Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παπουτσάκια

Recommended Posts

Λοιπον το διαβαζα σε ενα περιοδικο το prevention που ειναι και το αγαπημενο μου...

το 85% των μαναδων αγοραζουν λαθος νουμερο παπουτσι για τα παιδια τους!!!!(και μεσα σε αυτες ειμαι και εγω :oops: )

με τραγικα αποτελεσματα για το ποδι του παιδιου.

Ετσι λοιπον οταν αγοραζουμε παπουτσια ζηταμε ΠΑΝΤΑ απο την πωλητρια να μετρησει το ποδι του παιδιου και αγοραζουμε ΠΑΝΤΑ μισο νουμερο μεγαλυτερο..εγω τα αγοραζα ακριβως....και ειναι λαθος..

σε καποιες καλες μαρκες παπουτσιων ο πατος βγαινει και μπορεις να μετρησεις το ποδι του παιδιου γιατι εχει και μετρο επανω..(puma )

Ως επισης ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν παιρνουμε παπουτσια απο αλλο παιδακι και ας τα εχει φορεσει μονο 2 φορες..

Διαφημίσεις

Απο κει που αγοραζω παπουτσια στον μικρο, ο τυπος εχει το μαγαζι εδω και 35 χρονια (μην πω παραπανω... φανταστειτε οτι απο κει πηρα και γω τα πρωτα μου παπουτσια) και πουλαει μονο δερματικα και φιρμες..

Γενικα στο παιδικο παπουτσι εχει πολυ μεγαλη εμπειρια και οταν πηγα να του παρω τα πρωτα, εκανε την πολυ απλη κινηση.. εσπρωξε το ποδι του παιδιου οσο πιο μεσα γινοταν και εχωσε το δακτυλο του απο πισω... και μου ειπε οτι το σωστο νουμερο για παιδακι ειναι αυτο που σε αφηνει να χωσεις μεσα το δακτυλο σου και να πιασεις τον πατο.. Οντως τα παπουτσακια αυτα τα φορεσε 3 μηνες.. (λογικο διαστημα για να μεγαλωσει νουμερο το ποδι του μωρου)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 4 weeks later...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ 27.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ?ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΘΑ ΦΟΡΑΕΙ?

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ 27.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ?ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΘΑ ΦΟΡΑΕΙ?

το ιδιο νουμερο φοραει η κορη μου που εχουν την ιδια ηλικια. :P

αντε να δουμε που θα φτασουν 8)

Διαφημίσεις

ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ.ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 12-15 ΧΡΟΝΩΝ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕ.....

Ξέρει κανείς την αντιστοιχία [νούμερο παπουτσιού - εκατοστά ποδιού] :?:

Τι ακριβώς εννούμε μισό νούμερο μεγαλύτερο :?:

Αν το ποδαράκι είναι 12 εκ. και το παπούτσι 12.5 (νούμερο 20) είμαστε οκ :?:

Περιμένω τα φώτα σας :idea::idea::idea::idea::idea:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

εμενα γιατι φορα μονο 19? εχω και την πεθερα :x εμενα θα μοιασει 36 το πολυ θα φορα.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

θα μπορούσε να σου έλεγε θα της μοιάσει σε κάτι άλλο, για σκέψου το!! τυχερή είσαι που θέλει μόνο το νούμερο του παππουτσιού :wink::lol::wink::lol::wink::lol:

οντως το 27 ειναι μεγαλο νουμερο για 2 χρονο παιδι ΑΛΛΑ εξαρταται και το παπουτσι.

τα αθλητικα ειναι 1 νουμερο μεγαλυτερα απο τα κλασσικα παπουτσια.

παντως σε ολα τα μαγαζια που πουλανε παπουτσια υπαρχει το ποδομετρο...απλα ζητηστε το για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο..

οσο για τα μικρα ποδια και εγω τα λατρευω...απο 43 και πανω μου κανει κατι απο επαγγελματικο βατραχοπεδιλο...

Εγω παντα παιρνω ενα νουμερο παραπανω.

Βεβαια εδω ειναι αλλιως τα νουμερα, για παραδειγμα ο μικρος μου φοραει νουμερο 6 αλλα του παιρνω το 7.

Αληθεια πειτε μου αυτο με τι αντιστοιχει στην Ελλαδα? Απο τι νουμερο ξεκινουν τα παιδικα? Εδω ξεκινουν την αριθμιση απο το μηδεν. Δεν ξερω σε τι αντιστοιχη στην Ελλαδα και πρεπει να πω και στο νονο για τη βαφτιση και δεν ξερω τι να του πω. Φοβαμαι οτι θα του παρει μικρο νουμερο γιατι εχει μεγαλο ποδι για την ηλικια του.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

το παρακατω το βρηκα και μου αρεσε πολυ...

Το ποδαράκι του παιδιού μεγαλώνει πάνω από μισό νούμερο κάθε τρεις μήνες όταν είναι κάτω των 16 μηνών, μισό νούμερο κάθε τρεις μήνες όταν είναι μεταξύ 16 και 24 μηνών και μισό νούμερο κάθε τέσσερις μήνες όταν είναι 2 με 3 ετών. Η ανάπτυξη συνήθως επιβραδύνεται μετά την ηλικία αυτή, ωστόσο, θα πρέπει κάθε τέσσερις μήνες να ελέγχετε κατά πόσο του κάνουν τα παπούτσια του.

Όταν θα χρειάζεται αγώνας για να του βάλετε τα παπουτσάκια του, σημαίνει ότι χρειάζεται καινούργια παπούτσια. Το παπούτσι πρέπει πάντα να γλιστράει με ευκολία στο πόδι του. Κόκκινα σημάδια από «χτύπημα», φουσκάλες ή κάλους επιβάλλουν την αγορά νέων παπουτσιών.

Τα καλύτερα παπούτσια είναι αυτά που κατασκευάζονται από υλικά με πόρους που επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα εντός του ποδιού. Αγοράστε παπούτσια από δέρμα, σουέτ ή νουμπούκ. Αποφύγετε συνθετικά υλικά που προκαλούν εφίδρωση.

Τα μεταχειρισμένα παπούτσια για πάρτι και οι μπότες για το χιόνι ή τη βροχή είναι μια χαρά. Όταν όμως πρόκειται για παπούτσια καθημερινής χρήσης, προσπαθήστε να αγοράζετε καινούργια.

Πώς να διαλέξετε το σωστό μέγεθος

1ο βήμα

Ζητήστε από τον πωλητή να μετρήσει το ποδαράκι του παιδιού σας ή κάντε το μόνοι σας. Μετρήστε και τα δύο πόδια και πάρτε παπούτσια που ταιριάζουν στο μεγαλύτερο πόδι. Πάντα να τα δοκιμάζετε πριν τα αγοράσετε, καθώς τα μεγέθη μπορεί να διαφέρουν πολύ από τον ένα κατασκευαστή στον άλλο.

2ο βήμα

Τα παιδιά αντανακλαστικά στρέφουν προς τα πάνω τα δάχτυλά τους όταν φορούν τα παπούτσια. Γι’ αυτό, ανοίξτε το παπούτσι, όσο γίνεται, πριν βάλετε το πόδι του μέσα. Έτσι, θα ισιώσει τα δάχτυλά του όταν σταθεί όρθιο. Αν δεν τα χαλαρώσει, πιέστε τα ελαφρά με τα δάχτυλά σας.

3ο βήμα

Όταν το παιδί είναι όρθιο, ελέγξτε αν υπάρχει μεταξύ του μακρύτερου δαχτύλου του ποδιού και του παπουτσιού κενό ίσο με το πλάτος του αντίχειρά σας. Η φτέρνα θα πρέπει να ακουμπάει στο πίσω μέρος του παπουτσιού για να είναι η μέτρηση σωστή.

4ο βήμα

Ελέγξτε το πλάτος του παπουτσιού περνώντας το δάχτυλό σας από τις άκρες του. Αν δεν μπορείτε να κινήσετε το δάχτυλό σας εύκολα, το παπούτσι είναι σφιχτό. Αν σας φαίνεται φαρδύ, προσαρμόστε τα κορδόνια ή βέλκρο και σφίξτε το.

5ο βήμα

Βάλτε το παιδί να περπατήσει λίγο. Αν το ποδαράκι του γλιστράει, τότε τα παπούτσια είναι πολύ μεγάλα. Αν σηκώνει το πόδι του περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως, τα παπούτσια μπορεί να είναι πολύ βαριά ή άκαμπτα. Αν φαίνεται να τα ξεχνάει, είναι δείγμα ότι δεν το ενοχλούν. Να θυμάστε πάντα ότι τα άνετα παπούτσια δε χρειάζονται περίοδο προσαρμογής.

Γενικά, το ιδανικό παπούτσι για το μικρό παιδί πρέπει να έχει εύκαμπτη σόλα και σταθερή υποστήριξη στην καμάρα του ποδιού. Τα κορδόνια ή το βέλκρο θα πρέπει να διατηρούν τη φτέρνα στη σωστή θέση και να αποτρέπουν το πόδι να γλιστρήσει μπροστά.

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Δεν ξερω αν αυτη ειναι η σωστη ενοτητα αλλα θα ρωτησω.Τι κανετε με τα παλια παπουτσακια(αυτα που εχουν περπατησει) των παιδιων,που δεν τους κανουν πια?Εχω ακουσει καπου οτι επειδη παιρνουν τη φορμα του ποδιου του πρωτου παιδιου,δεν κανει να τα φορεσει αλλο παιδακι.Ισχυει κατι τετοιο?

Τα παιδιά μου....η ζωή μου