Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προτιμαει να θηλαζει..

Recommended Posts

Με το που φυγαμε για διακοπες κ αλλαξε προγραμμα ζηταει ολο στηθος κ με δυσκολευει πολυ με τα υπολοιπα;Γενικα απο τον 10 μηνα ολο ψαχνει το στηθος ,το τσιμπαει κ θελει να πιπιλαει ; Παλια δεν το εκανε; Ειναι συνηθισμενο;

Διαφημίσεις

Φάσεις περνάνε μην ανησυχείς εμείς πριν μια εβδομάδα για τρεις μέρες ήμασταν αυτοκολλητούλες θήλαζε πολύ συχνά και έτρωγε λιγότερο τώρα πάλι άλλαξε τροπάριο και πάει λέγοντας....

• 3 εβδομάδες μετά...

Eνω η μικρη εχει δεχτει τις στερεες τροφες,οχι σε μεγαλες ποσοτητες, απο τον 10 μηνα εχειενα κολλημα με το στηθος. Μολις την παρω αγκαλια γυρναει το ψαχνει κ θελει να θηλασει.Οταν την αφηνω ομως δεν τρωει τα γευματα της ή τρωει ελαχιστα.Στους 9μιση ηταν 9 κιλα αλλα τωρα δεν νομιζω οτι εχει παρει καθολου.Τι να κανω;

Γεια σου Jenny.Απο τα λεγόμενά σου υπολογίζω ότι η κόρη σου είναι 10-12 μηνών.Το στήθος σου είναι ακόμα πολύ σημαντικό . Είναι η αγκαλιά σου, η επαφή της μαζί σου,η ασφάλειά της.Μην της το αρνείσαι. Αν αισθανθεί ότι την απομακρύνεις,θα επιμείνει περισσότερο, φοβούμενη μην το χάσει. Για να το ζητάει θα πει πως το έχει αναγκη.Όσο για τις άλλες τροφές, άφηνέ την να τρώει λίγο και συχνά.Δίνε της την ελευθερία να τρώει οσο θέλει χωρίς να την κυνηγας και να τη μπουκώνεις. Ο σκοπός είναι να μάθει ότι τρώμε για να ζούμε και όχι για να ικανοποιήσουμε τη μαμά, τη γιαγιά ή οποιονδήποτε άλλον. Δίδαξέ την ότι μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στο σώμα της και ξέρει εκείνη καλύτερα από όλους σας πόσο θέλει να φάει. Εσύ της προτείνεις υγιεινές τροφές, χωρίς να τις αντικαθιστάς με ακατάλληλες μόνο και μόνο για να πάρει θερμίδες. Χωρίς πίεση και εμμονή στο θέμα, θα τρώει όσο έχει ανάγκη. Συνήθως τα παιδιά αυτής της ηλικίας δε θέλουν πολτοποιημένες τροφές και προτιμούν να τρώνε ότι τρώνε και οι μεγάλοι.Ευκαιρία να έχετε κι εσείς μια υγιεινή διατροφή. Όσο νωρίτερα ξεφύγετε απο τις πολτοποιημενες τόσο καλύτερα. Όσο για το βάρος της νομίζω ότι είναι κάλό. Δεν είμαι γιατρος, αλλά με την πείρα των τριών παιδιών μου και των οκτώ ανηψιών μου, πιστεύω ότι δεν έχετε πρόβλημα.Σε αυτή την ηλικία δεν παιρνουν βάρος με το ρυθμό των πρώτων μηνών.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

καλημερα

περναει ο καιρος και βλεπω ιδιως οταν ειμαι σπιτι οτι η μικρη προτιμαει να θηλαζει απο το να τρωει στερεες.

Αφενος δεν θελει καθολου τα φρουτα (αφου καποια στιγμη σκεφθηκα πολυ σοβαρα να προσθεσω κανενα μπισκοτο για να γλυκανει αλλα ειναι εναντια στις αρχες που χω θεσει και ετσι ακομη δεν ενδιδω πιστευοντας απλα οτι το παιδι δεν θελει τα φρουτα) και με πολυ ζορι τρωει μεχρι 5 μικρες κουταλιτσες ισα να λεμε οτι κατι εφαγε, αφετερου γιαουρτι ξεκινησαμε προβειο αλλα εχασε γρηγορα το ενδιαφερον της και τωρα παλευουμε με το αγελαδινο ειτε σκετο ειτε με πολτο απο φρουτα μεσα αλλα και εκει δεν ξεπερναμε τις 5 κουταλιες και τελος μεσημεριανο (χορτοσουπες, κρεατοσουπες, ζυμαρικα κ.λ.π.) τρωει μεχρι 20 κουταλιτσες περιπου μεχρι δηλαδη να αρχισει να το διωχνει απο μονη της.

Οταν ομως δει μπουκαλι με αντλημενο γαλα (οταν λειπω) η εμενα στο σπιτι ακομη και να χει φαει κατι αλλο πιο πριν θα κανει σα τρελη για να πιει γαλα.

Το κακο ειναι οτι η μικρη δεν βαζει θεαματικο βαρος απο τον Ιουνιο απο 100 μεχρι 250 γρ το μηνα το πολυ και με προβληματιζει που βλεπω αλλα παιδια στον ιδιο μηνα με εκεινη να ειναι απο 8500 κιλα μεχρι 10 ενω η δικη μου ειναι ισα 8 κιλα και υψος 76 εκ.

Τρωει μικρα και τακτικα γευματα απο μονη της και οχι επειδη εμεις την μαθαμε ετσι (εμεις την ταιζουμε οποτε εκεινη ζηταει και στο μπιμπερο η στο πιατο παντα η τροφη ειναι περισσοτερη απο αυτη που τελικα καταναλωνει) και ουσιαστικα μονο την ωρα του μεσημεριανου εχουμε αντικαταστησει γευμα και ετσι ειμαι δεσμευμενη να χω παντα δυο αντλησεις πισω οταν εργαζομαι και απουσιαζω.

Κρεμες εμποριου ως γνωστον δεν δινω και την ταιζουμε μεταξυ 2-3 ωρων η οποτε αλλωτε ζητησει εκεινη..εννοειται οτι μετα τη δουλεια και μεχρι την επομενη μερα θηλαζουμε.

Τελος παντων το θεμα ειναι οτι με εχει αγχωσει το οτι δεν παιρνει σημαντικο βαρος αν και ακομη ειναι μεσα στις καμπυλες αναπτυξης και η γιατρος τα ειδε ολα καλα εφοσον δεν της στερω κανενα γευμα με μητρικο γαλα ενδοιαμεσα στη μερα.

Χρειαζεται να κανω κατι αλλο?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...