Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νέος μπαμπάς ζητά βοήθεια ;-) (αποστείρωση και διατήρηση)

Recommended Posts

Λίαν προσφάτως (την Κυριακή κλείνει ένα μήνα) έγινα (χαζο)μπαμπάς ενός πανέμορφου αγοριού!

Θα ήθελα τα "φώτα" σας σε κάποια θέματα που αφορούν το φαγητό του.

Καταρχάς να διευκρινίσω ότι παίρνει και συμπλήρωμα γάλακτος επειδή δεν επαρκεί το μητρικό.

Λοιπόν, έχω να ρωτήσω τα εξής:

1. Πόση ώρα μετά την αποστείρωση, τα μπιμπερό παραμένουν αποστειρωμένα; Έχω τον αποστειρωτή της NUK.

2. Όταν φτιάξω το γάλα, πώς μπορώ να κρατάω τη σωστή θερμοκρασία του;Με ισοθερμός;Με κάποια θερμαντική συσκευή;Και αν ναι, έχετε κάποια να μού προτείνετε;

3. Από τη στιγμή που φτιάχνω το συμπλήρωμά του, πόσο αυτό διατηρείται χωρίς να χαλάσει;1 ώρα;

Σε κάποιους μπορεί να φανούν πολύ απλοϊκές οι απορίες μου.

Οι απαντήσεις σας όμως θα μού φανούν πολύ χρήσιμες και τις περιμένω με ανυπομονησία.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

Φιλικά,

Στέφ

[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lb1f.lilypie.com/U6ibp3.png[/IMG][/URL]

Διαφημίσεις

1. 24 ωρες στο ψυγειο.

2. Εγω εβαζα το μπιμπερο (να προτιμησεις γυαλινα μπιμπερο) σε ενα ποτηρι ζεστο νερο αν καθυστερουσε να το πιει και κρυωνε το γαλα(και φυσικα ελεγχα παντα τη θερμοκρασια στο εσωτερικο του καρπου πριν το δωσω)

3.1 ωρα.

Να σου ζησει!!

καταρχην να σου ζησει ο μπεμπουλης σου..!

θα σου πω τι εκανα εγω προσωπικα και μεχρι τωρα ειμαστε απολυτα υγιεις αντρες :)),

χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι δεν υπαρχουν εναλλακτικες προτασεις και λυσεις..

πρωτα απ'ολα αμεσως μετα την αποστειρωση (την οποια μολις σταματησαμε..)βαζεις με λαβιδα τα μπιμπερο σε γυαλινο (κατα προτιμηση) ταπερ και απευθειας στο ψυγειο..

οσον αφορα στην προετοιμασια του γαλατος βραζεις νερακι (εμενα με βολεψε απιστευτα ο βραστηρας..),το αφηνεις να φτασει στη σωστη θερμοκρασια και το διατηρεις σε θερμαντικη συσκευη ως την ωρα του γευματος, ωστε να εχεις απλα να προσθεσεις τη σκονη οταν το χρειαζεσαι..δεν σου προτεινω τη δικη μου συσκευη βεβαια γιατι δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενη..τελος, το συμπληρωμα δεν ειναι μονο θεμα του ποσο διατηρειται αλλα κυριως του ποσο θελει να το πιει ο μικρος αφοτου κρυωσει..εμενα ο δικος μου πινει μονορουφι οσο ειναι σχετικα ζεστο, αλλα μολις κρυωσει λιγο το παραταει οσο κι αν εχει μεινει..ο,τι περισσεψει κατευθειαν στο νεροχυτη φυσικα(εμεις εχουμε εγκυο γατουλα στον κηπο που εχει κατευχαριστηθει γαλα τον τελευταιο καιρο..)αυτα!ευχομαι να πανε ολα καλα που σιγουρα θα πανε εφοσον ο μικρος εχει κοντα του ανθρωπους που νοιαζονται τοσο γι'αυτον..!ο,τι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε εμεις!

MkhCp3.png

εναλλακτικα για να μην βραζεις νερο καθε δυο ωρες,σε αποστειρωμενα γυαλινα μπιμπερο, βαζεις αποστειρωμενο νερο και κατευθειαν στο ψυγειο, οποτε οταν χρειαζεται να φτιαξεις γαλα, το ζεσταινεις απλα και προσθετεις σκονη..

MkhCp3.png

Να σου ζήσει ο γιος!!!

Έχω τον ίδιο αποστειρωτή,από τη στιγμή που έχεις κάνει αποστείρωση και ανοίγεις τον αποστειρωτή,η αποστείρωση χάνεται.Τουλάχιστον αυτό μου είχαν πει από τα Λητώ.Μπορείς όμως όταν τον ανοίγεις για να πάρεις ένα μπιμπερό να βάζεις πάλι νερό και να κάνεις ξανά αποστείρωση,το πολύ πολύ να φθαρούν πιο γρήγορα οι θηλές,τις οποίες έτσι και αλλιώς αλλάζεις.

Αν δεν ανοίξεις καθόλου τον αποστειρωτή,η αποστείρωση κρατάει αρκετές ώρες,νομίζω 24 ώρες.Ας βοηθήσει κάποια άλλη κοπέλα πάνω σε αυτό γιατί εγώ θήλαζα οπότε τον χρησιμοποιούσα ελάχιστα.

Από τη στιγμή που φτιάχνεις το γάλα,το χειμώνα μέσα σε μια ώρα πρέπει να έχει καταναλωθεί,τώρα το καλοκαίρι πολύ πιο γρήγορα.

Να τον χαίρεστε και πάλι τον μικρούλη σας....

Διαφημίσεις

προσωπικα χρησιμοποιουσα ολα τα μποθκαλια παο τον αποστειρωτη κ το μωρο δεν επαθε τιποτα ,δεν γνωριζω εαν εσφαλα, επισης πηρα θερμαντηρα μπιμπεορ ο οποιος εν συνεχεια θερμαινει κ φαγητο σε βαζακι ,ειδα σε περιοδικο προσφατα οτι εβγαλε η αβεντ εναν που αναγνωριζει την προγενεστερη θερμοκρασια του μπιμπερο κ το ζεσταινει αναλογως

Να σας ζησει!!!

NJMAp3.png

Nα σας ζήσει το μωράκι σας.

Εγώ έχω τον θερμαντήρα της mam τον απλό, είμαι πολύ ευχαριστημένη. Βράζω νερό το βάζω σε αποστειρωμένο γυάλινο μπιμπερό και το κρατάει στην σωστή θερμοκρασία το έχω στο νούμερο 2. Όταν έρθει η ώρα να φάει απλά προσθέτω την σκόνη. Ειδικά για το βράδυ όταν ξυπνούσε η μπέμπα μου (ευτυχώς τώρα σταμάτησε να ξυπνάει) και έκανε σαν να μην είχε φάει ποτέ!!! με έσωζε. Το είχα όλο το 24ωρο ανοιχτό και δεν έπαθε τίποτα. Τώρα που έχει λίγη περισσότερη υπομονή, έχω το μπιμπερό με το νερό έτοιμο πάλι αλλά το ανοίγω εκείνη την στιγμή που καταλαβαίνω ότι αρχίζει να πεινάει.

Το γάλα το κρατάς το πολύ 1 ώρα.

Εγώ στην αρχή έβαζα στον θερμαντήρα νερό βρύσης και κάθε λίγο γέμιζε άλατα και έπρεπε να το καθαρίσω με ξύδι σχεδόν κάθε 2 ημέρες. Μετά σκέφτηκα το απιονισμένο νερό και τέλος το ξύδι, τώρα θέλει καθάρισμα αλλά όχι τόσο συχνά και με απλό ξέπλυμα είναι εντάξει.

Θεωρώ την αποστείρωση λίγο ..άχρηστη αν και συνεχίζω να αποστειρώνω ακόμα γιατί "έτσι πρέπει" ακριβώς όπως έγραψαν και πριν τα κορίτσια, μόλις βγάλεις τα μπιμπερό από τον αποστειρωτή μετά από μερικά λεπτά δεν είναι αποστειρωμένα και το ψυγείο "ας πούμε" ότι βοηθάει. Τα μωράκια απο μικρά βάζουν τα χέρια τους στο στόμα..οπότε η αποστείρωση τι νόημα έχει!! Επίσης αποστειρώνουμε και πιπίλες..αλλά αφού την βγάλει από το στόμα ένα μωρό και την ξαναβάλεις, ακόμα και αμέσως να γίνει αυτό, χωρίς να ακουμπήσει πουθενά δεν είναι αποστειρωμένη..οπότε...

εγω χωρις να γινομαι αδιακριτη αλλα θα σταθω εδω --- γιατι δεν επαρκει το μητρικο........

βαλτε το μωρακι οσο συχνα θελει στο στηθος και μετα θα επαρκει και θα μπορει να τραφει μονο απο αυτο...;)

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

εγω χωρις να γινομαι αδιακριτη αλλα θα σταθω εδω --- γιατι δεν επαρκει το μητρικο........

βαλτε το μωρακι οσο συχνα θελει στο στηθος και μετα θα επαρκει και θα μπορει να τραφει μονο απο αυτο...;)

θα συμφωνήσω... όλη μέρα να θηλάζει, έστω και συνέχεια (που λεει ο λόγος). κι αν ακόμη δεν μπορέι το μωρό να πιασει τη θηλή ή αποκοιμιέται, καλύτερα να το βγάζει με θήλαστρο και να το δίνεται με μπιμπερό. έτσι θα ξέρετε πόσο ΜΗΤΡΙΚΟ γάλα πίνει.

διαβάστε και τα posts της Αγλαίας για τον θηλασμό. εμένα η μαία μου είχε πει μόνο το βραδυ να δίνω ξένο γάλα για να "ογκώνει". για να χορταίενι και να κοιμάται περισσότερο.

age.png

Καταρχάς παιδιά σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις διαφωτιστικές απαντήσεις σας!!!

Όσον αφορά τον θηλασμό, το προσπαθούμε συνέχεια!Απλά βλέπουμε ότι δεν χορταίνει και έτσι σε συννενόηση με τον παιδίατρο (υπόψιν ότι και αυτός είναι σαφώς υπέρ του μητρικού γάλατος) τον θηλάζει η σύζυγος και στη συνέχεια, μετά το μισάωρο περίπου του δίνουμε και συμπλήρωμα, με την οδηγία "όσο θέλει ο ίδιος, χωρίς πίεση".

Να διευκρινίσω ότι δεν έπαιρνε καθόλου βάρος τις πρώτες 2 εβδομάδες με αποτέλεσμα και ο ίδιος να γκρινιάζει συνέχεια (αφού του έλειπε φαγητό) και ο ίκτερος να παραμένει ψηλά.

Διαφημίσεις

Πιθανότατα δεν έπερνε βάρος το μωρό επειδή ήταν λάθος η θέση που τοποθετείτε το μωρό κατα το θηλασμό. Αν δε θέλετε να αποθηλάσετε ζητήστε κάποιο σύμβουλο μητρικού θηλασμού να σας επισκεφτεί στο σπίτι εναλλακτικα μπείτε στο subforum θηλασμός και πείτε εκει το πρόβλημα γιατί απλά να ξέρετε ότι ΣΙΓΟΥΡΑ φτάνει το μητρικό γάλα αρκει να θηλάζει συνέχεια το μωράκι σας απεριόριστα, αποτελεσματικά, τοποθετώντας το σωστά κατα το θηλασμό. Επειδή όμως λόγω του συμπληρώματος θα έχει μειωθεί η παραγωγή χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να επαναφέρεται τη παραγωγή γι αυτό σας προτείνω να μιλήσεται με κάποιο συμβουλο. Να ξέρετε οτί είναι νωρίς και αξίζει να προσπαθήσετε γιατι εκτος από τα οφέλη του μητρικού θηλασμού δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα απ'αυτο που σου βγάζει ο θηλασμός!!!!!!!

Το μπουμπουρίνι μου θηλάζει από τις 4 Ιουλίου 2008!!!

για το συναισθημα επιτρεψε μου να διαφωνησω..εχοντας περασει κ τα δυο σταδια νιωθω το ιδιο υπεροχα οταν ταιζω τον αγγελο μου και με κοιταζει στα ματια ειτε εχει στο στομα του το στηθος μου ειτε μπιμπερο..επισης εκατομμυρια μωρα εχουν μεγαλωσει ευτυχισμενα και υγιεστατα χωρις να εχουν θηλασει ως το γυμνασιο..!

MkhCp3.png

συγνωμη αλλα αν ο γιατρος σας ηταν υπερ του θηλασμου δεν θα σας εδινε οδηγια μετα απο κανα μισαωρο να το δωσετε ξενο γαλα...

επιμεινεται στον θηλασμο , στην σωστη θεση στους συχνους θηλασμους...μπες στην ενοτητα για περαιτερω συμβουλες η παρε το βιβλιο (ευαγγελιο) της Πατσουρου-Θηλασμος ,Μια υπεροχη σχεση(30 ευρω)

ειναι αρχη ειναι λιγο δυσκολα αλλα ολα θα πανε καλα με σωστες οδηγιες και καλη θεληση....

τις ευχες μου για εναν καλυτερο θηλασμο και για την επιτυχια!!!!

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

συμφωνω με ταπερισσοτερα απο αυτα που έχουν αναφερθει.

υπαρχει μια συσκευη η οποια κραταει το γάλα ζεστο εγω την χρησιμοποιω ακόμη και τωρα που πίνει φρεσκο γάλα....δεν το ζεσταινω σε μπρικι απλα το ζεσατινω κατευθείαν εκει ωστε με το βράσιμο να μην χανει τις θρεπτικες αξιες του....

συνήθως τα μωρά μεχρι τισ 2 πρωτες εβδομαδες ή και παραπάνω χανουν βάρος δεν είναι κάτι καινούργιο....

και δεν φταιει όυτε το συμπληρωμα ουτε ο θηλασμός....

καλό έιναι να θηλάζει όσο πιο συχνα μπορεί.....

γενικά δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε

προσαρμόζεται τη γαλούχιση του μωρού όπως σας βολευει....δεν υπάρχουν στάνταρ κανόνες

1129643tvsq1yiqpw.gif

σύνδεσμος θυλασμού 210-6003249.

κυρία Κατερίνα Μιχαηλίδου 6945330396 και 210-5819265

μη σταματήσει η μαμα να θυλάζει. ξεχαστε το ξενο γάλα!!!

age.png

Διαφημίσεις

'Εχετε δίκιο σε ότι αφορά τον θηλασμό.Απλά να πω ότι η σύζυγος έχει περάσει πρόσφατα (λίγο πριν την εγκυμοσύνη) πολύ έντονο σωματικό στρες με οξεία παγκρεατίτιδα και επεμβάσεις.Οπότε και η κούραση είναι αθροισμένη σε τέτοιο βαθμό που δυσχαιρένει την προσπάθειά της και τις αντοχές της..

Πάντως θα τα λάβουμε όλα υπόψη μας!

Σας ευχαριστώ πολύ!

αν υπαρχει βοηθεια στα υπολοιπα θεματα του σπιτιου και συμπαρασταση απο τους γυρω της..θα μπορεσει να συνελθει και σιγουρα θα δειτε οτι αν θηλαζει θα γλυτωνεται απο πολλα πραγματα απο οτι αν δωσετε ξενο γαλα....(μονο τις αποστειρωσεις κτλ..φτανει...)ο χρονος ειναι ο καλυτερος συμμαχος...και απο οτι βλεπω και εσυ ....συγχαρητηρια για την συμπαρασταση απεναντι της...βοηθησε την οσο μπορεις και θα δειτε μεγαλη απολαυση σε λιγο καιρο....

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

συγνώμη που επεμβαίνω κι εγώ. επειδή δεν είχα καμία ενημέρωση για το θηλασμό, από τα τέσσερα παιδιά θήλασα αποκλειστικά μόνο τα δύο τελευταία, αλλά με μεγάλη επιτυχία.Η άνεση είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη σε σχέση με τα μπιμπερό. Αν έχετε επαφή με το σύνδεσμο θηλασμού θα τα καταφέρετε παρά τις πρώτες δυσκολίες. Κι εγώ είχα ταλαιπωρηθεί πολύ και μπορώ να καταλάβω, έστω και λίγο, τη σύγχυσή σας.