Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

9 μηνών και σκέπασμα στον ύπνο

oikat

Recommended Posts

τώρα που θα χρειαστεί να σκεπάζω τη μικρή μου το βράδυ θέλω να ρωτήσω το εξής: επειδή μεταφέρεται από μόνη της μέσα στην κούνια και συνήθως πάει και ακουμπάει τα πόδια της στο κάτω μέρος της κούνιας φοβάμαι να τη σκεπάσω. Σκέφτομαι να τη κοιμίζω από τη μέση της κούνιας ώστε ήδη να ακουμπάει τα πόδια της. Τι λέτε; Προτείνετε και τίποτα άλλο; Υπάρχουν και υπνόσακοι γι'αυτή την εποχή; Κάνουν δουλειά;

Διαφημίσεις

Την ίδια απορία έχω κι εγώ... Ο δικός μου οργώνει το κρεβάτι στον ύπνο του. Που θα μείνει σκέπασμα;;; Όσο για τον υπνόσακο πολύ αμφιβάλλω αν θα τον δεχτεί.:? Το μόνο που σκέφτηκα είναι να τον ντύνω καλά και να τον αφήνω χωρίς σκέπασμα μιας και το καλοριφέρ ανάβει όλη τη μέρα και το σπίτι είναι ζεστό έτσι κι αλλιώς (αφού η μαμά είναι κρυουλιάρα).

line_feet_beg_40_time_1231736400_text_ef20ecf0e5ecf0effdebe7f220eceff520e5dfede1e9.gif

Εμένα οι υπνόσακοι με έσωσαν! Στην αρχή δεν τον δέχονται γιατί ζεσταίνονται τα παιδιά και τους βγάζω τα μανίκια (είναι με φερμουάρ). Όταν τους πάρει ύπνος τους τα βάζω ξανά.

Υπνόσακο δυστυχώς δε δεχεται ο δικός μου κι ετσι περυσι το χειμώνα δεν κοιμόμουν καλά μιας και σηκωνόμουν συνέχεια για να τον σκεπάσω.

Οσες φορές τον σκέπαζα άλλες τόσες ξεσκεπαζόταν!! Αν τα ντύνουμε ζεστα είναι εντάξει νομίζω, δεν κρυώνουν. Επίσης απο εδώ και πέρα θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η κινητικότητα της μικρής σου και δε χρειάζεται να ανησυχείς, αν την καλύψουν τα σκεπάσματα θα βρει τρόπο να τα διώξει!!

Διαφημίσεις

ήδη από τον Ιούνιο που τη σκέπαζα πάντα έδιωχνε το σκέπασμα. Ομως δε μετακινούνταν και δε φοβόμουν. Γι'αυτό σκέφτομαι τώρα τι να κάνω.

Ισως δοκιμάσω με υπνόσακο

κι εμενα η δικιά μου κόβει τσάρκες μεσα στο κρεβατι όλο το βραδι. την τελευταία εβδομάδα που έχει λίγο ψύχρα της φοράω μακρύ πυτζαμάκι και της εχω ενα σεντονακι και μια πικέ μονιμα ανοιχτη στο κρεβάτι οπότε σκαλώνει σε μια απο τις δυο αλλά γενικώς δεν της πολυχωνεύει τις κουβέρτες

εγώ απο τότε που το μωρό άρχισε να στριφογυρνάει μέσα στη κούνια του, έραψα στις άκρες απο το πάπλωμα/κουβέρτα κορδελίτσες κ τις έδενα στα κάγκελα της κούνιας. έτσι όσο κ να κουνιόταν στον ύπνο του, το σκέπασμα παρέμενε στη θέση του. και αυτό το χειμώνα το ίδιο θα κάνω που ο μικρός έχει γίνει 1,5 χρονών. υπνόσακους δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατί μου φαίνεται οτι περιορίζουν το μωρό κ δεν έχει ελευθερία κινήσεων. μπορεί όμως να κάνω κ λάθος.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Υπάρχουν ολόσωμα βαμβακερά φορμάκια γι αυτή την εποχή. Με το εσώρουχο από μέσα είναι τέλεια γιατί καλύπτουν και τις πατούσες και τα χέρια, χωρίς να είναι πολύ ζεστά. Σαν να είναι σκεπασμένα με ένα βαμβακερό λεπτό κουβερτάκι. Αργότερα, όπως είναι με το φορμάκι, το βάζετε στον υπνόσακο.

ASOUMI αυτό το σκέφτηκα κι εγω και μαλιστα πήρα κάτι πιαστράκια από το jumbo που πιάνουν την κουβέρτα και από την αλλη το καγκελο.

Εμένα οργώνει όλη την κούνια πια..και ανυσηχω αν το κανω αυτο μην μπει κατω απο την κουβερτα και εγκλωβιστει και δεν μπορει να παρει ανασα.!!!!

Μεχρι τωρα ειχε ζεστες και δεν τον σκεπαζα αλλά σιγα σιγα θα θέλει σκέπασμα..

Πολυ με προβληματιζει τι να κανω. Φοβάμαι να το κάνω όπως λες..

Με τους υνόσακους τι γίνεται? Είναι καλοί? Ζεσταίνουν αρκετά?

Είναι αρκετα κρύο το σπίτι μας με πολύ υγρασία...Για πείτε όσες έχετε χρησιμοποιήσει ποιος σας βόλεψε? Μάρκα? Είχε χέρια ή ήταν από εκείνους χωρίς?

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ θεωρώ οτι ο υπνόσακος είναι πολύ καλή λύση αρκεί να μην είναι πολύ χοντρός σα στολή αστροναύτη.Λεπτούς και ζεστούς υπνόσακους είχα βρει στα mothercare περίπου 40 ευρω.

Eμένα έκλεισε τα 3 και ακόμα δεν έχει σκεπαστεί χειμώνα......

Στην αρχή το είχα τόσο αγχος που ξύπναγα 100 φορές για να τον σκεπάζω(πάντα τον έβρισκα ξέσκεπο).

Ο υπνόσακος δεν με βόλεψε και έτσι του φοράω αναλόγος το κρύο η μπλουζακι η μάλλινο γιλέκο (που έπλεξε η γιαγιά) πάνω απο την πιζάμα.

Το γιλέκο τον βολέυει καλύτερα γιατί έχει τα χέρια πιο ελέυθερα.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

• 1 month later...

κορίτσια, μόνο ο υπνόσακος θα σας σώσει, στην αρχή το παιδί δεν τον θέλει μετά όμως το συνηθίζει και έτσι εσύ κοιμάσαι πιο ήρεμα.

Υπάρχουν υπνόσακοι φόρμες, με πόδια και χέρια σαν φόρμα εργασίας, που αυτοί δεν περιορίζουν τις κινήσες του παιδιού. Δοκιμάστε και θα δείτε.

:wink:

και εμενα ξεσκεπαζεται συνεχεια..εχθες του εβαλα μονο μακρυμανικο φανελακι χωρις ποδια και τον υπνοσακο..δεν φανηκε να ενοχλειται και δεν ητανε ιδρωμενος παραπανω απο το κανονικο του(παντα μολις κοιμαται ιδρωνει λιγο..δεν ξερω γιατι)

οποτε υπνοσακος αμανικος τωρα μονο με φανελακι και μετα βλεπουμε..

εγω πηρα απο το ικεα με 20ε και ειναι πολυ μαλακος και ομορφος..και βολικος

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Διαφημίσεις

κοριτσια εγω χρησιμοποιω υπνοσακους κορμακια και ετσι δεν περιοριζονται οι κινησεις του μωρου.δεν εμεναν με τιποτα αλλιως σκεπασμενα!το χειμωνα προσθετω και πυτζαμακια απο μεσα με ενα φανελακι και στα πολυ κρυα αφηνω ενα ηλεκτρικο καλοριφερ στους 19 C και κοιμουνται μια χαρα.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Κορίτσια ολόσωμα φορμάκια να τους φοράτε που είναι μέσα η μεσούλα και τα ποδαράκια και φυσικά ένα κοντομάνικο εσώρουχο από μέσα. Και εμένα ξεσκεπάζεται όλη νύχτα. Το χειμώνα έχω το καλοριφερ όλη νύχτα και τον σκεπάζω με μια κουβέρτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρούμε σκεπασμένα τα ζουζούνια μας.

Eμένα πάντως οι υπνοσακοι με είχαν σώσει!. Είχα πάρει αυτούς που έχουν μόνο μανικάκια, τα ποδαράκια ήταν ελευθερα μέσα στο σάκο και έτσι δε περιόριζαν καθόλου τις κινήσεις τους. Στην αρχή δε τους δεχόντουσαν αλλά μετά τους έγινε ρουτίνα. Τους έλεγα ότι αν δεν το φορέσουν θα έρθει ο "Κρυώνης" και θα τους παγώσει!

• 2 weeks later...

Εγώ του φοραω κοντομανικο φανελακι και φορμακι μακρυμανικο και του εχω αναμενη ολο το βραδυ μια σομπα αλογονου ετσι ωστε να διατηρειται η θερμοκρασία στους 22 βαθμούς...Και επιπλέον βαζω ξυπνητηρι ανα 2 ωρες και τον σκεπαζω :confused:...Η παιδιατρος μου με ειπε υστερική :P και προτεινε αυτα τα μανταλακια που κρατανε σταθερη την κουβερτα.

• 2 weeks later...
Εγώ του φοραω κοντομανικο φανελακι και φορμακι μακρυμανικο και του εχω αναμενη ολο το βραδυ μια σομπα αλογονου ετσι ωστε να διατηρειται η θερμοκρασία στους 22 βαθμούς...Και επιπλέον βαζω ξυπνητηρι ανα 2 ωρες και τον σκεπαζω :confused:...Η παιδιατρος μου με ειπε υστερική :P και προτεινε αυτα τα μανταλακια που κρατανε σταθερη την κουβερτα.

Πάντως οι 22 βαθμόι για βράδυ σε δωμάτιο για ύπνο είναι πολλοί!!! Εγώ κάνω ότι έκανα και περυσι εσώρουχο μακρυμάνιο με τα μπόυτια από έξω,υπνόσακο και βουρ στο κρεββατι μας.Αφού έτσι και αλλιώς θα ξεσκεπαστεί γιατί να παιδεύομαι? Πήρα και προχθές τον φετινο μας τον χοντρό υπνόσακο γιατί τώρα της έχω έναν του ΙΚΕΑ για άνοιξη φθινόπωρο!!