Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πιστεύετε στο Θεο??

Recommended Posts

Δε νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσω κάτι παραπάνω..... Εγώ προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει Θεία δίκη και πως η κόλαση και ο παράδεισος υπάρχουν γύρω μας καθημερινά... Ακόμη θέλω να πιστεύω ότι η ψυχή μας δεν χάνεται, όπως όμως πιστεύω ότι δεν χάνεται και η ψυχή κανενός πλάσματος Η ζωή είναι πολύ σημαντική και αν σκεφτείς πόσο κατά τύχη ήρθαμε όλοι στον κόσμο, ίσως μας προκαλέσει τρόμο.... Επίσης πιστεύω ακράδαντα και προσπαθώ και να το τηρώ αλλά και να το περάσω στα παιδιά μου, ότι αν βοηθάμε τους γύρω μας, βοηθάμε πρώτα την δική μας ψυχή να "σωθεί".... :)

Τώρα για το αν υπάρχει Θεός με την έννοια που μας μαθαίνουν στο σχολείο, δεν το πιστεύω. Δεν μου αρέσει ένας Θεός Τιμωρός, ούτε ένας Θεός που επειδή κάποιος είναι Μουσουλμάνος για πχ., θα τον στείλει στην Κόλαση όταν πεθάνει....

Και αν για πχ πήγα τα παιδιά μου στην εκκλησία για να κοινωνήσουν τα Χριστούγεννα, το έκανα γιατί μου αρέσει το όλο θέμα ως μέρος της "παράδοσής μας".... και όχι γιατί πιστεύω ότι αν δεν κοινωνήσουν ή δεν πάνε στην εκκλησία θα γίνουν αυτόματα "κακοί άνθρωποι"

Ξέρετε τί θα μου άρεσε? ένας Θεός "Αγαπησιάρης", Υπομονετικός, Δίκαιος, Λογικός και Ελεύθερος από προκαταλήψεις. Αυτόν το Θεο πιστεύω και αυτόν θα ήθελα να πιστεύουν και τα παιδιά μου...

Διαφημίσεις

αγαπητή motherof2 άνοιξες ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο!

ο Θεός δεν είναι τίποτα από όλα αυτά που του έχουμε προσάψει εμείς οι άνθρωποι.

ο Θεός είναι ένας Θεός αγάπης,φιλευσπλαχνος και πολυέλεος!!αν δεν αγαπούσε τόσο πολύ τον άνθρωπο δεν θα έστελνε τον Υιό του να σταυρωθεί.

είναι όμως και ακριβοδίκαιος...κόλαση και παράδεισος υπάρχουν και είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι πρέπει να διαλέξουμε το δρόμο που θα ακολουθήσουμε.

ο Θεός είναι ένας και είναι ο μόνος αληθινός...μας θέλει παιδιά Του,να Του μιλάμε ,να Τον ευχαριστούμε και να Τον δοξάζουμε με τη ζωή μας...

είναι δίπλα μας ό,τι κι αν μας συμβεί.δεν μπορεί όμως εμείς να μην αγαπάμε το Θεό,να μην κάνουμε το θέλημά του και να μην θέλουμε και να πληρώσουμε τις αμαρτίες μας.βέβαια όποτε Του ζητάμε συγγνώμη μας συγχωρεί.ό,τι σπέρνει ο άνθρωπος αυτό και θερίζει...

τώρα ο Θεός δε θα μας ζητήσει λόγο για το αν πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στην εκκλησία αλλά για το πού δώσαμε την καρδιά μας και πώς ζούμε τη ζωή μας εδώ κάτω στη γη.

"Εγώ είμαι η οδός,η αλήθεια και η Ζωή" λέει ο Χριστός στην Αγία Γραφή...

Συμφωνώ με την ευδοκία και την motherof2 και θα προσθέσω, ότι ήρθε στη γη για τους αμαρτωλούς... όχι για τους αναμάρτητους. Τους αμαρτωλούς ήθελε κοντά Του.... Τώρα, το τι είναι αμαρτία και τι όχι σηκώνει μεγάλη κουβέντα και έγκειται στην προσωπική ηθική του καθενός. Εντάξει δεν εννοώ το να σκοτώσεις τον άλλον επειδή σου έθιξε την υπόληψη ότι είναι σωστό και ηθικό, άσχετα αν ο φονιάς εκείνη την ώρα έτσι το βλέπει, αλλά μιλάω για την ηθική των καθημερινών ανθρώπων σαν εμάς που έχουμε βρει τις ισορροπίες μας ή τέλος πάντων το παλεύουμε!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Εγω πιστευω στο Θεο, ισως γιατι σ΄ολες τις δυσκολες στιγμες μου ηταν η τελευταια μου ελπιδα.

Πιστευω επισης οτι ο Θεος υποκειται κι ο ιδιος στους νομους της φυσης (αυτους που οριζουν πως για να υπαρχει ισορροπια στη φυση πρεπει να συμβαινουν και ...κακα πραγματα). Πιστευω ακομη, πως οταν μας συμβαινει κατι κακο πρωτα ραγιζει η καρδια του Θεου και μετα η δικια μας.

Θεος για μενα ειναι εκεινη η ανωτερη δυναμη που μας βοηθαει να αποδεχτουμε οσα δεν μπορουμε ν' αλλαξουμε.

Η σχεση μου με την εκκλησια δεν ειναι καλη, ή μαλλον θα ελεγα ειναι ανυπαρκτη. Ο Θεος, πιστευω, αντην την εποχη ειναι παντου εκτος απο κει.

ο Θεός είναι ένας Θεός αγάπης,φιλευσπλαχνος και πολυέλεος!!αν δεν αγαπούσε τόσο πολύ τον άνθρωπο δεν θα έστελνε τον Υιό του να σταυρωθεί.

είναι όμως και ακριβοδίκαιος...κόλαση και παράδεισος υπάρχουν και είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι πρέπει να διαλέξουμε το δρόμο που θα ακολουθήσουμε.

ο Θεός είναι ένας και είναι ο μόνος αληθινός...μας θέλει παιδιά Του,να Του μιλάμε ,να Τον ευχαριστούμε και να Τον δοξάζουμε με τη ζωή μας...

είναι δίπλα μας ό,τι κι αν μας συμβεί.δεν μπορεί όμως εμείς να μην αγαπάμε το Θεό,να μην κάνουμε το θέλημά του και να μην θέλουμε και να πληρώσουμε τις αμαρτίες μας.βέβαια όποτε Του ζητάμε συγγνώμη μας συγχωρεί.ό,τι σπέρνει ο άνθρωπος αυτό και θερίζει...

τώρα ο Θεός δε θα μας ζητήσει λόγο για το αν πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στην εκκλησία αλλά για το πού δώσαμε την καρδιά μας και πώς ζούμε τη ζωή μας εδώ κάτω στη γη.

συμφωνω απολυτα!!!!!!!!!!!!!

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Κι εγω πιστευω στον Θεο και στην Παναγίτσα και στους Αγίους κλπ κλπ αλλά δεν μπορω με τίποτα νε δεχτώ την εκκλησία, τους παππάδες και τις θεούσες και όλες τις αντιλήψεις και τα ΠΡΕΠΕΙ που με εχουν κανει να απομακρυνθω απο αυτά...

Πιστευω ομως οτι υπάρχει Θεος και βλεπει και ακουει και βοηθάει και κρίνει και όλα !!!

Δεν μπορω ομως να δεχτω με τιποτα οτι για να πιστευεις πρεπει να πηγαινεις στην εκκλησια καθε τοσο, να κοινωνας καθε τοσο, να εξομολογεισαι κλπ κλπ...

Δεν νομιζω ΠΟΤΕ ο Θεος να ζητησε συγκεκριμενα ανταλλάγματα...

Ακόμα και η ύπαρξη της Εκκλησιας εχω την εντυπωση οτι απο αλλου ξεκινησε και αλλου εχει παει... γιαυτο και εχει απομακρυνθει ο κοσμος... ειδικα οι νεοι...

συμφωνω απολυτα!!!!!!!!!!!!!

Και εγώ συμφωνώ απόλυτα. και ναι!!Πιστεύω στο Θεό και δεν έχω καμία ντροπή να το φωνάξω.

Πιστεύω στην ύπαρξη του Θεού και έχω μια ιδιαίτερη σχέση αν μπορώ να το πω έτσι με τη Παναγία.

Πιστεύω στην Θεία Κοινωνία και στον εξαγνισμό που προσφέρει. Δεν έχω εξομολογηθεί ποτέ σε παπά αλλά πάμπολες φορές στο Θεό απευθείας και θέλω να πιστεύω οτι μου έχει δωθεί η συνχώρεση. Δεν μπορούσα να μείνω έγκυος με τίποτα στον μεγάλο μου και ο δεύτερος γιός μου πιστεύω ολόψυχα οτι είναι δώρο από το Θεό και απάντηση στις προσευχές μου.

Πιστεύω οτι όλα εδώ πληρώνονται και οτι η θεία δίκη έρχεται αργά ή γρήγορα και σε αυτή την ζωή. Προσπαθώ να μην πληγώνω τους άλλους και να κάνω καλό να βοηθάω όσο μπορώ και να δημιουργήσω σωστους ανθρώπους τα παιδιά μου! Δεν περιμένω ανταμοιβή με την έννοια του παραδείσου. Δεν θεωρώ τον ευατό μου άξιο για κάτι τέτοιο, απλά ελπίζω σε κάποια αναγνώριση ελαφρυντικών :)

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Εγω πιστευω στο Θεο, ισως γιατι σ΄ολες τις δυσκολες στιγμες μου ηταν η τελευταια μου ελπιδα

προσωπικά ο Θεός για μένα είναι ΠΑΝΤΑ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ!

Δεν εννοώ κάτι για αυτό που είπε η Jean απλώς το επεκτείνω για να πω ότι πρώτα στο Θεό λέω το πρόβλημά μου,και ελπίζω να δώσει Αυτός τη λύση και μετά στους ανθρώπους...

Δεν έχω εξομολογηθεί ποτέ σε παπά αλλά πάμπολες φορές στο Θεό απευθείας

αυτό είναι μεγάλη αλήθεια.γιατί να χρειάζομαι κάποιον άνθρωπο να μεσολαβήσει στο Θεό για μένα αφού μπορώ να Του τα πω απευθείας η ίδια;

Διαφημίσεις

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΖΟΥΣΑ(ΑΤΥΧΗΜΑ).ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΜΟΛΙΣ ΜΟΥ ΤΥΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΝΝΑ!

ΕΧΩ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

Ξέρετε τί καταλαβαίνω από όσα γράφετε μέχρι τώρα? Ότι η πλειοψηφία των νέοι άνθρωποι σαν και εμάς "Πιστεύουν" στον Θεό αλλά έχουν χάσει τελείως την πίστη τους στους λεγόμενους "λειτουργούς" του Θεού.....(βλέπε παπάδες κλπ) Και αν το θέσω προσωπικά, πάντα κοιτώ με καχυποψία έναν "υπέρβαρο" και με "πλουμιστά" ράσα ιερέα όταν γύρω μας υπάρχει τόση δυστυχία και η εκκλησία είναι ένας φορέας που θα μπορούσε να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό...

Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό που μου είπε η κουμπάρα μου που δουλεύει 7 χρόνια στην Mercendes...

-Τα πια ακριβά αυτοκίνητα τα έχουν παπάδες!! Και να δεις τα extra που βάζουν θα πάθεις την πλάκα σου....

Χωρίς φυσικά να βάζω όλους τους ιερείς στο ίδιο καζάνι, μεγάλο μέρος τους ευθύνεται για την δυσπιστία του κόσμου...

Και είμαι σίγουρη ότι όλοι λόγω Βαφτίσεων και γάμων έχουμε πικρές εμπειρίες από τη συμπεριφορά κάποιων παπάδων (ας μην αρχίσω τί έχω πάθει εγώ γιατί θα φουντώσω πρωί πρωί :twisted::twisted::twisted: )

Πρώτα απο όλα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι πιστεύω στο Θεό έτσι απλά, χωρίς σκέψη, χωρίς αναζήτηση...

Ωστόσο η συστηματική μελέτη της Ιστορίας οδηγεί στην αμφισβήτηση. Διάβασα, αμφιταλαντεύτηκα και διαχώρισα την Ιστορία απο την πίστη μου.

Αποφάσισα ότι σε αυτό το θέμα θα σκεπάσω όλες μου τις αναζητήσεις και τις ανησυχίες και θα ακολουθήσω την έκφραση: "Πίστευε και μη ερεύνα"

dev277pr___.png

Πιστεύω στην ύπαρξη της ανθρώπινης ανάγκης να έχει ένα αποκούμπι και μια παρηγοριά όταν δεν μπορεί να τα βρεί κάπου αλλού και μόνο-αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για την αδυναμία του να συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι τελικά ίσως είμαστε μόνοι μας...

ειναι αναγκη ολων των ανθρωπων να πιστευουν σε μια ανωτερη υπαρξη. μας δινει νομιζω δυναμη σε πολλες κακες και καλες στιγμες. εγω πιστευω πολυ, χωρις ομως να πηγαινω συνεχεια στην εκκλησια. νιωθω μεσα μου την πιστη και νομιζω οτι ο Θεος ειναι παντου και παντα

Διαφημίσεις

Και 'γω πιστεύω, αλλά στον δικό μου Θεο! Όπως τον φαντάζομαι, όπως τον θέλω και όπως τελικά τον νοιώθω... ο Θεός μου είναι ή ανωτέρα δύναμη, η φύση, ή ζωή...

Η σχεση μου με την εκκλησια δεν ειναι καλη, ή μαλλον θα ελεγα ειναι ανυπαρκτη. Ο Θεος, πιστευω, αντην την εποχη ειναι παντου εκτος απο κει
εκτός από τα κοσμικά γεγονότα, πηγαίνω όταν το έχω εγώ ανάγκη... για μένα ο οίκος Του είναι παντού, γι' αυτό
Δεν έχω εξομολογηθεί ποτέ σε παπά αλλά πάμπολες φορές στο Θεό απευθείας
Πιστεύω οτι όλα εδώ πληρώνονται και οτι η θεία δίκη έρχεται αργά ή γρήγορα και σε αυτή την ζωή. Προσπαθώ να μην πληγώνω τους άλλους και να κάνω καλό να βοηθάω όσο μπορώ και να δημιουργήσω σωστους ανθρώπους τα παιδιά μου! Δεν περιμένω ανταμοιβή με την έννοια του παραδείσου. Δεν θεωρώ τον ευατό μου άξιο για κάτι τέτοιο, απλά ελπίζω σε κάποια αναγνώριση ελαφρυντικών
Ξέρετε τί καταλαβαίνω από όσα γράφετε μέχρι τώρα? Ότι η πλειοψηφία των νέοι άνθρωποι σαν και εμάς "Πιστεύουν" στον Θεό αλλά έχουν χάσει τελείως την πίστη τους στους λεγόμενους "λειτουργούς" του Θεού.....(βλέπε παπάδες κλπ) Και αν το θέσω προσωπικά, πάντα κοιτώ με καχυποψία έναν "υπέρβαρο" και με "πλουμιστά" ράσα ιερέα όταν γύρω μας υπάρχει τόση δυστυχία και η εκκλησία είναι ένας φορέας που θα μπορούσε να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό...

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

• 1 year later...
Πρώτα απο όλα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι πιστεύω στο Θεό έτσι απλά, χωρίς σκέψη, χωρίς αναζήτηση...

Ωστόσο η συστηματική μελέτη της Ιστορίας οδηγεί στην αμφισβήτηση. Διάβασα, αμφιταλαντεύτηκα και διαχώρισα την Ιστορία απο την πίστη μου.

Αποφάσισα ότι σε αυτό το θέμα θα σκεπάσω όλες μου τις αναζητήσεις και τις ανησυχίες και θα ακολουθήσω την έκφραση: "Πίστευε και μη ερεύνα"

Είναι λάθος το " πίστευε, και μή ερεύνα"... Σωστό είναι το "πίστευε και μή, ερεύνα".

..."Μη παροργίζετε τα τέκνα υμών, αλλ' εκτρέφετε αυτά εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου" ...(Εφ. 6,1-4).

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που δεν είχε μεγάλη σχέση με την θρησκεία. Αν και

ο πατέρας του πατέρα μου ήταν παπάς, ποτέ δεν εξαναγκάσθηκα να πάω στην εκκλησία

ή να νηστέψω ή να φορέσω συγκεκριμμένα ρούχα.Έτσι μεγάλωσα χωρίς να έχω ξεκάθαρη

στάση για την ύπαρξη Θεού. Που και που "έπιανα" τον εαυτό μου να πιστεύει στα

θαύματα αλλά ως εκεί.

Στα 17 μου χρόνια έμπλεξα σε μια ξενόφερτη χριστιανική αίρεση. Για ευνόητους

λόγους δεν μπορώ να αποκαλύψω το όνομα. Και εκεί πάντως πίστευαν στον Τριαδικό

Θεό και σε πολλές βασικές αρχές της Ορθοδοξίας. Ξεκίνησα με θέρμη. Πίστευα στον

Θεό, στην δυναμή Του και τα θαυματά Του. Πίστευα πως αν ζητήσεις κάτι με πίστη

θα στο δώσει. Άλλωστε το λέει και στην Βίβλο. Διάβασα πάρα πολλές φορές την

Αγία Γραφή.

Σιγά σιγά όμως άρχισα να αναρωτιέμαι. Έβλεπα ανθρώπους πιστούς και ευσεβείς να

αδικούνται από την ζωή και να υποφέρουν ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως. Και

άλλους με πολύ λιγότερη πίστη να απολαμβάνουν μια ζωή ζάχαρη. Αυτό μου έκανε

τρομερή εντύπωση. Ύστερα από 6 χρόνια παραμονής στην αίρεση, αποφάσισα να φύγω.

Δεν με εξέφραζε πια.

Πλέον έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει Θεός με την έννοια που το

εννοούμε. Δηλαδή μια υπερφυσική, ανώτερη, αυτόνομη οντότητα όπου έχει σκοπό το

Καλό και το Αγαθό. Για μένα ο Θεός είναι το ίδιο το Σύμπαν. Η ενέργεια του

Σύμπαντος σε συνδιασμό με τις συμπτώσεις της ζωής και τις επιλογές μας,δίνουν στον

καθένα από μας την πορεία της ζωής του.

Πράγματι πιστεύω πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο και πως δεν μπορούμε να δούμε τα

πραγματικά αίτια του κάθε αποτελέσματος εξαιτίας της πεπερασμένης φύσης μας. Η πίστη

στον εαυτό μας ή σε οποιαδήποτε ιδέα κινητοποιεί διάφορους "μηχανισμούς" και έτσι

πετυχαίνονται "υπερφυσικά", "θαυμαστά" αποτελέσματα. Γι΄αυτό και μπορεί κάποιος

καρκινοπαθής, πχ, να ιαθεί πλήρως και να ζήσει μια μακροχρόνια ζωή. Δεν είναι η

Παναγία ή ο οποιοσδήποτε άγιος που τον έκανε καλά αλλά η πίστη στην ιδέα ύπαρξης του

αγίου, ο οποίος θα προστρέξει προς βοήθεια του.

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη για το θέμα...

Grow up and get a life!

οχι δε πιστευω.

θεωρω τη θρησκεια δεκανικι που το χρησιμοποιουμε οταν αισθανομαστε αδυναμοι. επισης το οτι καποια στιγμη θα πεθανουμε μας φοβιζει. ο "θεος" φτιαχτηκε για να ειναι πιο υποφερτη τοσο η ζωη οσο και ο θανατος.

αν υπηρχε θεος ο χριστοδουλος δε θα ειχε στο σπιτι του αυτους τους θησαυρους. θα ειχε πεσει αστραπη να τον καψει...

και δε θελω να μου πειτε αλλο η θρησκεια αλλο οι λειτουργοι της.

ειναι σαν να λεμε οτι στο σπιτι μου γινονται οργια αλλα δε φταιω εγω.

- Δὲν προσπάθησα νὰ πείσω ποτὲ κανένα καὶ ἔτσι ποτὲ δὲν πίστεψα ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι ἐπιχείρημα, ἀπόδειξη ἢ ἀνακάλυψη. Ὁ Θεὸς εἶναι ἀπο-κάλυψη

π.Νικόλαος Χατζηνικολάου (Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής)