Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συσπασεις μετα τη γεννα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

εμπειρια απο καισαρικη δεν εχω γιατι γεννησα δυο φορες φυσιολογικα.Συσπασεις ομως ενιωθα την ωρα του θηλασμου κυριως,ειναι οι κινησεις της μητρας για να επανελθει στο αρχικο της μεγεθος και σχημα.Φανταζομαι οτι το ιδιο συμβαινει και στην περιπτωση καισαρικης,η μητρα πρεπει να επανελθει ετσι κι αλλιως.Δες κι εδω ενδεικτικα(απο το vita.gr) :● Kατά τη διάρκεια του θηλασμού εκκρίνεται μία ορμόνη, η ωκυτοκίνη, που προκαλεί συσπάσεις στη μήτρα και την επαναφέρει στο φυσιολογικό της μέγεθος. Eξού και ο πόνος που νιώθει. Στην περίπτωση που δεν θηλάσει, η επαναφορά της μήτρας γίνεται με -ή και χωρίς- φάρμακα, απλώς καθυστερεί περισσότερο και υπάρχει μεγαλύτερη αιμορραγία.

Κανει η μητρα συσπασεις μετα τη γεννα αν γινει καισαρικη?

Φυσικά και κάνει. Η μήτρα επανέρχεται στο φυσιολογικό της μέγεθος με αυτό τον τρόπο. Οι πόνοι διαρκούν περίπου 12 ώρες και είναι αφόρητοι, γι΄αυτό καλύτερα να παίρνεις παυσίπονο ενδοφλέβια.

Λογικα πρεπει να κανει, και αν θυμαμαι καλα δινουν μετα την γεννα τα (μιτροταν) αν τα λαω σωστα. Παντως οι πονοι ηταν παρα πολυ δυνατοι, πονεσα παρα πολυ στην δευτερη γεννα. Ηταν τρελο να εχω 2πολυ ευκολες γεννες και να υποφερω απο τις συσπασεις.

insekten-0042.gif

Ο μόνος πόνος που ένιωσα πριν, κατά και μετά τον τον τοκετό ήταν από μια...αιμορροϊδα, γι αυτό πήρα δύο ντεπονάκια μετά τον τοκετό!Τίιιιιποτα άλλο! Κατά τα άλλα οι συσπάσεις της μήτρας ήταν ανεπαίσθητες. Κάτι σαν ελαφριά τσιμπηματάκια (και ούτε!) την ώρα του θηλασμού. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και κάθε γέννα επίσης! Εμένα π.χ. τρεις μέρες πριν τον τοκετό γέμισε όλο μου το σώμα με κάτι κοκκινίλες που με φαγούριζαν πάρα πολύ!!!Πήγα πανικόβλητη σε δερματολόγο και ήταν λέει κνίδωση της εγκυμοσύνης!!!Πήγα πήρα ένα κάρο φάρμακα, λοσιόν και κρέμες, για να το κάνω κάπως υποφερτό και...την άλλη μέρα γέννησα και άρχισαν να εξαφανίζονται όλα! Σε 5 μέρες δε φαινόταν τίποτα!!!Τελικά η γέννα είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο (ε, η επισκληρίδειος όχι και τόσο, αλλά βοηθάει τόσο πολύ η άτιμη!!! ;) )

Vd4Sp3.png

Διαφημίσεις

Σας εχαριστω. Ρωταω γιατι γεννησα 2 φορες φυσιολογικα αλλα δεν εκανε συσπασεις η μητρα και ταλαιπωρηθηκα πολυ μετα. Ηθελα να ξερω αν θα γλυτωνα την μετεπειτα ταλαιπωρια (αποξεση, μεταγγιση, πολλλλλα φαρμακα, ακινησια...)