Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Που πήγαν τα σακουλακια;

Recommended Posts

Όταν πήγαινα λύκειο (96-98 )μαζεύαμε σακουλάκια απ τα πακέτα των τσιγάρων κ τα δίναμε σε κάποια άτομα που μας είπαν ότι τα μαζεύουν γιατί αν μαζέψουν ένα κιλό θα τα πάρει μια εταιρία κ θα δώσουν ένα αναπηρικό καρότσι σε κάποιο άτομο που το έχει ανάγκη.

Τώρα που το ξανασκεφτομαι...σίγουρα ήταν μουφα η ιστορία αλλά που πήγαιναν όλα αυτα τα σακουλάκια;γνωρίζετε κατι;

Διαφημίσεις

αυτό μ ετα σακουλάκια δεν το ειχα ξανακούσει...εγώ μαζευω καπάκια από μπουκάλια και τα δίνω σε μια φιλη μου καθηγητρια. Στο σχολείο τους αν μαζέψουν 5000 (νομιζω)καπακια, αγοραζουν με αυτα ενα αναπηρικο καροτσακι. Εχουν πάρει ήδη ένα και συνεχίζουν αν μαζευουν και άλλα...

δεν ξερω ποια εταιρια κανει αυτη την ενεργεια, αλλα της αξιζουν συγχαρητηρια!

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Διαφημίσεις

και γω μαζευω τα καπακια!και τα δινω σε μια γιαγια που τα δινει καπου αλλου για να παρουν καροτσακι,,,

Οταν λετε μαζευεται τα καπακια τα πλαστικά εννοειται απο αναψυκτικά και εμφιαλωμένα νερά; και που τα πατε; ειναι ολο αυτο διασταυρωμένο με εταιρια οτι οντως βοηθανε αναπηρα ατομα;;;;

Ρωτάω ωστε αμα ισχυει να αρχισω να το διαδίδω να μαζεψουμε και να τα παμε σε μια εταιρια για να βοηθηθεί καποιο αναπηρο άτομο.

Σακουλάκια μαζεύαμε και εμείς, δεν θυμάμαι την αιτία, Για αναπηρικό καρότσι μαζεύαμε εκείνη την εποχή 1996-98 περίπου, από τα κουτάκια τα αναψυκτικά το σιδεράκι που έχουν για να τα ανοιξεις!!!!!!

Όσο για τα καπάκια τα μαζεύω πάνω από 4 χρόνια τώρα, ίσως και 5 και τα δίνω στην συνυφάδα μου, που τα δίνει στην κουμπάρα της που δουλεύει σε ιδιωτικό σχολείο του Πειραιά. Εκεί τα μαζεύουν. Η αιτία είναι ότι "κάθε καπάκι αντιστοιχεί στο πόσιμο νερό μιας μέρας ενός παιδιού του τρίτου κόσμου". Τώρα το πως τα αξιοποιούν δεν ξέρω.

Εγώ αυτά τα χρόνια σίγουρα έχω στείλει πάνω από 5000 καπάκια!!!!!!!!!!

Καπάκια πλαστικά βιδωτά όλων των ειδών!!!!!!

γάλα, νερό, σαμπουάν, αναψυκτικά, απορρυπαντικά, τα πάντα

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Ναι βρε κορίτσια.να μάθουμε τι κ πως κ να αρχίσουμε να μαζεύουμε κι εμείς.να βγάλουμε κ μια ανακοίνωση στο φόρουμ όπου θα ανταποκριθούν πολλές μαμάδες πιστεύω.αλλά να σιγουρευτούμε που πάνε,έτσι;

Γιατί σε εμάς τα μάζευαν τα παιδιά του 15μελές που όπως γνωρίζετε είναι τα MEΓAΛYTEPA λαμογια.

Γιατί σε εμάς τα μάζευαν τα παιδιά του 15μελές που όπως γνωρίζετε είναι τα MEΓAΛYTEPA λαμογια.

Όχι καλέ ιδέα σου, είναι απλώς .......μελλοντικοί υποψήφιοι πολιτικοί χιχιχιχιχιχ :lol: :lol: :lol:

Διαφημίσεις

(Σοφία μου χρόνια πολλά κ από εδώ)

Δηλαδή Ελένη κι εσυ δεν είσαι σίγουρη για το που πάνε ε;μπορείς να το ψάξεις;

Εγώ σας είπα πάντως δεν με πείθει ότι πάνε για "καλό" σκοπό όλα αυτα.όλο κ κάποια ανακοίνωση θα είχε βγει σε ράδιο-τηλεόραση-εφημερίδα.έτσι δεν είναι;

το θυμάμαι και εγώ αυτό με τα πλαστικά των τσιγάρων αλλά ποτέ δεν μάζεψα γιατί αν όντως επρόκειτο για μια εταιρεία ανακύκλωσης να θέλουν μόνο τα πλαστικά αφού και το κουτί των τσιγάρων και το αλουμινόφυλλο ανακυκλώνονται...

δεν σας φαίνεται περίεργο αυτό?

EUdTp3.png

4f73c22695.png

Κορίτσια εσείς που μαζεύετε κ δίνετε μήπως να το ψάξετε;εχω την εντύπωση πως τα λεφτά πάνε σε τσέπη κ όχι σε φιλανθρωπικό σκοπό.απ ότι είδα σ όλη την ελλάδα γίνετε αυτό.εγώ το ξέρω αυτό απ το 96 όπως σας είπα κ ποιος ξέρει πόσο πιο νωρίς ξεκίνησε.τόσα χρόνια τόσα σακούλακια τόσα καπάκια τόσα αναπηρικά καρότσια ούτε ένας δεν βρέθηκε να βγει να ευχαριστήσει δημόσια;

το θυμάμαι και εγώ αυτό με τα πλαστικά των τσιγάρων αλλά ποτέ δεν μάζεψα γιατί αν όντως επρόκειτο για μια εταιρεία ανακύκλωσης να θέλουν μόνο τα πλαστικά αφού και το κουτί των τσιγάρων και το αλουμινόφυλλο ανακυκλώνονται...

δεν σας φαίνεται περίεργο αυτό?

Σωστή!κ εγώ το σκεφτόμουν.κατι γίνετε αλλά τι;

Κ το πιο κουφό απ όλα ήταν αυτό με τα δαχτυλίδια απ τα αναψυκτικά!

Διαφημίσεις

χμμμμμμμ, Εγώ τελείωσα το λύκειο το 94 και η μόδα αυτή υπήρχε και όταν πήγαινα και γυμνάσιο και λύκειο.

Η ανακύκλωση τότε είχε μπει στη ζωή μας ή όχι? Δεν θυμάμαι!!!!!!!!! Καλά ο Δήμος Πειραιά ακόμα δεν έχει κάδους ανακύκλωσης :lol: :lol: γελάω για να μην :cry: :cry: :cry:!!!!!!!!!!

ειδικά το αλουμίνιο το οποίο ανακυκλώνεται και είναι και αρκετά ακριβό σαν ανακυκλώσιμο υλικό μιας και ο κύκλος ζωής του δεν είναι σύντομος όπως πχ του χαρτιού. γιατί λοιπόν δαχτυλίδια αναψυκτικών και όχι όλο το κουτάκι??

EUdTp3.png

4f73c22695.png

χμμμμμμμ, Εγώ τελείωσα το λύκειο το 94 και η μόδα αυτή υπήρχε και όταν πήγαινα και γυμνάσιο και λύκειο.

Η ανακύκλωση τότε είχε μπει στη ζωή μας ή όχι? Δεν θυμάμαι!!!!!!!!! Καλά ο Δήμος Πειραιά ακόμα δεν έχει κάδους ανακύκλωσης :lol: :lol: γελάω για να μην :cry: :cry: :cry:!!!!!!!!!!

Υπήρχε ανακύκλωση αλλά δεν ήταν διαδεδομένη.γιατί εμάς μας έλεγαν απ ότι θυμάμαι ότι τα ανακυκλώνει μια εταιρία κ αντί για λεφτά τους δίνει το καροτσάκι.

ειδικά το αλουμίνιο το οποίο ανακυκλώνεται και είναι και αρκετά ακριβό σαν ανακυκλώσιμο υλικό μιας και ο κύκλος ζωής του δεν είναι σύντομος όπως πχ του χαρτιού. γιατί λοιπόν δαχτυλίδια αναψυκτικών και όχι όλο το κουτάκι??

Αυτό AKPIBΩΣ εννοούσα.μέσα στο μυαλό μου είσαι.

βρε κορίτσια ίσως σας φανεί λίγο άσχετο αλλά τώρα που θυμήθηκα τα μαθητικά τα χρόνια που λέει και η Βίσση, θυμάστε που σε κάποια φάση μοιράζανε χυμούς ροδάκινο στα σχολεία?? υπάρχει ακόμα αυτό ή ήταν μια κίνηση των ροδακινοπαραγωγών τότε για προώθηση των εγχώριων προιόντων??

EUdTp3.png

4f73c22695.png

Για διαβαστε και αυτο:

Δράσεις ζωής

Εχετε σκεφτεί ποτέ ότι καπνίζοντας μπορεί να κάνετε -εκτός από κακό στον εαυτό σας- καλό σε συνανθρώπους σας; Και βέβαια δεν εννοούμε τους καπνοβιομήχανους, αλλά τους ανθρώπους που χρήζουν βοηθείας. Ο νεοσύστατος οργανισμός «Εργο Πολιτών» το σκέφτηκε.

Πρόκειται για μια από τις δεκάδες δράσεις που σκοπεύει να συντονίσει το «Εργο Πολιτών» και αφορά τη συλλογή των ζελατινών που καλύπτουν τα πακέτα των τσιγάρων, την ανακύκλωσή τους και επαναχρησιμοποίησή τους από τις καπνοβιομηχανίες (αντί να τις αγοράζουν από εταιρείες πετρελαιοειδών) με σκοπό τα έσοδα να δοθούν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για όσους -δυστυχώς- τα χρειάζονται. Αν υπολογίσει λοιπόν κανείς ότι το 2005 καπνίσαμε 2,5 δισ. πακέτα τσιγάρα, που αντιστοιχούν σε 600 τόνους ζελατίνης, θα δείτε ότι πράγματι η προσπάθεια αξίζει. Ανάμεσα στις κυριότερες δράσεις και τους στόχους του κυβερνητικού οργανισμού «Εργο Πολιτών» είναι και η καταγραφή των Εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που υπάρχουν στη χώρα μας, ώστε να μπορούν να συντονιστούν και να πολλαπλασιαστούν τα αποτελέσματα του έργου τους. Επίσης, μέσα στα άμεσα σχέδια είναι και η ίδρυση Ακαδημίας Εθελοντών (η Εκκλησία της Ελλάδας έχει ήδη διαθέσει το κτίριο) καθώς και η δημιουργία θεματικού ραδιοφωνικού σταθμού για τον εθελοντισμό. Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία αποτελεί δε το γεγονός ότι ο οργανισμός προτίθεται να προβεί σε ασφάλιση των εθελοντών που αναλαμβάνουν επικίνδυνες δράσεις. Να σημειωθεί ότι το «Εργο Πολιτών» δεν είναι εθελοντική οργάνωση. Από το 2001 με ψήφισμά τους τα Ηνωμένα Εθνη και με πρωτοβουλία της η Διακοινοβουλευτική Ενωση προέτρεψαν τα κράτη-μέλη να ιδρύσουν Οργανισμούς για το Εθελοντικό Κίνημα, αποτιμώντας τη δυναμική του ρόλου που καλείται η παγκόσμια κοινωνία πολιτών να διαδραματίσει στον 21ο αιώνα. Αυτός είναι και ο λόγος της δημιουργίας του οργανισμού. Μάλιστα, έχει ήδη συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή που μελετά την κατάρτιση νομοσχεδίου για τον εθελοντισμό και τις ΜΚΟ.

Λ.Σ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/05/2006

βρε κορίτσια ίσως σας φανεί λίγο άσχετο αλλά τώρα που θυμήθηκα τα μαθητικά τα χρόνια που λέει και η Βίσση, θυμάστε που σε κάποια φάση μοιράζανε χυμούς ροδάκινο στα σχολεία?? υπάρχει ακόμα αυτό ή ήταν μια κίνηση των ροδακινοπαραγωγών τότε για προώθηση των εγχώριων προιόντων??

Εμάς κούτες με πορτοκάλια μας έδιναν.χυμούς όχι.

εγω θυμαμαι οτι εκεινη την εποχη μαζευαμε τα χαρτακια του φορου απο τα πακετα (ξερετε την πρασινη ή μπλε ταινια) με σκοπο να τα δωσουμε 'για ανακυκλωση' και να μας επιστρεψουν καποια χρηματα. αργοτερα εμαθα οτι ετσι κολαγαν ταινια (νομιμοτητας) στα πακετα παρανομων τσιγαρων που ερχονταν τοτε απο εξωτερικο (ανατολικες χωρες). και λεγαμε οτι ειναι απο καπνα τσερνομπιλ, γιαυτο ηταν και φθηνα. (αλλα παλι δεν ξερω σιγουρα)

Για διαβαστε και αυτο:

Δράσεις ζωής

Εχετε σκεφτεί ποτέ ότι καπνίζοντας μπορεί να κάνετε -εκτός από κακό στον εαυτό σας- καλό σε συνανθρώπους σας; Και βέβαια δεν εννοούμε τους καπνοβιομήχανους, αλλά τους ανθρώπους που χρήζουν βοηθείας. Ο νεοσύστατος οργανισμός «Εργο Πολιτών» το σκέφτηκε.

Πρόκειται για μια από τις δεκάδες δράσεις που σκοπεύει να συντονίσει το «Εργο Πολιτών» και αφορά τη συλλογή των ζελατινών που καλύπτουν τα πακέτα των τσιγάρων, την ανακύκλωσή τους και επαναχρησιμοποίησή τους από τις καπνοβιομηχανίες (αντί να τις αγοράζουν από εταιρείες πετρελαιοειδών) με σκοπό τα έσοδα να δοθούν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για όσους -δυστυχώς- τα χρειάζονται. Αν υπολογίσει λοιπόν κανείς ότι το 2005 καπνίσαμε 2,5 δισ. πακέτα τσιγάρα, που αντιστοιχούν σε 600 τόνους ζελατίνης, θα δείτε ότι πράγματι η προσπάθεια αξίζει. Ανάμεσα στις κυριότερες δράσεις και τους στόχους του κυβερνητικού οργανισμού «Εργο Πολιτών» είναι και η καταγραφή των Εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που υπάρχουν στη χώρα μας, ώστε να μπορούν να συντονιστούν και να πολλαπλασιαστούν τα αποτελέσματα του έργου τους. Επίσης, μέσα στα άμεσα σχέδια είναι και η ίδρυση Ακαδημίας Εθελοντών (η Εκκλησία της Ελλάδας έχει ήδη διαθέσει το κτίριο) καθώς και η δημιουργία θεματικού ραδιοφωνικού σταθμού για τον εθελοντισμό. Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία αποτελεί δε το γεγονός ότι ο οργανισμός προτίθεται να προβεί σε ασφάλιση των εθελοντών που αναλαμβάνουν επικίνδυνες δράσεις. Να σημειωθεί ότι το «Εργο Πολιτών» δεν είναι εθελοντική οργάνωση. Από το 2001 με ψήφισμά τους τα Ηνωμένα Εθνη και με πρωτοβουλία της η Διακοινοβουλευτική Ενωση προέτρεψαν τα κράτη-μέλη να ιδρύσουν Οργανισμούς για το Εθελοντικό Κίνημα, αποτιμώντας τη δυναμική του ρόλου που καλείται η παγκόσμια κοινωνία πολιτών να διαδραματίσει στον 21ο αιώνα. Αυτός είναι και ο λόγος της δημιουργίας του οργανισμού. Μάλιστα, έχει ήδη συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή που μελετά την κατάρτιση νομοσχεδίου για τον εθελοντισμό και τις ΜΚΟ.

Λ.Σ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/05/2006

Βρήκα την σελίδα τους http://www.ergopoliton.gr/ οποία έχει χρόνο ας ψάξει να μας πει