Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΤΟΜΟΣ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟΣ ΛΟΓΩ ΑΛΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Recommended Posts

Καλημερα και απο μενα...Εδω και καιρο μου χει δημιουργηθει απορια σε σχεση με το μητρικο γαλα με αφορμη ενα περιστατικο μιας φιλης. Μπαινω στο θεμα κατευθειαν..

Το μωρο της φιλης μου εχει ατοπικο δερμα και θηλαζε. Η φιλη μου αναγκαστηκε να τρωει μονο κοτοπουλο κολοκυθακια και γενικα ο,τι δεν πειραζε το μωρο και δεν του προκαλουσε εξανθηματα απο φοβο μην περασει στο γαλα! Καποια μερα ομως παλι το μωρο πεταξε σπυρακια και η φιλη μου αγανακτησε γιατι ειχε ηδη ρεψει οποτε εκοψε τον θηλασμο. Απο το φορουμ ομως εχω μαθει οτι αν τρωει κατι η μητερα δεν επιρεαζει το μωρο σε πχ. αλεργιες και σε δυσκοιλιοτητα. Δηλαδη τζαμπα η καημενουλα λυσσαξε στην πεινα και εκοψε τον θηλασμο? Ενω θηλαζε 3 φορες τη μερα ο γιατρος τη συμβουλεψε να αφησει να γεμισει το στηθος γαλα και μετα απο μια βδομαδα πονου κοπηκε. Η μαστιτιδα λεει δεν προκαλειται απο την συσσωρευση γαλακτος στο στηθος αλλα απο κακωση του μαστου που προκαλει ο λαθος τροπος που θηλαζει το μωρο. Ειναι αληθεια?

Το μωρακι σημειωτεον τωρα πια τρωει μεσα στο φαγητο του υποαλεργικο γαλα. Απο την αλλη πως γινεται το μωρο να μην επηρεαζεται απο αυτα που τρωει η μητερα αλλά η γευση και η συσταση του γαλακτος να αλλαζει σε σχεση με αυτα που τρωει. Αγλαϊα και οποια ξερει αν μπορειτε λυστε μου αυτες τις αποριες σας παρακαλω..

Διαφημίσεις

Το μωρο της φιλης μου εχει ατοπικο δερμα και θηλαζε.

Θα εννοείς ατοπική δερματίτιδα, το διευκρινίζω για να μην μπερδεύονται οι αναγνώστες.

Η φιλη μου αναγκαστηκε να τρωει μονο κοτοπουλο κολοκυθακια και γενικα ο,τι δεν πειραζε το μωρο και δεν του προκαλουσε εξανθηματα απο φοβο μην περασει στο γαλα! Καποια μερα ομως παλι το μωρο πεταξε σπυρακια και η φιλη μου αγανακτησε γιατι ειχε ηδη ρεψει οποτε εκοψε τον θηλασμο.

Η φίλη σου μάλλον κουράστηκε και δεν θα είχε και την κατάλληλη υποστήριξη.

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο αν το μωρό έχει πρόβλημα με πολλές κατηγορίες τροφίμων. Δυστυχώς μερικά μωρά παρουσιάζουν προβλήματα με πολλές κατηγορίες τροφίμων, πχ δημητριακά, γαλακτοκομικά, μοσχάρι, μερικά φρούτα, οπότε η μητέρα θα πρέπει να αλλάξει εντελώς τις διατροφικές της συνήθειες.

Αν η μητέρα δεν έχει κατάλληλη και συνεχή υποστήριξη, είναι δύσκολο να τα καταφέρει.

Απο το φορουμ ομως εχω μαθει οτι αν τρωει κατι η μητερα δεν επιρεαζει το μωρο σε πχ. αλεργιες και σε δυσκοιλιοτητα.

:shock:

Μάλλον μπερδεύεσαι με κάτι που διάβασες αλλού ή με κάτι που δεν κατάλαβες. :roll:

Εδώ μέσα δεν έχει γραφτεί ποτέ κάτι τέτοιο...

Έχουμε γράψει άπειρες φορές ότι ο πρώτος ένοχος για αλλεργία είναι το αγελαδινό γάλα και τα προϊόντα του που μπορεί να καταναλώνει η μητέρα.

Επίσης άπειρες φορές έχουμε γράψει για το πρόβλημα που δημιουργεί το συμπλήρωμα σιδήρου που μπορεί να παίρνει η μητέρα, τα περισσότερα μωρά παθαίνουν δυσκοιλιότητα.

Επίσης έχουν γραφτεί διάφορα για τη γλουτένη και κάποια φρούτα.

Αυτό που γράφουμε συχνά είναι ότι αν δεν υπάρχει λόγος, δηλαδή αν το μωρό δεν έχει πρόβλημα, τότε δεν δίνουμε καμία διατροφική οδηγία στη μητέρα. Δεν υπάρχει λόγος να κάνει μια μητέρα δύσκολη τη ζωή της προληπτικά.

Αν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα, αναζητείται η αιτία και η μητέρα περιορίζει από το διαιτολόγιό της μόνο τις τροφές που δημιουργούν πρόβλημα στο δικό της παιδί.

Δηλαδη τζαμπα η καημενουλα λυσσαξε στην πεινα και εκοψε τον θηλασμο?

Το ότι λύσσαξε στην πείνα οφείλεται μάλλον σε λάθος οδηγίες. Το ότι έκοψε το θηλασμό οφείλεται σε έλειψη υποστήριξης και κούραση.

Ίσως να οφείλεται σε απλή βλακεία.

Παρακάτω γράφεις ότι θήλαζε 3 φορές, δηλαδή το μωρό δεν θήλαζε αποκλειστικά. Το πιθανότερο είναι ότι το πρόβλημα του μωρού εμφανίστηκε εξαιτίας κάποια άλλης τροφής και όχι εξαιτίας του μητρικού γάλακτος. Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον άδικα έκοψη η φίλη σου το θηλασμό.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί γιατροί που οδηγούν άδικα τη μητέρα στον αποθηλασμό.

Ενω θηλαζε 3 φορες τη μερα ο γιατρος τη συμβουλεψε να αφησει να γεμισει το στηθος γαλα και μετα απο μια βδομαδα πονου κοπηκε.

:shock: Αφού δεν τη μαστίγωσε, πάλι καλά...:roll:

(δεν μπορώ να μην εκφράσω την απορία μου, γιατί μια γυναίκα που βασανίζεται από κάποιον επικίνδυνο γιατρό, δεν ζητά μια δεύτερη και τρίτη και τέταρτη γνώμη; υπάρχουν τόσοι αξιόλογοι γιατροί...)

Η μαστιτιδα λεει δεν προκαλειται απο την συσσωρευση γαλακτος στο στηθος αλλα απο κακωση του μαστου που προκαλει ο λαθος τροπος που θηλαζει το μωρο. Ειναι αληθεια?

Όχι δεν είναι αλήθεια. Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι επικίνδυνος.

Δεν προκαλείται μαστίτιδα κάθε φορά που συσσωρεύεται γάλα στο μαστό αλλά όταν συσσωρεύεται οι πιθανότητες να εμφανισθεί μαστίτιδα είναι πολύ περισσότερες.

Η κάκωση του μαστού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μια μητέρα θα πάθει μαστίτιδα... Αν και μια πληγή στο μαστό μπορεί να ευνοήσει την είσοδο μικροβίων και την πρόκληση φλεγμονής, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μικρές.

Οι περισσότερες μαστίτιδες είναι άγνωστης αιτιολογίας και φαίνεται ότι μερικές μητέρες έχουν προδιάθεση για μαστίτιδες.

ΥΓ:

Θα σε παρακαλούσα πολύ να είσαι τόσο προσεκτική όσο είμαστε κι εμείς, γιατί μπορεί τα παραπάνω να τα μεταφέρεις γραπτά ή προφορικά και αλλού. Είναι πολύ σοβαρό το να δημιουργηθεί πρόβλημα υγείας σε ένα μωρό. Αν μάλιστα πεις ότι τα έμαθες στο φόρουμ δημιουργείται και πρόβλημα αξιοπιστίας των όσων γράφουμε.

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν τα μωρά του και το κάνουμε με υπευθυνότητα.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το τόπικ που το έχουμε και σε υπόμνημα και θα δεις ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έγραψες και έχει γραφτεί πολύ καιρό πριν:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40412

Τα διαβασα με πολυ προσοχη τα οσα μου ειπες. Εχεις δικιο οτι λεγεται ατοπικη δερματιτιδα..Το μωρο ειναι 10 μηνων οποτε τρωει και αλλες τροφες και θηλαζε αποκλειστικα μεχρι και τον 5. Αναγκαστηκε να κοψει τον θηλασμο στους 8,5 μηνες επειδη πλεον ζαλιζοταν και δεν ειχε αντοχες απο την αφαγια και την αυπνια. Οσο για την παιδιατρο της λεει οτι ειναι ευχαριστημενη και οτι εκτος απο εκεινη τη βδομαδα που γεμισε το στηθος της γαλα, μετα δεν της παρουσιαστηκε καποιο προβλημα.

Το μωρο ειναι 10 μηνων οποτε τρωει και αλλες τροφες και θηλαζε αποκλειστικα μεχρι και τον 5. Αναγκαστηκε να κοψει τον θηλασμο στους 8,5 μηνες επειδη πλεον ζαλιζοταν και δεν ειχε αντοχες απο την αφαγια και την αυπνια.

το πιο πιθανό είναι ότι το μωρό το πάθαινε από τις τροφές που το ίδιο έτρωγε και όχι από το γάλα της μαμάς

Η αφαγία δεν προστατεύει από κάτι το μωρό...

Η συγκεκριμένη μητέρα είναι αρκετά μπερδεμένη.

Δυστυχώς την ίδια ιστορία την έχω ακούσει πολλές φορές γιατί υπάρχουν γιατροί που κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή της μητέρας με τις υπερβολικές και λανθασμένες οδηγίες που δίνουν ή που τον ενοχοποιούν για λάθος λόγους.

Οσο για την παιδιατρο της λεει οτι ειναι ευχαριστημενη και οτι εκτος απο εκεινη τη βδομαδα που γεμισε το στηθος της γαλα, μετα δεν της παρουσιαστηκε καποιο προβλημα.

Γιατί να παρουσιαστεί άλλο πρόβλημα;

Το θέμα είναι ότι η μητέρα πονούσε για μια ολόκληρη εβδομάδα εξαιτίας της βλακώδους οδηγίας του γιατρού. Η γιαγιά μου (που δεν ήταν γιατρός ή μαία) θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αποθηλάσει πιο γρήγορα με λιγότερο πόνο!:roll:

Η συγκεκριμένη μητέρα ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τους γιατρούς και είναι πιθανό και το παιδί της να ταλαιπωρήθηκε με την ατοπική δερματίτιδα περισσότερο από ότι θα έπρεπε, εξαιτίας λάθος οδηγίων...:?

Διαφημίσεις