Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σκέτη παράνοια!

Recommended Posts

Κορίτσια, καλησπέρα!

Βρίσκομαι λίγο πριν το μέσο του 3ου μήνα της πρώτης εγκυμοσύνης μου και θέλω να σας πω τον πόνο μου: φοβάμαι και τον ίσκιο μου, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να χαρώ την περίοδο της εγκυμοσύνης. Συγκεκριμένα, είμαι παρανοϊκά προσεκτική με το φαγητό μου (μήπως μεταφέρω μέσω αυτού κάποια λοίμωξη στο μωρό μου), ποιους συναναστρέφομαι (είναι και η νέα γρίπη βλέπετε...:confused:) και γενικά, οτιδήποτε θα μπορούσα να κάνω εγώ και να προκαλέσω κάποιο κακό...

Σήμερα, ένα καινούριο ερώτημα με βασανίζει, αλλά αισθάνομαι πως είναι τόσο γελοίο που ντρέπομαι να ρωτήσω το γιατρό μου (με τόσα που έχει ακούσει τόσον καιρό από μένα ο άνθρωπος...)

Όταν λούζομαι, κάνω ντους ή πλένω με σαπούνι το πρόσωπό μου, έχω την αίσθηση ότι όλο και λίγο σαμπουάν ή σαπούνι μπαίνει στο στόμα μου... σήμερα μάλιστα είχα αυτήν την αίσθηση εντονότερα. Φυσικά, προσπαθώ να μην καταπιώ και ξεπλένω γρήγορα το στόμα μου με νερό όσο κάλύτερα μπορώ... Καμιά φορά όμως νομίζω ότι μια γεύση σαπουνιού μένει στο στόμα μου (μπορεί να είναι και ψυχολογικό...) Κι αναρωτιέμαι: αν τελικά, παρά το τόσο ξέπλυμα, έχω καταπιεί λίγο σαπούνι, λέτε αυτό να βλάψει το μωρό; Μπορεί να σας φαίνεται γελοία η απορία μου, αλλά please, πείτε μου αν ξέρετε!

Αν πάλι έχετε κι εσείς παρόμοιες παρανοϊκές απορίες, ίσως θα μπορούσαμε μέσω αυτού του θέματος να καθησυχάζουμε η μία την άλλη...

Σας ευχαριστώ!!!

Διαφημίσεις

lorettabis θα σου έλεγα να μη βασανίζεις το μυαλουδάκι σου....

Φρόντισε να απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου, έχε εμπιστοσύνη στο γιατρό σου και όλα θα πάνε καλά

από παράνοια άλλο τίποτα στην εγκυμοσύνη... λίγο πολύ όλες είχαμε τέτοιους φόβους.

Προσπάθησε να χαλαρώσεις, τα περισσότερα είναι ιδέα σου και οι ορμόνες της εγκυμοσύνης τα μεγαλοποιούν.

Για να σε καθησυχάσω, νομίζω πως με το ξέπλυμα το σαπούνι θα έχει φύγει και δεν έχει και πολλές πιθανότητες να κάνει κακό.

kr3fp2.png

lorettabis, καλώς ήρθες στο φόρουμ και με το καλό το μωράκι :)

Το μόνο που χρειάζεται να θυμάσαι είναι οτι για εκατομμύρια χρόνια, οι έγκυες γυναίκες γεννούσαν σε χωράφια, έτρωγαν και έπιναν χωρίς πολύ σκέψη, δούλευαν με τεράστια βάρη μέχρι τελευταία στιγμή, βοηθούσαν τους άντρες τους στον πόλεμο, μεγάλωναν μίνιμουμ 3 ακόμα παιδιά-μωρά και τα κατάφερναν μια χαρά.

Η γυναίκα είναι γεννετικά και οργανικά προγραμματισμένη να φέρνει στον κόσμο μωρά - όλα είναι με το μέρος σου λοιπόν. Το μόνο που λείπει είναι η δική σου ήρεμη σκέψη! Κρίμα δεν είναι;

Όλα θα πάνε πολύ καλά. Απόλαυσε αυτήν την περίοδο... είναι ο καταλληλότερος χρόνος για να αποθηκεύσεις ψυχραιμία, καθαρή σκέψη και ενέργεια - όλα όσα θα χρειαστείς δηλαδή για το μεγάλωμα του μωρού σου. Μην αναλώνεσαι τόσο άδικα...

Να είσαι καλά.

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τη φιλική υποδοχή! Οι απαντήσεις όλων σας αντιπροσωπεύουν τη φωνή της λογικής, με άλλα λόγια, αυτό ακριβώς που χρειάζομαι αυτή τη στιγμή... Και να φανταστείτε ότι πιο λογικό άτομο από εμένα δεν υπήρχε... προ εγκυμοσύνης φυσικά! Αγχώδης βέβαια ήμουν πάντα, αλλά τέτοια μούρλα ουδέποτε με έδερνε! Ηρεμούν άραγε τους επόμενους μήνες οι ορμόνες ή μέχρι να γεννηθεί με το καλό το μωρό εμένα θα με έχουν κλείσει στο Δαφνί;

Διαφημίσεις

Ηρεμησε και προσπαθησε να απολαυσεις την εγκυμοσυνη σου γιατι αν απο τωρα εισαι τοσο αγχωμενη οταν θα ερθει το μωρο τι θα κανεις??? Αν δεν μαθεις απο τωρα να διαχειριζεσαι τις φοβιες σου και την αγωνια σου οταν θα ερθει το μωρο θα ειναι ακομα πιο δυσκολο.

Ο Θεος σου χαρισε μια φυσιολογικη μεχρι στιγμης εγκυμοσυνη και ειναι πολυ κριμα μονη σου να φθειρεσαι και να χαλας τις πιο ομορφες στιγμες σου!!! Παρε βαθιες αναπνοες και απολαυσε την γιατι το αγχος ειναι πιο επιβαρυντικο για το μωρο απο οτιδηποτε αλλο.

Σου ευχομαι ολα να πανε καλα και σε λιγο καιρο να κρατας στα χερια σου το μωρακι σου!!!!

Μάλλον ανήκουμε στην ίδια κατηγορία ατόμων με υπερβολικές φοβίες για τα πάντα. Εγώ είμαι έγκυος στον έβδομο και αυτή είναι η δεύτερη εγκυμοσύνη μου και πριν από λίγο καιρό μοιράστηκα τις ανασφάλειές μου με τα κορίτσια στο foroum και όντως με καθησύχασαν πολύ. Εμένα με είχαν πιάσει άλλου είδους φοβίες, πχ κατά πόσο ένα παιδί μπορεί να γεννηθεί με αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση και τέτοια πράγματα τα οποία δεν μπορούν να τα βρουν με καμία εξέταση οι γιατροί. Ας μην σε επηρεάζω όμως με τις δικές μου φοβίες, άσε που εγώ έπεσα κιόλας όταν ήμουν στον 5ο και επίσης "τράκαρα" και με μία καρέκλα μέσα στο σπίτι ένα βράδυ. Όταν μου απάντησαν διάφορα κορίτσια κατάλαβα ότι δεν ήμουν η μόνη που ανησυχούσα με το παραμικρό και έβαζα πάντα κακό με το μυαλό μου. Ηρέμησε λοιπόν και συ και θα δεις πόσο όμορφα θα κυλήσουν όλα.

Καλησπέρα.

Ελπίζω να μην έχουμε τον ίδιο γιατρό, γιατί αν τον ρωτούσαν όλες αυτά που τον ρωτάω εγώ θα άλλαζε πολύ σύντομα επάγγελμα! Εγώ είμαι τώρα στον όγδοο κι ακόμη δεν έχω ηρεμήσει. Είμαι γενικά αγχώδης αλλά αν πριν μείνω έγκυος -αλλά ακόμη και τώρα- μια έγκυος μου έλεγε τους φόβους της θα της απαντούσα πολύ λογικά. Δυστυχώς, με τον εαυτό μου δεν τα καταφέρνω και πολύ καλά.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα (σου λέω, έχω πρήξει το γιατρό, τον άντρα μου, όλους μου τους συγγενείς ....) αλλά τα κορίτσια έχουν δίκιο. Όλα θα πάνε καλά και είναι κρίμα να χαλάς αυτές τις υπέροχες στιγμές. Ελπίζω να τα καταφέρεις καλύτερα από μένα!

εγω παλι φοβιες δεν ειχα ποτε μου αλλα στην φαση που εισαι εσυ τωρα ισως να ημουν και χειροτερα απο σενα...νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο και οτι σιγα σιγα θα ηρεμησεις θα σου γινει η προσοχη ρουτινα και θα πανε ολα καλα!!

Και εγω είμαι πολύ αγχώδης σαν άνθρωπος σαν εσένα. Όταν έμεινα έγκυος λοιπόν με το που το έμαθα άρχισαν και εμένα να περνάνε διάφορα στο μυαλό μου. Μήπως συμβεί αυτό, μήπως πάθει κάτι το μωρό κλπ κλπ. Μεχρι που μου ήρθε λιγο αιματακι και τοτε φοβήθηκα πραγματικά μήπως χάσω το μωρό μου. Τότε συνειδητοποίησα ότι όλα όσα σκεφτόμουν ήταν τόσο μικρά τόσο ανούσια. Κατάλαβα οτι έπρεπε να ηρεμήσω. Έτσι χαλάρωσα έδιωξα τις μαύρες σκέψεις απο το μυαλό μου και απόλαυσα την εγκυμοσύνη μου. Να σου πω τί σκεφτόμουν? Κάτι που ανέφερε μια φίλη πιο πάνω. Ότι εκατομμύρια γυναικών σε όλο τον πλανήτη περνουν αυτή την περίοδο στην ζωη τους ότι εκατομμύρια γυναικών γεννούν καθημερινά. Είναι μια απολυτως φυσιολογική κατάσταση και δεν πρέπει να φοβόμαστε. Η φύση είναι αυτή που οδηγεί τα πράγματα. Καποτε οι γυναικες ειχαν πολυ λιγοτερα μεσα στην διαθεση τους πολυ λιγοτερες γνωσεις πολυ λιγοτερη ξεκουραση και ανεσεις απο εμας και ομως τα βγαζανε εις περας. Γεννουσαν ακομα και στα χωραφια. Μην αγχωνεσαι λοιπον ασε τον χρονο να κυλησει ηρεμα απολαυσε αυτο που ζεις τωρα και σκεψου μονο την στιγμη που θα κρατήσεις στα χερια σου το μωρο σου. Ευχομαι να εχεις μια καλή εγκυμοσύνη και μια εύκολη γέννα.

an1cA4-0g410010MjQ1fDkyMjQwMGRhfG8gem91bXBvdXJsYWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

260964d0kehdi79a.gif

Διαφημίσεις

καλε χαλαρωσε λιγο!!κοιτα να χαρεις την εγκυμοσύνη σου και μην αγχώνεσαι για τιποτα. όσο πιο χαλαρή είσαι τοσο το καλύτερο γαι σενα και το μωράκι σου. Τι θα εχεις να θυμασαι αφου γεννήσεις?το άγχος?απολαυσε το όσο μπορείς και με το καλό να υποδεχτείς το μπουμπουκι σου!!!να πανε όλα καλά!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις εμψυχωτικές απαντήσεις και τις ζεστές ευχές σας! Ήδη νιώθω πολύ καλύτερα...

MarcoPolo, έχεις δίκιο γι’ αυτά που λες σχετικά με τις επιπτώσεις του άγχους, τα σκέφτομαι κι εγώ... αλλά καταλήγω να αγχώνομαι περισσότερο που δεν μπορώ να ελέγξω το άγχος μου!

Linav, μη νομίζεις ότι μου φορτώνεις φόβους που δεν έχω... Να μη σου πω πόσο σκέφτομαι την αυχενική διαφάνεια που θα κάνω σε δυόμιση βδομάδες περίπου... Από τη μία ανυπομονώ κι από την άλλη αγωνιώ για τα αποτελέσματα. Ο ορισμός της παράνοιας που λέγαμε...

Sofika, πράγματι, ελπίζω να έχουμε διαφορετικούς γιατρούς, γιατί αν έχουμε τον ίδιο θα τα σκίσει τα πτυχία του ο άνθρωπος!!! Πρέπει να με ακούσεις να του κάνω και εισαγωγή πριν την ερώτηση: «Τώρα ξέρω ότι είναι βλακεία αυτό που σκέφτομαι, αλλά εγώ θα σας ρωτήσω!» Έχει πλάκα, σου λέω! Για να μη συζητήσω για τον έρμο τον άντρα μου που τραβάει όλα τα υπόλοιπα... Ήρωας κανονικός!

Gilaki, ελπίζω να έχεις δίκιο... και προσπαθώ όσο μπορώ να κάνω θετικές σκέψεις.

Kleiw, το ξέρω ότι άλλα είναι τα σημαντικά, αλλά παρασύρομαι... Είναι και νωρίς ακόμα, μωρέ, δε θέλω να κάνω τίποτα λάθος, γιατί πολλά ακούς γύρω σου... Κι εγώ αναρωτιέμαι πώς γεννούσαν οι γυναίκες κάτω από αυτές τις συνθήκες, χωρίς κανένα πρόβλημα. Μερικές φορές, όσο περισσότερα ξέρεις και προσέχεις, τόσο το χειρότερο για την ψυχολογία και την ηρεμία σου...

Chrysa.ps, χαχα, δίκιο έχεις, έτσι όπως πάω κινδυνεύω να θυμάμαι μόνο το άγχος μου! Πάντως, αν μη τι άλλο, αν συγκεντρώσω όλες τις παρανοϊκές απορίες μου και τις κάνω βιβλίο, έχει να πέσει πολύ γέλιο!

Πάντως, να σας πω τι με κάνει έξω φρενών; Ορισμένες κοπέλες που ενώ οι ίδιες ήταν σούπερ υπερβολικές στη δική τους εγκυμοσύνη, τώρα που γέννησαν και πήγαν όλα καλά – και πολύ χαίρομαι γι΄αυτές- ειρωνεύονται συνεχώς για την παραμικρή προφύλαξη που παίρνω ή ανησυχία μου – μιλάω για λογικές ανησυχίες, όχι για ανοησίες όπως αυτή με το σαπούνι που ρωτούσα παραπάνω... Κι από πάνω, με ύφος φωτεινού παντογνώστη, χωρίς καν να τις ρωτήσω, αρχίζουν «αυτό δεν πρέπει να το κάνεις έτσι, εκείνο πρέπει να το κάνεις αλλιώς...» και με αναγκάζουν να εμπλέκομαι σε έναν πολύ κουραστικό διάλογο, χωρίς να έχω καμία όρεξη! Έλεος, δηλαδή, εγώ δεν ανακατεύομαι σε προσωπικά θέματα άλλων, ειδικά χωρίς να μου ζητήσουν γνώμη! Σπαστικό δεν είναι;

Να είστε καλά και να χαίρεστε τις οικογένειές σας!

lorettabis οντως εχεις πολυ αγχος ..

Ενταξει με το ποιους συναναστρεφεσαι πρεπει να προσεχεις.. και γω εχω παει στ ο εξοχικο και αποφευγω τα πολλα πολλα.. ειδικα αν μαθω οτι καποιος ειχε επισκεψεις απο εξωτερικο τον αποφευγω σαν τον διαολο το λιβανι. Αλλα μονο λογω γριπης τη συγκεκριμενη περιοδο.

Για τα αλλα μην ανησυχεις και πολυ.. οσο για το σαμπουαν απλα χαλαρωσε και κανε το ντουζακι σου με κλειστο το στομα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 5 weeks later...

Και για να μη νομίσετε ότι ο καιρός περνάει κι εγώ έχω αρχίσει να ηρεμώ, θα ήθελα να σας εξομολογηθώ την τελευταία μου φοβία που με βασανίζει εδώ και λίγες μέρες:

Πήγα σε ένα μαγαζί που βρίσκεται σε όροφο και μετά από κανένα δεκάλεπτο, βγήκα στη βεράντα του για να κάνω ένα γρήγορο τηλεφώνημα στο κινητό και να πάρω λίγο αέρα. Για κακή μου τύχη, αφού είχα μιλήσει και ήδη βρισκόμουν για κανένα δεκάλεπτο έξω, διαπίστωσα ότι στην ίδια βεράντα και σε απόσταση 5- 10 μέτρων από μένα βρισκόταν μια μικρή κεραία κινητής τηλεφωνίας και κάποια άλλα μηχανήματα. Περιττό να σας περιγράψω την τρομάρα που πήρα! Αφού κατέβηκα τρέχοντας από το μαγαζί, τηλεφώνησα σε έναν έμπιστο ακτινολόγο, που με καθησύχασε και μου είπε πως και μία μέρα να καθόμουν δίπλα στην κεραία, το μωρό δεν παθαίνει τίποτα. Έλα όμως που εγώ δεν έχω ησυχάσει!

Εσείς τι λέτε; Όλο προσπαθώ να ηρεμήσω και όλο κάτι μου συμβαίνει...

lorettabis σίγουρα το να ανησυχείς είναι απολυτα φυσιολογικό! Καλό όμως είναι, τουλάχιστον αφου μιλήσεις με κάποιον ειδικό, να αφήνεις πίσω σου τις ανησυχίες, γιατί όταν θα γεννηθεί με το καλό το μικρούλι και θα έχεις περισσότερο άγχος τότε θα τρελλαθείς -και κυρίως χωρίς λόγο.

Επίσης ΜΗΝ διαβάζεις τις ιστορίες που κυκλοφορούν στο internet γιατί αγχώνεσαι περισσότερο με το τί περίπτωση μπορεί να σου τύχει. Καλή σου συνέχεια και ψυχραιμία!!

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσάκι μου κοίτα να χαρείς την εγκυμοσυνη σου και μην σκέφτεσαι ανούσια πράγματα το μωρό σου δεν πρόκειται να πάθει τίποτα είναι καλά προστατευμένο από την μήτρα σου!!Και μια συμβούλη βγάλε όλα αυτά από το μυαλό σου γιατί αν αρχίσεις από τώρα σκέψου και την επιλόχεια καταθληψη της γέννας μην φλετράρεις από τώρα με αυτήν!!!!(Παρα είμαι η φωνή της λογικής!!!)

Κοριτσάκια μου, για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, που ελπίζω κάποια στιγμή να με επαναφέρουν στην πραγματικότητα! Eleftheriak, το έχω ήδη σκεφτεί μήπως με τέτοια μυαλά, πηγαίνω ολοταχώς για κατάθλιψη μετά τη γέννα... αλλά θέλω να πιστεύω ότι τότε θα είμαι τόσο χαρούμενη που δε θα με προβληματίζει τίποτα! Μάλλον όμως πρέπει να κάνω από τώρα κάτι για τον εαυτό μου!

Πολλά φιλιά!!!