Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σεβασμός από τρίτους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Recommended Posts

Ανοιξα αυτό το θέμα σε αφορμή με τις εμπειρείες που κατέθεσαν τα κορίτσια στο λίγο πριν τον τοκετό. Λοιπόν εγώ στην διάρκεια της εγγυμοσύνης (πέρισυ δηλαδή) κατάλαβα πόσο γαιδούρια είμαστε οι Ελληνες και ιδιαίτερα οι γυναίκες απέναντι στις εγγύους. Οταν έμπαινα στο μετρό στον έβδομο μήνα έπιαρνα το μετρό από το Σύνταγμα για να επιστρέψω σπίτι μου. Σας πληροφορώ ότι μόνο αντρες παραχωρούσαν την θέση τους και κάποιες φορές κανένας. Εκει αναγκαζόμυον να ζητήσω μόνη μου αφού την δικαιούμε(εαν δείτε μέσα στο μετρό σε κάποιες θέσει έχει αυτοκόλλητα και λέιε για ποιες κατηγορίες ατόμων είναι) Κάποια μέρα λοιπόν που ζήτησα μια κυρία 50 ετών μου είπε τώρα τι θέλεις και εσύ ζήτα από αλλού εμένα με πονάνε τα πόδια μου και την έχω πιο ανάγκη από εσένα. Επαθα πλάκα και όταν κατέβηκα συμπλήρωσα μια φόρμα παραπόνων πελατών και μου απάντησαν ότι διακιούμε την θέση και να την ζητάω και δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο γιατί είναι θέμα παιδείας. Επρεπε να ζητιανεύω παντού προτεραιότητα ενώ είνα δικαίωμα των εγκύων. Στα super market είναι υποχρεωμ'ένοι να έχουν ταμείο προτεραιότητας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς στα καταστήματα και να την ζητάτε οι εγκυούλες. Αυτό που με κατέπληξε πάντως ήταν η συμπεριφορά των συναδέλφων απέναντι σε μια φίλη που δουλεύει σε ακτινοδιαγνωστικό τμήμα νοσοκομείου τώρα που έίναι έγκυος. Επαθε οίδημα στα πόδια και πρήστηκε και δεν της έδιναν άδεια. Η κοπέλα δεν μπορούσε να περπα΄τησει και της έλεγαν ότι έλεγε ψέματα για να πάρει πιο νωρίς άδεια και όταν ζορίστηκαν την έστειλαν μέσα στο ιδιο νοσοκομείο να την εξετάσει δικός τους γιατρός χειρούργος. Οταν την είδε αυτός έπαθε σόκ καιτης είπε ότι έπερεπ να ξαπλώνει σπίτι της και ότι δεν χρειαζόταν να την δεί αυτός αλλά ο γυναικολόγος της αρκούσε για να πάρει την άδεια. Τελικά αναγκάστηκε να σηκώσει τα μπατζάκια του παντελονιού τυος και έτσι πήγε στον διοικητή του νοσοκομείου και τους απέιλησε ότι θα τους έστελνε στα δικαστήρια .Ετσι την έβγαλαν σε άδεια. Ολο το σκηνικό το έκαναν γυναίκες . Οι οποίες από εμεπιρείες διάφορες γίνονται εχθρικές απέναντι στις εγγύους συναδέλφους τους. Τι να πείς. Ντροπή ιδίως για τις γυναλικες που έχουμε βιώσει τι θα πει να είσαι έγκυος.

k4xS.jpg

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 442
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

συμφωνω και επαυξανω αλλα το δικιο μας που θα το βρουμε??εγω στην πρωτη εγκυμοσυνη πηγα και δεν ξαναπατησα να κανω καποιες εξετασεις στο ικα....κανεις μα κανεις δεν φιλοτιμηθηκε οχι την σειρα του να μου δωσει ουτε την καρεκλα του....τσατιστηκα και εφυγα απο τοτε ολες τις εξετασεις εξω τις κανω :x

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Μελινα μου δε μου κανει καθολου εντυπωση που ολο το σκηνικο το εκαναν γυναικες. Οπως εχω γραψει και σε αλλα topic και post,ολο αυτο το διαστημα της εγκυμοσυνης μου αντιμετωπισα τετοια απαισια συμπεριφορα απο γυναικες που ενω λογω της εκγυμοσυνη ενιωθα περηφανη που γεννηθηκα γυναικα,το φερσιμο τους με εκανε να ντρεπομαι ωρες ωρες για το φυλο μου. Αντιθετα,οι αντρες μου εχουν φερθει μεχρι στιγμης αψογα εκτος απο εναν ηλιθιο οδηγο που την ωρα που περναγα το δρομο (σαν παπια,ομολογουμενως,με την κοιλια να προηγειται σχεδον μισο μετρο!!!) γκαζωσε και καλα για να με τρομαξει κι οταν τον σταματησα και τον εβρισα μου απαντησε "δε φτανει που πας σαν την κοτα ζητας και τα ρεστα!!!" Αλλα αυτο δεν ειναι τιποτα μπροστα στο πώς μου εχουνε φερθει γυναικες,και μαλιστα γυναικες που ΕΧΟΥΝ παιδια. Κι υστερα μου λετε να μη φοβαμαι το κακο ματι και την αρνητικη ενεργεια. :? Εδω παιδι μου βλεπουν εγκυο και απο τη ζηλια τους πρασινιζουνε ορισμενες!!! :x

Αντε κοριτσια,πειτε καμμια εμπειρια,και που να δειτε τι εχω να γραψω εγω μετα-τα πιο πολλα τα εχω ξαναγραψει βεβαια,αλλα θα βαλω και καινουρια,αφου σχεδον καθε μερα μου τυχαινει και κατι νεο!!! Και εννοειται οτι οι απεχθεις συναδελφοι μου θα εχουν και παλι την τιμητικη τους!!! :lol::lol::lol:

Έχω γράψει και εγώ κάποια συμβάντα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου (και πραγματικά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ήταν από στόμα γυναικών -όχι από μια αλλά από πολλές που βρισκόνταν εκείνη την ώρα εκεί). Περίμενα σε στάση υπεραστικού λεωφορείου (στον 7ο μήνα) και είχε τεράστια ουρά και ο εισπράκτορας είχε όλη την καλή διάθεση να μου δώσει προτεραιότητα αλλά ξεσηκώθηκαν όλες οι γυναίκες και μου είπαν αφού έχω παιδί στην κοιλιά να κάθομαι στο σπίτι μου!!! :evil:

Ο εργοδότης μου, ενώ το πρώτο τρίμηνο ήταν ευγενέστατος και με βοηθούσε μάλιστα και αρκετά, από το 2 τρίμηνο και με κορύφωση το 3ο (λίγο πριν γεννήσω) φρόντιζε να μου αναθέτει περισσότερες εργασίες, γιατί όπως έλεγε.... τι ήθελα κι έμεινα έγκυος τώρα που έχουμε πολλή δουλειά!!!! :evil: .

Και κάτι που συμβαίνει γενικότερα και είναι λίγο ενοχλητικό είναι η παρατήρηση πολλών (γυναικών ως επί το πλείστον): Πω πω.... πως έγινες έτσι!!!!

Αυτό το τελευταίο το συνηθίζουν επίσης και μόλις γεννάς και έχεις ακόμα λίγη κοιλίτσα.... "Πως πάχυνες έτσι;;; Α παπα....".... :evil:

\ sL7ap2.png

λία γέλασα πολύ με όλα αυτά. Μα είναι δυνατόν να σου ζητήσουν και τα ρέστα επειδή βγήκες έξω ενώ ήσουν έγκυος. Καλά μιλάμε το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό. Καμία παιδεία κανένας τρόπος. Αυτό που λές για τ σχόλια κάποιων για την εξωτερική εμφάνιση είχαμε πάει δύο μήνες πριν γεννήσω σε ένα πάρτυ φίλων και εκεί ένας φίλος μόλις με είδε είπε καλά πως έγινες έτσι είσαι χάλια πάει το ωραίο σώμα σου. Επαθα πλάκα αισθανόμουν που αισθανόμουν χοντρή, πρησμένη ήρθε και αυτό και έγινα δεν μπορούσα να συνέλθω όλο το βράδυ. Ο καημένος ο αντρας μου τον έβριζε και προσπαθούσε να με καλμάρει. Ο κόσμος δεν πάει καλά.

k4xS.jpg

Διαφημίσεις

Να σας πω και εγώ τις δικές μου εμπειρίες, στην πρώτη εγκυμοσύνη όπως έχω ξαναπεί είχα πάρει 20 κιλά ήμουνα τεράστια, στις στροφές πρώτα έστριβε η κοιλιά και μετά εγώ :lol::lol: , το λοιπόν στον 9ο μήνα ήμουνα ένα μεσημέρι στη μητέρα μου και πήγα να πάρω ταξί για να πάω σπίτι μου, σταματάει ο ταξιτζής μπαίνω του λέω που να με πάει και ξεκινάει, πηγαίναμε λες και ήμασταν στη formula 1 κάποια στιγμή του λέω "συγνώμη θα μπορουσατε να πάτε λίγο ποιό σιγά είμαι έγκυος ξέρετε και μάλλον δεν θελετε να γεννήσω εδώ έτσι!!!" η απάντηση του "αλήθεια δεν το πρόσεξα" :shock::shock: η κοιλιά είπαμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ...

Στην δεύτερη εγκυμοσύνη πήγαινα στο ΙΚΑ για να μου γράψουν τις άδειες εγκυμοσύνης το λοιπόν καθόμουν όρθια από τις 7.30 το πρωί στην ουρά μέχρι που έφτανε η σειρά μου να με εξυπηρετήσουν, δεν βρέθηκε κανένας χριστιανός να μου δώσει τη σειρά του ούτε βέβαια η δημόσιοι υπάλληλοι του ΙΚΑ να μου δώσουν μια καρέκλα να κάτσω μην στέκομαι όρθια μέχρι να ανοίξουν......

Στο Super market έχει ειδικό ταμείο για ειδικές κατηγορίες ανθρώπων και φυσικά και για εγκύους οσες φορές πήγα ήταν όλοι οι υπόλοιποι εκτός από αυτούς που έπρεπε να είναι σε αυτό το ταμείο..

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΟΥΦΟ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ!!ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ(Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ)!!ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΗΜΟΥΝ 1.68 ΚΑΙ 60 ΚΙΛΑ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 24 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ!!! :lol::lol::lol: ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!!!

Και γω περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση απεναντι μου,αλλα και σε αλλες εγκυους.Αλλά σε σχέση με αυτά που διάβασα απο τις εμπειριες σας τα δικά μου δεν είναι τίποτα!Στις ουρές σουπερ-μαρκετ,υπηρεσιες,νοσοκομειο κλπ ειχα προβλημα και δεν μπορουσα να το πιστεψω ότι είναι τόσο γαιδούρια!Ετσι απο μόνοι τους οι υπάληλοι με ΄φωναζαν για να με εξυπηρετησουν!Εκτός απο το νοσοκομειο που ειναι με αριθμους και έχω τον αντρα μου(να'ναι καλα)να περιμένει και αν είναι και καποια αλλη σε παρόμοια κατασταση της δίνει προτεραιότητα.Αλλα γενικα δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορα!Ευτυχως που ημουν μια χαρα και μπορουσα να σταθω στα ποδια μου και ετσι δεν είχα την αναγκη τους!

age.png

Ευτυχως που ημουν μια χαρα και μπορουσα να σταθω στα ποδια μου και ετσι δεν είχα την αναγκη τους!

Ευτυχώς και εγώ το ίδιο. Το κακό κορίτσια είναι ότι και μετά που θα έχετε το παιδί στην αγκαλιά ή στο καρότσι την ίδια αντιμετώπιση θα έχετε!!!

Τις προάλλες είχα πάει σε ένα γιατρό με το με το μωρό στο sling. Μπαίνω στην αίθουσα αναμονής, ήταν 5-6 άτομα, και ρωτάω είναι μέσα ο γιατρός για να ξέρω να περιμένω ή όχι, και μου λέει ένας παππούς "μέσα είναι αλλά με την αράδα σου θα πας" :shock:

Κι εγώ αυτό που συνάντησα σε όλη την εγκυμοσύνη και μετά με το μωρό στο καρότσι είναι ότι κανένας δε μου έδωσε ποτέ θέση να καθίσω ούτε και προτεραιότητα στις ουρές.

Επειδή ήμουν όμως καλά, δεν είχα κανένα πρόβλημα και γενικώς σε όλη την εγκυμοσύνη ήμουν σε μια νιρβάνα ευτυχίας, ηρεμίας και χαλαρότητας (σε αντίθεση με το πριν και το μετά, που γενικώς είμαι στην τσίτα!) δε με ένοιαζε καθόλου.

Πάντως είναι απίστευτη γαϊδουριά κι ειδικά από τις γυναίκες που υποτίθεται ότι καταλαβαίνουν ή θα έπρεπε να καταλαβαίνουν!!!!

Διαφημίσεις

πηγαίναμε λες και ήμασταν στη formula 1

Αυτό έχει συμβεί και σε μένα όπως και το να μη σβήνουν τα τσιγάρα τους.

Ένα άλλο που με ενοχλεί πολύ είναι που όταν με ρωτάνε για το φύλο και τους λέω κοριτσάκια,σχεδόν όλοι απαντάνε το ίδιο: "Άντε δε πειράζει,γερά να είναι" :evil::evil:

Γιατί πρέπει να πειράζει δηλαδή δεν κατάλαβα...

Προφανώς ο κόσμος με οικτίρει που είχα την "ατυχία" να κυοφορήσω 2 κορίτσια και μου το λέει και κατάμουτρα... :shock:

Απίστευτο το σχόλιο αυτό!!! Πού ζούνε αυτοί στο Μεσαίωνα?????

Εγω χθες περίμενα να περάσω ένα δρόμο και (όχι δεν περίμενα να σταματήσει καποιος....αυτά είναι πολυτέλειες!!!) έρχεται ένας νεαρός να στριμωχτεί να περάσει και τελικά μου την έριξε την αγκωνιά του στην κοιλιά!!!

Ενώ είχε χώρο πιο δίπλα, δεν ήθελε να κουραστεί και να κάνει δυο βήματα παραπάνω. Το ωραίο είναι που με κοίταγε με απορία επειδη τον στραβοκοίταζα και του είπα "δεν έχει χώρο παραπερα?" Και να πεις ότι δε φαινόταν η κοιλόνγκα μου......απλά δεν τους νοιάζει.

Αχ, δεν ξέρω αν με αυτά πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε με την συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων. Εμένα μου συνέβη το εξής κουφό παραμονή χριστουγέννων: Πηγαίνω στο κομμωτήριο, που είχα ραντεβού. Όπως καταλαβαίνετε κόλαση. Δεν είχε πουθενά καρέκλα να κάτσεις. Μου λένε λοιπόν ότι θα πρέπει να περιμένω λίγο την κοπέλα που θα με χτενίσει, και με βάζουν να κάτσω σε μία πολυθρόνα για να την περιμένω και να με χτενίσει εκεί. Μετά από 5 λεπτά, έρχεται μία μανταμίτσα (όχι μεγάλη, γύρω στα 40 αλλά με πολύ τουπέ) και μου λέει: Μπορείτε να σηκωθείτε γιατί εδώ είναι η πολυθρόνα που με χτενίζουν συνήθως. Εγώ τα έχασα και σηκώθηκα. Οπότε η καλή σου στρογγυλοκάθησε και εγώ στεκόμουν όρθια με την κοιλάρα να περιμένω. Πόσο γαιδούρα μπορεί να είναι; Καλά, δεν λέω για τις γυναικείες τουαλέτες στα μαγαζιά. Καμιά δεν δίνει τη σειρά της, παρόλο που υποτίθεται ότι εμείς έχουμε συχνοουρία αλλά και η κύστη μας πιέζεται και δεν μπορούμε να κρατηθούμε.

Mέχρι τώρα δεν φαινόταν καλά η κοιλιά μου.

Aλλά από δω και πέρα, έχοντας και την εμπειρία της προηγούμενης εγκυμοσύνης, δεν έχω σκοπό να χαριστώ σε κανένα.

Προχθές πήγα στην Eθνική Tράπεζα (κόλαση η ωρά, αναμονή πάνω από μισή ώρα) και πήρα νουμεράκι για την ουρά. Mετά από κανά πεντάλεπτο, αφού είδα ότι όλοι με είχαν δει (είχα φροντίσει να αποκαλύψω την κοιλιά μου) και κανείς δεν είπε κουβέντα, πήγα κατ'ευθείαν σε έναν ταμεία (σε άντρα φυσικά και όχι γυναίκα) και του λέω: "συγνώμη, μήπως θα μπορούσες να με εξυπηρετήσες γιατί είμαι έγκυος και δε μπορώ να περιμένω;"

"Bεβαίως, κυρία μου!!" και ο άνθρωπος σκίστηκε να με εξυπηρετήσει.

Kαι μου είπε ότι οι έγκυες και οι μαμάδες με παιδιά, έχουν πάντα προτεραιότητα. Kαι να την διεκδικώ αν δε μου δίνει κανείς τη σειρά του.

Aυτό έχω σκοπό να κάνω.

O κόσμος είναι πολύ κακός, καχύποπτος και ζηλιάρης, δυστυχώς.. :(

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Διαφημίσεις

Κι εγω έχω αντιμετωπίσει τα ίδια - κυρίως στο μετρό (όπου τρεχουν όλοι να προλαβουν το ασανσερ, κι εσυ με την κοιλια πας αργα αργα και βλεπεις την πόρτα να κλεινει καθως οι αλλοι σε κοιτανε μ'ενα χαμόγελο ικανοποίησης.Ασε που σου τη λενε κιόλας αν εισαι μεσα στο ασανσερ και στριμώχνονται οι διαφοροι άσχετοι κι εσυ δυσανασχετείς - "τι θες κι εσυ εδω")

Το πιο αστείο παντως που ειχα αντιμετωπισει ήταν στην καντινα στο γραφειο. Κατεβαινουμε μαζι με συναδελφο, ρωταει το παιδι τι θα πάρουμε και πεταγεται πρώτος ο αλλος και παιρνει τους λαχανοντολμαδες. Ζηταω κι εγω το ίδιο (τι να κανουμε, ορέξεις ειναι κι αυτες..) κι ανακαλυπτουμε οτι ο συνάδελφος ειχε παρει την τελευταια μερίδα. Προσπαθει διακριτικα το παιδι της καντινας να πεταξει καμια σποντα, να καταλαβει ο άλλος, αλλα τιποτα ("γαϊδουρι, παιδι μου!!" μου ελεγε μετα..) - κι ετσι ο τυπος τσακισε τους λαχανοντολμαδες που λιγουρευομουν κι εγω εφαγα σαντουιτσακι!!

Με το κάπνισμα πάντως ειχα πατησει πόδι - και στο γραφειο και σε ταξι.

όντως οι άντρες είναι πιο φιλότιμοι, οι γυναίκες σκέτες γαιδούρες και κυρίως οι μεγαλύτερες σε ηλικία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια κακία βρε παιδί μου....

:evil:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Ελπίζω εμείς σαν παθούσες, να μη φερθούμε κάποια στιγμή ανάλογα σε καμία γυναίκα... Εγώ πάντως μια που ευτυχώς δεν είχα κάποιο πρόβλημα στις εγκυμοσύνες (και όταν είχα δεν κυκλοφορούσα), και μια που η γαιδουριά πάει σύννεφο, περνάω στην αντεπίθεση. Παράδειγμα: Στο μετρό με την κοιλιά στο στόμα, μεσημέρι και κάθε καρακαηδόνα με τα ψώνια ανα χείρας να βιάζεται μη και χάσει τη θέση (εχω πετύχει και τύπισα που έπιασε 2 θέσεις μία για την αφεντιά της και μια για τα ψώνια!!!) και αφού σίγουρα με έχουν δει μια και για να αποφύγω τουλάχιστον τις αγκωνιές, στέκομαι δίπλα στα καθίσματα, με κοιτάζει απο ώρα σε ώρα όλη η 9αδα, κάποια στιγμή γυρίζει μιά και μου λέει με τρομερό υφάκι "θες να καθήσεις;" και απαντάω κι εγώ ξέροντας οτί η συγκεκριμένη με είχε δει απο πριν καθήσει " όχι ευχαριστώ! Εσείς μάλλον την έχετε περισσότερη ανάγκη!!"

Αυτό που πραγματικά με κάνει τρελή απο τα νεύρα όμως είναι που ορισμένες και αφού καρφώνουν την κοιλιά όλη την ώρα, όταν φτάνουν στη στάση τους, σηκώνονται και μου λένε "αχ καλέ δε σε είχα δει κάθησε στη θέση μου!!!!"

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Τελικα ο κοσμος δεν παιζεται με τιποτα.Αυτη η κακια, η ζηλια και η αδιαφορια για τον συναθρωπο εχει ξεπερασει καθε οριο.Οσο παιρναν τα χρονια θα γινονται ολα χειροτερα, ετσι ειναι πλεον ο τροπος ζωης και δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε κατι. :x

Λοιπόν εγώ δεν αντιμετώπισα τόσο γαϊδουρινή συμπεριφορά, αλλά σε γενικές γραμμές είχα διαπιστώσει κι εγώ ότι τα μεγαλύτερα βόδια (για να αναφέρουμε και κανένα άλλο μέλος του ζωϊκού βασιλείου :lol: ) ήταν όντως γυναίκες και όντως μεγαλύτερης ηλικίας που δλδ κατά πάσα πιθανότητα έχουν τεκνοποιήσει και οι ίδιες. Λοιπόν, αυτές συνήθως αντί να έχουν μεγαλύτερη κατανόηση, δείχνουν απίστευτη σκληρότητα απέναντι στις εγκύους και έχουν ένα υφάκι τύπου: "έλα μωρέ κι εγώ το έχω κάνει, σιγά τα αβγά πια, που νομίζουν ότι επειδή έμειναν έγκυες πρέπει να τις προσκυνάμε!". :evil:

Όσο για συγκεκριμένα περιστατικά εγώ θυμάμαι έντονα ένα:

Είμαι στο μετρό, στον 7ο ή 8ο μήνα, με την κοιλιά εμφανώς τούρλα. Έχουμε μπεί με τον άντρα μου από Δουκίσσης Πλακεντίας, τελευταία στιγμή, πριν κλείσει η πόρτα. Φυσικά κανένας δε σηκώνεται να μου παραχωρήσει θέση, αλλά κι εγώ επειδή ήθελα να είμαι παρέα με τον άντρα μου δεν τη ζητάω, απλά στέκομαι κοντά στην πόρτα, σε μια γωνία για να προστατεύσω την κοιλιά μου από τους Ούνους ( :D ). Στις επόμενες δύο στάσεις μπαίνουν και οι Ούνοι ( :D ) και γίνεται το αδιαχώρητο. Σε κάποια στάση μετά την Εθνική Άμυνα, μπαίνει και μια τύπισσα περίπου στα 40 και κάθεται μπροστά στην πόρτα. Με το που κλείνει η πόρτα, ανοίγει η καλή σου να διαβάσει εφημερίδα λες και είναι μόνη της στο τραίνο, και φυσικά χωρίς να κρατιέται από πουθενά! Με πιάνει κι εμένα μια φοβία, αφενός επειδή είμασταν τόσα πολλά άτομα σε τόσο περιορισμένο χώρο, αφετέρου γιατί φοβόμουν μην μου χώσει καμία στην κοιλιά σε κάποιο απότομο φρενάρισμα...και της λέω: "Μα καλά είναι ανάγκη να διαβάσετε (πληθυντικός ευγενείας) εδω μέσα;"

Και γυρνάει με υφάκι και μου λέει:"Κοίτα (ενικός αναισθησίας) την κατάστασή σου και άσε τι κάνω εγώ!" :evil::evil::shock::shock: Μου ανεβαίνει κι εμένα το αίμα στο κεφάλι, χάνω την ψυχραιμία μου (δυστυχώς) και της λέω μεταξύ άλλων:"Δε μας χέζεις δευτεροπρωϊνιάτικα;" και μου απαντάει κανονικότατα:"Αν μπορούσα θα το έκανα!" :shock: Μετά από αυτό φυσικά δεν ξανασχολήθηκα μαζί της, αλλά όλη την υπόλοιπη μέρα είχα κάτι νεύρα....

fUvDp2.png

.... αφού καρφώνουν την κοιλιά όλη την ώρα, όταν φτάνουν στη στάση τους, σηκώνονται και μου λένε "αχ καλέ δε σε είχα δει κάθησε στη θέση μου!!!!"

Xα, χα! Nαι, κι εμένα μου το είχαν κάνει καναδυό φορές αυτό!! :lol::lol:

bUwEp2.png

τι να πειτε ρε κοριτσια!

οντως οι γυναικες ειναι πολυ αναισθητες και γαιδουρες!1

βεβαια ειανι και στον ανθρωπο να σου τυχει!! καλα αυτο που σου ετυχε στο μετρο ισα που θα την ειχα πλακωσει στα χαστουκια!!για να μη σου πω το τι μπινελικι θα της ειχα κατεβασει :twisted:

συγνωμη κοριτσια αλλα στις γαιδαρες....1000 φορες γαιδαρες εμεις!!!!

Κάτι άλλο που θυμήθηκα.... Ήμουν στον 8ο μήνα και είχα πάει στο ΙΚΑ για να πάρω το χαρτί της γιατρού για την άδειά μου και για να επιστρέψω στη δουλειά μου πήρα ταξί. Παντού αυτοκόλλητα "ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ" αλλά ο ταξιτζής με το τσιγάρο στο στόμα!!! Ανοίγω το παράθυρό μου για να παίρνω λίγο φρέσκο αέρα και ο ταξιτζής μου έκανε παρατήρηση.

- Είμαι έγκυος, του λέω, και με ενοχλεί ο καπνός....

- Και γιατί δε μου το λες τόση ώρα; μου κάνει... Αυτά τα λένε... (και ευτυχώς πέταξε το τσιγάρο)

Αναρωτήθηκα όμως σε ποιον απευθυνόνταν τα αυτοκόλλητα με την απαγόρευση του τσιγάρου και πόσο "αόρατη" ήταν πια η κοιλιά μου στον 8ο μήνα!!! :D

\ sL7ap2.png

Kαι μου είπε ότι οι έγκυες και οι μαμάδες με παιδιά, έχουν πάντα προτεραιότητα. Kαι να την διεκδικώ αν δε μου δίνει κανείς τη σειρά του.

Αυτό έκανα κι εγώ σήμερα στο ΙΚΑ (για μια ερώτηση μόνο που ήθελα να κάνω)και φυσικά η υπάλληλος με εξυπηρέτησε αλλά η γκρίνια που άκουσα φεύγοντας δεν περιγράφεται (του στυλ "εμείς περιμένουμε εδώ από το πρωί" και τέτοια...).

Δεν ξέρω αν είναι θέμα κακίας ή έλλειψης στοιχειώδους μόρφωσης...

Πάντως θυμάμαι ότι όσο δούλευα και κυκλοφορούσα σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες ποτέ δεν δυσανασχέτησα με το να παραχωρήσω τη σειρά ή τη θέση μου σε μια έγκυο ή σε έναν ανήμπορο παππού...Το θεωρούσα δεδομένο.

Πείτε μου κάτι βρε κορίτσια...ειλικρινά...

Σας ενοχλεί όταν ασχολούνται με τα κιλά σας;

Έχω παρατηρήσει ότι πολλές κοπέλες (και οι περισσότερες πρόσφατα μανούλες), ασχολούνται και κυρίως ΣXOΛIAZOYN τα κιλά μου.

Δεν φαντάζεστε πόσο με ενοχλεί! :evil:

Δε λέω, έχω πάρει μέχρι στιγμής 6 κιλά και το σώμα μου, λόγω της πρόσφατης προηγούμενης εγκυμοσύνης δεν είχε προλάβει να επανέλθει εντελώς, παρόλο που πριν τη 2η εγκυμοσύνη τα είχα χάσει όλα. Σίγουρα 6 κιλά μέχρι στιγμής δεν είναι και λίγα, αλλά ρε γμτ, είμαι 1.65μ και 62 κιλά, δεν είμαι και κανά τέρας!

Mε ενοχλεί αφάνταστα που μου λένε χαριτωμένα και χαζογελώντας "βλέπω από κιλά καλά τα πας εε;", "καλώς την χοντρούλα μας", "έχεις φουσκώσει πολύ, εε;", "φαίνεσαι ότι είσαι έγκυος από πίσω, έχεις φαρδύνει πολύ!" και πολλά άλλα τέτοια και πρέπει εγώ όχι απλά να μην παρεξηγηθώ και τις βρίσω, αλλά να χαμογελάσω και να συμφωνήσω.

Δεν θα σχολίαζα ΠOTE τα κιλά σε μια κοπέλα, είτε εγκυμονούσα είτε όχι!

Θεωρώ ότι τα κιλά είναι ένα θέμα που "πονάει" λιγάκι και λίγο-πολύ όλες μας είμαστε συνέχεια σε κατάσταση δίαιτας.

Δε θα έλεγα ΠOTE σε κάποια άμα πάχυνε, αλλά αντιθέτως θα της το σχολίαζα άμα αδυνάτιζε. Eίναι τόσο παράλογο αυτό; Tότε γιατί οι περισσότερες κάνουν ακριβώς το αντίθετο; Kαι είναι φοβερό ότι ποτέ δεν έχω ακούσει τέτοιο σχόλιο από άντρα. Ίσως γιατί απλά δεν ασχολούνται μ'αυτά...

Kαι δεν μπορώ να πω ότι είναι θέμα κακίας γιατί οι περισσότερες είναι κοπέλες με τις οποίες έχω καλές σχέσεις. Aλλά δεν μπορώ να το καταλάβω. Θεωρούν ότι είναι χαιρτωμένο ένα τέτοιο σχόλιο; Ή μήπως επειδή είμαι έγκυος δεν θα παρεξηγηθώ;

Θα ήταν ωραίο να γυρνούσα και να έλεγα κι εγώ σε μια συνάδελφο που γέννησε πριν 7 μήνες και ακόμα δεν έχει χάσει όλα τα κιλά της "βλέπω ότι ακόμα παραμένεις στρογγυλούλα, εε;". Θα της άρεσε;

Δεν ξέρω.... Eίμαι εγώ η παράξενη; Mήπως δεν πρέπει να το βλέπω τόσο στραβά;

Πείτε μου βρε κορίτσια!!!

bUwEp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...