Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

κοριτσια καλημερα!

η μικρη μας(15 μηνων) εχει εδω και ενα μηνα δεν τρωει φρουτα. την γνωστη φρουτοκρεμα, ουτε να την δει. η αληθεια ειναι οτι ακομα αλεθω το φαγητο της γιατι ειναι αναγουλιαρα γενικα. αλλα τι να κανω με τα φρουτα???

επειδη τρωει γιαουρτακια,της τα βαζω κρυφα μεσα στο γιαουρτι, αλλα το καταλαβαινει και δεν το θελει.

καμια γνωμη??

LfwCp3.png

Διαφημίσεις

αχ λιλια καλημερα.μολις ηθελα να ανοιξω αυτο το θεμα.

εμενα η δικια μου τα εκοψε απο 9 μηνων τα αλεσμενα αρα φρουτοκρεμα δεν την ετρωγε.

μετα της εδινα μπανανα στο χερι κ κανενα αχλαδι η μηλο.τωρα ομως δεν θελει τιποτα.λιγο πεπονι κ καρπουζι τρωει κ λιγη μπανανα.

εχω δοκιμασει τα παντα με την φρουτοκρεμα αλλα δεν την θελει με τιποτα.

η λυση που σου δινω εγω ειναι να της δοκιμασεις κομματακια μπας κ τα φαει.σιγα σιγα να σταματησεις τα αλεσμενα.για μενα καμια λυση?

Στην ηλικία αυτή είχε κόψει και η δικιά μου τα φρούτα, για κανένα -2 μήνες δεν έτρωγε καθόλου, μετά ξανάρχισε να τρώει.

Μην της τα αλέθεις, δοκίμασε στο ψιλό του τρίφτη και τα μαλακά φρούτα σε κομματάκια στο χέρι. Είναι αρκετά μεγάλη για αλεσμένα. Είναι πιθανό να μην της αρέσουν όλα τα φρούτα μαζί ανακατεμένα... Κόψε σε ένα πιάτο και τρώγε κι εσύ και ας τη να διαλέξει και να φάει μόνη της και όσο φάει!

HXuSp2.pngaS46p2.png

βρε κοριτσια, πως θα ξεπερασω τον φοβο του πνιξιματος?

με εχει τρομαξει, γιατι οσες φορες της εδωσα λιγο ψωμι, ή κατι αλλο, εχει κανει εμετο επειδη ξεροπνιγηκε.αλλες παλι φορες, κανει την ταση του εμετου,ααν της ερθει λιγο παραπανω. πως να περασω σιγα σιγα στις μη αλεσμενες!!

χριστινακι αστα, τα ιδια και γω!!! για να δουμε, τι γνωμες υπαρχουν απο εμπειρες μανουλες!!!

LfwCp3.png

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ, που ενώ στην αρχή 6μ και για κανα μήνα έτρωγε με το ζόρι γύρω στα 50 μλ τώρα ούτε κουταλιά. Της έχω δώσει μπανάνα με το χέρι αλλά μετά από κανα δύο μπουκίτσες δεν ενδιαφέρεται για άλλο. Ούτε με το γιαούρτι, ούτε με το ανθότυρο που ξεκίνησα προχθές. Ελπίζω μόνο μεγαλώνοντας να αλλάξει γνώμη.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

• 2 years later...

Χαιρετω ολες τις μανουλες! Το μωρακι μου ειναι 11 μηνων και τα φρουτα δεν ειναι ο,τι καλυτερο. Απο τοτε που αρχισε να βγαζει δοντια μειωσε αρκετα την ποσοτητα και την μειωνει συνεχεια,για παραδειγμα στην καλυτερη περιπτωση θα φαει μια μπανανα και μισο μηλο. Θελει μονο 2 φρουτα τη φορα και προτιμα το απογευμα. Δε με πειραζουν αυτες οι προτιμησεις αλλα ποσο θα μειωσει την ποσοτητα. Επισης δεν εχουμε κοψει τα αλεσμενα ακομα|!!! Τι να κανω?

• 2 months later...

Θα με βοηθησετε κ μενα;ο μπεμπης μου ειναι εξι μηνων.τωρα ξεκινησαμε τα φροτα.ειμαστε στη φαση μηλο αχλαδι μπανανα.τις δυο πρωτες μερες που ητν μονο το μηλο το φαγε με ορεξη...τωρα τρωει με το ζορι...κανα κολπο για να τη φαει τη κρεμουλα του κ να μη με στεναχωρει;;;

Θα με βοηθησετε κ μενα;ο μπεμπης μου ειναι εξι μηνων.τωρα ξεκινησαμε τα φροτα.ειμαστε στη φαση μηλο αχλαδι μπανανα.τις δυο πρωτες μερες που ητν μονο το μηλο το φαγε με ορεξη...τωρα τρωει με το ζορι...κανα κολπο για να τη φαει τη κρεμουλα του κ να μη με στεναχωρει;;;

Εγω στην αρχη εβαζα μεσα η ρυζαλευρο η φαριν λακτε και την ετρωγε πιο ευκολα.Παντως μην ανησυχεις.....απλα κανε δοκιμες να δεις τι του αρεσει.Η δικια μου ας πουμε θελει να κυριαρχει η γευση της μπανανας , ακομα και τωρα.Οποτε φροντιζω να ειναι σε μαγυτερη ποσοτητα απο τα υπολοιπα φρουτα για να την τρωει την φρουτοκρεμα.Στην αρχη βεβαια θα τα εχεται αυτα με ολες τις καινουργιες γευσεις που θα δοκιμαζει.Θα στρωσει σιγα σιγα , αυτο ειναι σιγουρο...:wink:

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Δηλαδη μεσα εκει που τριβω τα φρουτα,στο μουλτι να ριξω κ δυο κουταλιες φαριν λακτε ας πουμε;;;;νεα μανα καταλαβαινεις...χρειαζομαι τα φωτα σας

Εγω αυτο εκανα....εριχνα 2-3 κουταλιες και λιγο νερακι ή χυμο πορτοκαλι.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Διαφημίσεις