Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ" & ΙΚΑ

Recommended Posts

Καλημέρα!!

Είμαι ασφαλισμένη τα τελευταία 8 χρόνια στο ΙΚΑ.

Πρόκειται να κάνω κάποιες εξετάσεις στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Αφορούν θρομβοφιλία, ανοσολογικά (αν το γράφω σωστά) και άλλες σαχλαμάρες...

Θα πάω χωρίς ραντεβού, συστημένη από τον ιδιώτη γιατρό μου.

Πώς θα γίνει εκεί, ξέρει καμιά/κανείς?

• Θα δείξω το βιβλιάριο το ΙΚΑ και δεν θα πληρώσω?
  • Θα πληρώσω εκεί τα χρήματα και μετά θα τα καλύψει το ΙΚΑ αφού θα έχω περάσει από επιτροπή τους?
  • Μήπως χρειάζεται πρώτα να πάω σε δημόσιο νοσοκομείο για να μου τις γράψουν και μετά στο το ΙΚΑ για να τις αντιγράψουν και μετά να πάω να τις κάνω?

Όποιος ξέρει, τον παρακαλώ πολύ να μου πει...

Ευχαριστώ πολύ-πολύ!

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Διαφημίσεις

να σου πω εγω που κανω τις αιματολογικες και τους υπερηχους στο ελενα????παω στο ταμειο με το χαρτι που γραφει τις εξετασεις,τις πληρωνω(αστεια ποσα,φαντασου γενικη αιματος-γενικη ουρων και ζαχαρο αιματος 7 ευρω!)τις κανω και μετα παω με τις αποδειξεις στο ικα και μου δινουν ενα ποσο πισω.οι πρωτες οι αιματολογικες που εκαναν 190 ευρω μου εδωσαν πισω περιπου 110 με 120 ευρω.τις αποδειξεις απο τους υπερηχους που δινω μου επιστρεφουν ολα το ποσο πισω.εξαρταται απο τις εξετασεις,σε καποιες εχεις και εσυ συμμετοχη.(μου το ζητανε το βιβλιαριο στο ταμειο)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Σε ευχαριστώ πολύ sofaki...

Μακάρι να γίνεται και έτσι στον Ευαγγελισμό.

Έχω ψιλοτρομοκρατηθεί με τα ποσά που διαβάζω για αντίστοιχες εξετάσεις (πχ. 900, 1500 ευρώ). Βέβαια αυτά τα ποσά αφορούν εξετάσεις στο ΙΑΣΩ ή στο ΜΗΤΕΡΑ, αλλά επειδή θα κάνω όλο το πακέτο το προγραμματίζω από τώρα...

GEXxp3.png

Διαφημίσεις

καλα κανεις και το προγραμματιζεις.....λογικα ετσι θα γινεται και στον ευαγγελισμο αφου ειναι και αυτο δημοσιο νοσοκομειο.και φυσικα ο τιμοκαταλογος τους δεν εχει καμια σχεση με ιασω,μητερα και γενικα τα μικροβιολογικα.φαντασου οτι και τον απλο υπερηχο που κανω στο ελενα πληρωνω 9 ευρω!πιστευω και ευχομαι να παρεις πισω πανω απο τα μισα χρηματα!και καλα αποτελεσματα εξετασεων σου ευχομαι!

Kht7p2.png

3iVPp3.png

• 7 months later...

Καλημέρα!!

Είπα να γράψω για να ενημερώσω τα κοριτσάκια που ίσως αντιμετωπίσουν αντίστοιχη περίπτωση με την δική μου.

Λοιπόν, αρχικά μου έγραψαν τις εξετάσεις από το ΙΚΑ, απλά πίσω από το παραπεμπτικό έβαλαν σφραγίδα ότι δεν μπορούν να γίνουν στο ΙΚΑ, δλδ μόνο σε νοσοκομείο.

Πήγα στον Ευαγγελισμό στις 14/10 με τα χαρτάκια μου, αποδείχτηκε ότι πρώτα θα πλήρωνα και μετά θα μου έπαιρνα τα χρήματα από το ΙΚΑ. Πλήρωσα 916 ευρουλάκια :shock:.

Πήγα στο ΙΚΑ στις 19/10 και αρχικά μου έδωσαν 323 ευρώ, οπότε ζήτησα και έκανα ένσταση. Κάτι πολύ απλό, συμπληρώνεις ένα χαρτί και αναφέρεις τους λόγους της ένστασης. Εγώ ανέφερα ότι από την στιγμή που μου είχαν γράψει όλες τις εξετάσεις αλλά δεν μπορώ να τις κάνω στο ΙΚΑ οπότε έπρεπε να πάω σε Νοσοκομείο Δημόσιο, το ποσό των 916 ευρώ δεν δύναμαι να το καλύψω. Έπρεπε να μου το καλύψει το ΙΚΑ αφού έπραξα όπως με συμβούλευσαν και πήγα σε Δημόσιο Νοσοκομείο.

Η ένσταση εξετάστηκε χθες 12/4 (ω ναι, 6 μήνες μετά), με ειδοποίησαν τηλεφωνικώς, μου ζήτησαν να πάω για να πάρω την πρόσκληση, με ξαναπήραν τηλέφωνο κάποιες ώρες πριν για υπενθύμιση (τρελλές ευρωπαϊκές υπηρεσίες μιλάμε στο ΙΚΑ).

Πήγα μέσα, κάθισα, με κοιτούσανε... Πήγα να ξεκινήσω να λέω, με διέκοψε ένας καλός κυριούλης και μου είπε "Από την στιγμή που οι εξετάσεις αυτές παρόλο που τις γράψανε γιατροί στο ΙΚΑ, δεν γίνονται εδώ και επειδή τις κάνατε στον Ευαγγελισμό, θα σας καλύψουμε το σύνολο της δαπάνης" (ήτοι τα υπόλοιπα 593 ευρουλάκια μουουουου).

Χάρηκα, μου είπαν ότι σε 1 μήνα θα λάβω επιστολή στο σπίτι μου, οπότε θα στείλω τους γονείς μου εξουσιοδοτημένους να πάρουν τα λεφτάκια μουουουου.

Αυτά, εύχομαι να σας κατατόπισα για το τι πρέπει να κάνετε σε αντίστοιχη περίπτωση με την δική μου...

GEXxp3.png