Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εχασε τη σειρα της η...μεγαλωνει...?

vickygirl79

Recommended Posts

το προγραμμα μας ειχε ως εξης:6.30 πρωινο ξυπνημα και μεταφορα στις γιαγιαδες

γυρω στις 10 και κατι ενας υπνακος 1 με 1μιση ωρα περιπου

υπνος ξανα στις 4μιση με 5 για καμια ωριτσα η δυο

και βραδυνη ξαπλα το πολυ μεχρι τις 10 παρα οπου επεφτε ξερη...

....και απο τη δευτερα που επιστρεψαμε διακοπες μου εκοψε τον απογευματινο υπνο....ελα ομως που ξεραινεται απο τις 7 και ξυπανει την αλλη μερα στις 6?

ειναι νορμαλ ρε κοριτσια?με βολευε ο απογευματινος υπνακος γιατι ξεκουραζομουν και εγς που γυρνουσα απο τη δουλεια...στισ διακοπες μου κοιμοταν στη παραλια στη ξαπλωστρα για κανα2ωρο απο τις2-4 και ξανα βραδυ...τι να κανω????εχασε τη σειρα της ??μεγαλωνει και εχει αναγκη απο υπνο?τι λετε οι ποιο εμπειρες...........

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

να σου πω εγω εμπειρια δεν εχω καθοτι ειμαστε μικροτερες αλλα εμεις ειχαμε προγραμματακι το οποιο χαλασε μετα τις διακοπες κι αυτο που μου γυριζει συνεχεια στο μυαλο ειναι αν χαλασε απο τις διακοπες ή αν απλα το παιδι αλλαξε, μεγαλωσε τελος παντων

ειχαμε το εξης (το οποιο με ξεκουραζε αφανταστα) 8 το πρωι ξπνουσε επινε το γαλα της και ξανακοιμοταν κατα τις 9 ή 10 για μια ωρα μετα ειχαμε φρουτα και μεσημεριανο κοιμοταν αλλη μια ωρα κατα τις 2 και μετα κοιμοταν 8 για βραδυ

και το καινουριο μας αποκτημα : ξυπναει 9 'η 10 το πρωι αναλογα τα κεφια κοιμαται 2 ή και 3 ωρες αν ξαπλωσω κι εγω μαζι της το μςσημερι και μετα κοιμαται το βραδυ 9 με 9.30

ο αντρας μου λεει οτι αδικα ασχολουμαι οτι και να κανουμε το παιδι αλλαξε, σ εμας συναιβει το αντιθετο μ εσας , μαλλον ειχαμε μαθει στο προγραμμα μας και τωρα πρεπει να προσαρμοστουμε στο νεο...

τι να πω... τουλαχιστον δεν ειμαι μονη...:roll:

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

το προγραμμα μας ειχε ως εξης:6.30 πρωινο ξυπνημα και μεταφορα στις γιαγιαδες

γυρω στις 10 και κατι ενας υπνακος 1 με 1μιση ωρα περιπου

υπνος ξανα στις 4μιση με 5 για καμια ωριτσα η δυο

και βραδυνη ξαπλα το πολυ μεχρι τις 10 παρα οπου επεφτε ξερη...

....και απο τη δευτερα που επιστρεψαμε διακοπες μου εκοψε τον απογευματινο υπνο....ελα ομως που ξεραινεται απο τις 7 και ξυπανει την αλλη μερα στις 6?

ειναι νορμαλ ρε κοριτσια?με βολευε ο απογευματινος υπνακος γιατι ξεκουραζομουν και εγς που γυρνουσα απο τη δουλεια...στισ διακοπες μου κοιμοταν στη παραλια στη ξαπλωστρα για κανα2ωρο απο τις2-4 και ξανα βραδυ...τι να κανω????εχασε τη σειρα της ??μεγαλωνει και εχει αναγκη απο υπνο?τι λετε οι ποιο εμπειρες...........

Νομίζω ότι είναι πια σε ηλικία για να κάνει ένα μόνον ύπνο μέσα στην ημέρα. Αργά ή γρήγορα θα τον έκοβε τον ένα από τους δύο και έτυχε η αναστάτωση των διακοπών και η επιστροφή από αυτές και έγινε τώρα.

Η δική μου πρόταση, με βάση αυτά που έκανα εγώ με την κόρη μου όταν είδα ότι χόρταινε με τον πρωινό ύπνο και το μεσημέρι δεν έπεφτε με τίποτα να κοιμηθεί, είναι να αρχίσεις να την καθυστερείς λίγο λίγο να πέσει για ύπνο το πρωί. Δηλαδή όταν τη δεις να νυστάζει κατά τις 10+, απασχόλησέ τη λίγο και βάλε τη για ύπνο μετά από 20 λεπτά. Κράτησέ το έτσι 2-3 μέρες, μετά άργησέ την ακόμα 20 λεπτά και ούτω καθεξής. Θα γίνει μπάχαλο το πρόγραμμα, γιατί δε θα ξέρες σε κάποια φάση πότε να της δώσεις και τα φρούτα, πριν ή μετά από αυτό τον ύπνο; Εμάς αυτή η φάση μέχρι να φτάσουμε να κοιμάται μόνο μεσημέρι κράτησε γύρω στους 3 μήνες για να οριστικοποιηθεί. Και βέβαια μην περιμένεις ο ένας και μοναδικός της ημερίσιος ύπνος (ο μεσημεριανός) να παραμείνει τόσο αργά (μετά τις 4) που σίγουρα εσένα σε εξυπηρετούσε. Αν ξυπνάει από τις 6 που λες, το αργότερο που θα μπορεί να πέφτει για ύπνο είναι στις 2+. Κι εμένα αυτό μου στοίχισε πολύ γιατί θέλω κι εγώ γυρνώντας από τη δουλειά να ξεκουραστώ λιγάκι, αλλά τζίφος!

Καλό κουράγιο με την προσπάθεια.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...