Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΠΤΟΠ ΣΤΗΝ 1Η ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ?


Recommended Posts

Γεια σας,ο αδερφος της φιλης μου πηγε σημερα 1η μερα στο Γυμνασιο ολος χαρα οτι θα παρει λαπτοπ,τελικα η μαμα του ρωτησε και της ειπαν οτι δεν θα παρουν ολα τα παιδια κ οτι ειναι υπο προϋποθεσεις,γνωριζετε τιποτα σχετικο ?

NJMAp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Την παροχή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους μαθητές της Α' Γυμνασίου ανακοίνωσαν, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό την Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος και ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου.

Το πρόγραμμα αφορά περίπου 120.000 μαθητές και το κόστος υλοποίησή του, ύψους 68 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τις 6 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α' Γυμνασίου θα μπορούν να λαμβάνουν ειδικά κουπόνια, με τα οποία θα προμηθεύονται φορητούς υπολογιστές, κόστους έως 450 ευρώ.

Όπως δήλωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, οι φορητοί υπολογιστές θα έχουν «φορτωμένα» 16 λογισμικά προγράμματα. Επίσης, στους υπολογιστές τους, οι μαθητές θα βρουν σε ψηφιακή μορφή όλα τα σχολικά βιβλία που θα διδαχθούν τη νέα χρονιά, που αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Στο πρόγραμμα παροχής φορτητών υπολογιστών αναμένεται να ενταχθούν και 5.000 έως 10.000 καθηγητές που θα διδάσκουν στην Α' Γυμνασίου.

 

 

πηγή

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4533953

 

δεν έχω διαβάσει πουθενά για προυποθέσεις θα το ψάξω λίγο ακόμη μήπως

ανακαλύψω κάτι:confused:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

και εγω αυτο ειχα ακουσει στην τηλεοραση και μου φανηκε περιεργο μα ετσι της ειπαν στο σχολειο της γυναικας,προκειται γ σχολειο στην περιφερεια..

NJMAp3.png
Link to comment
Share on other sites

Οι μαθητές θα λαμβάνουν κατά την εγγραφή τους στην πρώτη γυμνασίου ένα κουπόνι αξίας 450 ευρώ με το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών φορητό υπολογιστή

"Η" Online 1/9 08:18

banner?webspace=98&dfl=yes&js=no

 

Στο προεκλογικό παιχνίδι ρίχνει η κυβέρνηση και τη δωρεάν διανομή φορητών υπολογιστών στους 126.000 μαθητές και μαθήτριες της πρώτης γυμνασίου.

Για την εφαρμογή του μέτρου το οποίο είχε εξαγγελθεί κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν έγινε μάλιστα σύσκεψη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών Οικονομίας και Παιδείας, δείγμα ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να επωφεληθεί εν μέσω μίας άτυπης προεκλογικής περιόδου.

Πιο αναλυτικά όπως ανακοίνωσαν χθες οι κ.κ. Γιάννης Παπαθανασίου και Άρης Σπηλιωτόπουλος οι μαθητές θα λαμβάνουν κατά την εγγραφή τους στην πρώτη γυμνασίου ένα κουπόνι αξίας 450 ευρώ με το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών φορητό υπολογιστή η αξία του οποίου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το συγκεκριμένο ποσό .

Στη συνέχεια ανάλογο κουπόνι θα λάβουν και οι καθηγητές τους.

Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 68 εκατ. ευρώ και μέρος του θα καλυφθεί από την Κοινότητα μέσω του ΕΣΠΑ 2007 ? 2013.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας το πρόγραμμα είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής για την «ψηφιακή τάξη».

«Οι υπολογιστές τους οποίους δίνουμε θα είναι γεμάτοι με προγράμματα: κατʼ αρχάς με ψηφιοποιημένα όλα τα βιβλία του Γυμνασίου καθώς επίσης και με δεκαέξι εκπαιδευτικά λογισμικά. Και μέσα στη συνολική αυτή προσπάθεια, σε πρώτη φάση, περιλαμβάνονται- εκτός από τους φορητούς υπολογιστές για τους μαθητές, και μεγάλο αριθμό δασκάλων και καθηγητών- και περίπου 5.000 διαδραστικοί πίνακες», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασίου.

Από την πλευρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημείωσε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου θα διανεμηθεί από τα σχολεία στους γονείς ? κηδεμόνες κάθε μαθητή της Α΄ γυμνασίου ένα κουπόνι αξίας 450 ευρώ για την αγορά του φορητού υπολογιστή και πρόσθεσε πως μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας στις 31 Οκτωβρίου και οι 126.000 μαθητές θα διαθέτουν τον δικό τους προσωπικό υπολογιστή.

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες η κ. Άννα Διαμαντοπούλου πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας τόνισε ότι για πολλοστή φορά ανακοινώθηκε η διανομή ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μαθητές.

«Μοιράζουν υπολογιστές χωρίς προϋποθέσεις (ψηφιακό περιεχόμενο διδασκαλίας, υποδομές , εκπαίδευση καθηγητών) αποτελεσματικής χρησιμοποίησης τους στην εκπαίδευση» , ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι δεν είναι τυχαίο πως η χώρα κατετάγη στην 25η θέση από τις 27 συνολικά χώρες της Ε.Ε σε θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας στην εκπαίδευση.

 

πηγή

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=15165141

 

δεν μπορεί όλο και κάποια εφημερίδα θα έγραφε για προυποθέσεις

εκτός και αν είναι δικαιολογία για να μην δώσουν τα λάπτοπ...και

να καρπωθούν τρίτοι τα κουπόνια.

 

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Στην Ελλάδα ζούμε δεν θα με ξάφνιαζε το γεγονός τα κουπόνια να

μοιραστούν στον γνωστό/ή ή ακόμη και να πουληθούν

πάντως δεν χάνετε τίποτα

να πάρετε ένα τηλέφωνο στην δευτεροβάθμια ή ακόμη και στο Υπουργείο για να δείτε τι συμβαίνει..

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

αυτο ακριβως εχω σκοπο να κανω το πρωϊ της Δευτέρας,δεν ειναι για την αξια του λαπτοπ αλλα για την στεναχωρια που πηρε το παιδακι,απλως ηθελα να δω εαν καποια μητερα ελαβε παραπλησια απαντηση σε αυτο το θεμα..

NJMAp3.png
Link to comment
Share on other sites

Τις πρώτες εβδομάδες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, κάθε μαθητής της Α' Γυμνασίου θα λάβει ένα κουπόνι αξίας 400 ευρώ, το οποίο θα μπορεί να το ανταλλάξει με ένα φορητό υπολογιστή αντίστοιχης αξίας.

 

Η διαδικασία απόκτησης των φορητών υπολογιστών θα είναι εξαιρετικά απλή. Οι μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή θα κληθούν αρχικά να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο σχολείο τους. Στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας, αφού συγκεντρώσει τα στοιχεία όλων των ενδιαφερόμενων μαθητών της χώρας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, θα αποστείλει ταχυδρομικά στο σπίτι κάθε μαθητή ένα ειδικό εκπτωτικό κουπόνι 450 ευρώ, με έναν προσωπικό κωδικό αριθμό. Η διανομή του κουπονιού αναμένεται να αρχίσει στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα θα γίνει η απαραίτητη ενημέρωση ώστε ο μαθητικός υπολογιστής να χρησιμοποιείται εκτενώς κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας κάποιων μαθημάτων. Μαζί με τον υπολογιστή θα δίνεται και ένα μέμορι στικ με την ύλη όλων των βιβλίων της Α΄ Γυμνασίου.

 

Ο τρόπος απόκτησης

 

Κάθε δικαιούχος μαθητής, μετά την παραλαβή του κουπονιού, θα μπορεί να απευθύνεται σε όποιο κατάστημα επιθυμεί για να αγοράσει τον φορητό υπολογιστή που θα επιλέξει. Ήδη στην ελληνική αγορά διατίθενται φορητοί υπολογιστές σε τιμές που αρχίζουν από τα 400 ευρώ.

Όσον αφορά τον τύπο του ηλεκτρονικού υπολογιστή που θα προμηθευτούν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε φορητός, να έχει εξοπλισμό ασύρματης σύνδεσης με το Διαδίκτυο (θύρα Wi-Fi) και να διαθέτει επαρκή μνήμη και αποθηκευτικό χώρο. Επίσης, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με σύγχρονο λειτουργικό σύστημα, εφαρμογές αναζήτησης και πλοήγησης στο Ίντερνετ, καθώς και με βασικές εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου. Μεταξύ άλλων, στις ελάχιστες προδιαγραφές του φορητού υπολογιστή συγκαταλέγονται το βάρος του (έως 1,5 κιλό), να έχει οθόνη τουλάχιστον 10 ιντσών και ο σκληρός δίσκος να είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 160 GΒ.

Το κουπόνι δεν ισχύει για υπολογιστές μεγαλύτερης αξίας και αν κάποιος γονιός θελήσει νʼ αγοράσει έναν Η/Υ αξίας π.χ. 1.000 ευρώ, καταβάλλοντας τη διαφορά, τότε αυτό δεν είναι εφικτό. «Η απόφαση αυτή είναι σύσταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου», λέει στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, καθώς, όπως ανέφερε, στόχος είναι να προσφερθούν στους μαθητές εργαλεία και όχι κίνητρα για ανταγωνισμό ή διακρίσεις. Η εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις έχει συνεννοηθεί με τους προμηθευτές -μικρές και μεγάλες αλυσίδες διανομής Η/Υ- για τα βασικά συστατικά στοιχεία του υπολογιστή, ενώ οι προμηθευτές ήδη έχουν προσαρμόσει τις προσφορές τους στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Μαζί με τους Η/Υ, το υπουργείο Παιδείας υπόσχεται να παραδώσει και τα πρώτα ψηφιακά βιβλία. Δεν πρόκειται για τα αποκαλούμενα e-books, αλλά για την παροχή όλων των βιβλίων των μαθημάτων του Γυμνασίου στους μαθητές σε μορφή αρχείων PDF.

Παράλληλα οι μαθητές θα παραλάβουν και εκπαιδευτικό λoγισμικό για τα μαθήματα της Α΄ Γυμνασίου. Το λογισμικό έχει εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και θα διανέμεται με κάθε Η/Υ. Οι προμηθευτές των Η/Υ σε κάθε πώληση υπολογιστή, θα «κατεβάζουν» το λογισμικό από συγκεκριμένη διεύθυνση που τους έχει δοθεί και θα το διανέμουν είτε με στικ μνήμης (memory sticks), είτε μέσω οπτικού δίσκου, είτε θʼ αποθηκεύεται στον σκληρό δίσκο του Η/Υ.

 

http://press-argolida.blogspot.com/2009/08/laptop.html

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Μην ενοχλειτε αδικα τη δ/θμια.Στα σχολεια δεν υπαρχει καμια επισημη ενημερωση για τα κουπονια ακομη.Προς το παρον εστειλαν οδηγιες για τη γριπη,απο κουπονια αγορας λαπτοπ τιποτα.Και δε νομιζω οτι αν ερθουν θα μοιραστουν σε γνωστους και φιλους κρυφα!

Link to comment
Share on other sites

resident

άλλο είναι να πει κάποιος δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το Υπουργείο ακόμη θα σας ειδοποιήσουμε - και άλλο είναι να πει δεν θα πάρουν όλα τα παιδιά της α΄γυμνασίου και υπάρχουν προυποθέσεις για την απόκτηση του κουπονιού.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 εβδομάδες μετά...

μας ηρθε σημερα το ενημερωτικο του σχολειου για να παμε να παρουμε τα laptop των παιδιων μας και πηγαμε χαλαρα σε τρια γνωστα της θεσσαλονικης καταστηματα να δουμε τι εχει η αγορα.ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΧΑΜΟΣ!!!ολοι οι γονεις με τα βλασταρια τους σε ενα λαϊκο προσκηνημα λες και θα χαθουν τα μαγαζια!αλλα δεν ειναι μονο αυτο εχει και συνεχεια....τα laptop ξαφνικα γιναν netbook.....γιατι πληρουν τα κιλα που πρεπει να εχει ενα φορητο pc και τα οποια σε ενα χρονο δεν νομιζω οτι θα καλυπτουν τις αναγκες των παιδιων{βρηκα και σε ενα απο αυτα τα καταστηματα μια μαμα που πηρε κιολας το netbook για το παιδακι της και της λεω οτι τα παιδια μας θα στραβωθουν με τις 10αρες οθονες και πηρα μια πολυ ωραια απαντηση....καλα μας τα κανουν δωρο και εχουμε παραπονο απο πανω?.....ε να!γι αυτο δεν παμε μπροστα νομιζω σε αυτη την χωρα.το δικο μου το παιδι εχει υπερμετροπια και αστιγματισμο εαν κατσει σε ενα τετοιο μηχανημα μια ωρα για να βγαλει καποια εργασια θα το εχω μετα με παυσηπονα απο τον πονοκεφαλο που θα εχει..και ρωτω εγω αφου μας δινουν 450e για μια αγορα laptop γιατι βαλαν καποιες προδιαγραφες για να κανουμε αγορα τελικα ενος netbook συγνωμη αν σας κουρασα αλλα επρεπε να τα πω σημερα εδω και αυριο στην γυμνασιαρχησα μας:confused:

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Link to comment
Share on other sites

για την επομενη πρωτη γυμνασιου?ΣΟΒΑΡΑ???? και τοτε γιατι τρεχω σαν την χαζη?θα παρω ενα συμβατικο netbook οσο καλο νομιζω εγω και τελιωνει η μπουγαδα.του χρονου που θα μου ζηταει η μικρη laptop για να συνεχισει τις εργασιες που εμαθε και καλα φετος να κανει ποιος θα μας δωσει δωροεπιταγη:Pδεν παμε καλα ειναι σιγουρο?

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Link to comment
Share on other sites

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2009

 

"Μαθητικά λαπτοπ. Προσοχή σε υπερτιμολογήσεις"

 

 

%25CE%25BB%25CE%2591%25CE%25A0%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A0.JPG

"Από τον καιρο που ανακοινωθηκε το μετρο για δωρεαν μαθητικο λαπτοπ (που τελικα εγινε netbook), αρχισα να βλεπω διαφημισεις απο ολα τα σχετικα μαγαζια που πουλανε τετοια προιοντα.

Απο τις πρωτες μερες λοιπον αρχισα να βλεπω τιμες που δεν μου αρεσαν...

 

Εχει μπει ενα πλαφον στα 450 ευρω για το μετρο και απο τοτε ολες οι αλυσιδες οταν μιλουν για μαθητικο εχει στανταρ τιμη στα 450, ενω πριν (η και ταυτοχρονα οπως θα δειτε απο συγκεκριμενο παραδειγμα απο μια αλυσιδα) ειχαν/εχουν πολυ φθηνοτερα....

Αλλο ενα δειγμα του πως αμεσως πανε "επιτηδειοι" να εκμεταλευτουν ενα σωστο μετρο, εις βαρος του δημοσιου (και αρα των χρηματων που ολοι μας πληρωνουμε!)! και το δημοσιο φυσικα για αλλη μια φορα θα γινει ερμαιο στην αφαιμαξη αυτη και θα μεινει με τα χερια σηκωμενα ψηλα!

 

Λοιπον..ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ (αφου ολοι την ιδια πρακτικη ακολουθουν! - απλα βρηκα αμεσα ενα παραδειγμα σε αυτην και το παραθετω)!

 

Εχουμε και λεμε...συγκεκριμενο παραδειγμα για το ΙΔΙΟ προιον αλυσιδας (own brand κιολας)

 

για το ευρυ κοινο τιμη 349.00 Ευρω ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

για 'μαθητικο'΄κοινο (η μονη διαφορα αλλωστε ειναι οτι το λενε κιολας...student!) τιμη 450.00 Ευρω ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

 

 

Ειναι η δεν ειναι εκμεταλευση εις βαρος ολων μας απο ολες τις αλυσιδες και μαγαζια αυτο;!

 

χωρια που με νορμαλ τιμες, πολλες αλυσιδες εβγαζαν σε προσφορες αξιολογα λαπτοπ με 450 ευρω...αλλα ξεχασα..πρεπει να ξεζουμισουν το δημοσιο με την ευκαιρια!"

 

 

http://news24gr.blogspot.com/2009/09/blog-post_84.html

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έτσι είναι τα πράγματα. Έχουν βάλει όλα τα netbooks 100 και 150 ευρώ παραπάνω. Και μη πει κανένας ότι έχουν φορτωμένα προγράμματα που αναβάζουν το κόστος γιατί όσα έχουν βάλει (βάσει υπουργείου) είναι δωρεάν! Γι’ αυτό, αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς είναι τα "δώρα" που προσφέρουν. Και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί ουσιαστικά τα πληρώνει κι αυτά το κράτος αφού τα netbooks κανονικά είναι πολύ φθηνότερα. Προσέξτε λοιπόν να πάρετε καλές προσφορές, αν και αυτά που προσφέρουν είναι φυσικά παλιά μοντέλα (π.χ. πολυμηχάνημα).

Και προσοχή να μην ξεγελαστείτε από δήθεν προσφορές του τύπου 3 χρόνια εγγύηση, usb στικ, γιατί αυτά είναι μέσα στις προδιαγραφές του υπουργείου και είναι υποχρεωμένοι να τα έχουν όλοι!!!

Δείτε εδώ τις προδιαγραφές του υπολογιστή για να μην σας ξεγελάσουν με δήθεν δώρα.

http://pupilslaptop.digitalaid.gr/Specs

 

Και να περιμένετε και τις μεγάλες αλυσίδες να ανακοινώσουν τις προσφορές τους ώστε να διαλέξετε την καλύτερη.

Link to comment
Share on other sites

... τα παιδια μας θα στραβωθουν με τις 10αρες οθονες ...

 

... το δικο μου το παιδι εχει υπερμετροπια και αστιγματισμο εαν κατσει σε ενα τετοιο μηχανημα μια ωρα για να βγαλει καποια εργασια θα το εχω μετα με παυσηπονα απο τον πονοκεφαλο που θα εχει ...

 

Ο βασικός λόγος για το μικρό μέγεθος (και βάρος) είναι ότι οι μαθητές δεν έχουν πολύ χώρο στη τσάντα τους και δεν πρέπει να κουβαλάνε πολύ βάρος.

 

Οι 10 ίντσες είναι υπεραρκετές για αυτά που θα κάνουν οι μαθητές με το netbook.

 

Για το παιδί σου τώρα, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τη οθόνη.

 

Μπορείς να ρυθμίσεις (να μεγαλώσεις στη περίπτωση σου) το μέγεθος των χαρακτήρων (fonts) στη οθόνη και έτσι το παιδί σου δεν θά έχει πρόβλημα.

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια να στε καλα για τις πληροφοριες. σημερα πηρα το κουπονι και μετα απο καποια συζητηση που ειχαμε γονεις και καθηγητες το αποτελεσμα ηταν να μας πουνε να παμε ολοι μαζι σε ενα μεγαλο πολυκαταστημα για την αγορα του netbook μηπως και χτυπησουμε καμια προσφορα οπου θα εχει οφελος το σχολειο{δωρακια}το πρωτο μαθημα που θα κανουν θα ειναι η βιολογια τα μικρα παντος ειναι μες την καλη χαρα τους:P

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Link to comment
Share on other sites

γονεις μαθητων της α γυμν. σπευσατε,τα κουπονια αγορας υπολογιστη εφτασαν.Στο σχολειο μας τα πηραμε πριν μια-δυο μερες και γονεις πανε-κι ερχονται! δεν υπαρχει καποια προϋποθεση ,ολα τα παιδακια σε δημοσια κι ιδιωτικα σχολεια θα παρουν.Καντε και μια ερευνα αγορας γιατι ολοι οι καταστηματαρχες δινουν δωρακι μαζι με το λαπτοπ

Link to comment
Share on other sites

Στο σχολειο μου που δουλευω ερχονται στον διευθυντη μας οι γονεις μαζι με την ταυτοτητα τους και δινουν τα στοιχεια τους. Δεν ξερω τι ακριβως χρειαζεται, αλλα η διαδικασια προχωρα, τα λαπτοπ ειναι δεδομενο οτι θα δοθουν.Ρωτηστε το σχολειο σας και αν δε γνωριζουν, ξαναενοχληστε! ;)

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Link to comment
Share on other sites

Αν και κανονικά θα έπρεπε να ανοίξω θέμα στις καταγγελίες, το αναφέρω εδώ.

Χθες πήγαμε σε γνωστό πολυκατάστημα και πήραμε το μαθητικό netbook της Toshiba. Επιλέξαμε την συγκεκριμένη εταιρεία υπολογιστών γιατί πιστεύω ότι είναι καλή και γιατί είναι η μοναδική που έχει επιπλέον εγγύηση για κλοπή και φθορές.

Μόλις όμως ανοίξαμε το netbook ανακάλυψα ότι σε προτρέπει να βάλεις ένα λειτουργικό σύστημα (windows ή linux) και ότι με την εγκατάσταση το άλλο θα σβηστεί! Φυσικά κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις προδιαγραφές του υπουργείου όπου αναφέρεται ρητώς ότι ο υπολογιστής πρέπει να έχει και τα δύο λειτουργικά συστήματα φορτωμένα με όλα τα προγράμματα!

Νευρίασα τόσο πολύ, γιατί δεν φτάνει που έχουν υπερεκτιμήσει τους υπολογιστές, δεν πληρούν και τις σωστές προδιαγραφές!

Πάντως το ανέφερα στο digitalaid (η δράση του υπουργείου) και τηλεφωνικώς και γραπτώς και ελπίζω να κάνουν κάτι. Πήρα και την Toshiba, όπου μου είπαν ότι το έχουν κάνει έτσι και ότι αν θέλω να τους το πάω από κει (αυτοί είναι Σεπόλια κι εγώ Γλυφάδα!) ή να τους το στείλω με courier και να μου το φτιάξουν δωρεάν.

Το θέμα έιναι ότι υπάρχει κοροϊδία και ταλαιπωρία του κόσμου. Και πέστε μου πόσοι από τους γονείς γνωρίζουν τις προδιαγραφές του υπουργείου ή τι θα πει linux, ώστε να διακδικήσουν

αυτά που δικαιούνται. Απλά η Toshiba έκανε την πατάτα και μετά σκέφτηκε "σιγά πόσοι γονείς θα μας τα στείλουν πίσω, οι περισσότεροι θα βάλουν τα windows και ούτε που θα καταλάβουν τι συμβαίνει". Μάλιστα ένας φίλος μας ρώτησε και σε άλλο κατάστημα και του έιπαν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία βιάστηκε να φτιάξει τους υπολογιστές και έτσι την πάτησε. Δεν ξέρω αν και άλλες μάρκες (hp,acer,asus,lenovo κλπ) έχουν το ίδιο πρόβλημα, αλλά καλά είναι να το προσέξετε και να διακδικήσετε αυτά που δικαιούστε.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...