Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παρμεζάνα από τον 8ο μήνα?

Recommended Posts

Σήμερα ο παιδίατρος μας είπε μεταξύ άλλων ότι πλέον κάνει να φάμε παρμεζάνα. Ποια είναι η γνώμη σας? Δεν είναι πολύ αλμυρό καί λιπαρό τυρί?

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Σήμερα ο παιδίατρος μας είπε μεταξύ άλλων ότι πλέον κάνει να φάμε παρμεζάνα. Ποια είναι η γνώμη σας? Δεν είναι πολύ αλμυρό καί λιπαρό τυρί?

Ειναι απο τα καλύτερα τυριά που κυκλοφορούν, καθόλου αλμυρό, με απαλή γλυκιά γευση κ πολύ πλούσιο σε ασβεστιο. Εγω της το δινω απο τωρα

jesgk πως της το δίνεις, το τρίβεις και το λιώνεις στο φαγητό, είναι και σκληρό τυρί. Πάντως εγώ πριν κανα 2 εβδ. της έδωσα λίγο ανθότυρο που δεν έχει αλάτι. Για την φέτα σου είπε τίποτα η παιδίατρος?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

jesgk πως της το δίνεις, το τρίβεις και το λιώνεις στο φαγητό, είναι και σκληρό τυρί. Πάντως εγώ πριν κανα 2 εβδ. της έδωσα λίγο ανθότυρο που δεν έχει αλάτι. Για την φέτα σου είπε τίποτα η παιδίατρος?

Το τρίβω στον τρίφτη στο πιο μικρό που βγαίνει σαν σκονούλα κ αν πας στα lidl εχει κομματια συσκευασμενης ιταλικης παρμεζανας οπου δεν ειναι τοσο σκληρο.. για φετα δεν ρωτησα την γιατρο, θεωρω οτι η παρμεζανα εχει μεγαλυτερη θρεπτικη αξια

Διαφημίσεις

Στην Ιταλία σπούδασε ο γιατρος σου ?

Προσωπικά το θεωρώ ακατάλληλο τυρι για τετοια ηλικία . Πολυ αλμυρό τυρί και βασικά δεν υπάρχει λογος να δωσεις τυρι ποσο περισσοτερο παρμεζάνα .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Προσωπικά το θεωρώ ακατάλληλο τυρι για τετοια ηλικία . Πολυ αλμυρό τυρί και βασικά δεν υπάρχει λογος να δωσεις τυρι ποσο περισσοτερο παρμεζάνα .

Αλμυρο παλι δεν θα το χαρακτηριζα καθολου, γλυκο ναι, πλουσιο σε ασβεστιο κ πολυ θρεπτικο.

Διαφημίσεις

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΟΜΟΛΟΓΟ ΟΤΙ ΜΕ ΨΙΛΟΣΟΚΑΡΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΣΕ 8 ΜΗΝΩΝ ΜΩΡΑΚΙ .

Βασικά βάζω παρμεζάνα στις σαλάτες είναι ένα τυρί που πάντα υπάρχει στο ψυγείο μου..

θεωρώ ότι δεν είναι αλμυρή αλλά ούτε γλυκιά έχει μια (γλυκό ξινό αλμυρή στίφη) γεύση

που δεν ταιριάζει σε πολλούς τους ουρανίσκους.

Στον γιο μου δεν έδωσα ποτέ και γενικά αποφεύγω τις δοκιμές

Εξάλλου σε ασβέστιο καλύπτετε ακόμη από το μητρικό γάλα μια και θηλάζουμε ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΈΩΣ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ Η ΠΕΡΣΟΤΕΡΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΗ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΣΤΟ

.....

Απο την στιγμη που κοβεται η αποστειρωση (6 μηνες),

καλο ειναι να δινουμε διαφορες γευσεις.

Η δικη μου παιδιατρος ειναι ανοιχτη σ'αυτα τα θεματα!

Μιλαω παντα για παιδια που θηλαζουν.....

γιατι εχουνε "αλλα μετρα και αλλα σταθμα"

Δεν νομίζω ότι ο λόγος που αργούμε να δώσουμε

κάποιες τροφές είναι θέμα αποστειρώσεις αλλά το στομαχάκι και το ενετρακι του μωρού καλή μου μπεση ....

Καθώς επίσης και για λόγγους αλλεργίας

.....

Γλυκιά η παρμεζάνα ..?? Τελος παντων ... Το θεμα ειναι οτι ενα μωρο 8 μηνων που θηλάζει δεν την χρειάζεται σίγουρα :)

Ο κάθε ουρανίσκος αντιλαμβάνεται τις γευσεις διαφορετικά κ όπως έχουμε δει κ στο φορουμ οι απόψεις των παιδιατρων διαφοροποιούνται, ποσό μαλλον οι δικές μας.

Στην Ιταλία δινετε η παρμεζάνα στα μωρά απο 6 μην. μια κουταλιά του γλυκού στο μεσημεριανό φαγητό. Ο κάθε γονιός εχει την επιλογη να ακολουθησει τις οδηγιες του παιδιατρου ή οχι.

Διαφημίσεις

Αν τελικά αποφασίσετε να βαλετε στο φαγητο παρμεζανα επέλεξτε καλύτερα GRANA PADANO αντι PARMIGIANO REGGIANO ειναι κ τα δυο παρμεζάνα μονο που το πρωτο ειναι πιο γλυκο κ μαλακό λογω μικροτερου χρονου ωριμανσης ενω η REGGIANO έχει μια πιο δυνατή γεύση.

Λε bessy μου η αποστειρωση τωρα τι ρολο παιζει ???

Η διαφωνια μου δεν ειναι στο αν ειναι νοστιμη ή οχι η παρμεζάνα . Το μωρο που θηλάζει στον 8ο μηνα εχει αναγκη απο σίδηρο και οχι απο ασβέστιο .

Φρεσκα φρουτα , κρέας και λαχανικά ειναι αυτα που χρειαζεται . Τωρα βεβαια καποιοι πιστευουν οτι τα μωρα χρειαζονται μπισκοτα , κρεμες , ζαχαρη , σοκολατες ...

VgL7.jpgIgLdp2.png

Όντως σπούδασε στην Ιταλία ο γιατρός μας! Βγαίνει πολύ συχνά στη Μενεγάκη, αλλά και πέρα από αυτό μου εμπνέει αρκετή εμπιστοσύνη. Έχουμε ένα μικρό θεματάκι στο θέμα του θηλασμού βέβαια (εξακολουθεί να λέει ότι το γάλα μου είναι light και ότι γι αυτό δε βάζει πολύ βάρος ο μικρός...) αλλά κατά τα άλλα τον θεωρώ καλό γιατρό. Ευτυχώς που υπάρχει κα το φόρουμ, γιατί αλλιώς θα είχα αποθηλάσει προ πολλού! ;)

Παρμεζάνα σήμερα του έδωσα λίγη (ένα κουταλάκι του γλυκού με το φαγητό του) και του άρεσε πολύ! Έτσι κι αλλιώς πρέπει να μπαίνουν σιγά σιγά όλα τα φαγητά στο διαιτολόγιο του παιδιού οπότε είπα να το δοκιμάσω. Να δούμε πώς θα πάει..

eOSyp3.png BwuCp3.png

Εχε υποψη σου οτι το αλατι απαγορευεται στα μωρα, προκαλει βλαβες στο εγκεφαλο, μεχρι θανατο επιφερει, ...λες να μην εχει αλατι η παρμεζανα?

Προσφατα ειχα διαβασει για ενα μωρο στην Βρετανια που πεθανε απο το αλατι που υπηρχε σε τροφες που καταναλωνε (οχι τυρια) οπως κορν φλεικς κλπ.........οι γονεις κατηγορηθηκαν για εγκληματικη αμελεια. Το αλατι απαγορευεται αυστηρα μεχρι τα δυο χρονια, αν και κανονικα δεν πρεπει να δινεται ουτε μεχρι την ηλικια των 5-6 ετων.

Το οτι οι ιταλοι εχουν εμμονη με την παραδοσιακη τους κουζινα, ειναι γνωστο κι εγω ιταλια σπουδασα. Νομιζουν θα αρρωστησουν αν δε φανε καθε μερα μακαρονια....

Και στο χωριο μου ομως δινουν στα τριμηνα μωρα να γλυφουν παιδακια και να δοκιμαζουν τσιπουρο.......αυτο αποτελει επιστημονικη τεκμηριωση?

Δεν εχω ξανακουσει να προτεινουν τυρι παιδιατροι σε τοσο μικρα μωρα, θα το κατετασσα στις υπολοιπες βλακειες που μας προτεινουν, ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΑ μωρα παιρνουν ασβεστιο απο το γαλα........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Έτσι κι αλλιώς πρέπει να μπαίνουν σιγά σιγά όλα τα φαγητά στο διαιτολόγιο του παιδιού οπότε είπα να το δοκιμάσω.

Δεν πρεπει να μπαινουν ΟΛΑ τα φαγητα στο δικαιτολογιο, αλλα αυτα που ΠΡΕΠΕΙ. Τα περισσοτερα απο τα φαγητα που καταναλωνουμε δεν θα επρεπε να τα τρωμε ουτε εμεις, ποσο μαλλον τα βρεφη......

Εχε υποψη σου οτι εσυ διαμορφωνεις αυτη τη στιγμη τις γευστικες του εμπειριες. Ενα παιδι που θα μαθει απο τοσο μικρο στις εντονες γευσεις (αλμυρες, πικαντοκες, γλυκες) δεν θα δεχεται να φαει κατι διαφορετικο. Το γεγονος οτι τα ελληνοπουλα ειναι τα πιο παχυσαρκα παιδια στην ευρωπη και στην ηλικια των 7-10 πασχουν απο ασθενειες συνταξιουχων (υπερταση, ζαχαρο, χοληστερινη) σημαινει οτι οι γονεις τους τα εμαθαν να τρωνε λαθος με τραγικες συνεπειες για την υγεια τους.

Προσεξε τι του δινεις τωρα γιατι διαμορφωνεις τις γευστικες προτιμησεις του και την υγεια του. Αν μαθει στα αλμυρα και στα γλυκα, μονο αυτα θα τρωει, δεν θα δεχεται ουτε λαχανικα ουτε φρουτα γιατι θα εχουν αδιαφορες γευσεις. Μη κρινεις απο τον ευατο σου.....εσυ εχεις συνηθισει στα καρυκευματα και δεν μπορεις χωρις αυτα, το μωρο δεν τα γνωριζει, θα μαθει να τρωει οτι του δινεις.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Στα λεω αυτα γιατι οσο θα μεγαλωνει θα ακους διαφορα κουλα.......να δινεις στο παιδι κοκα κολα, πατατακια και γαριδακια για να '΄συνηθιζει", με την δικαιολογια οτι αφου θα τα φαει που θα τα φαει καποια στιγμη γιατι να το καθυστερεις? Εμεις ειμαστε 2 χρονων και κοντεψαμε να σαλταρουμε απο τις καθημερινες υποδειξεις γιατι στερω απο τον γιο μου σοκολατες και σκουπιδογαριδακια........

Τα πρωτα χρονια ζωης του παιδιου ειναι πολυ σημαντικα για την αναπτυξη του και η προσθηκη τετοιων πραγματων στην διατροφη του εχει μεγαλες συνεπειες στην υγεια του....

...επισης τα τυρια εχουν συντηρητικα μεσα........γιατι να δωσεις σε τοσο μικρο μωρο συντηρητικα? Προσπαθουμε οσο καλυτερα μπορουμε για την ποιοτητα τροφης τους.....οσο τουλαχιστον ειναι μικρα και ελεγχομενα ....

Προσεξε τι του δινεις τωρα γιατι διαμορφωνεις τις γευστικες προτιμησεις του και την υγεια του. .....

έχει απόλυτο δίκιο η vera...

ο γιος μου ειναι 4 ετών και δεν θέλει να βλέπει οτιδήποτε εχει σχέση με ζάχαρη...καθημερινά βλέπει παιδάκια να τρώνε δίπλα του διαφορα και δεν συγκινείτε καν...

Και φυσικά όχι ότι τα απαγορεύω, απλά ποτέ δεν τα είχαμε σπίτι μας..

πολλές φορές τον προτρεπω αν θελει ότι μπορεί να φάει λίγο και αρνείτε...

rQGhp3.png

Το οτι οι ιταλοι εχουν εμμονη με την παραδοσιακη τους κουζινα, ειναι γνωστο κι εγω ιταλια σπουδασα. Νομιζουν θα αρρωστησουν αν δε φανε καθε μερα μακαρονια......

Οι Ιταλοί μπορεί να εχουν εμμονη με την κουζινα τους κ εισαγουν στα μωρα τους πολύ νωριτερα τροφές, στην Ιταλία δεν βλέπεις τοσους παχυσαρκους ανθρωπους οπως στην Ελλάδα που μπουκωνουν τα παιδιά κ τα κανουν σαν μπαλονια.

Εχε υποψη σου οτι εσυ διαμορφωνεις αυτη τη στιγμη τις γευστικες του εμπειριες. Ενα παιδι που θα μαθει απο τοσο μικρο στις εντονες γευσεις (αλμυρες, πικαντοκες, γλυκες).....

Σε ένα μπολάκι 200μλ μια μικρή κουταλιά παρμεζάνα θεωρείται έντονη γεύση;;; Η κορη μου τρώει κρεατοχορτόσουπα με αυτή την κουταλιά παρμεζάνα κ τρώει εξίσου έυκολα τραχανά ανάλατο και το κοτοπουλό της βρασμένο με την ίδια ευκολία, δεν μιλάμε για μαγειρική ενηλικών αλεσμένη κ δοσμένη στα βρέφη μας αυτό θα ήταν απαγορευτικό.

Προσφατα ειχα διαβασει για ενα μωρο στην Βρετανια που πεθανε απο το αλατι που υπηρχε σε τροφες που καταναλωνε (οχι τυρια) οπως κορν φλεικς κλπ.........οι γονεις κατηγορηθηκαν για εγκληματικη αμελεια. Το αλατι απαγορευεται αυστηρα μεχρι τα δυο χρονια, αν και κανονικα δεν πρεπει να δινεται ουτε μεχρι την ηλικια των 5-6 ετων.

Έχεις κάποια τεκμηρίωση για όλα αυτά; Για μας δεν τέθηκε θέμα να δώσουμε τυρί πριν το χρόνο, αλλά θέλω - χωρίς παρεξήγηση - να επισημάνω ότι σε ένα θέμα όπως η εισαγωγή στερεών τροφών, που εύκολα παρεκτρέπεται σε πεδίο για να δείξει η καθεμιά ότι είναι πιο καλή και προσεκτική μητέρα, θα πρέπει να αποφεύγουμε να γράφουμε αυθαιρεσίες.