Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αλκοόλ και εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Hello pali !

Exo mia aporia , i opoia einai eukoli na luthei , alla epeidi thelo na uparxoun kai parathurakia , giauto tin theto !

Loipon , prota apo ola , den eimai alkooliki :-) apla maresei na pino ena potiri krasi , i to agapimeno mou xoneutiko , den leo marka ! Basika , ksero , pos to alkool apagoreuete stin egkumosuni ! Ok , sumfono , alla den mporo na to steritho , giauto 1 fora tin ebdomada , apolambano kai apo kati alkolouxo , ena apo ta 2 pou mou aresoun ! Apla , meta , exo tupseis , mipos kai exo kanei kati kako , k.t.l. oi klasikes fobies pou omos pernane meta apo 1 bdomada , otan theliso pali na pio kati ! Apla epeidi o organismos exei ksesunuthisei , me to ligo , parolo pou einai ligo , e kati me pianei , me elafrua zali !

Eseis koritsia pinete ? Ligo , den leo na pinete pinete ! Diladi prepei na niotho tupseis ? Exo ginei kai rezili stin giatro mou ! Tin pairno apla gia na metadoso to agxos mou se autin :-) !

Thank you ! A ! Eimai stin 26 week kai ola pio super den ginete mexri stigmis ! Me to bebe kai eksetaseis leo

Smile !

Διαφημίσεις

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πώς σε καταλαβαίνω!

Πριν μείνω έγκυος, τα έπινα τα ποτάκια/μπύρες/κρασακια μου! Μετά, το πρώτο τρίμηνο ο γιατρός το είχε απαγορέψει, ώσπου κάποια στιγμή, στον 4ο πια μήνα, μου επέτρεψε 1-2 ποτηράκια μόνο κρασί ή μπύρα τη βδομάδα. Και έτσι συνέχισα.. Μετά στο θηλασμό, πάλι τα ίδια, στην αρχή δεν έπινα τίποτα και μετά, 2-3 ποτήρια την εβδομάδα. Έχω να πιω τεκίλα από τον Οκτώβριο του 2007!!!

Τεσπα, σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το ό,τι σου πει ο γιατρός σου. Ξέρω μερικούς που είναι κάθετοι στην αποχή από το αλκοόλ, και άλλους που επιτρέπουν ..με το σταγονόμετρο.

Είχα δει ένα ντοκυμαντέρ που έδειχνε τις κινήσεις του εμβρύου την ώρα που η μητέρα πίνει ένα ποτήρι κρασί. Το μωρό χτυπιόταν στην κυριολεξία και οι ειδικοί έλεγαν πως θεωρείται πως εκείνη την ώρα πονάει γιατί το αλκοολ πάει κατ ευθείαν στο ανώριμο ακόμα ήπαρ του. Μετά απο αυτό, στον δεύτερο γιο μου δεν μύρισα καν αλκοόλ..

4599150571.png6def44b14c.png

Nai e ???? Diladi na niotho tupseis :-(((( ?????? Milame , me exei piasei ena agxos genikos , mia trela , xoris na uparxei logos , akatalabistiko agxos ! Edo prin apo 2 lepta efaga ena komati kreas , kai eixe ligo roz kai strobilizei mesa sto kefali mou ! Basika , autes oi ormones , mou exoun spasei ta neura , auto to agxos ! Giauto pinoooo gia na ksexno ton ponoooo mou ! Oxi entaksei , me metro ! Kai i giatros mou , mou epitrepei ta panta alla ola me metro ! Tora auto to metro , ama to parbiaso ligaki 1 sto toso , e ti tha ginei ?

Smile !

Διαφημίσεις

Είχα δει ένα ντοκυμαντέρ που έδειχνε τις κινήσεις του εμβρύου την ώρα που η μητέρα πίνει ένα ποτήρι κρασί. Το μωρό χτυπιόταν στην κυριολεξία και οι ειδικοί έλεγαν πως θεωρείται πως εκείνη την ώρα πονάει γιατί το αλκοολ πάει κατ ευθείαν στο ανώριμο ακόμα ήπαρ του. Μετά απο αυτό, στον δεύτερο γιο μου δεν μύρισα καν αλκοόλ..

εμένα γιατί μου φαίνεται υπερβολικό αυτό? τίποτα δεν πηγαίνει κατευθείαν στο ήπαρ του εμβρύου, θα το ψάξω κιόλας,

είχα ρωτήσει εξαρχής το γιατρό και για καφέ και για οινοπνευματώδη και μου είχε απαντήσει ένα ποτηράκι κρασί ή μπύρα δεν πειράζει σε τίποτα όπως κι ένα καφεδάκι την ημέρα (εγώ απλά πίνω decaf), όσο για αναψυκτικά, έχω συνηθίσει μισό ποτηράκι μετά το φαγητό και απλά το συνεχίζω με τις ευλογίες του γιατρού (απλά δε θέλει πολύ λόγω ζάχαρης), γενικά δε μου απαγόρευσε πολλά πράγματα και σίγουρα αν είχε κατά νου τέτοιες συνέπειες μάλλον θα μου το απαγόρευε, απλά θεωρώ ότι στο πλαίσιο της σωστής ενημέρωσης υπερβάλλουν λίγο για να αποτρέψουν γυναίκες που δεν είναι τόσο εγκρατείς

1FdQp2.png

τι να σου πω στην πρωτη μου εγκυμοσυνη ουτε αναψυκτικο δεν αγγιζα..γενικα δεν πινω οποτε δεν μου λειπει,οποτε καλο ειναι να μην πινουμε στην διαρκεια της εγκυμοσυνης...τωρα στην 2η εγκυμοσυνη μου θελω να πινω λιγα αναψυκτικα..:mrgreen::mrgreen:

εμένα γιατί μου φαίνεται υπερβολικό αυτό? τίποτα δεν πηγαίνει κατευθείαν στο ήπαρ του εμβρύου, θα το ψάξω κιόλας,

είχα ρωτήσει εξαρχής το γιατρό και για καφέ και για οινοπνευματώδη και μου είχε απαντήσει ένα ποτηράκι κρασί ή μπύρα δεν πειράζει σε τίποτα όπως κι ένα καφεδάκι την ημέρα (εγώ απλά πίνω decaf), όσο για αναψυκτικά, έχω συνηθίσει μισό ποτηράκι μετά το φαγητό και απλά το συνεχίζω με τις ευλογίες του γιατρού (απλά δε θέλει πολύ λόγω ζάχαρης), γενικά δε μου απαγόρευσε πολλά πράγματα και σίγουρα αν είχε κατά νου τέτοιες συνέπειες μάλλον θα μου το απαγόρευε, απλά θεωρώ ότι στο πλαίσιο της σωστής ενημέρωσης υπερβάλλουν λίγο για να αποτρέψουν γυναίκες που δεν είναι τόσο εγκρατείς

1FdQp2.png

εμένα ο γιατρός μου μου λεγε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί κάνει καλό, έχει φαινόλες και κάτι τέτοια...η μπύρα επίσης πολύ αλκοολ δεν έχει βοηθάει και στη γαλουχία, δε νομίζω κι εγώ ότι είναι τόσο τραγικό.

ποτά που μ άρεσαν και μένα πολύ δε δοκίμασα καθόλου μάλλον αισθάνομαι ότι περισσότερο θα με πειράξουν παρά θα τα ευχαριστηθώ.

σε κανα μήνα όμως;;;

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Διαφημίσεις

Oute ego eimai eksartimeni , apla maresei auto to pou kai pou ! Epeidi eimai genika agxodis anthropos , ena katitis , 1 fora tin ebdomada me xalaronei kapos ! DIladi ena limoncello , i ena kokkino krasaki , einai mia oraia stigmi ! Anyway , elpizo na min kano kanena kako ! Theoro pio kako tous ruthmous pou zoume , diladi agxos agxos agxos , douleia douleia douleai , para to mia sto toso alkool !

Smile !

Ωπα ρε παιδιά!!! Εγω δε θυμάμαι ποτέ το μωρό μου να χτυπιόταν ενω εγω έπινα ένα ποτήρι κρασί!!! Αντίθετα, η γυναικολόγος μου, μου είχε πει οτι ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί έχει πολλές βιταμίνες!

Τεσπα, εμένα μου άρεσε πάντα το ποτό αλλά και το τσιγάρο. Κατά την εγκυμοσύνη μου όμως δεν ήθελα ούτε να τα μυρίσω. Παρολα αυτά 2-3 ποτηράκια κρασί πρέπει να τα είχα πιεί σε όλη μου την εγκυμοσύνη.

ένα ποτηράκι κρασί ή μπυρα δεν κάνει κακό...ακόμη και τώρα που θηλάζω έτσι εξακολουθώ να πίνω...

και αποθηλασε επιτελους!

Από στατιστικής πλευράς, οι βλαβερές ουσίες όπως το αλκοόλ, η καφεΐνη (πάνω από 2 φλιτζάνια καφέ τη μέρα) και το τσιγάρο ευνοούν την πιθανότητα αποβολής.

Ειδικα για το αλκοολ ειναι καλυτερα να υπαρχει πληρης αποχη!

Δεν εχω βαλει σταγονα αλκοολ γιατι απο την αρχη διαβασα οτι δεν φιλτραρεται καθολου απο τον πλακουντα και περναει ακεραιο στο μωρο. Οπως και η νικοτινη. Παρολα αυτα ειχα μια ακαταμαχητη ελξη για την μπυρα. Ευτυχως που υπαρχει η buckler και πνιγω τον πονο μου... :) Επειδη στα μαγαζια που παμε δεν εχει πινω coca cola η οποια δεν σημαινει οτι κανει λιγοτερο κακο με τοση ζαχαρη και προσθετα που περιεχει..τα παντα επιτρεπονται με μετρο..δεν σημαινει οτι αν πινεις ενα ποτηρακι το παιδακι σου θα εχει προβληματα αλλα οταν κατι δεν σε πειραζει να το αποφυγεις καλο ειναι να το αποφευγεις..Αυτο που προσωπικα πιστευω οτι πραγματικα βλαπτει ειναι το τσιγαρο. Δεν μπορω να βλεπω μανουλες να καπνιζουν. Στην αρχη εκνευριζομουν τωρα απλα στεναχωριεμαι..περισσοτερο για την αδυναμια χαρακτηρος..και εγω καπνιζα αλλα ειπα οτι το παιδι μου ειναι πιο σημαντικο και δεν θα με οριζει αυτο εμενα αλλα εγω αυτο. Και το εκοψα εν μια νυκτι. Δεν θελω να θιχτει καμμια κοπελα. Η καθεμια μας οριζει το σωμα της και το παιδι της οπως εκεινη στην τελικη επιθυμει.

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Διαφημίσεις

Sumfono pos tsigaro kai alkool kanoun genika kako , alla mono otan kaneis kataxrisi ! Me metro ola , den peirazoun , gia mena isxuei auto ! Edo giatroi sunistoun 1 tsigaro tin mera , kratei se egrugorsu tin kardia :-) kai xalaronei :-) ! Ego 1 tin mera to kano , me boithaei , sto problima pou exo me duskoiliotita ! Tora , 1 fora tin week to exo pei , tha pino 1-2 potirakia krasi i xoneutiko ! Kai nomizo pos den kano kanena kako pouthena !

Smile !

Edo giatroi sunistoun 1 tsigaro tin mera , kratei se egrugorsu tin kardia :-) kai xalaronei :-) !

Τί γιατροί να είναι και αυτοί άραγε...

Βασικά αν θες να κρατήσεις σε εγρήγορση την καρδιά και να χαλαρώσεις, κάνεις αερόμπικ! οχι τσιγάρο! ;)

Και εμένα μ'αρέσει το ποτό και παρόλο που δεν έπινα πολύ, μπορώ να πω ότι μου λείπει αρκετά τώρα που βγαίνουμε και δεν πίνω τίποτα! Στις διακοπές βέβαια πριν μια εβδομάδα ήπια δύο ποτηράκια κρασί (όχι το ίδιο βράδυ) και είχα ένα μικρό άγχος καθότι και εγώ ξεσυνήθισα και ζαλίστηκα λίγο! (σκέφτηκα ότι αν ζαλίστηκα εγώ φαντάσου το μικρουλίνι... :wink:

Γεια σας κορίτσια και σε εμένα αραισει το κρασάκι,ομως τώρα δεν πίνω οχι γιατι δεν κάνει γιατι εχω τύψεις στη σκέψη.Καμιά φορά όμως βάζω ένα σφινοπότηρο(σε ποσότητα)και το πίνω λιγο λιγο.Επίσης εχω αγοράσει μπύρες χωρίς αλκοολ και ετσι οταν μαζευόμαστε παρέα πίνω την μπυρίτσα μου χωρίς τυψεις!!!!!ε μα βαρεθικα χυμους χυμους χυμους ενα χειμώνα ηπια ολες τις γεύσεις!!!!!!!!!!

E ma kai ego den mporo sunexeia na pino nera , xumous , tsagia , diladi ligo krasi i kati allo elafru maresei ! Eidika to kokkino ! Kai i giatros mou ksanaleo , den mou apagoreuei tipota , apla mou leei oti kaneis na to kaneis me metro !

Smile !

• 3 weeks later...

Συγκρινουμε ανομοια πραγματα μου φαινεται :):)

Ενα δυο ποτηρακια την εβδομαδα αλκοολ δεν πειραζουν. Καλυτερα ειναι να ειναι κρασι ή μπυρα. Τ ποτα χωρις αλκοολ και οι καφεδες χωρις καφεινη ειναι χειροτερα. Εχουν υποστει επιπλεον χημικες επεξεργασιες! Καλυτερα ενα- δυο κρασακια την εβδομαδα και το ιδιο και καφε παρα αυτα τα χημικα.

Τσιγαρο (κι εγω ημουν χρονια καπνιστρια) ακομα και μισο την μερα πειραζει. Και για την ακριβεια θα ηταν καλο να εχει κοπει και αρκετα πριν την εγκυμοσυνη για να εχει αποτοξινωθει η μητερα ως ενα βαθμο. Το τσιγαρο ειναι κατι καθαρα χημικο και βλαβερο, μη προσπαθειτε να χρυσωσετε το χαπι κοριτσια :)

Κι εγω πριν μεινω εγκυος τα επινα τα ποτακια μου. Επειδη το αντεχω κιολας, επινα αρκετα. Ευτυχως ομως μου κοπηκε και η ορεξη για αλκοολ με την εγκυμοσυνη. Μονο κανενα κρασακι ή μπυρα (μπυρα δεν επινα καθολου πριν μεινω εγκυος!!) πινω αραια και που, 1-2 φορες τον μηνα κι αν. Φανταζομαι μετα την γεννα με ενα ουισκι θα γινω τυφλα :):):):)

as1cF1_0g410010MjRkfDAxMzRqfGxpdHRsZSBNaW5pIGlz.gif

Γειά σας κορίτσια! Μου λείπουν αρκετά τα μοχίτο που έπινα πέρισι το καλοκαίρι...τώρα πίνω 2 φορές την εβδομάδα Buckler είναι μπίρα χωρίς αλκοόλ κ φυσικά με το που έμαθα ότι είμαι έγκυος έκοψα το κάπνισμα. Δεν κάπνιζα πολύ κ δε μου λείπει καθόλου. Θεωρώ εγκληματικό να καπνίζει κάποια στην εγκυμοσύνη!

:-P

• 2 weeks later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΩ ΓΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ Η ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΠΟΥ ΕΠΙΝΑ...ΑΧΑΧ...

ΕΧΩ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΙΔΗΡΟΥ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΧΑΝΩ ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ...

γεια σας κοριτσαρες εμενα απο την αρχη μου ειχε πει 1 με 2 ποτηρακια κρασι η μπυρα μπορω να τα πινω την εβδομαδα οποτε οταν βγαινω πινω ενα ποτηρι κρασι συνηθως