Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μαχη για υπνο

violin

Recommended Posts

ο μπεμπης μας (4 μηνων) εδω και 2 μηνες δινει κανονικα μαχη με την μανα του καααθε βραδυ για να κοιμηθει.ξερω τα περι φοβου της νυχτας,μη κατανοησης του υπνου κ.τ.λ.,ομως αυτη η κατασταση κραταει 70 μερες τωρα σερι.καθε βραδυ τα ιδια.κλαματα,φωνες,χτυπηματα γρατζουνιες στο κεφαλι του απο τα νευρα του.

καμμια ιδεα?

Διαφημίσεις

Να σου ζησει ο μπεμπης , γερος να ειναι . Μηπως αμα του κανατε μια ρουτινα υπνου ? χαλαρωση , αγκαλιες , μπανιο , μαμ , αγκαλιες και υπνο , προσπαθειστε να τον χαλαρωσετε πριν τον υπνο και να του κανετε οικειο το περιβαλλον οπου τον βαζετε για να κοιμηθει ,χαμηλο φωτισμο , κανενα απο αυτα τα περιστρεφομενα με τη μουσικη .

να ρωτήσω κάτι μήπως δεν κατάλαβα? τον βάζετε στο κρεβάτι και περιμένετε απλώς να κοιμηθεί? εμένα πάντα κοιμάται στο στήθος και μετά τον ακουμπάω απαλά, αλλά ακόμα κι αν δεν θηλάζει, σε αυτή την ηλικία θέλει αγκαλίτσα για να κοιμηθεί

ssttaa

Μήπως προσδοκείτε να κοιμάται περισσότερες ώρες απ' όσες έχει ανάγκη το μωρό; Δηλ. μήπως απλά εκείνη την ώρα δεν είναι κουρασμένο και αυτό που χρειάζεται είναι επαφή με τους γονείς του;(αγκαλίτσες - παιχνιδάκια κτλ).

Κι αν όλα αυτά συν αυτά που γράφουν οι κοπέλες πιο πάνω τα έχετε επιμεληθεί τότε απλά να σας πω υπομονή.

Ο δικός μου γιος για αρκετούς μήνες μου έβγαζε το λάδι για να κοιμηθεί. (Δηλ. μετά το καθιερωμένο του βραδινό μπάνιο μπαίναμε στο δωμάτιό του με το χαμηλό φωτισμό, στην απόλυτη σιγή μέσα στο σπίτι, βάζαμε το μουσικό-φωτεινούλη να παίζει μια ωραία μελωδία και θηλάζαμε.... αλλά ύπνο δε βλέπαμε για κανένα δίωρο γιατί ο μικρούλης ήθελε να παίζει). Πολλές φορές βγήκα από αυτό το δωμάτιο σαν τρελή.

Αυτό που πιστεύω για το δικό μου μικρό είναι ότι δεν κουραζόταν αρκετά στη διάρκεια της μέρας γιατί άλλαξε στις διακοπές που ξεθεωνόταν στο παιχνίδι όλη μέρα και το συνεχίζει και τώρα που ξεκίνησε παιδικό σταθμό και επίσης ξεθεώνεται και για μέρα κοιμάται μόνο το μεσημέρι.

Υπομονή!!!

Διαφημίσεις

ο μπεμπης μας (4 μηνων) εδω και 2 μηνες δινει κανονικα μαχη με την μανα του καααθε βραδυ για να κοιμηθει.ξερω τα περι φοβου της νυχτας,μη κατανοησης του υπνου κ.τ.λ.,ομως αυτη η κατασταση κραταει 70 μερες τωρα σερι.καθε βραδυ τα ιδια.κλαματα,φωνες,χτυπηματα γρατζουνιες στο κεφαλι του απο τα νευρα του.

καμμια ιδεα?

εμεις σε αυτη την ηλικια,ξυπνουσαμε κανονικα,παιζαμε (του μιλουσα δλδ) για 1-2 ωρες και μετα ξανακοιμομασταν...μου εδινε την εντυπωση πως δεν ξεχωριζε αν ειναι μερα ή βραδυ οποτε ειχα προσαρμοστει....οσο μεγαλωνει ομως ,τοσο λιγοτερο ξυπναει το βραδυ...τωρα(δες το τικερ),ξυπναει,δινω στηθος και κοιμαμαι εγω πριν απο αυτον.....

παντως κι εγω νομιζω πως η ρουτινα βοηθαει πολυ!μπανακι για χαλαρωση ,χαμηλος φωτισμος,και μια κουβερτιτσα να χουχουλιαζει τα χερακια του,ειναι καλος

ol4hp2.png

Vp1tp2.png

κανουμε ολα αυτα που αναφερατε απο την πρωτη ημερα.υπαρχουν φορες που κοιμαται με την 7η προσπαθεια.

εννοειται οτι δεν τον αφηνουμε να κοιμηθει μονος του!!!

αγκαλιες,χαμηλος φωτισμος,νανουρισματα κ.τ.λ.

violin σε καταλαβαινω απολυτα κι ο δικος μου γιος τα ιδια.

απο 20 περιπου ημερων δεν κοιμαται ποτε πριν τις 11.30 - εδω και 4-5 μερες πριν τη 1.

εχω ακολουθησει κι εγω τις τεχνικες χαλαρωσης αλλα τιποτα.

κοιμαται καθε βραδυ 10.00 εως 10.30 και μετα το ματι γαριδα. εχω δοκιμασει μα τον κρατησω ξυπνιο εκεινη την ωρα αλλα ειχε χειροτερη γκρινια μετα.

λες να στρωσει καθως θα μεγαλωνουν;

Anastasia 73 πως ακριβως προσθετεις το κιντερτε;