Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κρατάτε "μούτρα"...?

Melduck

Recommended Posts

Λοιπόν ... εγώ ναι. Μη φανταστείτε πως θέλω τα πράγματα να γίνονται μόνο όπως θέλω εγώ ... καμμία σχέση. Απλά να, όταν κάτι με πειράξει χαλάει η διάθεσή μου και μέχρι το θέμα να συζητηθεί εγώ είμαι "μουτρωμένη". Αν για παράδειγμα ο άντρας μου (συνήθως αυτός την πληρώνει) κάνει κάτι που ξέρει ότι με πειράζει και κάνει τον κινέζο, στραβώνω. Βέβαια δεν μπορώ να το κρατήσω και για πολύ, αλλά μέχρι να μου περάσει δε μιλάω κλπ. Μετά όμως μπορεί να γίνω χαλί να με πατήσει (είμαι λίγο μουρλέγκω μάλλον ε?). Εκείνος πάλι, μούτρα .... ΠΟΤΕ!

Εντωμεταξύ όταν βλέπω άλλους με μούτρα καταλαβαίνω πόσο αντιαισθητικό και εκνευριστικό είναι και γι'αυτό πραγματικά το παλεύω να αλλάξω.

Εσείς? Ανήκετε στο κλαμπ ή είστε σαν αυτούς που θέλω να γίνω?

Διαφημίσεις

Καλή μου σκέπτομαι ακριβώς σαν εσένα!Κι εγώ δυστυχώς μουτρώνω αν και ξέρων πόσο ανώριμο και ανόητο είναι. Και μετά από λίγο τίποτα. Καμιά φορά πιάνω τον εαυτό μου να το κάνει και από πείσμα. Πάντως επειδή κι εγώ όταν βλέπω άλλους να το κάνουν σκέπτομαι πόσο άσχημο και λάθος είναι και πόσο ανώριμη αντιμετώπιση έχουν προσπαθώ και το έχω πετύχει σε μεγάλο βαθμό να το αλλάξω. Βέβαια το κάνει και ο καλός μου, μόνο που κάνει σαν παιδί. Θυμάμαι όταν καθαρίζαμε το σπίτι για να μετακομίσουμε είχαμε πέσει στα πατώματα ένα ολοκληρο πρωινό, εγώ, η μάνα μου με πρόβλημα υγείας και η πεθερά μου ηλικίας τότε 76 ετών και τρίβαμε. Ο καλός μου στη δουλειά. Κατά τις 3 το μεσημέρι κι ενώ ετοιμαζόμαστε για φαγητό, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ξέρεις με πήρε ο .......... (κουμπάρος) να πάμε για μπύρες. Τα πήρα κι εγώ και του λέω σε περιμένουμε όλοι για φαγητό, οι μανάδες μας τρίβουν από το πρωί σαν τις δούλες, να έρθεις αμέσως να δεις και στο σπίτι τι γίνεται. Δεν είναι ευγενικό. Ο .......... έχει έρθει για διακοπές, θα τον δεις αργότερα. Τώρα θεωρώ ότι πρέπει να έρθεις. Η μαμά του που άκουσε τη συζήτησει τον πήρε μετά από το σπίτι της, μένουμε πάνω κα΄τω ακ ιτον ξε....σε να έρθει. ¨οταν τελικά ήρθε έκατσε στο τραπέζι, είχε μουτρώσει, είχε σταυρώσει τα χέρια και δεν έφαγε μπουκιά. Σαν 7χρονο έκανε. Τω΄ρα που το θυμάμαι γελάω αλλά θυμάμαι τότε πόσο κακή εντύπωση μου έκανε και πόσο είχα θυμώσει με τα μούτρα που έκανε.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Γεια σου! Θα σου πω την δικη μου περιπτωση,δεν ξερω που ανηκω,αλλα τα μουτρα μου κρατανε ενα 10λεπτο το πολυ ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Δεν μπορω να ειμαι μουτρωμενη θελω να τα βρω αμεσως με οποιον ερθω σε αντιπαραθεση και μα αυτο τον τροπο χανω!!!!

Τι δυστυχώς? Μακάρι να ήμουν έτσι! Μπορεί να νομίζεις πως χάνεις αλλά στο τέλος είσαι κερδισμένη. Μαμακούλα πολύ γέλασα με τον άντρα σου! Έτσι κάνω και γω, για πιο σοβαρούς λόγους όμως (θα μου πεις σχετικό είναι αυτό). πχ : του ανέθεσαν στη δουλειά του κάποιο κομμάτι εκτός αθήνας όπου θα πρέπει να λείπει κάποιες μέρες την εβδομάδα. εμένα δε μου αρέσει καθόλου να είμαστε χώρια, ειδικά τώρα που έχουμε τον μικρούλη μας. δε λέω να μην πάει, δεν γίνεται. Δεν πρέπει όμως να πει ... ξέρεις αγάπη μου μου πρότειναν αυτό, τι λες να κάνω. εγώ γνωρίζοντας πως δεν έχει άλλη επιλογή τι θα μπορούσα να πω?τίποτα. εκείνος όμως απλά μου το ανακοίνωσε. ε, την ώρα που το άκουσα με χάλασε.........

Έτσι είμαι από μικρή βέβαια. Θυμάμαι το μπαμπά μου να λέει στη μαμά μου : "τι έχει αυτή και έχει κατεβάσει τις κουρτίνες?"

Το παλεύω όμως ...... δε μπορώ να πω ... (έχει και την πλάκα του...!)

Επειδη δεν μπορω να κρατησω εγω μουτρα με ΣΚΑΕΙ οποιος το κανει και ειδικα ο αντρας μου,που ΣΚΑΕΙ ΓΑΙΔΑΡΟ σε αυτο το θεμα πανω και δεν μπορω να του το κανω για να δει την γλυκα και ετσι το εκμεταλλευεται.

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο ........... σκάμε γάιδαρο εμείς!

Το καλό όμως που έχω εγώ είναι ότι ζητάω πολύ εύκολα συγγνώμη όταν έχω λάθος (σπάνια δηλαδή χεχεχε) κι έτσι το σώζω κάπως ...

θεωρώ το να κρατάω μούτρα είναι χάσιμο χρόνου και ανάλωση του εαυτού μου..στον σύζηγο δεν κρατάω ποτέ μούτρα..μπορεί να φωνάξω να μιλήσω κάπως να να αλλά τα μούτρα δεν τα αντέχω ούτε εγώ η ίδια....

όσο αναφορά στους άλλους συνήθως εφαρμόζω το άλλο..η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα ραγίζει ή αδιαφορώ παντελώς και πολύ επιδεικτικά θα έλεγα...

rQGhp3.png

Κοιτα να δεις εγω κραταω μουτρα και για να ειμαι ειλικρινής απορώ με αυτους που δεν κρατανε!!Δε μπορω ρε παιδι μου να μου φυγει αμεσως δηλαδη εχουμε εναν καυγα λεμε τι λεμε και μετα απο 5 λεπτα ολα μελι γαλα και αγκαλιτσες και φιλακια?(οπως καταλαβατε ο αντρας μου ειναι ετσι)ε δεν μου βγαινει!Η γιαγια μου ελεγε πρωτα σε χ$%# και μετα σε σκουπιζω χαχα και μαλλον της εμοιαξα.Απλα αυτο που μπορω να κανω ειναι να προσποιηθω οτι δεν συμβαινει τιποτα μπροστα σε τριτους και μετα αν μεινουμε μονοι μας κατεβαζω παλι τα μουτρα μου.Σπαστικο ε?

z1QBp3.png UKB8p3.png

εγώ ας πούμε μπορεί να βγω στο μπαλκόνι και να καπνίσω 4-5 τσιγάρα και να χαζεύω τη θέα...ή τα λουλουδάκια μου

ε και τι αυτο σε ηρεμει?ολο τον Παπαστρατο να καπνισω αν δεν λυθει το θεμα δεν ηρεμω.Ειμαι καμηλα το ξερω:oops:

z1QBp3.png UKB8p3.png

Διαφημίσεις

είναι όντως τρομερό χάσιμο χρόνου και γι'αυτό εδώ και κάποια χρόνια προσπαθώ να αλλάξω αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα μου. και έχω μεγάλη διαφορά, έχω όμως δρόμο ακόμα για να γίνω όπως θα ήθελα.

αν ας πούμε διαφωνήσω με τον άντρα μου (δεν τσακωνόμαστε, έχουμε τσακωθεί 2 φορές στα 5 χρόνια που είμαστε μαζί), εκείνος δεν θέλει να αναλύσουμε τίποτα, θεωρεί ότι όσο περνάει η ώρα θα το ξεχνάμε. έλα που εγώ είμαι αναλυτική (και κουραστική, ξέρω) και αν το συζητήσουμε μετά θα είμαι μέλι-γάλα...

ναι ηρεμώ....και επίσης ξέρεις τι έχω καταλάβει..ότι υπάρχουν φορές που η σιωπή είναι όντως χρυσός....

Αυτό είναι τόσο μεγάλη αλήθεια...

Πλάκα πλάκα κι εμένα με ηρεμούσε αφάνταστα το τσιγάρο, σαν να καθάριζε το μυαλό μου. τώρα που το έχω κόψει όμως .... και δεν είμαι και του ποτού!

θεωρεί ότι όσο περνάει η ώρα θα το ξεχνάμε. ...

και έχει δίκιο ο σύζηγος, έτσι είναι...και εγώ κάποτε ήμουν πολύ αναλυτική αλλά πλέον κάνω αυτό που λέει ο καλός σου και τελικά όντως ( αφού βέβαια το πρόβλημα δεν είναι σοβαρο ) τα πράγματα είναι καλύτερα και συζητάς πιο ουσιαστικά..

και δεν είμαι και του ποτού!

ούτε εγώ:P..αλλά το τσιγαράκι το απολαμβάνω ( κακώς το ξέρω μη βαράτε χα χα )

rQGhp3.png

Η σιωπη ειναι οντως χρυσος σε αυτο συμφωνω κι εγω γιατι εκεινη την ωρα εχεις νευρα και θα πεις πραγματα που αργοτερα θα μετανιωσεις αλλα αν δεν το συζητησεις καθολου αργοτερα ολα αυτα τα μικρα μαζευονται μαζευονται και μετα.....μπουφ σκαω, εγω δηλαδη γιατι ο συζυγος μετα απο 5' τα διαγραφει εντελως απο η μνημη του και με κανει να απορω πως το βγαζει ετσι ευκολα απ'το μυαλο του μηπως δεν το εβαλε καθολου μεσα?ε?

z1QBp3.png UKB8p3.png

Διαφημίσεις

Εγώ παιδιά όταν κάτι μου την δώσει δεν μπορώ να αντισταθώ και αρχίζω με τα λόγια και τσακίζω τον άλλον όπως βρω μετά κρατάω μούτρα για κανα 3λεπτο πετώντας διάφορες σποντίτσες και μετά από 10 λεπτά βαριέμαι και μου περνάει. Βέβαια ο άντρας μου το αντίθετο. Μούτρα για καμιά βδομάδα. Αφού με τσαντίζει και φωνάζω:ναι!κράτα μούτρα σαν την γυναικούλα τώρα!Θα τα ξαναπούμε όταν περάσει η βδομάδα. Μετά από αυτό μουτρώνει περισσότερο.

mKndp2.png

Ναι!!!!!!

Κρατάω για αρκετή ώρα μπορεί και καμιά μέρα.........αλλά μετά τον λυπάμε γιατί και αυτός έρχεται σε δύσκολη θέση γιατί μπροστά στα παιδιά κάνουμε τους καραγκίοζηδες αλλά όταν έίμαστε μόνοι ..........ακρως του τάφου σιωπή:rolleyes:

a63700a23b.png 87032dd023.png

Μουτρα .... το χειροτερο μου.

Γιατι στομα δεν εχουμε να το συζητησουμε καλε?

Λεω αυτο που νοιωθω εκεινη την στιγμη και μετα ειμαι τρααλιτραλαλα. (χαζο παιδι χαρα γεματο). Το χειροτερο μου ειναι να συμβει κατι μπροστα σε κοσμο και να μην μπορω να εκφρασω αυτο που νοιωθω. Εκει κολαω για λιγο αλλα και παλι θα βρω μια ευκαιρια να του τα σουρω να ξεθυμανω. Και μετα τον αφηνω να βραζει εκεινος :lol: :lol

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!