Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟ ΕΚΚΡΙΣΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ

Recommended Posts

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΑΓΛΑΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΕΣ ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΩΣΤΟΣΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 22/02/2009 40ΕΒΔ+5ΜΕΡΕΣ,ΑΓΟΡΙ,Κ/Τ,ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ,ΙΚΤΕΡΟΣ ΕΞΟΔΟΥ 8,3,ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 3870 ΕΞΟΔΟΥ 3520,01/03/-3850,08/04-5050,26/04-5600,24/05-6200,21/06-6630-25/07-7000,ΕΧΕΙ 7-8 ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ,ΘΗΛΑΣΤΡΟ MEDELA MINI ELECTRIC,ΑΝΤΛΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΠΡΗΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ) ΓΥΡΩ ΣΤΑ 20-30ML ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ,ΒΡΕΧΕΙ 7-8 ΠΑΝΕΣ,ΚΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΒΓΑΖΕ ΓΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΟ ΡΕΨΙΜΟ.ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΕ 3 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 3,5 ΜΗΝΩΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 7 ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΩΡΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΟΡΘΙΟΣ.ΑΠΟ 3,5 ΜΗΝΩΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΑΝ ΠΕΙΝΟΥΣΕ Η ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΡΕΥΤΕΙ.ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΟ ΚΛΑΜΑ ΜΠΟΥΚΩΜΑ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΒΗΧΑΚΙ.ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΡΝΙΟΤΑΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΧΝΑ ΠΝΙΓΟΤΑΝ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΡΟΗΣ.(ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΟΙ ΓΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΠΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΛΕΓΑΜΕ ΛΑΙΜΑΡΓΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΩΣ ΠΝΙΓΟΤΑΝ.)ΕΚΕΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΤΟΖΗ.ΕΚΟΨΑ ΤΑ ΓΑΛΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΟΜΟΙΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΨΙΜΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ.ΩΣΤΟΣΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΙΧΑ ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΞΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΩ ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΚΑ ΔΥΣΦΟΡΙΑ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ Η ΔΥΣΝΕΞΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΤΟΖΗ?ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΛΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΑΛΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΩ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ?ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΛΩ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ?ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ 2 ΩΡΕΣ ΕΝΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΕ 3.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ?ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΡΥΘΜΙΣΩ?ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΑ ΙΔΕΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ,Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΚΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΛΙΓΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ.....

jRaxp3.pngyR6kp3.png

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μπορει καποιος να απαντησει? Νομιζω οτι το ιδιο ισχυει και για το δικο μου το μωρο!!! Αν ξερει καμια σας τι γινεται με αυτο θα μασ βοηθουσε!!!

lemag, δοκίμασε να δίνεις το ίδιο στήθος για 2 γεύματα, για όσες φορές ζητήσει το μωρό. Αν ζητάει το άλλο στήθος, δοκίμασε και άλλες στάσεις θηλασμού, ώστε να "ξεγελαστεί". Αν δυσφορήσεις από το άλλο στήθος, βγάλε λίγο γάλα με το χέρι, 1-2 κουταλιές σούπας. Σε 3-4 μέρες πες μας πώς τα πάτε.

Αν είσαι έξω, μπορείς να βγάλεις λίγο γάλα με το χέρι σε μια τουαλέτα.

Δοκίμασε στάσεις που το μωρό μπορεί να ελέγξει καλύτερα τη ροή, πχ να είναι πιο ψηλά από το στήθος, όρθιο στην αγκαλιά ή να είστε και οι δυο ξαπλωμένοι.

Η δυσανεξία στη λακτόζη λόγω υπερπαραγωγής της μαμάς (δευτερογενής) δεν έχει σχέση με τη γενικότερη δυσανεξία στη λακτόζη και διορθώνεται μόλις λυθεί το πρόβλημα της υπερπαραγωγής. Επίσης, δεν έχει σχέση με αλλεργία στα γαλακτοκομικά που τρως εσύ, αν και μπορεί να υπάρχουν και οι δυο καταστάσεις.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Παντως, εγω που δοκιμασα και αλλες στασεις, οταν ειμαστε ξαπλωμενοι αντικριστα, ειναι καλυτερα τα πραγματα. Εχεις δικιο για τις στασεις. Και εγω τωρα προσπαθω να δινω το ιδιο στηθος περισσοτερες φορες, (απο εχθες) οποτε θα δω πως παει και θα σας πω νεοτερα.

• 1 month later...
Παντως, εγω που δοκιμασα και αλλες στασεις, οταν ειμαστε ξαπλωμενοι αντικριστα, ειναι καλυτερα τα πραγματα. Εχεις δικιο για τις στασεις. Και εγω τωρα προσπαθω να δινω το ιδιο στηθος περισσοτερες φορες, (απο εχθες) οποτε θα δω πως παει και θα σας πω νεοτερα.

Γεια σου ateli! Για πες μας τα νέα σας, γιατί πολύ γνώριμη μου ακούγεται η περίπτωσή σας :)

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Κοριτσια εμας επανηλθαν τα πρασινα κακα αλλα μαλλον ειναι απο υπερπαραγωγη, θα δοκιμασω το ιδιο στηθος για 3 ωρεσ να δω. Εχω λιγο αγχωθει. Εχετε καμια αλλη ιδεα???

ateli μου εγώ έχω κόψει και τα γαλακτοκομικά παράλληλα με ότι προτείνει η αμαρέτο παραπάνω (ίδιο στήθος για παραπάνω από 1 γεύμα (μέχρι 3 έχω φτάσει)) και είδα βελτίωση.

Το κακό είναι ότι τα έκανα παράλληλα και δεν ξέρω σε ποια από τις δύο κινήσεις να αποδώσω την βελτίωση...

αμαρέτο μου, να δοκιμάσω να εισάγω σιγά σιγά γαλακτοκομικά ή θα δημιουργήσω πρόβλημα στο μωρό;

• 1 month later...

γεια σας μανουλες,ηθελα να ρωτησω καποια ποιο εμπειρη απο μενα (θηλαζω αποκλειστηκα το μωρο μου που ειναι σημερα 55 ημερων)τι κανουμε οταν απο το στηθος,πολλες φορες χωρις καμια πιεση,πεταγεται το γαλα σαν συντριβανι-ειδικα στην αρχη του θηλασμου.Αφηνω αυτο το πρωτο γαλα να τρεξει σε μια πετσετα? Μηπως να αντλω με το θηλαστρο μια μικρη ποσοτητα?Εχω και θεμα υπερπαραγωγης και φοβαμαι μην τα κανω χειροτερα τα πραγματα.Η Αγλαια μου εδωσε εχθες καποιες συμβουλες που θα ακολουθησω για block feeding και βλεπουμε...Εκει που ηταν μια πολυ ευχαριστη κατασταση ο θηλασμος τωρα με αγχωνει πολυ γιατι το μωρο κλαει και οδυρεται απο το γαλα που το πνιγει,τρωει πολυ λιγοτερο και κανει συνεχεια και πρασινα κακα.Αυτα!Ευχαριστω προκαταβολικα για καθε απαντηση!!

• 3 weeks later...

iphi μου καλησπέρα και καλή χρονιά! Εγώ το ίδιο πρόβλημα το αντιμετώπισα με block feeding και όλα μια χαρά! Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες της Αγλαίας σύντομα θα δεις αποτέλεσμα!

ευχαρισω maria-s για την απαντηση!!καλη χρονια!Χθες πηγαμε στην παιδιατρο και ρωτησα για τα πρασινα κακα και μου ειπε οτι μονο τα ασπρα και τα μαυρα κακα μας ανησυχουν.Της ειπα τι εχω διαβασει στο φορουμ και μου ειπε να σταματησω να μπαινω στο ιντερνετ και οτι τα πρασινα κακα ειναι φυσιολογικη κενωση.Τι να πω?Κατα τα αλλα υποστηριζει πολυ το θηλασμο.Επι 20 μερες τωρα κανει πρασινα κακα το μωρο,εγω αλλαζω πλευρα ανα τρεις ωρες.Φοβαμαι να πιω το φασκομηλο μηπως και παω στο αλλο ακρο και μειωθει πολυ το γαλα.Ελπιζω να ρυθμιστει το θεμα απο μονο του καποια στιγμη...

Διαφημίσεις

ευχαρισω maria-s για την απαντηση!!καλη χρονια!Χθες πηγαμε στην παιδιατρο και ρωτησα για τα πρασινα κακα και μου ειπε οτι μονο τα ασπρα και τα μαυρα κακα μας ανησυχουν.Της ειπα τι εχω διαβασει στο φορουμ και μου ειπε να σταματησω να μπαινω στο ιντερνετ και οτι τα πρασινα κακα ειναι φυσιολογικη κενωση.Τι να πω?Κατα τα αλλα υποστηριζει πολυ το θηλασμο.Επι 20 μερες τωρα κανει πρασινα κακα το μωρο,εγω αλλαζω πλευρα ανα τρεις ωρες.Φοβαμαι να πιω το φασκομηλο μηπως και παω στο αλλο ακρο και μειωθει πολυ το γαλα.Ελπιζω να ρυθμιστει το θεμα απο μονο του καποια στιγμη...

έλεος!!!!!!!!!!!

τα πράσινα κακά δεν είναι φυσιολογική κένωση μωρού που θηλάζει αποκλειστικά. Η φυσιολογική είναι μουσταρδί. Αν η Αγλαΐα σου πρότεινε φασκόμηλο μάλλον είναι καλή ιδέα να το πιεις. Το στήθος σου πώς είναι; Κάνει ακόμα συντριβάνι; Είναι πρησμένο; Το μωρό δυσανασχετεί;

jv42p3.png

DfUyp2.png

συμφωνώ με την palladin. στα μωρά που θηλάζουν τα πράσινα κακά οφείλονται σε ανισσοροπία "πρώτου"/"δεύτερου" γάλακτος.

πιο συγκεκριμένα δες εδώ:

http://www.drjaygordon.com/development/pediatricks/poop.asp

"

Green, frothy stools

This can be a result of a hindmilk/foremilk imbalance. A true imbalance is rare. It is often seen accompanying a forceful letdown. Lactation consultants will help moms find a nursing pattern which works to combat this problem. If letdown it too forceful in the early weeks, the solution can be to allow milk to leak into a cloth diaper during letdown, then latch baby back on. Feeding two to three times off the same side may also show improvement. Caution should be used with same side feeding as it can decrease supply."

μπορει καποιος να μας εξηγησει τι ακριβως ειναι το ''υπερκινητικο αντανακλαστικο εκκρισης μητρικου γαλακτος;;

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

έλεος!!!!!!!!!!!

τα πράσινα κακά δεν είναι φυσιολογική κένωση μωρού που θηλάζει αποκλειστικά. Η φυσιολογική είναι μουσταρδί. Αν η Αγλαΐα σου πρότεινε φασκόμηλο μάλλον είναι καλή ιδέα να το πιεις. Το στήθος σου πώς είναι; Κάνει ακόμα συντριβάνι; Είναι πρησμένο; Το μωρό δυσανασχετεί;[/QU

Το στηθος μου κανει τωρα συντριβανι περισσοτερο απο ποτε,δυο και τρεις πιδακες ταυτοχρονα απο την ιδια πλευρα.Το καυμενο το μωρο προσπαθει να πιει με τα χιλια ζορια και εκνευριζεται πολυ.Αυτο που με ανησυχει ειναι τα κακα του που ειναι πρασινα ενα μηνα τελικα οχι 20 μερες οπως εγραψα-Κοιταξα ενα ημερολογιο που εχω και ειχα σημειωσει πρασινες κενωσεις απο αρχες Δεκεμβριου.Δεν κανει πολλα μικρα γευματα και ετσι δε ξερω αν αυτη η αλλαγη του στηθους ανα τρεις ωρες που κανω εχει αποτελεσμα.Δηλαδη βγαινει πανω κατω ενα γευμα στην καθε πευρα,με αποτελεσμα καθε φορα να ξεκιναει με το πρωτο γαλα το νερουλο.Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον Palladin!!!

Το στηθος μου κανει τωρα συντριβανι περισσοτερο απο ποτε,δυο και τρεις πιδακες ταυτοχρονα απο την ιδια πλευρα.Το καυμενο το μωρο προσπαθει να πιει με τα χιλια ζορια και εκνευριζεται πολυ.Αυτο που με ανησυχει ειναι τα κακα του που ειναι πρασινα ενα μηνα τελικα οχι 20 μερες οπως εγραψα-Κοιταξα ενα ημερολογιο που εχω και ειχα σημειωσει πρασινες κενωσεις απο αρχες Δεκεμβριου.Δεν κανει πολλα μικρα γευματα και ετσι δε ξερω αν αυτη η αλλαγη του στηθους ανα τρεις ωρες που κανω εχει αποτελεσμα.Δηλαδη βγαινει πανω κατω ενα γευμα στην καθε πευρα,με αποτελεσμα καθε φορα να ξεκιναει με το πρωτο γαλα το νερουλο.Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον Palladin!!!

ξερω ότι σε κάποιες περιπτώσεις δίνουν το ίδιο στήθος ανά 6ωρο, όταν το 3ωρο δεν έχει αποτέλεσμα. Καλό θα ήταν όμως να κάνεις ακριβώς αυτό που σου είπε η Αγλαΐα, να πάρεις και το φασκόμηλο και ύστερα από λίγες μέρες να μας ξαναγράψεις πώς πάτε

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Ηθελα να ρωτησω το υπερκινητικο αντανακλαστικο εκκρισης γαλακτος συνδεεται παντοτε με υπερπαραγωγη ή μπορει να υφισταται μονο του?Αν ναι τοτε πως αντιμετωπιζεται?

• 2 weeks later...

Επανερχομαι για να πω τα νεοτερα για την περιπτωση μας.Τα κακα μας στρωσανε απο πρασινα γινανε μουστρδι με κοκκους αν και λιγο νερουλα τις τελευταιες μερες-τι ειναι αυτο παλι δεν ξερω?Βοηθησε πολυ το block feeding το οποιο εφαρμοσα για ενα μηνα-τρεις ωρες το καθε στηθος.Αυτο που εξακολουθει να μας βασανιζει ειναι το let down το οποιο ειναι ενα δραμα.Πεταγεται το γαλα παντου και λερωνει τα παντα:το μωρο,εμενα,τα σεντονια,το κομοδινο γενικα οτι βρισκεται γυρω μας.Το μωρο δυσφορει και ολη αυτη η κατασταση κανει πολυ δυσκολο το ταισμα.Ουτε λογος να βγουμε εξω με το μωρο και να θηλασω δημοσιως.Κατω απο το σαλι που θα κρυβει το μωρο θα γινεται πολεμος!!Δε θελω να ερχεται και κοσμος στο σπιτι και να το δει αυτο το αξιοπεριεργο φαινομενο,ειδικα κατι φιλες που εχω που δεν εχουν ιδεα απο ολα αυτα και θα χρειαστει να εξηγω μια ωρα την κατασταση.Εαν λυθει αυτο που δεν το βλεπω να λυνεται θα ειναι πολυ πολυ καλυτερα τα πραγματα κυριως για το μπεμπη που δεχεται καταβρεγμα με μανικα καθε φορα που πειναει ο καημενος!!!!

και το δικό μου στήθος κάνει συντριβάνι ακόμα, αλλά το μωρό μεγαλώνοντας έμαθε να το ελέγχει και να καταπίνει γρήγορα. Κάποιες φορές αφήνει το στήθος μόλις κατέβει το γάλα, μαζεύω εγω το συντριβάνι μου σε ένα πετσετάκι που υπάρχει συνήθως εκεί γύρω, και ύστερα το μωρό μόνο του ξαναπιάνει το στήθος.

Αν θέλεις δοκίμασε να βγάζεις το πρώτο γάλα με το χέρι με την τεχνική Marmet

και ύστερα να θηλάζεις

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ευχαριστω πολυ Palladin,σημερα ηταν δυσκολη μερα και αυτο το πραγμα με τον πιδακα με αποτελειωσε..Δε κινδυνευω να επαναφερω την υπερπαραγωγη αν αντλω λιγο γαλα στην αρχη του θηλασμου;Το συντριβανι συμβαινει πολλες φορες κατα τη διαρκεια που τρωει και οταν βαζω το πετσετακι το μωρο εκνευριζεται φοβερα που του διακοπτω το φαγητο και μετα θελει ωρα να ηρεμησει και να ξαναφαει.Αυτα,συγγνωμη αν σας κουρασα ηθελα απλως καπου να τα πω,αυτη ειναι η καθημερινοτητα μου και κανεις δε μπορει να καταλαβει αν δεν το εχει περασει,δεν το εχει ζησει..

iphi, δοκίμασε διαφορετικές στάσεις θηλασμού, πχ ξαπλωτή ή βάλε το μωρό πιο πάνω από το στήθος, για να ελέγχει καλύτερα τη ροή. Σκέψου πώς θα σε βόλευε να πιείς νερό από μια μάνικα :) και δοκίμασε στάσεις.

Για τις φίλες σου δεν θα ανησυχούσα ... αν πας εσύ στο σπίτι τους και τα παιδιά τους ρίχνουν το φαγητό στο πάτωμα, θα παρεξηγηθεί κανείς; ;)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 2 weeks later...

Καλησπερα.

Εχω κι εγω το ιδιο προβλημα (μαζι με αλλα). Το δεξι πεταει 4 πηδακες με γαλα με αποτελεσμα να πνιγεται το μωρο, να εκνευριζεται και μετα απο πολλες αποποιρες τα παραταει.

Με τις στασεις παλευουμε ακομα και παλι πνιγεται.

Και γαλα βγαζω, μικρη διαφορα.

Σε μερικους θηλασμους τα καταφερνει.

Palladin περιπου ποτε συνηθισε το μωρο σου?

Εμενα σημερα εγινε 2 μηνων και ακομα παλευω. τη μια με το ενα προβλημα την αλλη με το αλλο.

Ποτε θα στρωσουμε????

as1cF540g410000MDAwMDI4N2R8MDAwMDQ1ZGJ8R2VvcmdlIGlzIA.gif

as1cM8J0g410000MDAwMDI4N2R8MDAwMTIzNWR8TWFya29zIGlzIA.gif

• 2 months later...

Σας διαβαζω συχνα αλλα δεν εχω χρονο να γραφω, παρα μονο σε περιπτωσεις "εκτακτης αναγκης"..

Ειναι το δευτερο κοριτσακι μου και κοντευει 4 μηνων. Το πρωτο αποθηλασε σχεδον δυο χρονων. Λατρευω το θηλασμο, θηλαζω αποκλειστικα απο την πρωτη ωρα της γεννησης..

Η μικρη εχει μια αλλοκοτη συμπεριφορα απο 2 μηνων σχεδον..Σαν να μην την ηρεμει το στηθος. Οποτε πειναει, κλαει, νυσταζει της το προσφερω αλλά συνηθως η συμπεριφρα της ειναι αρνητικη.. Κλαιει χωρις να κλεινει το στομα τη να πιασει τη θηλη, πρεπει να την κουνησω αρκετη ωρα στο στηθος για να το πιασει.. Και παλι ειναι νευρική.. Αν ζηταει παρηγορια, πχ μετα το γιατρο, οταν την ξυπναει η αδελφουλα της,σιγουρα δεν θα τη βρει στο στηθος. Το διωχνει και προτιμαει να πιπιλησει το χερι της (πιπιλα δεν εχω δωσει).

Την ωρα που θηλαζει θα διωχνει και θα ξανατραβαει τη θηλη με τρομερο "νευρο". Εχει ολη την ωρα "νευρα" οταν ειναι στο στηθος, λες και την αναγκάζω να μενει εκει. Ξινει το λαιμο της, τεντωνει τα χερια της και αλλα τέτοια.. Στην αρχη νομιζα οτι το κανει επειδη το γαλα κατεβαινε γρηγορα και την επνιγε, ομως η ιδια συμπεριφορά συμβαινει και σε σχετικα αδειο στηθος..

Να τη θηλασω εξω? ουτε λογος...αφού δινουμε μαχη καθε φορά..

Αν ξυπνησει νυχτα και της δωσω το στηθος γινεται χαμος! κλαματα και υστεριες! προτιμαει να την κουνηαω και να κοιμηθει μονη της! Ουτε καν αγκαλια, σαν να προτιμαει τελικα να κοιμαται μονη της στην κουνια.

δεν ξερω αλλο τροπο να νανουριζω, να παρηγορω, να ταίζω, μονο το στηθος. Με το αλλο μου παιδακι ηταν η λυση για ολα. Καταλαβαινετε...

Σας παρακαλώ, αν καποια ειχε αναλογη εμπειρια και μπορει να μου πει τί έκανε θα το εκτιμησω πολυ...

ΥΓ, Οι ζυγισεις της ειναι τελειες.

Γεννηση 2900, 1 μηνος 4300, 2 μηνων 5700, 3 μηνων 6700

τσισα και κακακια αφθονα.

και παλι ευχαριστω..

Νομίζω από τις ζυγίσεις βάρους ότι έχεις πολύ γάλα χορταίνει και την εκνευρίζει το γάλα που συνεχίζει να κατεβαίνει ενώ αυτή θέλει μόνο να πιπιλήσει. Μπορεί με την άρνησή της να στο ισορροπήσει σε όσο θέλει και μετά να κάθεται πιο ήσυχα. Αφού πιπιλίζει το δάχτυλό της και παρηγοριέται έτσι δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνεις τίποτε.

Vanessa έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα....:?

Και στα κιλά είμαστε σχεδόν τα ίδια...

Γέννηση 2900, 40 ημερών 4300 2 μηνών και 10 ημερών 5800

Εγώ επειδή δουλεύω πρώι απόγευμα τα περισσότερα γεύματα του είναι με μπιμπερό αλλά όποτε είμαι σπίτι τον θηλάζω και... απογοητεύομαι γιατί νόμιζα ότι δεν θέλει το στήθος μου και προτιμά το μπιμπερό... Έχουμε και ΓΟΠ και νόμιζα ότι τον ζορίζω...

Aso4p2.pngplWtp2.png

κι εμένα το κανει αυτο καθε μερα σε καποιους θηλασμους, μερα και νυχτα:(

οι ζυγισεις της παρομοιες, γεννηση 3 , 1μ=4400, 2μ=5800 τωρα 3μιση μηνων 7. Ωρες ωρες νιωθω οτι δεν εχει αναγκη τοσο γαλα και θελει απλως να πιπιλισει χωρις να ρεει κατι στο στομα της! Δεν εχω δωσει πιπιλα αλλα θα δοκιμασω να της δωσω με ελεγχο πάντα, διοτι το αλλο που ζω κατανταει πολυ κουραστικο (και ισως λιγο ψυχαναγκαστικο για το μωρό?? - φάε, φάε, φάε κάπως...?)