Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πολλες ωρες υπνου!

o mpempis mas

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια!!

οπως θα δειτε ο μπεμπης μας ειναι 3 μηνων και 12 ημερων, ζυγιζει 8560 και η παιδιατρος τον θεωρει πολυ καλο στα κιλα του !!

θα ηθελα μανουλες των οποιων τα μωρα πλησιαζουν την ηλικια του μπεμπη μας...να με βοηθησουν!

κοιμαται πολλες ωρες!!!

μετα απο καθε γευμα - ξενο γαλα 180-240 ml εξαρταται απο την πεινα του και τα κεφια του - κομαται!!! για την ακριβεια πρεπει να περασει μιαμιση ωρα και "ψαχνεται"....πως θα βολευτει!!

προσεξτε :

00:30 γαλα -συνηθως το πινει κοιμισμενος

07:00 γαλα - 08:30 υπνο

11:00 γαλα - 12:30 υπνο

15:00 γαλα - 16:30 υπνο

19:00 - 20:00 γαλα - μιαμιση ωρα μετα υπνο ....και....

00:30.....ξανα απο την αρχη!!!!

κανουμε 5 γευματα για τα οποια συνηθως τον ξυπναω ή τον ταιζω κοιμισμενο!!

μου φαινονται πολλες οι ωρες!!!

• 9 months later...

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια!!

οπως θα δειτε ο μπεμπης μας ειναι 3 μηνων και 12 ημερων, ζυγιζει 8560 και η παιδιατρος τον θεωρει πολυ καλο στα κιλα του !!

θα ηθελα μανουλες των οποιων τα μωρα πλησιαζουν την ηλικια του μπεμπη μας...να με βοηθησουν!

κοιμαται πολλες ωρες!!!

μετα απο καθε γευμα - ξενο γαλα 180-240 ml εξαρταται απο την πεινα του και τα κεφια του - κομαται!!! για την ακριβεια πρεπει να περασει μιαμιση ωρα και "ψαχνεται"....πως θα βολευτει!!

προσεξτε :

00:30 γαλα -συνηθως το πινει κοιμισμενος

07:00 γαλα - 08:30 υπνο

11:00 γαλα - 12:30 υπνο

15:00 γαλα - 16:30 υπνο

19:00 - 20:00 γαλα - μιαμιση ωρα μετα υπνο ....και....

00:30.....ξανα απο την αρχη!!!!

κανουμε 5 γευματα για τα οποια συνηθως τον ξυπναω ή τον ταιζω κοιμισμενο!!

μου φαινονται πολλες οι ωρες!!!

επαναφερω το ερωτημα. εχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια χαρακτηριστικα. ειναι σωστο?βοηθεια.:confused:

Καλησπερα εχω κορουλα 3 μηνων (7 κιλα και ο γιατρος τα θεωρει κανονικα προς το πολλα) και τρωει 150-170 ml σε καθε γευμα,5 γευματα την ημερα.Θα σου ποσες ωρες κοιμαται κατα μεσο ορο η δικια μου για να σγκρινεις,οκ?

Εχουμε και λεμε κοιμαται 10:30 το βραδυ και ξυπναει την επομενη 9-9:30 με ελαχιστες εξαιρεσεις οποτε φτασαμε αμεσως στο 11ωρο..μετα το πρωτο γευμα κοιμαται γυρω στο 2ωρο 13 ωρες μεχρι εδω..μετα το 2ο γευμα κοιμαται γυρω στη 1μιση ωρα,φτασαμε στις 14,5 ωρες..μετα το 3ο γευμα κοιμαται επισης 1μιση ωρα οποτε ειμαστε στις 16 και κοιμαται περιπου μια ωρα στην βολτιτσα της το απογευμα...συνολικα 17 ωρες την ημερα.Να ξερεις ομως οτι καθε μωρο εχει διαφορετικες αναγκες

Εμένα μέχρι και 5μηνών κοιμόταν πολλέεες ώρες, κάπου 22-23 σύνολο και ανησυχούσα γιατί είχε και ίκτερο ο οποίος φέρνει μία υπνηλία. Τώρα 7 μηνών κοιμάται 15ώρες. Ο γιατρός δεν ανησουχόυσε πάντως.

κοριτσια ξερετε ποσες φορες με απασχολει το ιδιο θεμα? εχω κι εγω μια κορουλα σχεδον 3 μηνων και κοιμαται κι εμενα πολυ!Ολη νυχτα κανονικα και τη μερα τρωει καθε 3 ωρες ξενο γαλα καθεται καμια ωρα και μετα υπνο παλι. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Ας μας πουν οι υπολοιπες μανουλες γιατι με απασχολει. Τα δικα σας μωρα οταν ηταν 3 μηνων κοιμοντουσαν τοσο πολυ? Εμενα απο την αρχη κοιμοταν πολυ, απο νεογεννητο. Εγω την ξυπνουσα για να θηλασει, αλλιως μονη της τιποτα.

Διαφημίσεις

Συμφωνα με το babyspace.gr και το paidiatros.com αντιστοιχα:

Το πόσο ύπνο χρειάζεται το παιδί σας έχει άμεση σχέση με την ηλικία του. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε παιδί είναι ένας ξεχωριστός οργανισμός και το εύρος του ύπνου για κάθε ηλικία είναι πολύ μεγάλο. Έτσι λοιπόν, μπορεί ένα παιδί ηλικίας 5 χρονών να κοιμάται από τις 8 μ.μ μέχρι τις 8π.μ, ενώ ένα άλλο παιδί της ίδιας ηλικίας να κοιμάται από τις 9 μ.μ μέχρι τις 6π.μ και να τον ικανοποιεί πλήρως αυτός ο ύπνος. Στη συνέχεια παραθέτουμε μερικούς ενδεικτικούς αριθμούς ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

0-6 μηνών

Τα βρέφη της ηλικίας αυτής συνήθως κοιμούνται 16-20 ώρες. Η μεγαλύτερη περίοδος ύπνου είναι για την πλειοψηφία των παιδιών 5 ώρες. Υπάρχουν όμως και βρέφη της ηλικίας αυτής, που μπορεί να κοιμηθούν μέχρι και 9 ώρες, αλλά υπάρχουν και άλλα ,που δεν μπορούν να κοιμηθούν περισσότερο από 2-3 ώρες. Στην ηλικία των 3 μηνών τα βρέφη κοιμούνται κατά μέσον όρο 5 ώρες την ημέρα και 10 ώρες την νύκτα με 1-2 διαλείμματα.

Το μωρό έχει το δικό του βιολογικό ρολόι. Αυτό σε συνδυασμό με την καθημερινή του δραστηριότητα καθορίζει τις ώρες ύπνου που χρειάζεται. Είκοσι λεπτά ύπνου μπορεί να είναι αρκετά για να αναπληρώσει την ενέργειά του ένα μωρό, ενώ άλλο χρειάζεται τουλάχιστον 1 ½ ώρα. Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τις συνήθειες που έχουν στον ύπνο δυο μωρά ακόμα και αν είναι αδέρφια.

Συγνώμη, αλλά αν εμένα το παιδία μου κοιμόταν τόσο, πάρτυ θα έκανα και δε θα ανησυχούσα!!!

Ρε κορίτσια, αφού τρώνε μια χαρά και βάζουν κιλά (μάλλον και περισσότερα από το σύνηθες για την ηλικία τους), προς τί το άγχος? Εγώ τί να πω που ο μπέμπης δεν κοιμάται την ημέρα παρά μόνο για 2-3 μισάωρα?

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

• 1 month later...
Συγνώμη, αλλά αν εμένα το παιδία μου κοιμόταν τόσο, πάρτυ θα έκανα και δε θα ανησυχούσα!!!

Ρε κορίτσια, αφού τρώνε μια χαρά και βάζουν κιλά (μάλλον και περισσότερα από το σύνηθες για την ηλικία τους), προς τί το άγχος? Εγώ τί να πω που ο μπέμπης δεν κοιμάται την ημέρα παρά μόνο για 2-3 μισάωρα?

Συμφωνώ. Ο ύπνος θρέφει τα μωρά!!!!!!!!!!!!!Αφήστε τα να κοιμούνται. Κάνει καλό σε αυτά και σε όλη την οικογένεια!!!!!!!!!!!!

• 1 χρόνο μετά...

Ξερω, οι μαμάδες που εχουν να κοιμηθουν πολύυυυ καιρό, θα αναρωτιούνται μηπως ειμαι τρελή.Αλλα το θεμα του υπνου παντα με απασχολούσε.Απο βρεφάκι η μικρή κοιμόταν παρα πολλές ωρες σε σημείο που δεν ξυπνούσε καν για να φαει.Τωρα, κοιμάται 11 ωρες περιπου το βραδυ και μεσα στην ημερα κανει 2 υπνους, 2-3 ωρων ο πρωτγος και 2 ωρων ο δευτερος.Δεν ειναι πολλές για την ηλικία της?Η παιδιατρος δεν ανησυχει.Το βάρος της αν και οριακο(7600) το θεωρει ικανοποιητικό.Οσο μενει ξυπνια ειναι παρα πολυ κινητική, φανταστειτε οτι ηδη πιανεται και σηκωνεται.Της καναμε και καποιες εξετάσεις και βγηκαν καλές.μονο ουρων δεν καναμε.Υπαρχουν κι αλλα παιδάκια σ αυτη την ηλικία με τόσες ωρες υπνού?

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...