Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γκαφα με μελι


Recommended Posts

Σημερα ο μικρος επεσε και ματωσαν τα ουλα του. Η μαμα μου ειχε μαθει απο τον Βασιλη οτι οταν ματωσει χειλι βαζουμε μελι. Βουτηξε λοιπον το δαχτυλο στο μελι και ετριψε το ουλο :?:-?

Ο μικρος ειχε μια μουρμουρα το βραδυ και υπεθεσα οτι ειναι απο το χτυπημα. Εφαγα ομως μια φλασια που με ξενυχταει.:cry:

Υπαρχει περιπτωση να εχει προκαλεσει κατι το μελι? Αν ναι τι και τι συμπτωματα εχει αυτο (οι γνωσεις μου περιοριζονται στο οτι δεν κανει μονο)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μπορώ να ρίχνω κάποιες φορές λίγο μέλι στο φαγητό του μωρού μου;

 

----------Όχι. Μέχρι το μωρό να κλείσει τα πρώτα του γενέθλια θα πρέπει να αποφεύγετε να του χορηγήσετε μέλι. Πολύ περιστασιακά, το μέλι είναι δυνατόν να εμπεριέχει σπόρους ενός τοξικού βακτηρίου το οποίο λέγεται Clostridium botilunum. Για τους ενήλικες και τα μεγαλύτερα παιδιά, αυτά τα σπόρια είναι ακίνδυνα κάτι το οποίο όμως δεν ισχύει για τα μωρά που είναι μικρότερα από 12 μηνών.

Κούτσικας Κωνσταντίνος,Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc

--------------------------------

 

Κι εμένα οι γνωσεις μου,εκει περιορίζονται,βρήκα αυτό,θα ψάξω κι άλλο......εύχομαι να ήταν σύμπτωση.........

 

Link to comment
Share on other sites

Η εμπειρια μου και εμενα αυτο μου λεει.....

οχι μελι σε παιδακια ηληκιας κατω των 12 μηνων .......

 

τωρα η ποσοτητα που του εβαλε η μητερα σου δεν νομιζω να ηταν και τοσο μεγαλη για να του προκαλεσε κατι.........

ευχομαι να μην ηταν απο αυτο..........

Link to comment
Share on other sites

Αλλαντίαση - η σπάνια αλλά ενδεχομένως μοιραία τροφική ασθένεια delicious.small.gif

 

 

Όλη η ζωή μου είμαι ελάχιστα ενός έντρομος της κατανάλωσης των σπίτι-κονσερβοποιημένων φασολιών, λόγω της σπάνιας αλλά ενδεχομένως μοιραίας ασθένειας που προκαλείται από το botulinum βακτηρίδιο clostridium. Η botulinum τοξίνη που παράγεται από αυτό το βακτηρίδιο είναι μια από τις πιό θανατηφόρες φυσικές τοξίνες που είναι γνωστές στο άτομο. Τώρα που ξεχειλίζει ο οργανικός κήπος μου με τα φρέσκα φασόλια, και μπορώ αδύνατο να τα φάω όλα φρέσκα, το μυαλό μου έχει γυρίσει πάλι σε αυτόν τον μικροσκοπικό οργανισμό, ο οποίος ζει φυσικά στο χώμα.

 

Η κατανάλωση των κακώς έτοιμων τροφών δεν είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος που μπορείτε να είστε από αυτόν τον τύπο βακτηριδίων. Είναι επίσης δυνατό για το βακτηρίδιο να μολυνθεί μια ανοικτή πληγή, (συχνά προκαλούμενη πότε οι καταναλωτές ναρκωτικών μοιράζονται τις βελόνες), και τα μωρά μπορούν μερικές φορές να είναι με την κατανάλωση των σπορίων των βακτηριδίων. Ευτυχώς, η επίπτωση της δηλητηρίασης αλλαντίασης είναι αρκετά σπάνια - μόνο ένας μέσος όρος 110 περιπτώσεων ανα:φέρω στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε έτος. Η πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, 72%, είναι αλλαντίαση νηπίων, και 25% προκαλούνται με την κατανάλωση των μολυσμένων τροφίμων.

 

Τα νήπια μπορούν να μολυνθούν με την κατανάλωση του μελιού, του σιροπιού καλαμποκιού ή άλλης γλυκαντικής ουσίας που περιέχει τα κοιμισμένα βακτηριακά σπόρια, έτσι οι γονείς προειδοποιούνται για να μην δώσουν το μέλι με οποιαδήποτε μορφή στα μωρά κάτω από το ένα χρονών. Μόλις αρχίσει να τρώει το παιδί τα στερεά τρόφιμα, τα οξέα στομαχιών θα σκοτώσουν τα βακτηριακά σπόρια και θα τα αποτρέψουν από την ανάπτυξη.

 

Σαν κηπουρό, είναι η τρόφιμο-γεννημένη ασθένεια ότι οι περισσότερες ανησυχίες εγώ, και ο κατάλογος συμπτωμάτων και παρενεργειών το καθιστούν λογικό να έχουν σχέση. Η αλλαντίαση είναι μια παραλυτηκή ασθένεια, και τα συμπτώματα είναι πολύ παρόμοια με εκείνους των ανθρώπων που έχουν ένα κτύπημα. Τα συμπτώματα μπορούν να περιλάβουν την κατάποση δυσκολίας, τα γέρνοντας βλέφαρα, την αδυναμία μυών, και τη διπλή ή θολωμένη όραση. Αυτά τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε από 6 ώρες σε 10 ημέρες μετά από να φάνε τα μολυσμένα τρόφιμα. Οι ασθενείς που θεραπεύονται για αυτήν την ασθένεια μπορούν να είναι σε έναν εξαεριστήρα για τις εβδομάδες, κάτω από την εντατική ιατρική φροντίδα. Η παράλυση θα βελτιωθεί αργά κατά τη διάρκεια διάφορων εβδομάδων εάν η ασθένεια εντοπίζεται αρκετά νωρίς. Στο παρελθόν, το μέχρι 1/2 των ανθρώπων που συμβάλλονται την ασθένεια πεθαίνει, αλλά η ιατρική φροντίδα έχει μειώσει τώρα το ποσοστό μοιραίου περιστατικού σε 8%. Οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν να αισθάνονται κουρασμένοι και να έχουν τη δυσκολία αναπνέοντας για χρόνια μετά από να ανακτήσουν από αυτήν την ασθένεια.

------------------------------------------

 

http://www.articlegarden.com/el/Article/Botulism---The-Rare-but-Potentially-Fatal-Foodborne-Illness/68271

Εδω ειναι ολο το αρθρο,αλλα δεν λεει ποιος το υπογραφει.........

 

Link to comment
Share on other sites

Να κι ένα άρθρο με ένα κρούσμα αλλαντίασης σε βρέφος που συνέβη πρόσφατα:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=2456841

Έχει χρήσιμες πληροφορίες, συμπτώματα, κ.λπ. Φυσικά elenik εύχομαι κι ελπίζω να μην προκύψει κανένα πρόβλημα στο παιδάκι σου, απλά καλό είναι να ενημερωνόμαστε.

.....δε νομίζω τάκη....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

για το μέλι τα συμπτώματα

από αλλαντίαση ξεκινάνε ύστερα από 12-18 ώρες

οπότε υποψιάζομαι ότι είναι τυχαίο γεγονός ένα τηλ.

στο κέντρο δηλητηριάσεων μπορεί να σε καθησυχάσει.

τα συμπτώματα δεν τα αναφέρω γιατί είναι παρόμοια με την ίωση που

κυκλοφορεί οπότε η ανησυχία μπορεί προέρχεται από εκεί και να είναι καθαρά

θέμα σύμπτωσης.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

Ο κίνδυνος αλλαντίασης από μέλι είναι μεγαλύτερος σε αυτά που είναι από παραγωγούς δηλαδή στο μη επεξεργασμένο μέλι. Από το κοινό μέλι εμπορίου, το οποίο είναι επεξεργασμένο ο κίνδυνος είναι ελάχιστος, αλλά παρόλα αυτά οι γιατροί δεν το συνιστούν μέχρι τον πρώτο χρόνο. Δε νομίζω να έπαθε κάτι ο μικρούλης σου από αυτό, μάλλον θα ήταν τυχαίο. Άλλωστε μη ξεχνάς ότι εμάς οι μανάδες μας, μας δίναν μέλι από τον έκτο μήνα, όπως και αυγό και δεν πάθαμε τίποτα, οπότε μη βασανίζεις το μυαλουδάκι σου. Απλά ενημέρωσε για καλό και για κακό τις γιαγιάδες για το τι απαγορεύεται..έτσι ωστε να μη ξανασυμβεί..

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Link to comment
Share on other sites

Μόλις αρχίσει να τρώει το παιδί τα στερεά τρόφιμα, τα οξέα στομαχιών θα σκοτώσουν τα βακτηριακά σπόρια και θα τα αποτρέψουν από την ανάπτυξη.

Εμας τρωει στερεες (λιωμενα). Αρα καλο αυτο σωστα?

Μεχρι στιγμης ολα καλα. Το μελι ηταν εμποριου οποτε ενα ακομα +.

Αχ ευχομαι να μην το ζησω και αυτο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

οσο αφορα το μελι κ δη το ελληνικο η δικη μου γιατρος ειναι πιο ελαστικη και απο τη στιγμη που το παιδι μπαινει στα δημητριακα (σιταλευρο κ τραχανα) δεν το απαγορευει. μου ειπε μαλιστα πως το βακτηριδιο εχει ανιχνευθει κυριως σε ελβετικα μελια.η αληθεια ειναι πως στη σχολη μελισσοθεραπειας που ειχα κανει ποτε δεν αναφερθηκε κατι τετοιο.

οτι δηλαδη αυστηρα μετα το χρονο μελι.

τι να πω.

επειδη του μικρου του δινω αγλυκες κρεμες ισως σιγα σιγα να του δωσω κ λιγο μελι.

uDuOp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...