Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τρώγοντας τσιγάρο χάσαμε τον κουμπάρο.

mariantinos

Recommended Posts

Λοιπόν εν συντομία...τρώει ο μικρός χτες το τσιγάρο κ ξέροντας πόσο επικίνδυνο είναι με πιάνει αμοκ.Ντίνος στην δουλειά,αυτοκίνητο στα κτελ.κ το τηλ από ταξί το ήξερα κ το 166.ήθελα όμως ηθική συμπαράσταση.παίρνω τηλ τα πιο κοντινά μου άτομα που μένουν στην πόλη.νονος-νονα που θα ΒΑΦΤΊΖΑΝ τον μικρό μου.νονος=πρώτος μου ξαδέρφος.

Έρχονται να πάμε νοσοκομείο.βλέπει ο νονος τον μικρό κ λέει ΜΙΑ ΧΑΡΆ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ.όχι θα πάμε λέω εγώ κ η γυναίκα του.ΌΧΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΆΝΩ 2-3 ΒΌΛΤΕΣ Κ ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΣΠΊΤΙ.όχι πάμε νοσοκομείο λέμε εγώ κ η γυναίκα του.ΌΧΙ ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΚΑΛΆ ΕΊΝΑΙ. Κ έφτανε σε φανάρι εκείνη την ώρα χαμήλωσε ταχύτητα πηδάω απ το αυτοκίνητο,λέω κατι στην αρχή ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΆΜΑΙ,κ ότι δεν παίζουν με αυτα τα πράγματα κ εξαφανίζομε.βρίσκω ταξί παω νοσοκ.στο δρόμο πίστευα ότι θα τους βρω νοσοκ να με περιμένουν.ΦΑΝΤΑΣΊΑ ΜΟΥ ΠΛΆΝΕΥΤΡΑ.δεν ήταν.κάνουν πλύση στον μικρό.να κλαίει να τσιρίζει δεν με άφηναν να μπω,κι εγώ να σπαραζω στο κλάμα απ έξω.τέλος πάντων μας λένε ότι θα μας κρατήσουν.εεεελα όμως που έχει χαλάσει το πλυντήριο μου κ πριν 2 μέρες έδωσα οοολα τα ρούχα του παιδιού να μου τα πλύνουν...δεν ήθελα αλλά έπρεπε να παω.έρχονται θείες θείοι μαμα μου απ το χωριό κ φεύγω να πάρω πράγματα για το μωρό.την παίρνω τηλ δεν το σηκώνει.παω απ το μαγαζί τους.

-γειά σου Μαρία(ίδιο όνομα έχουμε) τα ρούχα του μικρού που είναι;

-σπίτι.

-τα θέλω,μας κράτησαν μέσα κυριακή θα βγούμε.

-μπααα;γιατί;

-γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά όπως σας έλεγα.είναι κανείς σπίτι;

-ναι η δέσποινα(η κόρη της)

-οκ.παω να τα πάρω.

Έτσι τελειώνει ο διάλογος.αυτό έγινε χτες.σήμερα εγώ ο μαμακας περίμενα ότι θα έρθουν να δούνε τον μικρό...μαμακας δεν λες τίποτα.με περικεφαλαία κιόλας!

ΔΕΝ ΉΡΘΑΝ!

Υποτίθετε σε 2 βδομάδες είναι η βαφτιση!

Δεν είχαν αγοράσει τίποτα ακόμη.είναι κ αυτοί οικονομικά πολύ άσχημα.ξέρω ότι έψαχναν δανεικά.

Εγώ δεν τους θέλω πλέον!

Δεν ξέρω αν φέρθηκα απότομα αλλά ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΆΖΕΙ!μπροστά στην υγεία του παιδιού μου δεν θα άκουγα κ τον θεό τον ίδιο απ την στιγμή που ξέρω πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.μιλάμε ότι έφαγε ολόκληρο τσιγάρο.στην γόπα τον πρόλαβα!

Το θέμα είναι ο σάλος που θα προκληθεί στο σόι.όχι ότι την μεριά τους την είχα κ σε πολύ υπόληψη...αλλά ήθελα να εχω έστω κάποιες τυπικές επαφές.διότι δεν θέλω απλά να κόψω την κουμπαρια αλλά μετά από αυτό να μην τους καλέσω καν στην βαφτιση. Τώρα τα γράφω εγώ κ τι ρωτάω;έτσι τα γράφω να ακούσω καμία γνώμη.ένα μπράβο καλά τους έκανες ή ένα έκανες λάθος.ήθελα να το βγάλω από μέσα μου.το θέμα είναι ο Ντίνος πλέον από ένα διαστημα κ μετά δεν τους ήθελε για νονους κ εγώ για να πω την αλήθεια δεν ήθελα να πάρω την κουμπαρια πίσω γιατι...πρώτον έδειχναν να λατρεύουν τον γιο μου κ δεύτερον δεν ήθελα να προκληθεί σάλος στο σόι (οικογένεια τους-γονείς τους ) πάντως εχω να ομολογήσω ότι όλο το σύμπαν συνωμότησε για να διαλυθεί αυτή η κουμπαρια.

Ο Ντίνος δεν την ήθελε,εγώ δεν τρελαινόμουν,η μάνα του νονού(αδερφή του μπαμπά μου)δεν ήθελε γιατί θα αναγκαζόταν να τους δώσει αυτή δανεικά(καλά αυτό άλλη ιστορία φεύγα).

Διαφημίσεις

:(!!!!! Να βρεις άλλους κουμπάρους. Αφού έτσι και αλλιώς δεν τους ήθελες για το παιδί σου, ίσως αυτό ήταν η αφορμή για όλους σας! Περαστικά στο μικρούλη!

Ο νονός ή η νονά είναι οι ανάδοχοι γονείς του παιδιού που βαπτίζουν.Αν κάτι πάθουν οι γονείς ,αυτοί είναι υπεύθυνοι για αυτό το παιδί.Αν ποτέ αξιωθώ να κάνω παιδί δεν θα ήθελα να έχει τέτοιους νονούς το παιδί μου ,όπως αυτούς που περιγράφεις παραπάνω.Είναι ανεύθυνοι ,απληροφόρητοι και στην τελική ακόμα και αν δεν ήξεραν την σοβαρότητα της κατάστασης ,μόνο που τους λες εσύ ότι είναι σοβαρό θα έπρεπε να τους φτάσει,και όχι να το παίζουν δύσκολοι και να μην θέλουν να σε πάνε στο νοσοκομείο.Και το ωραίο είναι πως μετά από όλα ,όταν κατάλαβαν ότι είναι όντως κάτι σοβαρό,ούτε ένα συγνώμη,ούτε μια επίσκεψη?????Μάλλον για καλό έγινε όλο αυτό και είναι ευκαιρία να κοιτάξεις για άλλους νονούς που θα αγαπάν και θα προσέχουν πραγματικα το μικρό σου..........

PMNYp3.png

mariantinos Καλημερα ευχομαι να ειναι καλα το παιδακι σου.. αυτο που εκαναν ο νονος και η γυναικα του ηταν απαραδεχτο εγω προσωπικα δεν θα τους αφηνα να μου βαφτισιουν το παιδι μου απλα και μονο επειδη ειναι σοι. Ο νονος ειναι πολυ σημαντικος ανθρωπος στην ζωη ενος παιδιου.

Διαφημίσεις

περαστκά στον μικρούλη.

Σε έχω συμπαθήσει τόσο συνονόματη,(χρόνια πολλά για χθες) που αν σε ήξερα θα στον βάφτιζα εγω τον κούκλο.

maria.jpg

Μαρια,περαστικα στον αγγελο σου,καρδουλα μου.

Αν ησουν φιλη μου και ειχα το θαρρος,θα σου το ελεγα καπως ετσι.."Ουτε να το σκεφτεις να μετανοιωσεις και να τους κανεις νονους!!!!".

Καλυτερα να αναβαλεις την βαφτιση,αληθεια σου λεω,παρα να στριμωχτεις και να δωσεις τοπο στην οργη!!!

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Κορίτσια γυρίσαμε σπίτι! :-) να σας εξηγήσω κι άλλο την κατάσταση.με το που έμεινα εγγυος είπαμε σ αυτόν τον ξαδέρφο να μας παντρέψει ή να μας βαφτίσει το παιδί,μας απάντησε ότι θέλετε εσείς.είπαμε κ σε μια άλλη ξαδέρφη μου το ίδιο κ απάντησε το ίδιο,ότι θέλουμε εμείς δηλαδή.έτσι αποφάσισαμε να βαφτίσει αυτός ο ξαδέρφος το παιδί(γιατί μένει σέρρες κ θα έχει πιο στενή επαφή) κ η άλλη ξαδέρφη να μας παντρέψει(μενει θεσσ).τους το ανακοινώσαμε κ όλα οκ.γεννάω λοιπόν κ η ξαδέρφη παθαίνει τραλαλα με τον μικρό.να πετάει μπιχτες ότι θέλει να τον βαφτίσει ότι θα του κάνει αυτό εκείνο το άλλο.με λίγα λόγια με πίεζε να το βαφτίσει με τον τρόπο της.εγώ το μωρό μου το εχω δώσει κ σε άγνωστη γυναίκα αλλά στην συγκεκριμένη ξαδέρφη...όποτε το ακουμπάει ΤΑΡΆΖΟΜΑΙ!δεν ξέρω γιατί απλά δεν θέλω καν να το ακουμπάει.έτσι απλά χωρίς να έχει προηγηθεί κατι.αλλά μετά το χθεσινό σκηνικό της είπα ότι πλέον αν θέλει το βαφτίζει.γενικά με έχουν βοηθήσει παρά πολύ σε όλα κ από κάθε πλευρά.αλλά

από ότι μου είπε δεν θέλει γιατί θα παρεξηγηθούν απ την άλλη πλευρά στο σόι(πόσο μα πόσο με βόλεψε αυτό)έτσι μάλλον νόνα θα γίνει μια κοπέλα από το φόρουμ που την γνώρισα πριν λίγο καιρό κ "κολλήσαμε"απίστευτα κ απ την πρώτη στιγμή "ερωτεύτηκε" τον μικρό μου κ μου το πρότεινε.μιλήσαμε αυτές τις μέρες κ φυσικά συνεχίζει να θέλει..απλά το μόνο κόλλημα μου όπως είπα είναι ο χαμός που θα επέλθει στο σόι.αλλά η καρδιά μου φωνάζει ΜΑΡΑΚΙΚ!!!

Απλά καλώς εχόντων των πραγμάτων αναβάλω 2 βδομάδες την βαφτιση.

Ξέχασα να σας πω ότι αυτή η ξαδέρφη μου είπε ότι ήμουν πολύ απότομη κ ότι φέρθηκα λάθος που έφυγα έτσι απ το αυτοκίνητο.ΓIAYTO ρωτάω την γνώμη σας,εσείς που είστε μάνεσ,για την συμπεριφορά μου.

:(!!!!! Να βρεις άλλους κουμπάρους. Αφού έτσι και αλλιώς δεν τους ήθελες για το παιδί σου, ίσως αυτό ήταν η αφορμή για όλους σας! Περαστικά στο μικρούλη!

Αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση.ΓIAYTO έγραψα ότι όλο το σύμπαν συνωμότησε.

Ο νονός ή η νονά είναι οι ανάδοχοι γονείς του παιδιού που βαπτίζουν.Αν κάτι πάθουν οι γονείς ,αυτοί είναι υπεύθυνοι για αυτό το παιδί.Αν ποτέ αξιωθώ να κάνω παιδί δεν θα ήθελα να έχει τέτοιους νονούς το παιδί μου ,όπως αυτούς που περιγράφεις παραπάνω.Είναι ανεύθυνοι ,απληροφόρητοι και στην τελική ακόμα και αν δεν ήξεραν την σοβαρότητα της κατάστασης ,μόνο που τους λες εσύ ότι είναι σοβαρό θα έπρεπε να τους φτάσει,και όχι να το παίζουν δύσκολοι και να μην θέλουν να σε πάνε στο νοσοκομείο.Και το ωραίο είναι πως μετά από όλα ,όταν κατάλαβαν ότι είναι όντως κάτι σοβαρό,ούτε ένα συγνώμη,ούτε μια επίσκεψη?????Μάλλον για καλό έγινε όλο αυτό και είναι ευκαιρία να κοιτάξεις για άλλους νονούς που θα αγαπάν και θα προσέχουν πραγματικα το μικρό σου..........

Αν πχ χτυπά ξύλο δηλαδή πάθω κατι εγώ κ ο Ντίνος η κηδεμονία θα πήγαινε σ αυτούς;;;καλά κατάλαβα; ; ;

Διαφημίσεις

δεν ηταν σωστο αυτο ... και μαλιστα καθολου... το θεμα ειναι τι θα κανεις τωρα με κουμπαρους? μενουν μονο 15 μερες?

Φανή μουου το θέμα νόνας είναι ήδη λυμένο όπως είπα. :wink:

mariantinos Καλημερα ευχομαι να ειναι καλα το παιδακι σου.. αυτο που εκαναν ο νονος και η γυναικα του ηταν απαραδεχτο εγω προσωπικα δεν θα τους αφηνα να μου βαφτισιουν το παιδι μου απλα και μονο επειδη ειναι σοι. Ο νονος ειναι πολυ σημαντικος ανθρωπος στην ζωη ενος παιδιου.

Ουφ δύσκολο όμως.

περαστκά στον μικρούλη.

Σε έχω συμπαθήσει τόσο συνονόματη,(χρόνια πολλά για χθες) που αν σε ήξερα θα στον βάφτιζα εγω τον κούκλο.

Ευχαριστώ :-) χρόνια πολλά κ σ εσένα.

φιλεναδα μου ακομα και τωρα που πηγατε σπιτι δεν σε πηραν ουτε ενα τηλ?οκ οσο στριμωγμενοι και να ειναι τα παιδια σε περιπτωση που δεν μπορουσαν να ανταπεξελθουν νεοι ανθρωποι ειστε θα καταλαβαινατε.15 μερες πριν την βαφτιση και δεν εχουν παρει καν σταυρο καν ρουχα τι να πω πια.αλλα πες οκ με αυτο να μην ενδιαφερθουν εστω να παρουν ενα τηλ?για μενα το να γινει καποιος νονα -νονος ειναι ιερο πραγμα και μεγαλη τιμη στην ουσια ειναι η πνευματικη μητερα του παιδιου (τουλαχιστον ετσι νιωθω εγω)

Nrdkp3.png

Μαρια,περαστικα στον αγγελο σου,καρδουλα μου.

Αν ησουν φιλη μου και ειχα το θαρρος,θα σου το ελεγα καπως ετσι.."Ουτε να το σκεφτεις να μετανοιωσεις και να τους κανεις νονους!!!!".

Καλυτερα να αναβαλεις την βαφτιση,αληθεια σου λεω,παρα να στριμωχτεις και να δωσεις τοπο στην οργη!!!

Ναι αν ήταν οτιδήποτε άλλο θα έδινα τόπο στην οργή.

Διαφημίσεις

Guest ΕΛΙ

περαστικα στον μικρουλη

και αν θες την γνωμη μου πολυ καλα εκανες

εισαι η μανα του και εχεις την ευθυνη της υγειας του

κιεγω το ιδιο θα εκανα

και καλυτερα να το πας στο νοσοκομειο και να μην εχει τιποτα

παρά να μην το πας και μετα να χτυπας το κεφαλι σου

κανε ότι λεει η καρδια σου

μην σκεφτεσαι το σοι

θα τους περάσει

φιλεναδα μου ακομα και τωρα που πηγατε σπιτι δεν σε πηραν ουτε ενα τηλ?οκ οσο στριμωγμενοι και να ειναι τα παιδια σε περιπτωση που δεν μπορουσαν να ανταπεξελθουν νεοι ανθρωποι ειστε θα καταλαβαινατε.15 μερες πριν την βαφτιση και δεν εχουν παρει καν σταυρο καν ρουχα τι να πω πια.αλλα πες οκ με αυτο να μην ενδιαφερθουν εστω να παρουν ενα τηλ?για μενα το να γινει καποιος νονα -νονος ειναι ιερο πραγμα και μεγαλη τιμη στην ουσια ειναι η πνευματικη μητερα του παιδιου (τουλαχιστον ετσι νιωθω εγω)

Αααα κ τώρα που το θυμήθηκααααα.μα πως δεν το σκέφτηκα!;όπως είπα πηγα σπίτι τους να πάρω τα ρούχα του μωρου

προχτές κ ήταν η κόρη.το σπίτι άνω κάτω κ μου λέει Μαρία συγνώμη που μας βρίσκεις έτσι αλλά μόλις βαψαμε το σπίτι!οι ίδιοι να το έβαψαν ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ!διότι αυτός έχει σοβαρό πρόβλημα στην μέση κ πάει για εγχείρηση σεπτέμβριο κ η γυναίκα του έχει το μαγαζί.άρα πλήρωσαν άτομο.το σπίτι τους είναι περίπου σαν το δικό μου δηλαδή κάπου εκατό τετραγωνικά το κόβω.εκεί είχαν λεφτά να δώσουν;κ για την βαφτιση χαρταετό πετούσαν.

καρδουλα μου απο χτες που τ λεγαμε εχει πεταξει η σκουφια μας εμενα και του δημητρη αφενως γιατι γιατι εχω ¨¨ερωτευτε騨τον κωνσταντινο αφετερου που ο δημητρης παει με χιλια τον ντινο(κυλησε ο τετζερης και βρηκε το καπακι χιχι)αλλα θα σου πω κατι πρεπει οπωσδηποτε να μιλησεις μαζι τους να δεις τι σκοπο εχουν αν δειχνουν τετοια δειγματα αδιαφοριας στο μετεπειτα της πορειας τι θα κανουν?ενας νονος πρεπει να ναι διπλα στο βαφτηστηρι του οχι για τα δωρα κτλ κτλ αλλα να ειναι κοντα του διπλα του να νιωθει την αγαπη και την στηριξη των πνευματικων του γονεων.εσυ θα κανεις αυτο που νομιζεις σωστο σε συμφωνια παντα με τον ντινο εμεις ειμαστε εδω στο χω πει εξαλλου πρωτα απ ολα ομως χρειαζεται συζητηση μαζι τους.

Nrdkp3.png

Να συζητήσω μαζί τους;τι όμως ρε συ;καταρχήν ο Ντίνος(χωρίς να ξέρει τι είπαμε εμείς απ την πρώτη φορά που βρεθήκαμε)όταν φύγατε απ το σπίτι μας που είχατε έρθει για καφέ γυρίζει κ μου λέει προτιμώ να βαφτίσουν τα παιδιά τον μικρό παρά ο ξαδέρφος σου!

Να συζητήσω μαζί τους;τι όμως ρε συ;καταρχήν ο Ντίνος(χωρίς να ξέρει τι είπαμε εμείς απ την πρώτη φορά που βρεθήκαμε)όταν φύγατε απ το σπίτι μας που είχατε έρθει για καφέ γυρίζει κ μου λέει προτιμώ να βαφτίσουν τα παιδιά τον μικρό παρά ο ξαδέρφος σου!

μα τον Θεο εχω συγκινηθει υπερβολικα

Nrdkp3.png

ούτε εγώ σε βρίσκω υπερβολική κι εγώ έτσι θα τρεχα.

ο νονός είναι κάτι σημαντικό, άντε να τον βαφτίσει καλύτερα η φιλέναδα μας το Κωνσταντίνο, έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι αν είσαι τόσο οικονομικά στριμωγμένος το τελευταίο που χεις όρεξη να κάνεις είναι βαφτίσια οπότε μπορεί το σόι να μη στραβώσει, κάνε και καμιά κουβέντα και τελειώνει το θέμα εκεί.

εγώ γενικά είμαι της άποψης τα σόγια από απόσταση αν δε ταιριάζεις ή γίνει κάτι που σε στραβώσει για να αποφευκτούν τα χειρότερα.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Αν πχ χτυπά ξύλο δηλαδή πάθω κατι εγώ κ ο Ντίνος η κηδεμονία θα πήγαινε σ αυτούς;;;καλά κατάλαβα; ; ;

Όχι,η κηδεμονία πάει συνήθως στον κοντινότερο συγγενή.Μάλλον λάθος το διατύπωσα.Αν πάθει κατι ο γονιός ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ έχουν ευθύνη για το παιδί.Ο ρόλος του νονού δεν είναι μόνο να παίρνει δωράκια σε γιορτές και γενέθλια.Είναι να βοηθήσει το παιδί να μεγαλώσει σωστά και να είναι δίπλα του όταν τον χρειάζεται.Θεωρείτε συγγενής και πνευματικός πατέρας ή μητέρα.Οι ευθύνες δεν σταματάνε με την βάπτιση.....

PMNYp3.png

καλα MARIANTINOS συμφωνω με ολα τα κοριτσια μακρια απο αυτους για νονους,ειναι και συγγενεις...εμας μας παντρεψε ενα φιλικο μας ζευγαρι στον πολιτικο μας γαμο..(εγω βεβαια δεν ηθελα,ηταν συναδελφος του αντρα μου)με αποτελεσμα μας βαφτισε την μικρη...ε και μετα απο κανα 2-3μηνες εριξε καυγα τρικουβερτο με τον αντρα μου,για διαφορες μαλ@#$ες που ειπε για μενα την μικρη τον αντρα μου και πολλα αλλα...για αυτο μακρια..