Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΜΑΖΙ!!!

Γιαννούλα

Recommended Posts

Γειά χαρά σε όλους.Σας έχει τύχει να γεννήσετε σε γιορτινή μέρα και να πάρει το παιδάκι σας το όνομα του αγίου ή της αγίας που γιόρταζε εκείνη τη μέρα?Εμένα ναι και μάλιστα εις διπλούν.Τύχη να το πω - σύμπτωση δεν ξέρω.Κάποιες φορές με χαροποιεί και άλλες με προβληματίζει.Και για να μην τα πολυλογώ - γέννησα την πρώτη μου κόρη 15/08/2003 και την ονομάσαμε ΜΑΡΙΑ όχι απλώς γιατί και οι 2 γιαγιάδες τις είναι Μαρίες αλλά κυρίως γιατί γεννήθηκε 15αύγουστο και μάλιστα ήταν και το πρώτο μωράκι που γεννήθηκε εκε'ινη τη μέρα στην κλινική μας,έτσι αποφασίσαμε με τον σύντροφό μου να τιμήσουμε την Παναγία μας που μας έκανε αυτό το υπέροχο δώρο.'Ολα καλά.Στην δεύτερη εγκυμοσύνη είχα ημερομηνία τοκετού 13/05/2006 αλλά επειδή όλα πήγαιναν καλά ο γιατρός αποφάσισε να μου ΄δωσει την παράτασή μου και τελικά γέννησα με φυσιολογικό τοκετό στις 21/05/2006 ένα υγιέστατο κοριτσάκι που μετά απο καιρό το ονομάσαμε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ στην μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου που γιορτάζει αυτή τη μέρα.(Δεν το ήθελα αυτό να πω την αλήθεια αλλά αυτή η ιστορία ανήκει στο θέμα με τις 7 θανάσιμες πεθερές)Εσάς σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο και τί κάνατε?

Γιαννούλα:P

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Προσωπικά δεν μου έχει τύχει με τις κόρες μου, αλλά εχει τύχει σε φίλους μου. Δεν κατάλαβα τι σε προβληματίζει, εκτός ίσως απο το γεγονός ότι τα κοριτσάκια σου θα παίρνουν λιγότερα δωράκια....

Το θεωρώ σημαντικό και όμορφο που και στις 2 περιπτώσεις τίμησες την χάρη του Αγίου που γιόρταζε εκείνη την ημέρα...

Γιαννουλα μου η κορη μου γεννηθηκε στις 24/07/2007 ειναι της Αγ.Χριστινης. Η μαμα μου γεννηθηκε στις 25/07 και ειναι της Αγ.Αννης.

Τη μαμα μου τη λενε Χριστινα και την κορη μου Χριστιαννα! (Ειναι λιγοτερο γνωστες γιορτες απο τα Χριστουγεννα για το Χριστινα, και απο τις 9 Δεκεμβριου που συνηθως γιορταζουν οι Αννουλες!)

Το ονομα της κορης μου δεν το εδωσα λογω της ημερας αλλα απο τη μητερα μου, Χριστινα και τον πατερα μου Ιωαννη. Επισης τη γιορταζω τα Χριστουγεννα και οχι μαζι με τα γενεθλια της. Αυτα...:D

Καλημέρα σας.άνοιξα αυτό το θέμα γιατί έγινα πολλές φορές το επίκεντρο της συζήτησησς και "καλοθελητές" υπονόησαν μια φορά πως το προγραμμάτισα.Αυτό με στεναχώρεσε πάρα πολύ έτσι θα ήθελα να γνωρίζω και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.΄

όσον αφορά τα δωράκια mapolifέχεις δίκιο,επίσης επειδή είναι και τα γενέθλιά μας νοιώθω ότι υποτιμούμε λίγο την ονομαστική μας εορτή και περισσότερο ακούω "ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΤΕ"

Ασε που οι φίλες μου με δουλεύουν κανονικότατα.Επείδη θέλω και 3ο παιδί λένε"Μην ανησυχείς για το πότε θα γεννήσεις.Θα σου πει ο γιατρός το μήνα,θα κοιτάξουμε το εορτολόγιο και στην μνήμη του αγίου΄εσύ τρέξε στο νοσοκομείο"

Γιαννούλα:P

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας.άνοιξα αυτό το θέμα γιατί έγινα πολλές φορές το επίκεντρο της συζήτησησς και "καλοθελητές" υπονόησαν μια φορά πως το προγραμμάτισα.Αυτό με στεναχώρεσε πάρα πολύ έτσι θα ήθελα να γνωρίζω και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.΄

όσον αφορά τα δωράκια mapolifέχεις δίκιο,επίσης επειδή είναι και τα γενέθλιά μας νοιώθω ότι υποτιμούμε λίγο την ονομαστική μας εορτή και περισσότερο ακούω "ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΤΕ"

Ασε που οι φίλες μου με δουλεύουν κανονικότατα.Επείδη θέλω και 3ο παιδί λένε"Μην ανησυχείς για το πότε θα γεννήσεις.Θα σου πει ο γιατρός το μήνα,θα κοιτάξουμε το εορτολόγιο και στην μνήμη του αγίου΄εσύ τρέξε στο νοσοκομείο"

Βασικα δεν ανεφερα εγω τα δωρακια ομως ειναι αληθεια. Δεν εχει σημασια, ο,τι χρειαζονται και θελουν μπορουμε να τα παρουμε εμεις! Δεν θα περιμενουμε απο τους αλλους!;)

Οταν βεβαια λεμε "Να τα εκατοστησετε" ειναι μια ευχη και μαλιστα καλοπροαιρετη και καλοδεχουμενη! Ειτε τη λενε στα γενεθλια ειτε στη γιορτη ειναι μια ευχη που μακαρι να ειναι αληθινη για τα παιδια μας!

Πιστευω πως και φιλες σου το λενε για πλακα και δεν καταλαβαινουν οτι εσυ το παιρνεις στα σοβαρα. Δωστους μια ευκαιρια, πεστους πως σε ενοχλει και σε στεναχωρει να σκεφτονται ετσι για σενα. Το πιο πιθανο ειναι ομως να μην εχουν καταλαβει ποσο σε ενοχλει και να αισθανθουν αμηχανα και δυσαρεστα. Αν θες να το γυρισεις στην πλακα απο την αλλη, να τους πεις οτι προτιμας το Νοεμβριο που ειναι φουλ στις γιορτες!!! χεχε Μη στεναχωριεσαι για τα μικρα προβληματα! Αν και αυτο ειναι ευχαριστο καθως σημαινει πως δεν εχεις μεγαλα!;) Φιλια!

• 2 months later...

Την ιδέα σου την είχαν κι οι γονείς μου πριν πολλά χρόνια! Το όνομά μου δεν προέρχεται από παππού ή γιαγιά αλλά από τον Άγιο που γιόρταζε τη μέρα των γενεθλίων μου! Όταν ήμουν παιδάκι μου κακοφαινόταν λίγο που δεν είχα γιορτή... Σήμερα πάντως δεν έχω ψυχικά τραύματα εξαιτίας αυτού! ;):D

jp0Lp3.pngA0Yxp3.png

καλημερα !μηπως κι αν η γιορτη με τα γενεθλια ειχαν και μια εβδομαδα διαφορα παλι μαζι δε θα τα γιορταζες?το ιδιο ειναι νομιζω....

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Διαφημίσεις

"

Δλδ πως υποννοουν πως το προγραμμάτισες; Σφιχτηκες τις προηγουμενες ημερες και αφέθηκες τη μέρα που ήταν να γεννήσεις; ή έκανες διαλογισμό για το ποια μέρα θα γεννήσεις; Πολλές φορες μου φαίνεται λενε ό,τι τους κατέβει χωρις να σκεφτονται.

Βασικά και εμενα η κόρη μου γεννηθηκε του Μητρ. Αλεξάνδρου, εντελως απροοπτα. Να πω την αλήθεια το σκεφτηκα να της δωσω σαν δευτερο όνομα το Αλεξάνδρα, αλλά μετά απερριψα την ιδέα, γιατί δε βρηκα κάποιο λόγο να το κάνω. (Δε πιστευω να ξέχασει ποτέ τα γεννέθλια της, αφήστε που θα έχει για δευτερο όνομα ενα μακρινάρι που δε θα ταιριαζε ηχητικα με το πρωτο).

pECmp3.png

Ψιλοασχετο αυτο που θα πω, αλλα η ανηψια μου εχει τη γιορτη της ανημερα τα Χριστουγεννα και τα γενεθλια ανημερα την Πρωτοχρονια! Περιττο να πω οτι περνανε και γιορτη και γενεθλια απαρατηρητα! Αφου εσενα εχουν μαζι γιορτη και γενεθλια, παρτους απο δυο δωρακια για να μην αισθανονται ριγμενα, και μη σκας για τις κακιες του κοσμου! Δεν καταλαβαινω αυτους τι τους πειραζει, εκτος αν κανουν πλακα.

Κάπου το έχω ξαναγράψει σε άλλο τοπικ μα θα στο πω να δεις ότι υπάρχουν και χειρότερα! Μια φίλη μου είναι γεννημένη ανήμερα Χριστούγεννα. Ως εδώ όλα καλά...έλα μου που την μητέρα του πατέρα της την έλεγαν Βηθλεέμ(κι εδώ πάνε οι θανάσιμες πεθερές!) και ενώ ήταν να την βγάλουν με το όνομα της άλλης γιαγιάς ως 2ο παιδι,άρχισε να λέει η πεθερά ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ, ο Χριστός το θέλει να πάρει τ ονομά μου κι άλλα κουλά. Και βέβαια ο αθάνατος έλλην γιος δεν χάλασε το χατήρι της μανούλας και εγένετο Βηθλεέμ η φίλη μου-ευτυχώς παρά την επιμονή της γιαγιάς την φώναξαν Βίλμα από μωράκι και γλίτωσε. Χριστούγεννα -γιορτή -γενέθλια όλα μαζί. Βέβαια η μαμά της έκανε το καλύτερο πάρτι του σχολείου μόλις γυρίζαμε από τις διακοπές(μέχρι και ταχυδακτυλουργό κουβαλούσε!) και έβγαζε τα σπασμένα!

• 3 months later...
PARENTS ΜΟΥ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΩ!!!!!!!!!

Jasu Janoula,i jaja mu ine apo tin Rossia,ke etsi palia otan gennisikes,ekeini tin mera pires onoma apo ton agio,epidi to theorusan fylaka angelo ja sena,opos xeris stin Rossia ine orthodoxi..Tote ine poli oreo afto pou ekanes:!:

εμένα, καλή μου, δεν μου έτυχε, αλλά αν τυχόν τα παιδιά μου γεννιόντουσαν σε μέρα γιορτής κάποιου αγίου, θα τους έδινα το όνομά του.

Νομίζω ότι οι φίλες σου σε πειράζουν καλοπροαίρετα!

Διαφημίσεις

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...