Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βρεφικός σταθμός - μη αλεσμένες τροφές

Recommended Posts

Καλημέρα!

Το μωρό μου τώρα είναι 13 μηνών και έχει σταματήσει να τρώει αλεσμένα. Για την ακρίβεια τις πολτοποιημένες κρεατοχορτόσουπες δεν τις έφαγε σχεδόν ποτέ. Φέτος ξεκινάμε βρεφικό σταθμό όπου με ενημέρωσαν ότι τα πάντα τα δίνουν αλεσμένα. Μία δασκάλα που ρώτησα σήμερα μου είπε ότι θα είναι δύσκολο για τις μαγείρισσες να κόβουν το φαγητό του σε μικρές μπουκίτσες.

Εσείς έχετε παρόμοια εμπειρία και αν ναι πώς το χειριστήκατε;

Διαφημίσεις

Δεν νομιζω οτι εχουν δικαιωμα να δωσουν στο παιδι σου αλεσμενο αν το εχει σταματησει..

Ο σταθμος ειναι ιδιωτικος η δημοσιος?

Εγω απο την εμπειρια μου (σαν βρεφονηπιοκομος) αυτοπου ξερω ειναι οτι παντα το φαγητο δινεται κανονικα και μονο αν το παιδακι δεν μπορει να φαει το αλεθουμε.. δηλαδη αν το ζητησει ο γονιος.

Εσας στην περιπτωση σου γινεται το αντιθετο.

Και η μαγειρισσα σαφως δενμπορει να κατσει νακοψει το φαγητο σε κομματακια.. αυτο ειναι δουλεια της δασκαλας την ωρα που θα ταισει το παιδι.

Το αλεσμενο ειναι η ευκολη λυση αλλα δεν μπορουν να σε υποχρεωσουν να το δεχτεις..

Αντε να το καταπιεις αν το παιδι σου ειναι 6 μηνων.. Αλλα 13? Το παιδακι εχει δοντια και πολλα παιδια σε αυτη την ηλικια τρωνε κανονικοτατο φαγητο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Καλημέρα!

Το μωρό μου τώρα είναι 13 μηνών και έχει σταματήσει να τρώει αλεσμένα. Για την ακρίβεια τις πολτοποιημένες κρεατοχορτόσουπες δεν τις έφαγε σχεδόν ποτέ. Φέτος ξεκινάμε βρεφικό σταθμό όπου με ενημέρωσαν ότι τα πάντα τα δίνουν αλεσμένα. Μία δασκάλα που ρώτησα σήμερα μου είπε ότι θα είναι δύσκολο για τις μαγείρισσες να κόβουν το φαγητό του σε μικρές μπουκίτσες.

Εσείς έχετε παρόμοια εμπειρία και αν ναι πώς το χειριστήκατε;

Καλημέρα και απο εμένα ,

Εμάς στον παιδικό σταθμό με ρώτησαν αν τα τρώει αλεσμένα ή όχι και για την ακρίβεια εγώ ζήτησα να της δίνουν φρουτόκρεμα γιατί διαφορετικά τρώει μόνο ένα φρούτο αντίθετα με τα διάφορα που έχει μέσα η φρουτόκρεμα.

Διαφορετικά η μικρη τρώει στερεά τροφή,μάλιστα έχω και ενναλακτικές αν κάτι απο τα φαγητά δεν μου αρέσει είτε να το αλλάζω είτε να κανονίζω να στέλνω δίκό μου.:roll:

Chrysaki μου τι σημαίνει βαριούνται να ασχολούνται; Αυτή είναι η δουλειά τους....Να επιδιώξεις να συναντήσεις τη δασκάλα του και να επιμείνεις στο θέμα. Ναι προφανώς είναι η έυκολη λύση να δίνουν αλεσμένα και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο αλλά να ρωτήσω κάτι άλλο; Καθώς το παιδάκι θα μεγαλώνει δεν θα επιδιώξουν να το μάθουν να τρώει κανονικά; άρα πάλι αυτή δεν είναι η δουλειά τους; Ή μήπως έχουν κάνενα όρο που λέει ότι μέχρι 24 μηνών π.χ. τρώνε αλεσμένα και 24 και 1 ημέρα τρώνε κανονικά; Οπωσδήποτε να μιλήσεις με τη δασκάλα εγώ θα πρότεινα αρχικά με ευγενικό τρόπο έτσι ώστε να καταλάβει ότι δεν δέχεσαι τα πισωγυρίσματα και στη συνέχεια αν δεν καταλαβαίνει να απευθυνθείς στη δ/ντρια του σταθμού. Ελπίζω βέβαια να βγάλεις άκρη!!!

xZBdp3.png

Διαφημίσεις