαρκία, τις προάλλες μου έκανε άσχημη εντύπωση που στην ταμπέλα διατροφολογικού κέντρου είχαν προσθέσει ότι αναλαμβάνουν και περιπτώσεις παιδικής παχυσαρκίας... Λυπηρό!!!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

και εμενα αδυνατος ειναι μολις 11 κιλα 88 ποντους και 18 μηνων αλλα δεν ανησυχω καθολου γιατι τρωει συνεχεια και απλα δεν παχαινει! καλυτερα να ειναι αδυνατα τα παιδια παρα υπερβαρα (ξερω εγω που μια ζωη κανω διαιτα). εχουμε προβλημα στην ελλαδα με την παιδικη παχυσαρκια οποτε καλυτερα ετσι!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

Δεν θυμάμαι αν το διάβασα στο forum ή κάπου αλλού , αλλά το παραθέτω , γιατί το θεωρώ θεϊκό :

"Ένα παιδί που δεν τρώει , κάποια στιγμή θα φάει . Ένα παιδί που τρώει...δεν θα σταματήσει ποτέ"!!

Ο δικός μου είναι σχεδόν 7 μηνών , 72 πόντους και 8.600. Τρώει φρούτα , κρεμούλες και φαγητό (κρεατάκι με λαχανικά). Πίνει ξένο γάλα από 5 μηνών.Ποτέ δεν τον πιέζω να τελιώσει το φαί του, αφού βρίσκεται μέσα στις καμπύλες ανάπτυξης , η παιδίατρος μου είπε (και συμφωνώ κι εγώ ) , να μην τον ζορίζω.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Κορίτσια καλημέρα και απο εμένα εμένα η μικρή μου είναι 20μηνών 11κιλά και 88 νομίζω εκατοστά η ισως λίγο παραπάνω .Ο γιατρός μου λέει ότι είναι ενα φυσιολογικό παιδί.:wink:Που και που τις δίνω κανα μπισκοτάκι Nutricia Και καμία κρέμα Nutricia δυστυχώς -ευτυχώς τρώμε γιαουρτια παιδικά Advance :(αν και τώρα τελευταία έχουμε δοκιμάσει και τα Όλυμπος τα βιολογικά .

Τα αυγουλάκια που παραγγέλνουμε απο το χωριό και κανονικά όλα τα φαγητά πλεόν απλά με λίγο αλάτι και τώρα άρχίσαμε και λίγο πιπέρι.

Μπισκοτόκρεμες δεν κατάφερα να την πείσω να φάει ποτέ μάλιστα επειδή την θήλασα μέχρι 8μηνών και είχε βγάλει και αλλεργία παίρναμε κάτα απάισιες υποαλλέργικες της Almiron απο το φαρμακείο και μόνο αυτές έτρωγε όπως και το γάλα αργότερα το Almiron Pepti.:eek:

και εμενα αδυνατος ειναι μολις 11 κιλα 88 ποντους και 18 μηνων αλλα δεν ανησυχω καθολου γιατι τρωει συνεχεια και απλα δεν παχαινει! καλυτερα να ειναι αδυνατα τα παιδια παρα υπερβαρα (ξερω εγω που μια ζωη κανω διαιτα). εχουμε προβλημα στην ελλαδα με την παιδικη παχυσαρκια οποτε καλυτερα ετσι!

Κοριτσάρα μια χαρά είναι το μωρό σου, είμαστε 20 μηνών με ακριβώς τα ίδια βέβαια εσένα είναι αγοράκι αλλά μου φαίνεται μια χαρούλα.:D