Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έχω κάποιες απορίες

Recommended Posts

Γνωρίζω και από την προηγούμενη εγκυμοσύνη ότι δεν ενδείκνεται να τρώμε λαχανικά ωμά.

Όμως σήμερα που μαγείρευα και έτρωγα καρότα το σκέφτηκα και θα ήθελα να σας το ρωτήσω μήπως έχει καμία σχέση και αν επιτρέπεται η θα πρέπει να τα βράζω που είναι απάισιο όταν μαλακώνει.....

Ακούγεται λιγο κούφό το ξερώ....

Η δευτερη απορία μου είναι πώς στην Αννούλα που ήμουν έγκυος δεν είχα τόσα νεύρα και αναγούλες τώρα όμως με έχουν διαλύσει, ειδικά όταν τρώω και μετά.... Λένε ότι τα συμπτώματα αυτά δείχνούν ότι είναι αγόρι καθώς επίσης σε αυτήν την εγκυμοσύνη από την αρχή έπαιρνα utrogestan χώρις βέβαια να υπάρχει πρόβλημα (μήπως αυτά προκαλόυν όλα αυτά που έχω?

Διαφημίσεις

Ωμό καρότο επιτρέπεται αλλά όχι σε ανεξέλεγκτη ποσότητα γιατί περιέχει βιταμίνη Α η οποία σε μεγάλες ποσότητες κάνει τερατογενέσεις...Μην τρομοκρατηθείς, λέω σε μεγάλη ποσότητα...όχι αν φας μια σαλατούλα μια στις τόσες.

Τώρα, τα βρασμένα καρότα (όπως και οτιδήποτε μεγαλώνει κάτω από τη γη, δηλαδή πατάτα, παντζάρι, κρεμμύδι) όταν τα βράσεις απελευθερώνουν σάκχαρα κι επομένως ανεβάζουν την ποσότητα σακχάρου στο αίμα. Με άλλα λόγια κι αυτά με μέτρο, ειδικά αν έχεις ανεβασμένο σάκχαρο... Παν μέτρον άριστον...

Τις συμβουλές αυτές μου τις είχε δώσει μία διαιτολόγος που είχα συμβουλευτεί στην αρχή της εγκυμοσύνης.

Όσο για τα ωμα, είναι καλό να αποφεύγεις το μαρουλάκι σε εστιατόρια και ταβέρνες αν δεν έχεις περάσει τοξόπλασμα. στο σπίτι μπορείς να φας εφόσον το πλύνεις πολύ καλά. Αλλά τώρα δεν είναι και η εποχή του...σχέτο λίπασμα με ορμόνη θα φας.

Ελπίζω να βοήθησα...

5054526de0.png[/url]

Γνωρίζω και από την προηγούμενη εγκυμοσύνη ότι δεν ενδείκνεται να τρώμε λαχανικά ωμά.

Όμως σήμερα που μαγείρευα και έτρωγα καρότα το σκέφτηκα και θα ήθελα να σας το ρωτήσω μήπως έχει καμία σχέση και αν επιτρέπεται η θα πρέπει να τα βράζω που είναι απάισιο όταν μαλακώνει.....

Ακούγεται λιγο κούφό το ξερώ....

Η δευτερη απορία μου είναι πώς στην Αννούλα που ήμουν έγκυος δεν είχα τόσα νεύρα και αναγούλες τώρα όμως με έχουν διαλύσει, ειδικά όταν τρώω και μετά.... Λένε ότι τα συμπτώματα αυτά δείχνούν ότι είναι αγόρι καθώς επίσης σε αυτήν την εγκυμοσύνη από την αρχή έπαιρνα utrogestan χώρις βέβαια να υπάρχει πρόβλημα (μήπως αυτά προκαλόυν όλα αυτά που έχω?

Εγώ καλή μου και στις 2 μου εγκυμοσύνες είχα εμετούς σχεδόν μέχρι που γέννησα!!!Και έχω μια κόρη και ένα γιό!!!!Και λαχανικά έτρωγα ωμά απλά τα έπλενα πολύ καλά και σε μερικά( όπως στην ντομάτα) έβγαζα και τη φλούδα!!!Οσο για το utrogestan δεν μπορώ να σε βοηθήσω μιας και εγώ δεν έπαιρνα σε καμία εγκυμοσύνη.Και για τα νεύρα στο δεύτερο και εγώ είχα περισσότερα μιας και πλέον δεν είχα μόνο εμένα και τον αντρούλη μου αλλά και άλλο ένα μικρό παιδί να φροντίζω και να τρέχω όλη μέρα από πίσω!!!!!!

καλησπερα.αυτο με τα ωμα λαχανικα,δεν μου το ειπε κανεις στις τρεις εγκυμοσυνες.εγω ετρωγα τα παντα,κ ειδικα σαλατες.

στα αγορια οντως τα συμπτωματα σ εμενα ηταν πιο εντονα απο το κοριτσι.πολυυυυυ πιο εντονα κ σε οοολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης.στο κοριτσι μονο κιλα πηρα.

τα ουτροτζεσταν γιατι τα παιρνεις??χωρις μαλιστα να υπαρχει λογος???εγω τα πηρα κ στις τρεις εγκυμοσυνες μου γιατι ειχα αιμορραγιες (στο πρωτο γιατι δεν ηξερα,κ στα αλλα δυο γιατι δεν μπορουσα να προσεχω ιδιεταιρα με τα μωρα) κ δεν ειχα κανενα προβλημα (εκτος απο τα συμπτωματα που πολλαπλασιαζονται,γιατι η προγεστερονη ειναι η ορμονη που τα προκαλει).αυτα,ελπιζω να σε καλυψα..καλη εγκυμοσυνη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Κορίτσια ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας με βοήθησαν αρκετά.. Όσο για το Utrogestan το παίρνω σε αυτή την εγκυμόσυνη καθαρά για προλιπτικούς λόγους επειδή έχω και την μικρή μου και επειδή αυτή η ορμόνη βοηθάει για την ομαλή διαδρομή της εγκυμοσύνης....

Βέβαια ο γιατρός μου το είπε, και έχω την εντύπωση επείδη στην πρώτη το είχα σταματήσει και γέννησα πρόωρα (δεν ξέρω τελικά άν έπαιξε ρόλο αυτό) αλλά εγώ φοβήθηκα αρκετά...

Καλό κάνω κακό ελπίζω πως όχι

Διαφημίσεις

κορίτσια καλημέρα!!! ξέρετε αν ισχύει το εξής: οι πρωινές αναγούλες σημαίνουν κορίτσι και οι απογευματινές αγόρι. στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα το απόγευμα ανακατοσούρες και γέννησα το γιο μου. το ίδιο συμβαίνει και με την κουνιάδα μου που περιμένει και αυτή αγόρι. τώρα που είναι πάλι έγκυος και έχω και το πρωι (λίγες) και το απόγευμα πολλές τι να περιμένω???? πάλι αγόρι????χιχιχιχιχιχιχ!!!!!!

κορίτσια καλημέρα!!! ξέρετε αν ισχύει το εξής: οι πρωινές αναγούλες σημαίνουν κορίτσι και οι απογευματινές αγόρι. στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα το απόγευμα ανακατοσούρες και γέννησα το γιο μου. το ίδιο συμβαίνει και με την κουνιάδα μου που περιμένει και αυτή αγόρι. τώρα που είναι πάλι έγκυος και έχω και το πρωι (λίγες) και το απόγευμα πολλές τι να περιμένω???? πάλι αγόρι????χιχιχιχιχιχιχ!!!!!!

Γερό να είναι και ας είναι ότι είναι ...

Εγω απο την άλλη αισίως διανύω την 11 εβδομάδα και δεν έχω όυτε αναγούλες ούτε ανακατοσούρες ... :D

Περιμένω την αυχενική διαφάνεια μπας και μπορέσουμε και δούμε το φύλο..

Είδωμεν :cool:

Αχ! δεν το γνώριζα αυτο με το πρωί και το απόγευμα πάντως εγώ έχω και το πρωί και το απόγευμα και ειδικά μετά το φαί.

Εχθές που ετοίμαζα το φαγητό της μικρής και ήταν (κατσικάκι) και δεν μου αρέσει καθόλου η μυρωδιά του, όταν άνοιξα το καπάκι για να το ανακατέψω μου ήρθε να τα βγάλω επιτόπου αλλά δεν το έκανα :)

Εμένα αυτό που με έχει ταράξει είναι τα πολλά νευρα (πάρα πολλά) και μαλώνω συνέχεια την μικρή μου (όχι όμως ότι κάθεται και καλά) το μετανίωνιω μετά

Μου αρέσει που έλεγα πριν μείνω έγκυος στον άντρα μου ότι άν ξαναμείνω θα την περάσω πολύ ήρεμα θα τα γράφω όλα, δεν θα αγχώνομαι άλλωστε δεν δούλευα όπως και στην πρώτη...

Ε! κορίτσια άθελα μου κάνω το ακριβώς αντίθετο