Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κάθε πόση ώρα ντεπόν?

Recommended Posts

ο μικρός μου το βράδυ ανέβασε πυρετό 37,7. Κατά τις 12.30 του έδωσα ντεπόν. Έπεσε ο πυρετός αλλά τώρα βλέπω έχει ανέβει 37,4. Είναι ξύπνιος και βαριανασαίνει. Έχει και πολλές μύξες. Να του δώσω ξανά? Είναι αργά να πάρω την γιατρό. Είναι η πρώτη φορά που αρρωσταίνει και έχω πάθει σοκ..

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Διαφημίσεις

διαβασε και τις οδηγιες και οταν μπορεις ρωτα τον παιδιατρο, να μην φοβασαι να περνεις οταν κατι εχει συμβει. τωρα η αννα εχει δικιο μετα τα 38 δινεις

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

ο μικρός μου το βράδυ ανέβασε πυρετό 37,7. Κατά τις 12.30 του έδωσα ντεπόν. Έπεσε ο πυρετός αλλά τώρα βλέπω έχει ανέβει 37,4. Είναι ξύπνιος και βαριανασαίνει. Έχει και πολλές μύξες. Να του δώσω ξανά? Είναι αργά να πάρω την γιατρό. Είναι η πρώτη φορά που αρρωσταίνει και έχω πάθει σοκ..

η πρωτη φορα ειναι καπως οντως...μην σοκαρεσε, θα περασει, απο 38 και πανω αντιπυρετικο καθε 6 ωρες. δινεις εναλλαξ ντεπον με πονσταν ή ό,τι αλλο συστησει ο παιδιατρος.Και να ξερεις οτι ο πυρετος ακομα και εαν εχεις δωσει το αντιπυρετικο θα ανεβει εκει που ειναι να ανεβει και μετα θα αρχισει να πεφτει.οποτε στο 37,4 δεν δινεις.

6bMYp2.png

Γειά σου δίνω ντεπόν κάθε 6 ώρες όταν ο πυρετός είναι από 38.4 και επάνω

αν μέσα σ΄αυτές τις 6 ώρες δεν πέσει δεν ξαναδίνουμε το ίδιο φάρμακο

μπορούμε να δώσουμε πχ πονστάν εναλλάξ

με 37.4 μπορεί να δημιουργήσεις στο παιδί υποθερμία.

καλό θα ήταν να δίνεις αντιπυρετικό κατόπιν συννενόησης με τον παιδίατρο

ακομη και η δοσολογία διαφέρει ανάλογα με τα κιλά του παιδιού.

Για τις μύξες μπόλικο φυσιολογικό ορό.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας κορίτσια. Τελικά ανεβάσαμε 39,5 μέσα σε 10 λεπτά, και κατόπιν συνεννοήσεως με παιδίατρο τον πήγαμε νοσοκομείο. Νοσηλευτήκαμε 2 μέρες και τώρα παίρνουμε amoxil γιατί ο πυρετός χτύπησε στο αυτάκι του. Τόσο άγχος δεν έχω περάσει ποτέ στη ζωή μου...!

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

η πρωτη φορα ειναι καπως οντως...μην σοκαρεσε, θα περασει, απο 38 και πανω αντιπυρετικο καθε 6 ωρες. δινεις εναλλαξ ντεπον με πονσταν ή ό,τι αλλο συστησει ο παιδιατρος.Και να ξερεις οτι ο πυρετος ακομα και εαν εχεις δωσει το αντιπυρετικο θα ανεβει εκει που ειναι να ανεβει και μετα θα αρχισει να πεφτει.οποτε στο 37,4 δεν δινεις.

σωστα.. και να μην δινεις αντιπυρετικα οταν ο πυρετος δεν ειναι πανω απο 38,5. δεν χρειαζεται.

περαστικα με το αυτακι σας!

και δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι ετσι! γιατι το μεταφερεις και στο παιδι και φοβαται... μακαρι το πιο βαρυ που θα μπορουσαμε να παθουμε να ηταν ενας πυρετουλης με μυξουλες!

περαστικουλια!!!!

me and my men...

Περαστικά να είναι και γρήγορα. Εμάς η παιδίατρος μας λέει αντιπυρετικό για πυρετό πάνω από 38 ή προηγούμενη έλεγε πάνω από 38,5 αλλά ποτέ δεν περίμενα να ανεβεί τόσο είναι η αλήθεια. Μας έχει πει ντεπόν κάθε 4 ώρες και αν ο πυρετός είναι υψηλός εναλλάξ ντεπόν πονσταν. Το ντεπόν με αφήνει να το δώσω και μετά από 3 ώρες αν δεν πέφτει ο πυρετός. Το πονστάν αυστηρά 4 ή και 5 ώρες. Όταν δίνω όμως πονστάν, όταν περάσει η ίωση μου βγάζει εξανθήματα για μία μέρα που μετά φεύγουν. Και το ένα και το άλλο παιδί. Με το σκέτο ντεπόν δεν έτυχε ποτέ.

Επίσης, καμιά φορά αν δείχνει το παιδί να πονάει λίγο το κεφαλάκι του δίνω ντεπόν και χωρίς πυρετό. Δεν προκαλεί υποθερμία. Το ντεπόν είναι και για τον πόνο.

Η δοσολογία που μας έχει πει η παιδίατρος είναι μιλιγράμ στο μισό του βάρους του. Δηλαδή το ένα μου παιδί ζυγίζει 20 κιλά και πέρνει 10 μλ, το άλλο ζυγίζει 10 κιλά και παίρνει 5 μλ. Δες τι λέει πάντως και η δική σου η παιδίατρος.

Πάλι περαστικά στο μωράκι.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Διαφημίσεις