Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

δεν νομιζω να υπαρχει κανενα προβλημα με το μελι.αλλωστε μεχρι τον χρονο το απαγορευουν :D αλλα γιατι το κανεις αυτο?δεν το πινει σκετο?? :)

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Η δικιά μου άποψη είναι ότι σίγουρα δεν είναι κακό.... Αλλά ούτε και το θεωρώ απαραίτητο. Γιατί να μην πίνει το γάλα σκέτο; Εκτός αν δεν πίνει αλλιώς το γάλα. Επίσης έχει να κάνει και με τα κιλά του παιδιού. Αν δεν έχει πρόβλημα βάρους -είναι φυσιολογικό ή πιο γεματούτσικο- μάλλον κακό του κάνεις. Αλλά και αδύνατη να είναι πάλι δεν βλέπω το λόγο να πίνει το γάλα γλυκό και να το συνηθίσει έτσι.

Είναι προτιμότερο να της δίνεις το μέλι μέσα στη μέρα, το πρωί ας πούμε που θα κινηθεί και την υπόλοιπη ημέρα.

Ελεάνα, εμάς ο παιδίατρος μας είχε πει μέχρι δυο χρονών να μην φάει μέλι.

sL7ap2.png

εγω που ειχα μαλιστα κ διαφορετικους παιδιατρους στα παιδια μου και οι 2 μου παν πως μετα το χρονο μπορω να τα δωσω μελι και ετσι εκανα και δοξα τον θεο μια χαρα ειναι η μικρη και τρωει ψωμι με μελι καθημερινα :D πηγαινε επισης στην σελιδα του babybaby εκει το λεει ξεκαθαρα μεχρι ενος ετους :) αρα καταληγουμε και παλι στο συμπερασμα οτι ο καθενας παιδιατρος λεει τα δικα του :)

:D:D:D

Σίγουρα..... Απορώ όμως γιατί υπάρχουν τέτοιες αποκλίσεις στις απόψεις τους.... Γιατί άλλοι τα μαθαίνουν έτσι κι άλλοι αλλιώς; :?

Εγώ όταν τον ρώτησα για μέλι μου άνεπτυξε μια ολόκληρη άποψη περί αλλαντίασης.... την οποία δεν θυμάμαι..... ούτε και πολυκατάλαβα τι μου έλεγε. :D:D:D

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

ναι αυτο ισχυει μεχρι το χρονο :D στο λεω απο πρωτο χερι καθοτι με αδερφο γιατρο εχω διαβασει απειρα βιβλια παιδιατρικης και μαιευτικης :wink:

Λοιπον εμεις εχουμε δικα μας μελισια οποτε και δικο μας μελι.αν ψαξετε λιγο στο ιντερνετ για το μελι θα εκπλαγειτε για τις ευεργετικες του ιδιοτητες...να φανταστειτε οτι βρισκετε σε πειραματικο σταδιο με ελπιδοφορα μηνυματα το μελι για την αντιμετωπιση εγκαυματων 3 βαθμου...

του εδωσα μελι απο 1 χρονων γιατι συμβαινει σπανια αλλα καποια παιδια εχουν μια μορφη αλλεργιας στο μελι η οποια δεν υφιστατε μετα το 1 ετος...

μερεντα και τετοια δεν εχει φαει ο δικος μου...ζαχαρη ελαχιστη διοτι ολα τα κεηκ και ολα τα γύκα τα κανω πια με μελι.

οσο αφορα το γαλα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα το καλυτερο απο ολα ομως ειναι να ρωτησεις διαιτολογο.υπαρχουν και πολλα φορουμ περι διατροφης που σου απαντουν αμεσα ...θα ψαξω να βρω το φορουμ του Γρηγορακου ο οποιος ειναι αριστος διαιτολογος και θα σου πω....(και η Μελετη εκει παει)

demi το καλυτερο ειναι αυτο που λες ναχεις δικα σου μελισια.και μεις αγοραζουμε απο τον νονο μου που εχει δικα του και τον εμπιστευομαστε αλλωστε καλυτερα μελι παρα ζαχαρη :D

Εγώ όταν τον ρώτησα για μέλι μου άνεπτυξε μια ολόκληρη άποψη περί αλλαντίασης.... την οποία δεν θυμάμαι..... ούτε και πολυκατάλαβα τι μου έλεγε.

Το μέλι λόγω της φύσης του αποκλείεται να περιέχει μικρόβια. Μπορεί όμως να περιέχει σπόρια μικροβίων ( μία ανθεκτική σε αντίξοες συνθήκς μορφή μικροβίων) Το πίο επίκίνδυνο από τα μικρόβια που σχηματίζουν σπόρια είναι το Clostridium Botulinum το οποίο προκαλεί την αλλαντίαση ή βουτουλισμό μέσω μιας νευροτοξίνης που παράγει ( σας θυμίζει τίποτα το όνομα? είναι η ίδια ουσία που χρησιμοποιείται στις ενέσεις botox!!!)Ομώς είναι τόσο απειρολάχιστη η πιθανότητα να βλαστήσουν αυτά τα σπόρια, και να παράγουν τοξίνη, που δεν αξίζει για αυτή την πιθανότητα να αποκλεισουμε από τη διατροφή μας μια τόσο θαυμαστή ( και φυσική ) τροφή όπως το μέλι. Περιέχει τόσα ιχνοστοιχεία και ένζυμα που μόνο καλό μας κάνουν. Αλλωστε υπάρχουν πολλές άλλες τροφές που μπορούν να προκαλέσουν αλλάντίαση και με μεγαλύτερες πιθανότητες από το μέλι.

Σημ. η πιθανότητα για αλλαντίαση υπάρχει για όλους τους ανθρώπους όχι μόνο για τα μικρα παιδιά. Απλά τα παιδάκια είναι λιγότερο ανθεκτικά σε τέτοιες δηλητηριάσεις από τους μεγάλους.

Σημ. 2 Ο δικός μου το τρώει με το κουτάλι

W7hT.jpg

Μακάρι να ήθελε να τρώει σε καθημερινή βάση και ο Ιωακείμ. Στο γάλα δεν το θέλει καθόλου, αλλά αν δεί τον πατέρα του ή εμένα, τρώει με το κουτάλι. Κάνει πολύ καλό και στο ανοσοποιητικό και αν βάλετε μέσα και βασιλικό πολτό γίνεται τούρμπο!

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις

POLINA μου εχεις δικιο...απλα υπαρχει ενας μυθος γυρω απο τον βασιλικο πολτο.Να ξερεις ενα πραγμα .ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολο να βγαλεις βασιλικο πολτο.αυτα που πουλανε στο εμποριο ειναι ολα απατη.

αν εχεις δικο σου μελισσοπαραγωγο θα σου δωσει μονο αν υπαρχει μεγαλο προβλημα υγειας σε καποιον.εφτασαν να πουλανε μια σταγονα βασιλικο πολτο ακομα και 400-500 ευρω.

αλλα ακομα και αν βρεις καποιον η σταγονα αυτη πρεπει να διαλυθει μεσα σε ολοκληρο βαζο με μελι.

εμεις επειδη σαφως δεν ειναι η δουλεια μας αλλα το χομπι μας δεν βγαλαμε ποτε βασιλικο πολτο μονο μελι αριστης ποιοτητας..και ειναι πολυ δυσκολο και αυτο..καθε τοσο και λιγακι πηγαιναμε βολτα τα μελισσια σε αλλο σημειο του βουνου οπου ειχε πολλα πολλα ανθη..ασε ζορικο πραγμα σου λεω.και φυσικα δεν το πουλαμε αλλα αφου κραταμε καποια κιλα για την οικογενεια μας το δινουμε σε φιλους που εχουν παιδια.

το ιδιο κανουμε και το καλοκαιρι με τα θερμοκηπια μας με τα οποια δεν ασχολουμε εγω :oops: αλλα ο πατερας μου για να τρωει το παιδι ζαρζαβατικα και φρουτα μονο με νερο χωρις ιχνος φαρμακου.

εγω βεβαια κανω σαλτσες για τον χειμωνα και βαζω στην καταψυξη οτι χρειαζεται..το καλυτερο απο ολα ειναι οτι τα θερμοκηπια ειναι μεσα στο βουνο κυριολεκτικα και δεν ριχνουν φαρμακα για πολλα χιλιομετρα απο εκει που ειμαστε εμεις.οποτε ουτε απο τους γυρω μας δεν κινδυνευουμε.

παντως οπως και να εχει προτιματε βιολογικα προιοντα για τα παιδια σας ...

Τι ωραία που έχετε δικό σας μέλι και ζαρζαβατικά..... Εμείς κάτι λίγα φυτεύουμε για καμια σαλάτα (ντομάτες - αγγουράκια και πιπεριές για το καλοκαίρι και μαρούλια και κρεμυδάκια για το χειμώνα). Όλα τα υπόλοιπα δυστυχώς τα αγοράζουμε......

Και δεν είναι μόνο το πόσο καλύτερα είναι ποιοτικώς (αγνά, χωρίς καθόλου φάρμακα) αλλά και η γεύση τους είναι τέλεια..... Μου είναι πια αδύνατο να φάω ντομάτα από το μάρκετ ή τη λαϊκή...... Μου φαίνονται πάρα πολύ άνοστες.

Όταν ήμουν μικρή, ο παππούς μου είχε πάρα πολλά φυτεμένα στο χωριό..... Και λαχανικά αλλά και πολλά φρούτα..... Κρίμα, δυστυχώς από τότε που τον χάσαμε μου έχουν λείψει όλα αυτά..... Δυστυχώς το να έχεις δικό σου κήπο απαιτεί πολλές ώρες φροντίδας.....

sL7ap2.png

Αν πινει το γαλα της σε ποτηρι δεν νομιζω οι πειραζει.Αν ομως το πινει σε μπιμπερο, σκεψου τα δοντακια της...Για να τα προστατεψεις οι παιδοοδοντιατροι προτεινουν να πινει τα γλυκα ροφηματα με καλαμακι...

.png.png[/url]