Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εξετασεις τελευταιων εβδομαδων

Recommended Posts

καλημερα σε ολες τις μελλουσες μανουλες. Ηθελα να σας ρωτησω τι εξετασεις κανατε ή κανετε τις τελευταιες εβδομαδες της εγκυμοσυνης σας. Εγω εκλεισα χθες την 37η εβδομαδα , πηγα στο γιατρο μου και μου εκανε μονο καρδιοτοκογραφο, οχι υπερηχο. Συγκεκριμενα εκανα

τελος 35ης εβδομαδας ----- μονο υπερηχο

τελος 36ης εβδομαδας ------ μονο καρδιοτοκογραφο

τελος 37ης εβδομαδας ------ μονο καρδιοτοκογραφο

Μου φαινονται λιγο περιεργα. Δε θα επρεπε να μου κανει υπερηχο? Πως ελεγχεται η ποσοτητα αμνιακου υγρου? Δεν ξερω τι να σκεφτω. Μου ειπε οτι το παιδι εχει γυρισει με το κεφαλι προς τα κατω , αλλα δεν εχει γινει ακομα εμπεδωση. Αυτο πως το καταλαβε? Μου επιασε απλα την κοιλια. Ειμαι πολυ στενοχωρημενη, δεν μπορω να ησυχασω.....

Διαφημίσεις

ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΡΔΙΟΤΟΚΟΓΡΑΦΗΜΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ 2 ΦΟΡΕΣ, ΥΠΕΡΗΧΟ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΥΤΑ.

Καταρχήν γιατί είσαι στενοχωρημένη; Για να μην θέλει να σου ξανακάνει υπέρηχο σημαίνει οτι σ'αυτόν που σου έκανε πριν δύο εβδομάδες όπως και στα NST που κάνεις είναι όλα καλά!

Το NST είναι το σημαντικό σε αυτή την φάση γιατί δείχνει αν το μωρό είναι καλά ή στρεσάρεται για κάποιο λόγο.

Κι εμένα η γιατρός μου είπε από δω και πέρα μόνο NST οχι υπέρηχους.

Αλλάζω την γκαρνταρόμπα μου δημιουργικά!

.pngpLWrp3.png

Καλησπερα κοριτσια.

Κι εμενα ο γιατρος μου μου ειπε να κανω καρδιοτοκογραφημα σε 2 εβδομαδες (στην 36η εβδομαδα). Μηπως μπορειτε να με ενημερωσετε για το κοστος αυτης της εξετασης στο περιπου;;

as1cF1_0g410010MjRkfDAxMzRqfGxpdHRsZSBNaW5pIGlz.gif

καλησπέρα!

εμένα κάθε φορά που πάω από την 33εβδομάδα μου κάνει ντόμπλερ και από την 36 που πηγαίνω κάθε εβδομάδα μου βάζει τον καρδιοτοκογράφο για 20 περίπου λεπτά (υπέρηχο φυσικά κάθε φορά για να δούμε τη μπέμπα, την υγεία της, το αμνιακό υγρό και το βάρος της). Όλα αυτά στο ιατρείο του γιατί έχει όλα τα μηχανήματα, νομίζω ότι στο μαιευτήριο είναι περίπου στα 80-100Ευρώ. Με το καλό!!!

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσια.

Κι εμενα ο γιατρος μου μου ειπε να κανω καρδιοτοκογραφημα σε 2 εβδομαδες (στην 36η εβδομαδα). Μηπως μπορειτε να με ενημερωσετε για το κοστος αυτης της εξετασης στο περιπου;;

DeeDee μου εγώ που έκανα NST (καρδιοτοκογράφος) & doppler στο ΜΗΤΕΡΑ στις αρχές του μήνα, έδωσα 140Ε. Αν όμως τα κάνεις χωριστά, δλδ μόνο doppler ή NST, κοστίζουν 105Ε & 75Ε αντίστοιχα. Όλα τα παραπάνω ισχύουν για το ΜΗΤΕΡΑ βέβαια! Ελπίζω να σε βοήθησα!:mrgreen:

c3uigj8l12ghbm4e.png

Γεια σας κοριτσια, εμεις τον τελευταίο μηνα της εγκυμοσύνης κάναμε κάθε εβδομάδα NST,στις αρχες του 9ου εγιναν εξετάσεις αιματος/ουρων & υγρα κολπικα για στρεπτόκοκο και ενα τελευταιο υπερηχο&dopler 1 εβδομάδα πριν γεννησω (πηρα 1 εβδομάδα παραταση-γεννησα 41w- για αυτο).

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

• 3 weeks later...

Μπορείτε να μου πείτε πόσες φορές γίνεται αυτό το καρδιοτοκογράφημα; Γιατί στο πρόγραμμα των υπερηγογραφημάτων που μου έχει δώσει ο γιατρός μου βλέπω ότι το αναφέρει μόνο μια φορά. Γίνεται συχνά; Δηλ. πόσα υπερηχογραφήματα χρειάζεται να γίνουν μετά το ντόπλερ;

UmJ2p11.png

4/12/2009: Τhe first day of the rest of my life.

aMUmp10.png

• 5 months later...

καλημερα και απο μενα :P

βρισκομαι σχεδον την 33βδομαδα και μου ειπε ο γιατρος μου οτι 8α με ξαναδει σε 15 μερες, εως τοτε θελει να κανω εκτος απτις καθιερωμενες εξετασεις αιματος μια καλλιεργεια κολπικου υγρου για strep-D ( η B , ΔΕΝ Θυμαμαι ακριβως πως το ειπε. ξερει καμια απο εσας περι τινος προκειται?

για ποιο λογο γινεται αυτη η εξεταση? :rolleyes:

88M1p3.png6KAgp2.png

Διαφημίσεις

Θέλει να δει για υπαρξη στρεπτόκοκκου γιατί αν υπάρχει μόλυνση δεν κάνει να γεννησεις φυσιολογικά για να μην κολλήσει το μωρό. απότι καταλάβα και από τις άλλες απαντήσεις μάλλον την κάνουν όλες οι εγκυούλες τελικά προς το τέλος!

Εγω παντως στο 1ο παιδι στις 36 και 37 εβδ. μου εκανε ο γιατρος το καρδιοτοκογραφημα μαζι με υπερηχο και μετα γεννησα στις 38 φυσιολογικα.Νομιζω εκει στις 36-37 εβδ ηταν που μου εδωσε να παρω και υποθετα μπεταντιν κολπικα, για την περιπτωση που υπηρχε καποια μολυνση στον κολπο...Τιποτα αλλο...

Τωρα που αλλαξα γιατρο και λογω πολλων προβληματων κανουμε συνεχεια υπερηχους και καρδιοτοκογραφηματα (λογω συσπασεων) και θα κανουμε (μαλλον σημερα που εχω ραντεβου) και ντοπλερ

bxBwp2.png EgDTp2.png

αν εχεις στρεπτόκοκκο γεννάς φυσιολογικά απλά την ώρα του τοκετού χορηγείται ενδοφλέβια αντιβίωση. Εγώ σε όλο τον τελευταίο μήνα κάνω κάθε βδομάδα υπέρηχο και καρδιοτοκογράφημα στο γραφείο του ιατρού μου (χωρίς να το πληρώνω). Στις αρχές του 9ου κάναμε πλήρη κολπική καλλιέργεια για να αποκλείσουμε πιθανές μολύνσεις και όλες τις κλασικές (αίματος, ούρων, σάκχαρο κτλπ, αλλά και κάποιες για την πηκτικότητα του αίματος). Με το καλό να έρθουν όλα τα μωράκια και με 1 πόνο!

• 1 month later...

κοριτσια καλημερα.εχω ενα προβλημα με τον καρδιοτοκογραφο.σημερα εκανα και τη δευτερη εξεταση και ενω ο μπεμπης ολη την ωρα κουνιεται,μολις παμε στο γιατρο (και μιλαμε για μια αποσταση δεκα λεπτων απο το σπιτι μας) μας παιρνει ο υπνος.πρεπει να τον κουναμε διαρκως μπας και ξυπνησει λιγο.ο γιατρος λεει οτι η καρδουλα του ειναι μια χαρα απλα θελει να κοιμηθει.εγω ομως καθε φορα αγχωνομαι και εχουμε παλι εξεταση τη δευτερα.τι να κανω για να τον κρατησω λιγο ξυπνιο? καραμελες και γλυκα σε μας δεν πιανουν παντως.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, εγώ είμαι στην 33η εβδομάδα και από 36η ξεκινάω καρδιοτοκογράφο. Να σας ρωτήσω, τι σχέση έχει αν κοιμάται ο μπέμπης την ώρα του καρδιοτοκογραφήματος? Αφού οι παλμοί του πάλι ακούγονται. Σε αυτή την εξέταση τις συσπάσεις και τους παλμούς του μωρού δεν εξετάζουμε μόνο?

Εμένα πάλι ο γιατρός μου έκανε ενα Nst και δεν μου συστησε άλλο μιας και ηταν αριστο...

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

εγω εκανα 2 στην 36η εβδομαδα και την αλλη εβδομαδα που θα μπω 37η θα κανω αλλα 2.και μενα μια χαρα ηταν η καρδουλα του αλλα δεν ξερω γιατι το κανουμε τοσο συχνα.παντως δε με χαλαει να ακουω δυο φορες την εβδομαδα την καρδουλα του για μιση ωρα.απ'οτι καταλαβαινω παντως το τεστ γινεται για να δει ο γιατρος πως μεγαλωνει τις τελευταιες εβδομαδες και πρεπει να κανει καποιες κινησεις για να δει αν το μωρο ζοριζεται η πιεζεται.ετσι θεωρω εγω με το ταπεινο μου μυαλο.εμας στην εξεταση μας ζηταει 5-6 φορες να κουνηθει για να παταμε το κουμπακι

Εγώ πάλι δεν έχω κάνει καθόλου καρδιοτοκογράφο. Μόνο με εξετάζει κολπικά και υπέρηχο (μόνο για να το μετρήσει και να ακούσει καρδιά) από τότε που μπήκα στον μήνα μου. Το αν έχει εμπεδωθεί ή όχι λέει πως δεν φαίνεται πλέον στον υπέρηχο αλλά μόνο σε ψιλάφηση, είτε κολπική είτε από πάνω. Δεν έκανα καθόλου κολπικές καλλιέργειες ή άλλες εξετάσεις και είμαι έτοιμη να γεννήσω υποτίθεται. Ο κάθε γιατρός τα δικά του τελικά...

RPNkp3.png

Ο κάθε γιατρός τα δικά του τελικά...

Αυτο ξαναπεστο!!

Εγω τωρα (38 εβδ σχεδον) τελικα εκανα και πηκτικο μηχανισμο (PTT και ινωδογονο)

bxBwp2.png EgDTp2.png

• 1 year later...

Κορίτσια καλησπέρα.Σε ποια εβδομάδα σας είπε ο γιατρος να κάνετε την καλλιεργεια κολπικου υγρού πριν μπείτε στον 9ο?

Εμένα στην 36 αλλα τοτε εχω ραντεβου νωρίτερα με το γιατρο κ θα ήθελα να έχω τα αποτελέσματα οταν θα ξαναπάω στο γιατρο.Αν την κάνω στην 35 είναι πολύ νωρίς?

Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν είναι επικινδυνη η εξέταση αυτή η όχι? αν δεν βάλει κολποδιαστολέα υπάρχει περίπτωση να πειράξει τον τράχηλο?

• 1 year later...

καλησπερα κοριτσια ειμαι στην 36 εβδομαδα εχω γιατρο τον χασιακο και χθες μου ζητησε για 2 εβδομαδες να κανω εξεταση NST τρεισ φορες την εβδομαδα γιατι η μικρουλα μου ειναι 2100 και θελει να την παρακολουθει.....εχει καμια παρομοια εμπειρια γιατι εχω αγχωθει...:(