Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια σας.

Παρακολουθώ το σιτε και το φορουμ απο καιρο και τωρα πηρα την αποφαση να σας γραψω καθως δεν αντεχω αλλο αυτο το βασανο να τριβιλιζει το μυαλο μου.

Η κορη μου εκλεισε τα τρια τον Ιουνιο. Ολοι μου λενε πως τσαμπα ανυσηχω αλλα εγω δεν βρισκω λογικο το γεγονος οτι με εχει φωναξει μαμα 2 3 φορες στα 3 χρονια...γενικα δε μασ φωναζει ερχεται και μας τραβαει και μας δειχνει τι θελει....ξερει και λεει ολα τα τραγουδια, παραμυθια λεξεις κτλ, αλλα δεν αποκρινεται οταν της μιλαμε. μονο αν θελει...

πχ. της λεει ο παππουσ Βουλα ελα να σου δωσω πορτοκαλαδα, τιποτα ι Βουλα...τον γραφει...αν της πει ομως ..Βουλα ελα να σου δωσω σοκολατα παει τρεχοντας...

λεγαμε οτι φταιμε εμεισ που ειμαστε πολυ απο πανω της και αυτο την εχει κανει τεμπελα...ετσι γιναμε λιγο πιο αυστηροι και ι εξελιξη ηταν με τα χιλια ζορια αν θελει νερο να λεει ...θεσ νερο...η το γαλα μου...και να εκτελει καποιες εντολεσ και να ακουει οταν της λεμε για παραδειγμα να ερθει να βαλουμε τα ρουχα για να παμε βολτα με το αυτοκινητο...Να μπει μεσα και τετοια...γενικα δεν της διναμε και πολλεσ πρωτοβουλιες... Απο περυσι ανησυχουσα πως κατι δεν παει καλα. Ελεγα ομως οτι φταιω εγω που ειμαι ασχετη να μεγαλωσω ενα παιδι και επισης οτι ετσι ειναι ο χαρακτηρας της καθως και οτι ειναι μικρη.

Περιμενα να παει 2 1/2 και ειχε αυτες τισ μικρο διαφορες οποτε ειπα οτι οκ βελτιωνεται αρα δεν ειναι τιποτα...Ομως ακομα δε μασ μιλαει οταν της μιλαμε...Εκτος αν την ενδιαφερει το θεμα οποτε ανταποκρινεται...για παραδειγμα αν εχει ορεξη και την ρωτησεις τι ειναι αυτο το ζωακι θα σου πει...αν θελει ομως ..οχι παντα...Εχει ομως ανοιχτει αρκετα και μασ αποζιταει ενω παλια ηθελε να ειναι ολο μονη της, ειχε νευρα και φωνες και κακο...ολα αυτα εχουν τελειωσει μετα απο πολλη προσπαθεια...

Αν και δεν τα ειπα πολυ καλα , απλα ηθελα να ρωτησω αν μπορει καποιος να μου πει αν ολα αυτα δειχνουν καποιο προβλημα η απλως ειναι καποια λαθη ισως δικα μασ συν και η δικη της ιδιοσυγρασια.

Ο αντρας μου μου λεει πως αν ειχε προβλημα δε θα μιλαγε καθολου ουτε θα αποκρινοταν εστω και σωματικα σε αυτα που της λεμε ουτε θα ακουγε τις εντολεσ και πως ειναι θεμα χρονου να μας μιλησει...

H παιδιατρος λεει να την παμε παιδικο και θα φτιαξει...οτι απλα ειναι μεγαλωμενη με μεγαλουσ και καλομαθημενη και αν ειχε προβλημα θα το ειχε δει εκεινη πρωτη...με αυτα που εχω διαβασει ομως δεν ειμαι και τοσο σιγουρη για αυτο..ειμαι μπερδεμενη και επειδη μενουμε στην επαρχια δεν ξερω που να απευθυνθω...

Με τα παιδακια δεν ειναι ιδιαιτερα κοινωνικη απλα καποιεσ φορεσ δειχνει να ην ξερει πως να παιξει μαζι τους , αφου δε μιλα πως να παιξει θα μου πεισ..., τελοσ παντων πασα γνωμη πολυτιμη.

ευχαριστω..

περιμενω με κομμενη την ανασα...

Διαφημίσεις

γεια σου μανωλια και εμενα ο γιος μου ειναι στα τρεια τα εκλεισε τον ιουλιο και οσο καιρο ηταν στο σπιτι μονος ηταν πιο αποκομενος με τον παιδικο τα παιδια γινοντε πιο κοινωνικα ακομα καποιες φορες ενω τον μιλαμε δεν ακουει πιστευω οτι ειναι φυσικο για παιδακι της ηλικιας του πχ τον φωναζουμε ελα θαναση και αυτος συνεχιζεικαποιες φορες με ρωταει τα ιδια και τα ταιδια την ιδια στιγμηενω του απανταω και μενευριαζει πχπου θα παμε μαμα εγω παιδικη και αυτος ξανα την ιδια ερωτηση επειδη δεν εχουμε πολλους γνωστους δηλαδη καθολου γνωστους εδω που μενουμε με παιδακια δεν ηξερε να παιζει τον στελνω ομως παιδικο απο μικρο και εκει γινετε πιο κοινωνικος απο οτι στο σπιτι το ιδιο και στην παιδικη φετος παμε καθε απογευμα και μερα μερα με την μερα συνεργαζετε περισσοτερο με παιδακια.να την πηγαινεις στην παιδικη και να την αφηνεις να παιζει με τα παιδακια ετσι θα βρει και αυτη το ρυθμο ακομα και ο παιδικος θα την κανει καλυτερη .και να θυμασε οτι τωρα μαθαινει να παιζει.. εγω στην αρχη που τον εβλεπα να κλωτσα την μπαλα με αλλα παιδακια ελεγα αχ αυτο το παιδι μου τι ατσουμπαλο ειναι τωρα ομως εγινε ατσιδα..αυτα πιστευω να σε βοηθησα .

γεια σου μανολια.

διαβασα προσεχτικα αυτα που εγραψες κ θελω να σου κανω καποιες ερωτησεις.

1)οταν λες μιλαει εννοεις παπαγαλιζει?δηλ λεει αυτο που λες εσυ?

2)με τι παιχνιδια παιζει?με συγκεκριμενα η γενικα?εχει καποιο ιδιαιτερο κολλημα?

3)λες οτι αναταποκρινεται μονο σε αυτο που την ενδιαφερει πχ στη σοκολατα .το κανει κ σε αλλα αντικειμενα?

edit admin

Manolia ο γιατρός που χρειάζεσαι είναι ο αναπτυξιολόγος.

Αν στην επαρχία που είσαι ( απ΄ότι κατάλαβα ) δεν βρίσκεις αναπτυξιολόγο , τότε απευθύνσου σε παιδοψυχολόγο.

Οι παιδίατροι είναι καλή για τον βήχα μόνο.

Όταν θέλει κάτι πώς το ζητάει???

Ποιό είναι το αγαπημένοτης παιχνίδι - απασχόληση ???

ετσι γιναμε λιγο πιο αυστηροι και ι εξελιξη ηταν με τα χιλια ζορια αν θελει νερο να λεει ...θεσ νερο...η το γαλα μου...και να εκτελει καποιες εντολεσ και να ακουει οταν της λεμε για παραδειγμα να ερθει να βαλουμε τα ρουχα για να παμε βολτα με το αυτοκινητο...Να μπει μεσα και τετοια...γενικα δεν της διναμε και πολλεσ πρωτοβουλιες... Απο περυσι ανησυχουσα πως κατι δεν παει καλα. Ελεγα ομως οτι φταιω εγω που ειμαι ασχετη να μεγαλωσω ενα παιδι και επισης οτι ετσι ειναι ο χαρακτηρας της καθως και οτι ειναι μικρη.

όταν λες οτι δεν τις δίνατε πολλές πρωτοβουλίες, αν μπορείς δώσε ένα παράδειγμα! :)

Η ηλικία των παιδιών καθορίζει κατά πολύ την συμπεριφορά τους - αλλά θα πρέπει να είσαι πιο συγκεκριμένη για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε την όποια εικόνα και να σχολιάσουμε σε αυτήν. Όσο πιο συγκεκριμένη μπορείς!

Εκτος αν την ενδιαφερει το θεμα οποτε ανταποκρινεται...για παραδειγμα αν εχει ορεξη και την ρωτησεις τι ειναι αυτο το ζωακι θα σου πει...αν θελει ομως ..οχι παντα...

Σε αυτή την ηλικία αρκετά παιδιά όταν δεν ενδιαφέρονται για κάτι, δεν θέλουν να ασχοληθούν με αυτό και αρκετά συχνά δεν θα ανταποκριθούν σε κάποια ερώτηση ή παρατήρηση, επειδή απλώς δεν τα ενδιαφέρει.... ειδικά εάν η ερώτηση γίνεται απο μακριά πχ την άλλη άκρη του δωματίου.

Εχει ομως ανοιχτει αρκετα και μασ αποζιταει ενω παλια ηθελε να ειναι ολο μονη της, ειχε νευρα και φωνες και κακο...ολα αυτα εχουν τελειωσει μετα απο πολλη προσπαθεια...

αν μπορείς γράψε τι έκανες, όταν εννοείς ότι κάνατε/έκανες πολύ προσπάθεια... ?

Αν και δεν τα ειπα πολυ καλα , απλα ηθελα να ρωτησω αν μπορει καποιος να μου πει αν ολα αυτα δειχνουν καποιο προβλημα η απλως ειναι καποια λαθη ισως δικα μασ συν και η δικη της ιδιοσυγρασια.

Ο αντρας μου μου λεει πως αν ειχε προβλημα δε θα μιλαγε καθολου ουτε θα αποκρινοταν εστω και σωματικα σε αυτα που της λεμε ουτε θα ακουγε τις εντολεσ και πως ειναι θεμα χρονου να μας μιλησει...

όπως και να έχει ο μόνος αρμόδιος για να κρίνει κάτι τέτοιο είναι κάποιος ειδικός, παιδοψυχίατρος/παιδοψυχολόγος/αναπτυξιολόγος εγκεκριμένος για αυτό το πράγμα απο το κράτος.

το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εδω έιναι να σχολιάσουμε επάνω σε κάτι συγκεκριμένο, και να δώσουμε παραδείγματα άλλα παιδιών τα οποία ας πούμε παρουσίασαν την τάδε συμπεριφορά επειδή είχε συμβεί το εξής πράγμα, σε θέματα συμπεριφοράς κτλ.

H παιδιατρος λεει να την παμε παιδικο και θα φτιαξει...οτι απλα ειναι μεγαλωμενη με μεγαλουσ και καλομαθημενη και αν ειχε προβλημα θα το ειχε δει εκεινη πρωτη...με αυτα που εχω διαβασει ομως δεν ειμαι και τοσο σιγουρη για αυτο..ειμαι μπερδεμενη και επειδη μενουμε στην επαρχια δεν ξερω που να απευθυνθω...

αν μπορείς πές τι ακριβώς διάβασες και σε ανησύχησε, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε παραπέρα...

μπορείς όμως πάντα να πάρεις τηλέφωνο και την γραμμή 801 801 1177

(εταιρεία ψυχοκοινωνικής υγείας του παιδιού και του εφήβου γραμμή σύνδεσμος) όπου δίνουν συμβουλές, είναι αστική χρέωση και τα άτομα που εργάζονται εκεί είναι πολύ ευγενικά και θα σε κατατοπίσουν.

απλα καποιεσ φορεσ δειχνει να ην ξερει πως να παιξει μαζι τους , αφου δε μιλα πως να παιξει θα μου πεισ...

τα περισσότερα παιδιά σε αυτή την ηλικία εάν δεν έχουν ξαναπαίξει σε σταθερή βάση με άλλα παιδιά αισθάνονται αμηχανία και δεν ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν ή πως να επικοινωνήσουν, τι να πουν. Έχουν τότε ανάγκη απο καθοδήγηση στο παιχνίδι και απο κάποιο άτομο ή μεγαλύτερο ή άλλο παιδάκι να δώσει το παράδειγμα, έτσι ώστε να το μιμηθούν. Πολλές φορές χρειάζεται απλώς ένα έναυσμα.:wink:

γράψε περισσότερα!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

τα περισσότερα παιδιά σε αυτή την ηλικία εάν δεν έχουν ξαναπαίξει σε σταθερή βάση με άλλα παιδιά αισθάνονται αμηχανία και δεν ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν ή πως να επικοινωνήσουν, τι να πουν. Έχουν τότε ανάγκη απο καθοδήγηση στο παιχνίδι και απο κάποιο άτομο ή μεγαλύτερο ή άλλο παιδάκι να δώσει το παράδειγμα, έτσι ώστε να το μιμηθούν. Πολλές φορές χρειάζεται απλώς ένα έναυσμα.:wink:

γράψε περισσότερα!

Αυτό ακριβώς κάνει και η δικιά μας, στην αρχή δεν έφευγε απο δίπλα μας, έλεγε πως φοβόταν οτι θα φύγουμε, τώρα φεύγει αλλά όταν την πλησιάζουν άλλα παιδάκια ντρέπεται και έρχεται βολίδα σε μένα. Τα παρατηρεί τα παιδάκια πολύ. Για την ώρα δεν της έχω πεί κάτι ίσως γιατί δεν ξέρω τι να κάνω, τι εννοείς Μαρία όταν λές να της δώσω το παράδειγμα να με μιμηθεί? Προσπαθώ να την εισάγω στο παιχνίδι με τα άλλα παιδιά αλλά μετά απομακρύνομαι για να παίξουν μόνα τους. Αυτό κάποιες φορές πιάνει κάποιες όχι.

Σε παρακαλώ γράψε περισσότερα για την κοινωνικοποίηση των παιδιών και τι μπορούμε να κάνουμε να την ενισχύσουμε στα παιδιά που έχουν ενδιασμούς στην συναναστροφή τους με άλλα παιδιά.

Εμάς μας βοήθησε που παίρναμε μαζί στις κούνιες κάποια απο τα παιχνίδια της και έτσι γινόταν και η ίδια πιο ελκυστική στα άλλα παιδάκια και παίζανε όμορφα μετά μαζί. Προσπαθώ να την πηγαίνω συνεχώς σε μέρη με παιδιά και πολλές φορές κάθεται και τα χαζεύει. Αν και με στεναχωρεί λίγο που δεν ανακατεύεται με τα άλλα παιδάκια, απο την άλλη νιώθω πως είναι ένα βήμα πρίν το να πάει να παίξει μαζί τους.