Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Που πήγαν τα σακουλακια;

Recommended Posts

εγω θυμαμαι οτι εκεινη την εποχη μαζευαμε τα χαρτακια του φορου απο τα πακετα (ξερετε την πρασινη ή μπλε ταινια) με σκοπο να τα δωσουμε 'για ανακυκλωση' και να μας επιστρεψουν καποια χρηματα. αργοτερα εμαθα οτι ετσι κολαγαν ταινια (νομιμοτητας) στα πακετα παρανομων τσιγαρων που ερχονταν τοτε απο εξωτερικο (ανατολικες χωρες). και λεγαμε οτι ειναι απο καπνα τσερνομπιλ, γιαυτο ηταν και φθηνα. (αλλα παλι δεν ξερω σιγουρα)

Ναι κ τέτοια θυμάμαι μάζευαν αλλά όταν ήμουν πολύ μικρότερη κ δεν είχα καν ακουμπήσει πακέτο τσιγάρων τότε

• 3 weeks later...

Διαφημίσεις

Αγαπητά μέλη, εδώ και λίγο καιρό μαζεύω και εγώ καπάκια και τα δίνω στην θεία μου (η οποία είναι μεγάλης ηλικίας) γιατί μου είπε πως αν μαζευτούν πάρα πολλά κάποιος σύλλογος δίνει σε αντάλλαγμα αναπηρικό καροτσάκι σε παιδάκια δωρεάν. Συγκινήθηκα πολύ και μάζευα ασταμάτητα. Κάποια στιγμή μου πέρασε απ'το μυαλό πως μπορεί να μην πηγαίνουν όντως εκεί αλλά....ποιος να το ψάξει τώρα??? Όλοι μας λίγο πολύ τρέχουμε και δεν ψάχνουμε τέτοια πράγματα. Σήμερα είδα στο forum μας πως και άλλοι είχαν την ίδια απορία έτσι έμαθα τα εξής, ύστερα από πάρα μα πάρα πολύ ψάξιμο.

Εμαθα πως δεν γνωρίζει εκείνη αυτόν τον σύλλογο, αλλά μία φίλη της ξέρει μία φίλη της που ξέρει αυτόν τον σύλλογο.

Δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιος σύλλογος, εταιρεία ή επιδοτήσεις. Όλα αυτά είναι ένας urban legend. Αυτό που όμως μπορεί να γίνεται (δυστυχώς μόνο φήμες βρήκα γι'αυτό) είναι πως όντως καταλήγουν κάπου. Και ξαναχρησιμοποιούνται αυτά τα καπάκια. Είτε λιώνονται (επειδή αποτελούνται από ακριβό πλαστικό), είτε κατηγοριοποιούνται και ξαναχρησιμοποιούνται. Κάποιοι εκμεταλλεύονται το συναίσθημα μας για εκείνους που χρειαζονται την βοήθεια μας, ομως δεν είναι και εντελώς κακό, αφού η ανακύκλωση πάντα καλό φέρνει. Μίλησα με αρκετές μεγάλες εταιρείες που πουλάνε αναπηρικά καροτσάκια και οι οποίοι μου είπαν πως δεν εχουν ξανακούσει ποτέ κάτι για καπάκια ως ανταλλαγή για καροτσάκια.

Όσο αφορά τα σακουλάκια-ζελατίνες από τσιγάρα έχω ακούσει πως τα βαποράκια τα χρησιμοποιούν για διακίνηση ναρκωτικών. Σ'αυτό δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάτι πιο επίσημο.

Αυτά. Καλό βράδυ.

Άδραξε την μέρα !!! :-D

an1cA9O03DD1210MDA2MHwwMDAwNTU0ZGF8U29waG9jbGVzIGlz.gif

Αγαπητά μέλη, εδώ και λίγο καιρό μαζεύω και εγώ καπάκια και τα δίνω στην θεία μου (η οποία είναι μεγάλης ηλικίας) γιατί μου είπε πως αν μαζευτούν πάρα πολλά κάποιος σύλλογος δίνει σε αντάλλαγμα αναπηρικό καροτσάκι σε παιδάκια δωρεάν. Συγκινήθηκα πολύ και μάζευα ασταμάτητα. Κάποια στιγμή μου πέρασε απ'το μυαλό πως μπορεί να μην πηγαίνουν όντως εκεί αλλά....ποιος να το ψάξει τώρα??? Όλοι μας λίγο πολύ τρέχουμε και δεν ψάχνουμε τέτοια πράγματα. Σήμερα είδα στο forum μας πως και άλλοι είχαν την ίδια απορία έτσι έμαθα τα εξής, ύστερα από πάρα μα πάρα πολύ ψάξιμο.

Εμαθα πως δεν γνωρίζει εκείνη αυτόν τον σύλλογο, αλλά μία φίλη της ξέρει μία φίλη της που ξέρει αυτόν τον σύλλογο.

Δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιος σύλλογος, εταιρεία ή επιδοτήσεις. Όλα αυτά είναι ένας urban legend. Αυτό που όμως μπορεί να γίνεται (δυστυχώς μόνο φήμες βρήκα γι'αυτό) είναι πως όντως καταλήγουν κάπου. Και ξαναχρησιμοποιούνται αυτά τα καπάκια. Είτε λιώνονται (επειδή αποτελούνται από ακριβό πλαστικό), είτε κατηγοριοποιούνται και ξαναχρησιμοποιούνται. Κάποιοι εκμεταλλεύονται το συναίσθημα μας για εκείνους που χρειαζονται την βοήθεια μας, ομως δεν είναι και εντελώς κακό, αφού η ανακύκλωση πάντα καλό φέρνει. Μίλησα με αρκετές μεγάλες εταιρείες που πουλάνε αναπηρικά καροτσάκια και οι οποίοι μου είπαν πως δεν εχουν ξανακούσει ποτέ κάτι για καπάκια ως ανταλλαγή για καροτσάκια.

Όσο αφορά τα σακουλάκια-ζελατίνες από τσιγάρα έχω ακούσει πως τα βαποράκια τα χρησιμοποιούν για διακίνηση ναρκωτικών. Σ'αυτό δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάτι πιο επίσημο.

Αυτά. Καλό βράδυ.

Κ αυτα που λέει η ιστοσελίδα πιο πάνω;

αγαπητε/η mariantinos διαβασα πολύ προσεκτικά το παραπάνω Link και πουθενά δεν βρήκα στην σελίδα πως η συλλογή των ζελατίνων είναι ενα εργο που ήδη γίνεται. Αυτό που βρήκα και από αλλες πηγές είναι πως είναι μία δράση στην οποία προτίθενται να προβούν. Εγώ μιλησα γι'αυτά που γνωρίζω πως γίνονται μέχρι τώρα.

Άδραξε την μέρα !!! :-D

an1cA9O03DD1210MDA2MHwwMDAwNTU0ZGF8U29waG9jbGVzIGlz.gif

αγαπητε/η mariantinos διαβασα πολύ προσεκτικά το παραπάνω Link και πουθενά δεν βρήκα στην σελίδα πως η συλλογή των ζελατίνων είναι ενα εργο που ήδη γίνεται. Αυτό που βρήκα και από αλλες πηγές είναι πως είναι μία δράση στην οποία προτίθενται να προβούν. Εγώ μιλησα γι'αυτά που γνωρίζω πως γίνονται μέχρι τώρα.

MAΛIΣTA!εγώ μπαίνω από κινητό κ μόνο την κεντρική μου άνοιγε ΓIAYTO είπα να το διαβάσει κάποια κοπέλα κ να μας πει.μήπως να πούμε στον αντμιν να το κάνει υπόμνημα κ να αλλάξει τον τίτλο ώστε να το διαβάσουν κ άλλα κορίτσια κ να σταματήσει αυτό;

Διαφημίσεις

ως γνωστη ρακοσυλλεκτρια (μαμα μη γελας) εχω μαζεψει κατα καιρους και εγω διαφορα.

καπακια εδωσα παρα πολλα που μαζευα μηνες απο πολυ κοσμο σε μια γυναικα η οποια ειπε οτι χαρισαν καροτσι με αυτη την κινηση και δεν μαζευουν αλλα.δεν ξερω αν αληθευει και δυστυχως δεν μπορω να το μαθω.

οσο για τις ζελατινες,εχω μια μαυρη σακουλα σκουπιδιων στο μπαλκονι μου γεματη απο χρονια που την μετακινω για να καθαρισω και την αλλαζω σακουλα γιατι σκονιζεται.

αν μαθεται κατι πειτε μου για να την ξεφορτωθω.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

• 10 months later...

εδω και καιρο μαζευω καπακια.εχω μαζεψει αρκετη ποσοτητα ξερετε που μπορω να τα δωσω? μου ειπαν οτι αμα μαζευτει αρκετη ποσοτητα θα δοθει ασθενοφορο και θα ηθελα να τα δωσω για αυτο το σκοπο

• 1 year later...

σημερα πηγα να παρω τσιγαρα κ στο περιπτερο ειχε μια γυαλα με τα χαρτακια απο τουσ φορουσ μου ειπε τα μαζευουν για να παρουν αναπηρικο καροτσακι για ενα κοροτσακι που εχει αναγκη αν ειναι αληθεια να βοηθησουμε ολοι ποιοσ φωρεασ δινει το καροτσακι ?

.....

σημερα πηγα να παρω τσιγαρα κ στο περιπτερο ειχε μια γυαλα με τα χαρτακια απο τουσ φορουσ μου ειπε τα μαζευουν για να παρουν αναπηρικο καροτσακι για ενα κοροτσακι που εχει αναγκη αν ειναι αληθεια να βοηθησουμε ολοι ποιοσ φωρεασ δινει το καροτσακι ?

χμ....ο φορεας που θα κολλησει τα χαρτακια απο τους φορους στα λαθραια τσιγαρα που μπαινουν στη χωρα και θα τα μοσχοπουλησουν μετα....

(ειμαι πολυ καχυποπτη):cool:

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

• 5 months later...

Διαφημίσεις

βρε κορίτσια ίσως σας φανεί λίγο άσχετο αλλά τώρα που θυμήθηκα τα μαθητικά τα χρόνια που λέει και η Βίσση, θυμάστε που σε κάποια φάση μοιράζανε χυμούς ροδάκινο στα σχολεία?? υπάρχει ακόμα αυτό ή ήταν μια κίνηση των ροδακινοπαραγωγών τότε για προώθηση των εγχώριων προιόντων??

Πήγαινα νηπιαγωγείο τότε και ερχόταν η μαμά μου και έπαιρνε τους τενεκέδες με το χυμό ροδάκινο από το σχολείο. Νομίζω ότι το έκαναν γιατί τους έμεναν τα ροδάκινα και δεν ήθελαν έτσι απλά να τα πετάξουν. Πιθανόν να έπαιρναν και χρήματα από το κράτος προκειμένου να τα διαθέσουν στα σχολεία.

τελικα ξερει κανεις που στελνουμε τα πλαστικα καπακια;ισχυει ακομα αυτο;

Μου ειπαν οτι ισχυει αλλα δεν θυμαμαι ποιοι τα μαζευουν ,μια φιλη νομιζω ειπε απο την δασοπροστασια πχ που παει το κανουν