Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΙΑΙΤΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ

Recommended Posts

Εδώ και τέσσερις εβδομάδες έχω ξεκινήσει μία δίαιτα από διαιτολόγο που την είχα ξανακάνει και πριν από δύο χρόνια ακριβώς την ίδια εποχή.

Παρατηρώ, λοιπόν, ότι το αποτέλεσμα είναι σχεδόν μηδενικό (3 κιλά σε 4 εβδομάδες) ενώ την προηγούμενη φορά χανόντουσαν πολύ πιο εύκολα.

Τότε ήμουνα 33 και τώρα 35. Επίσης, να πω ότι τότε κάπνιζα και τώρα όχι. Και η διακοπή του καπνίσματος είναι και ο βασικός λόγος (δικαιολογία μάλλον!!) που πήρα αυτά τα κιλά μετά τη δίαιτα.

Έχει καμία άλλη παρατηρήσει κάτι τέτοιο; Έχω αρχίσει και απογοητεύομαι τρελά, γιατί το είχα πάρει πολύ σοβαρή απόφαση. Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα μείνω με τα επιπλέον αυτά κιλά από εδώ και εμπρός.

Ξεκίνησα και μαθήματα αυτοάμυνας και ο δάσκαλος είπε ότι θα μου γράψει άλλη διατροφή. Ελπίζω να έχω καλύτερα αποτελέσματα.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Μαριλινα μου,καλημερα.

Το φυσιολογικο και το σωστο ειναι να χανεις 4 κιλα τον μηνα.Το οτι εχασες 3 δεν ειναι τραγικο.Και ναι,δυστυχως,το καπνισμα επιταχυνει τον μεταβολισμο.Αλλα το οτι κερδιζεις την υγεια σου ειναι πιο βασικο.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Πολύ καλά είναι τα κιλά που έχασες. Το φυσιολογικό είναι να χάνεις μισό με ένα κιλό την εβδομάδα. Όταν χάνεις τόσο αργά, τα αποτελέσματα είναι πιο μόνιμα, δηλαδή πιο δύσκολα τα ξαναπαίρνεις. Όσο για το αργό χάσιμο βάρους, είναι φυσιολογικό βρε από τα 35 και μετά, δυστυχώς, το έχω παρατηρήσει κι εγώ που είμαι 36. Εμένα βέβαια δεν με βοηθάει και ο θυροειδής μου.

it's never too late to start all over again

Καλησπέρα,

Ακολουθείς ακριβώς την ίδια διατροφή με αυτή που είχε ς κάνει παλιότερα???

Σε ρωτώ γιατί πιθανά μιας και πέρασε τόσος καιρός έχουν αλλάξει πράγματα στον οργανισμό σου και ίσως έχεις αναγκη από άλλη διατροφή για να μπορέσεις να χάσεις με καλό ρυθμό κιλά... Αν και τα τρία κιλά που εχασες είναι μία χαρα κατ εμέ...

Σχετικά με το κάπνισμα κι εγώ που το έκοψα πρόσφατα πήρα δύο κιλά ενω εδω και αρκετά χρονια δεν εχω πάρει ούτε γραμμαριο...(Ημουν αθλήτρια στίβου και εχω διατηρήσει αρμονικές αναλογίες)

Φυσικα ταρακουνηθηκα και αποφασισα να το "ραψω" διότι αν και τα δυο κιλα δεν φαινονται το καταλαβαινω στα ρουχα μου και φρικάρω...

Υπομονή και όλα θα γίνουν!:D

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

• 1 month later...

Κι εγώ με διατροφή που έκανα και παλιότερα έχασα 2 κιλά σε 3 βδομάδες! Βεβαια έκανα και την ατασταλία τώρα που ήταν πολλές γιορτές και έφαγα ένα μπράουνις, οπότε η μία βδομάδα πήγε χαμένη! Νομίζω ότι η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο. Μόλις πάτησα τα 30 και σίγουρα παλιότερα έχανα πιο εύκολα !

Σήμερα θα πάω να δοκιμάσω το power plate, μπας και ξεκινησω. Αισθάνομαι ότι χρειάζομαι κάτι να με βοηθήσει για να χάσιμο πόντους....γιατί μόνο διατροφή δεν αρκεί. Έχει δοκιμάσει καμία?

Διαφημίσεις

πικραμενο θεμα τα ρημαδια τα κιλα...Αφου μπορεις και κρατας τη διαιτα αργα 'η γρηγορα θα φτασεις εκει που θελεις,μην ανησυχεις καθολου.Εγώ είμαι τόσο λιχουδα που πανω απο πέντε μερες δε μου καθεται καμια διαιτα!ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...

Είναι καλά τα κιλά που έχασες σε τόσο χρονικό διάστημα , και σωστό είναι όταν ξεκινάμε μία δίαιτα να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους για να μην απογοητευόμαστε... Επίσης αν έχανες 6-7 κιλά στο ίδιο διάστημα είμαι σίγουρη ότι δεν θα έχανες τίποτα στον επόμενο μήνα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 months later...

Κοριτσια καλησπερα.Εχω κι εγω προβλημα με τα κιλα το οποιο με επηρεαζει πολυ ψυχολογικα και σκεφτομαι οτι αν τα πω θα νιωσω λιγο καλυτερα. Γεννησα πριν 4 τεσσερις μηνες το δευτερο παιδι μου με καισαρικη, στην εγκυμοσυνη πηρα 15 κιλα εχασα γρηγορα τα δεκα και τωρα εχω να χασω τα 5 συν αλλα πεντε που ειχα καβατζα απο την πρωτη εγκυμοσυνη συνολο 10. Βεβαια και 15 να εχανα θα ηταν τελεια αν σκεφτεις οτι ειμαι 70 (!) κιλα και 1,55 ανθρωπος! Εχω μισησει την εικονα μου, εχω τρια χρονια να βγω φωτογραφιες για να μη με βλεπω και στεναχωριεμαι. Παλια εχανα σχετικα ευκολα βαρος, τωρα η ζυγαρια κολλησε και παει μονο προς τα πανω! Οσο σκεφτομαι οτι το καλοκαιρι ειναι η βαφτιση... Γινεται να μη βγω φωτογραφιες; Γραφτηκα προσφατα γυμναστηριο, οσο ειμαι εκει νιωθω πολυ χαι (οι ενδορφινες βλεπεις) αλλα οταν γυριζω σπιτι ξαναπρηζομαι. Ουφ τα πα και ξαλαφρωσα, κατι ειναι κιαυτο

Κοριτσια καλησπερα.Εχω κι εγω προβλημα με τα κιλα το οποιο με επηρεαζει πολυ ψυχολογικα και σκεφτομαι οτι αν τα πω θα νιωσω λιγο καλυτερα. Γεννησα πριν 4 τεσσερις μηνες το δευτερο παιδι μου με καισαρικη, στην εγκυμοσυνη πηρα 15 κιλα εχασα γρηγορα τα δεκα και τωρα εχω να χασω τα 5 συν αλλα πεντε που ειχα καβατζα απο την πρωτη εγκυμοσυνη συνολο 10. Βεβαια και 15 να εχανα θα ηταν τελεια αν σκεφτεις οτι ειμαι 70 (!) κιλα και 1,55 ανθρωπος! Εχω μισησει την εικονα μου, εχω τρια χρονια να βγω φωτογραφιες για να μη με βλεπω και στεναχωριεμαι. Παλια εχανα σχετικα ευκολα βαρος, τωρα η ζυγαρια κολλησε και παει μονο προς τα πανω! Οσο σκεφτομαι οτι το καλοκαιρι ειναι η βαφτιση... Γινεται να μη βγω φωτογραφιες; Γραφτηκα προσφατα γυμναστηριο, οσο ειμαι εκει νιωθω πολυ χαι (οι ενδορφινες βλεπεις) αλλα οταν γυριζω σπιτι ξαναπρηζομαι. Ουφ τα πα και ξαλαφρωσα, κατι ειναι κιαυτο

Τι εννοεις πως ξαναπρηζεσαι; Τρως; Πινεις πολλα υγρα και φουσκωνεις; Εχει πολυ αλατι η διατροφη σου;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Διαφημίσεις

Καταρχην σ'ευχαριστω για την απαντηση σου! Οταν λεω πρηζομαι εννοω οτι εχω σακουλες στα ματια και φουσκωμα σαν να εχω φαει δεκα κιλα φαι ενω δεν ειναι ετσι. Προσπαθω να πινω πολυ νερο,ο καφες με βοηθαει λιγο απλα ξερεις, νοιωθω ''βαρια''(και ειμαι βαρια βεβαια). Εψαξα το θυροειδη με εξετασεις αλλα βγηκαν καλες. Μαλλον φταιει και η κλεισουρα στο σπιτι αλλα με τετοιο καιρο που να πας; Τελικα μου φαινεται οτι για να χασω κιλα πρεπει να πεσει ΠΟΛΛΗ πεινα!

Με ενα αεροβιο προγραμμα, αφου πας γυμναστηριο, να ξερεις οτι ο ιστος εχει την ταση να επιμηκυνεται και να αποβαλλει το λιπος περα που αποτελει πηγη ενεργειας το λιπος, αρα καιγεται σε μετριας ενταση ασκηση, οπως τρεξιμο, αερομπικ, ποδηλατο.

Το θεμα ειναι οτι συνηθως τρωμε πολυ για βραδυ, οποτε πολυ ευκολα το λιπος, οι υδατανθρακες του φαγητου, αποθηκευονται ακαυτες στην αποθηκη του σωματος μας.

Το οξυγονο που χρησιμοποιειται στην αεροβια ασκηση, καιει αυτο το λιπος...με απλα λογια! Λοιπον, θα ελεγα αν μπορεις, οχι να πεινας ολη ημερα αλλα με φροντιδα να μην τρως υπερβολικα μεσα στην ημερα και απλως το βραδυ να περιορισεις οπωσδηποτε τα λιπαρα φαγητα. Ετοιμασε σαλατες κομμενες να τις εχεις για το βραδυ, γαλα, γιαουρτι, φρουτο...

Παρε πρωτεινες, κυταρρινη που δινουν το αισθημα κορεσμου αλλα δεν συσσωρευουν λιπος...

Αν ολα αυτα ειναι για βραδινο, θα φουσκωσεις με την καλη εννοια και θα νοιωθεις ελαφροτερη. Συν οτι με την ασκηση θα καψεις το λιπος που ηδη υπαρχει στο σωμα σου...Θα δεις σε ενα μηνα αποτελεσμα στη εμφανιση και οχι αμεσα στη ζυγαρια...

Αμεσως μετα εμφανιζεται και στη ζυγαρια...γιατι εχεις σφιξει τους μυες σου στο γυμναστηριο και με συνδυασμο το οτι δεν προσθετεις πολυ παραπανω λιπος απο αυτο που καις καθε μερα...θα δεις αποτελεσματα! :)

Πριν γράψεις, σκέψου!

Koritsomana καλη σου μερα! Ειχα καιρο να συνδεθω και σημερα ειδα την απαντηση σου και δεν ξερεις ποσο χαρηκα! Εχεις πολυ δικιο σε οσα λες. Χθες πηγα παλι γυμναστηριο και ο υπευθυνος εκει με εβαλε στο διαδρομο σε αυτοματο προγραμμα με αυξομειουμενη ενταση, περιττο να σου πω οτι τα ΕΙΔΑ ΟΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ (!) αλλα νομιζω οτι εκανα δουλεια γιατι εγινα μουσκεμα στον ιδρωτα. Ετσι καις πιο πολλες θερμιδες απο το να κρατας συνεχεια τον ιδιο ρυθμο. Επισης προσπαθω να περιορισω τις μεριδες μου μεσα στη μερα. Ευχομαι να ξεκολλησει η ζυγαρια απο τα 70 εστω και λιγο για να παρω θαρρος γιατι τουτη τη φορα νοιωθω οτι παιζω το τελευταιο μου χαρτι.. Δεν θελω να μεινω για παντα ετσι ειμαι νεα κοπελα. Και παλι σευχαριστω για την απαντηση και το χρονο σου καλες αποκριες.

Εισαι σε καλο δρομο! Και σε εμπειρα χερια φανταζομαι, ο γυμναστης σιγουρα θα ξερει τι ακριβως επιδιωκεις με την ασκηση,να ειναι ενημερωμενος για να σε βοηθησει με καταλληλο προγραμμα. Φτανει να το ακολουθεις τακτικα, βεβαια.

Σε λιγο καιρο, η αντοχη σου θα αυξηθει λογω ασκησης και πλεον μονο οι ενδομορφινες θα αρκουν να σε φτιαξουν τη διαθεση και χωρις να βλεπεις ολα τα χρωμματα! Θα γινει πιο ευκολο. Απλα, καθε αρχη και δυσκολη.

Θυμησου μην τα παρατησεις αν δε δεις αμεσως αλλαγη στη ζυγαρια! Στασου στον καθρεπτη και δες την αλλαγη στην εμφανιση σου. ;)

Να εισαι καλα! Καλη συνεχεια και παντα στη διαθεση σου!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Βρήκα αυτή την δίαιτα και την κάνω λίγες μέρες τώρα και ήδη έπεσα σχεδόν ένα κιλό.

Το καλύτερο είναι όμως πως δεν έχω πεινάσει καθόλου!!!!

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

ΠΡΩΙΝΟ 1 φλυτζάνι γάλα πλήρες - 1 φλυτζάνι δημητριακά - 1 μήλο και 1 πορτοκάλι

ΠΡΟΓΕΥΜΑ 2 φέτες ψωμί για σάντουιτς - 2 αυγά βραστά - 2 κ. σούπας τυρί τύπου cottage - 1 ντομάτα/ μαρούλι

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ 90 γρ. χοιρινό φούρνου - 1μερίδα πατάτες φούρνου - 30 γρ. φέτα - 1 φλυτζανι σαλάτα μαρούλι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ 1 γιαούρτι (πλήρες) - 1 μπανάνα

ΒΡΑΔΙΝΟ 90 γρ. κοτόπουλο ψητό - 1 φλυτζάνι ρύζι - 1 φλυτζάνι ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά

ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ 1 φλυτζάνι γάλα πλήρες - 2 φρυγανιές

Διαφημίσεις