Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πρόκληση τεχνιτών πόνων

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλες τις μανούλες και όλες τις μέλλουσες μανούλες

Είμαι στα μέσα του 8ου μήνα με ΠΗΤ 16-8. Δύσκολη ημερομηνία όπως καταλαβαίνετε. Με παρακολουθεί ενας γιατρός σε ενα νοσοκομείο ο οποίος μου μίλησε για προγραμματισμένο τοκετό (τεχνιτούς πόνους) γιατι ήθελα αυτόν στην γέννα. Ήθελα να μάθω εμπειρίες - αρνητικά και θετικά απο φίλες που το ζήσαν.Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα όλα να έρθουν απο μόνα τους.Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλες

Διαφημίσεις

εγω γεννησα το σεπτεμβρη που περασε...

μου εσπασαν τα νερα, αλλα το μωρο δεν ειχε καν εμπεδωθει, ηταν πολυ ψηλα... καθολου πονοι...

οποτε μου εβαλαν τεχνητους..... εκ των υστερων, εμαθα πως οι τεχνητοι ερχονται πιο γρηγορα απο τους φυσιολογικους..

φαντασου οτι ξεκινανε σαν ελαφριοι πονοι περιοδου... και περιπου ανα 5λεπτο γινονται πιο εντονοι... δε μπορω να σου πω πως υπεφερα φρικτα, ενταξει ανεκτοι πονοι ηταν... σαν να χεις περιοδο και να σε ποναει πολυ η κοιλια σου..

εκανα επισκληριδιο σε διαστολη 4, που σημαινει οτι δεν ζοριστηκα στο τοκετο μου..

ολα πηγαν πολυ καλα, δεν ταλαιπωρηθηκα καθολου...

σου ευχομαι ολοψυχα εναν παρομοιο τοκετο!!

καλησπερα!!καταρχην που ξερει απο τωρα ο γιατρος σου οτι θα μπεις με τεχνητους?? μου κανει μεγαλη εντυπωση.. αλλα αν χρειαστει τελικα.. σου βαζουν ενα χαπακι στον κολπο τα ξημερωματα, αυτο κανει γυρω στις 3 ωρες να ενεργησει και μετα απο εκει αρχιζουν οι πονοι.. οι οποιοι ερχονται πιο γρηορα απο τους φυσιολογικους.

Η μαια μου ειχε πει οτι θα περιμεναμε για 2 ωρες και αν δεν ειχα γεννησει θα πηγαιναμε για καισαρικη, αλλα αυτο νομιζω οτι ειναι θεμα γιατρου.

ελπιζω να βοηθησα..

Η περισσότερη γιατροί στα νοσοκομεία προγραμματίζουν τοκετούς που να συμπίπτουν με την εφημερία τους αυτό τους βολεύει αφάνταστα . δεν ξερώ κατά ποσό βολεύει το παιδί και την μητέρα αυτό το πράγμα .?

Εμένα όταν ο γιατρός μου είπε ότι επειδή θα φύγει για ταξίδι στη ΠΤ ΜΟΥ

ΑΝ ήθελα να είναι αυτός στην γεννά μου να με έβαζε για πρόκληση τοκετού .

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΑ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ

Που τελικά η Χαρά αποδείχτηκε ΓΙΑΤΡΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝ 31 ώρες στο κεφάλι μου.

Μου κρατούσε το χέρι

Να σημειώσω ότι πήγαινα απογευματινά στον άλλο γιατρό μου και πλήρωνα 50 ευρώ Την φορά και αν ερχόταν στον τοκετό θα έπαιρνε 500 ευρώ ΦΑΚΕΛΑΚΙ

Η Χαρά δεν είχε πάρει δραχμή από εμένα ως τότε όταν γέννησα προσπάθησαν η μητέρα μου με των άντρα μου να της δώσουν λεφτά τους ΕΒΡΙΣΕ .προσπάθησα και εγώ να της δώσω χρήματα και καλά για καφέ και μου λέει 1ευρω έχει ο καφές στο κιλικίο δώσε μου 1ευρω . …………………………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΝΟΗΤΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΑΥΤΟ TO ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ,,,,,,,,,,,,,,

ΟΠΟΤΕ ΨΑΞΕ ΤΩΝ ΛΟΓΩ ΠΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

.....

Διαφημίσεις

εμενα δεν μου εβαλαν χαπακι... ενδοφλεβια μου εκαναν και αρχισαν οι πονοι

Κι εμενα ετσι....πηγα στο μαιευτηριο με προγραμματισμενο ραντεβου και προκληση αφου ο μικρος δεν ηθελε να βγει.Δεν ταλαιπωρηθηκα πολυ,βεβαια μπηκα 8 00 το πρωι και γεννησα στις 14 20.Απλα δεν ειχα κανει διαστολη κ γι αυτο εκανα 6 ωρες να γεννησω.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Εγώ και τα 2 μου παιδιά τα γέννησα με τεχνητούς,με ενδοφλέβιο φάρμακο.Στο γιο μου με έβαλε ο γιατρός μου 3 μέρες πριν την ΠΗΤ,αφού με διαβεβαίωσε ότι το παιδί είναι απολύτως έτοιμο και δεν αλλάζει τίποτα.Όπως το έβλεπε,δεν υπήρχε περίπτωση να "κατέβει" νωρίτερα.Στην κόρη μου,γέννησα 4 μέρες μετά την ΠΗΤ,τι να περίμενα πλέον;Δεν μπορώ να ξέρω αν οι πόνοι ήταν πιο γρήγοροι απ'ότι αν δεν είχαμε κάνει πρόκληση,πάντως τον γιο μου τον γέννησα σε 5 ώρες και την κόρη μου σε 4.

Εγώ θα έλεγα να αφήσεις τα πράγματα να κυλίσουν μόνα τους,το μετάνιωσα που συμφώνησα στην περίπτωση του γιου μου.Σαν διαδικασία μην το φοβάσαι,είναι όπως τα λένε και παραπάνω.

Με το καλό,πάντως:-P!

Εμενα μου έσπασαν τα νερά αλλα δεν ειχα διαστολή καθολου και γενικοτερα δεν προβλεποταν να γεννησω οπως πήγαινε (ειχε περάσει η ΠΗΤ) οποτε μου έβαλαν πόνους και τα ειδα ολα!!! Δεν ξέρω υπεφερα παρα πολυ...δεν ξερω αν πηγαινει παρα πάνω ο πόνος :(

λενε οτι οι τεχνητοι πονοι εναι δυνατοτεροι απο τους φυσιολογικούς....και παλι σχετικό ειναι όμως...

yiogini μου,δεν ξέρω αν ήταν η πρώτη σου γέννα,αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα τα έβλεπες όλα ούτως ή άλλως:shock::eek:!!Δε βαριέσαι,με το που παίρνουμε αγκαλιά τους μελλοντικούς μας υπέροχους τύραννους,τα ξεχνάμε όλα.Εκείνη την ώρα νόμιζα ότι θα εκραγώ σε εκατομμύρια μικρούλικα κομματάκια,αλλά τώρα λέω,καλά μωρέ,υποφερτά ήταν!

εμενα τελικα δεν μου εβαλε τεχνητους, γραφω τι μου ειχε πει η μαια., επειδη δευτερα θα εμπαινα με τεχνητους, αλλα τελικα κυριακη μου σπασαν τα νερα. συγνωμη για το λαθος..

Διαφημίσεις

Είμαι στα μέσα του 8ου μήνα με ΠΗΤ 16-8. Δύσκολη ημερομηνία όπως καταλαβαίνετε. Με παρακολουθεί ενας γιατρός σε ενα νοσοκομείο ο οποίος μου μίλησε για προγραμματισμένο τοκετό (τεχνιτούς πόνους) γιατι ήθελα αυτόν στην γέννα. Ήθελα να μάθω εμπειρίες - αρνητικά και θετικά απο φίλες που το ζήσαν.Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα όλα να έρθουν απο μόνα τους.Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλες

Οπως κατάλαβες, υπάρχουν πολλοί τρόποι (ΜΕΜΟΝΩΜΈΝΑ Ή ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥς), που προκαλούνται οι τεχνητοί πόνοι.

Το πώς θα ξεκινήσει ένας γιατρός και με ποιά κριτήρια τους πόνους, εξαρτάται απο τις προΰποθέσεις που έχει μια επίτοκος καθώς και απο την εμπειρία του εκάστοτε γιατρού.

Αν π.χ εσύ δεν πληρείς τα κριτήρια για έναρξη του τοκετού και αν ο γιατρός βιάζεται να φύγει διακοπές, μπορεί να ξεκινήσει με γρήγορους ρυθμούς.

Αυτό στην πράξη σημαίνει, ότι ζορίζεται η μήτρα, η οποία ζορίζει το μωρό, το οποίο πολλές φορές δυσανασχετεί και έτσι φτάνουμε στην επείγουσα λύση της καισαρικής.

Αν υπάρχουν προΰποθέσεις τοκετού και αν η χορήγηση οποιουδήποτε φαρμάκου, γίνει με μέτρο, χωρίς σπασμωδικές και βιαστηκές κινήσεις και δωθεί και ο κατάλληλος χρόνος στην μήτρα να αντιδράσει θετικά, τότε ο επικείμενος τοκετός στέφεται με επιτυχία και χωρίς επιπλοκές!

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

εγω και στους 2 περασα καμια βδομαδα την πητ και μπηκα με ορο... στον 1ο με επισκληριδιο, δεν καταλαβα τπτ στη γεννα.... στον 2ο ανεφ... αλλα τα ειδα ολα...

me and my men...

Εγω γεννησα το πρωτο με τεχνικους πονους (και θα κανω το ιδιο και στο δευτερο αν δεν ερθει νωριτερα μονο του). Διαβασα και την ερωτηση σου (?) στο gyn. Εμενα μου εβαλαν ενα gel στον κολπο. Φυσικα ειχα και μια πεταλουδα για παν ενδεχομενο. Στην περιπτωη μου τα πραγματα πηγαν πολυ πιο γρηγορα απο οτι υπολογιζει ο γιατρος. Μεσα σε 10 ωρες απο την εισγωγη ειχα γεννησει. Το σχεδιο του γιατρου ηταν να μπω το βραδυ κατα τις 10 (οπως και εγινε) να μου βαλουν μια δοση φαρμακου και κατα τις 5 το πρωι την δευτερη. Δεν χρειαστικα δευτερη δοση και μαλιστα δεν προλαβα να κανω και επισκληριδιο γιατι ο αναισθησιολογος ηταν να ερθει αργοτερα (αυτο μας λεγανε συνεχια αν και δεν το πιστευω - μαλλον εβλεπε οτι αντεχω και με αφησε ετσι).

Εγω ειχα μια επιπλοκη. ΔΕν εκανε συσπασεις η μητρα (παρα τα φαρμακα που μου εβαλαν αφου γεννησα) και χρειαστικα αποξεση και μεταγγιση. Μας ειπε οτι συμβαινει σε μια γυναικα στις 200 και ετυχε να ειμαι εγω.

Η προκληση εγινε στις 39 εβδομαδες (4 μερες πριν την ΠΗΤ) γιατι λιγοστευε το αμνιακο υγρο. Τωρα υπολογιζω και παλι γυρω στις 39 εβδομαδες. Θα ξεκινησουμε για φυσιολογικο τοκετο (ειμαι στο Βελγιο και δεν ειναι τοσο μανιακοι με τις καισαρικες) και ελπιζω να κανω επισκληριδιο.. Φυσικα ελπιζω να μην εχω και αιμοραγια.

Τωρα τι ειναι καλυτερο?

Ισως οι πονοι οταν ερχοντε απο μονοι τους να ερχοντε σε πιο αραια διαστηματα και να προλαβαινεις να συνηθισεις. Επισης ειναι βασικο να εμπιστευεσαι το γιατρο σου.

0002031F.gif ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ και απο μενα,και εγω πηγα με προκληση,μπηκα στην κλινικη 12 το βραδυ ,μου βαλαν ενα υποθετο,πονοι δεν ηρθαν,το πρωι 7 με πηγαν στην αιθουσα τοκετου,εκει μου βαλαν ορο.ο μικρος ειχε κοντο ομφαλιο λωρο και δεν κατεβαινε με τιποτα.τελικα γεννησα 11 το βραδυ.διαστολη 2 ειχα γαι τπυλαχιστον 6 ωρες:twisted::twisted::twisted::twisted:στο δευτερο σιγουρα δεν θα παω με προκληση,θα περιμενω να ερθει απο μονο του το bebe.:cool::cool::cool:

322829.png

euxaristw koritsia gia tin enimerwsi. twra mpainw sto mina mou kai sto rantebou me ton giatro tha apofasisw gia to ti tha kanw. den me pirazei o pio entonos ponos an ontws einai pio entonos. mia mera einai tha perasei.mono na bgei geros o mpempis mou.

Διαφημίσεις

μονο αυτο εχεις στο μυαλο σου ειναι αληθεια!!! οταν θα σε κοιταξει με τις ματαρες σου... θα τρελαθεις... με το καλο κοπελα μου.. σου ευχομαι τα καλυτερα..

αν δεν εχει περασει η ΠΗΤ βεβαια δεν βλεπω τον λογο να μπεις με τεχνητους..

αν δεν εχει περασει η ΠΗΤ βεβαια δεν βλεπω τον λογο να μπεις με τεχνητους..

Anna27, απ'ότι καταλαβαίνω εγώ, η ehatzika θα γεννήσει σε νοσοκομείο. :D

Οπότε, αν θέλει να την ξεγεννήσει ο δικός της γιατρός, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν το νοσοκομείο και ο συγκεκριμένος γιατρός εφημερεύουν.

Αλλιώς, θα την ξεγεννήσει όποιος γιατρός έχει εφημερία εκείνη την ημέρα.;) Κάποιες κοπέλες προτιμούν τον γιατρό τους απο έναν παντελώς άγνωστο γιατί νιώθουν ασφάλεια.

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Εύχομαι με το καλό το μωράκι σου και όλα να πάνε κατ' ευχήν!

Μου έκαναν και εμένα τεχνητούς 1 εβδομάδα πριν την ΠΗΤ (λόγω ότι ανέφερα στο γιατρό ότι δεν νιώθω έντονα το μωρό), το αποτέλεσμα ήταν επείγουσα καισαρική, σημειώνω ότι είχα ήδη δικούς μου πόνους και διαστολή 2.

Στην περίπτωση μου μάλλον έγινε αυτό που αναφέρει η greek mother, με ζόρισαν και αλλοιώθηκαν οι παλμοί του μωρού.

Συμφωνώ λοιπόν ότι είναι θέμα γιατρού το πως θα το χειριστεί.

line_wave_beg_40_time_1233032400_text_ef20f6eff5f6effdeaeff220ece1f220e5dfede1e9.gif

nai se nosokomio tha genisw. edw i kliniki einai ena xali. gia ton giatro akousa ta kalitera, gia tis maies episis kai gia to nosokomio. to mono kako einai oti einai o monos giatros sto nosokomio. mesa sto mina auto eipan oti erxete ki allos. stin xeiroteri twn periptwsewn tha me steiloune se allo nosokomeio, kanena tetarto konta. tha ton pw oti tha plirwsw parapanw gia na erthei an den einai efimereuwn. den thelw texnitous.stin teliki tha genisw se allo nosokomio me xeno giatro. as bgei opote thelei o mpempis mou oxi opote boleuei emas

Νομιζω οτι τον ειπε τον λογο που ο γιατρος της μιλησε για προκληση. Γιατι εχει ημερομηνια 16/8 και αυτος θα λειπει σε αδεια οποτε θα την ξεγεννησει καποιος αλλος, εκτος αν θελει να μπει να γεννησει πριν ο κυριος βγει σε αδεια.

Δυστυχως πολλοι γιατροι στα δημοσια νοσοκομεια το κανουν αυτο (ειδικα οσοι δεν σου λενε εξ αρχης την ταριφα τους οποτε για αυτους θεωρησαι απλα "εγκυος" και οχι "πελατισσα")

Ο γιατρος μου στον Χαρη μου ειχε πει οτι αν με επιαναν οι πονοι πριν την προγραμματισμενη ημερομηνια τοκετου (καισαρικη) μπορει να με ξεγενναγε αλλος γιατι μπορει να ελειπε στην Καλαματα.. (πηγαινε συνεχεια εκει γιατι νομιζω ηταν η οικογενεια του εκει) Κατι του ειπε ο μπαμπας μου (καλαματιανος κι αυτος) και τελικα ειπε αν τυχον με πιασουν οι πονοι η εστω εχω την ιδεα οτι εχω πονους να τον παρω να ερθει.. :roll:

Δεν θα σας πω τι του ειπε θα με κοβει η λογοκρισια) απλα θα σας πω οτι οταν μπηκα στο χειρουργειο, με περιμενε απ΄εξω με σουγια στο χερι και την προειδοποιηση στο γιατρο, φροντισε να βγει απο εκει μεσα η κορη μου καλα.

11.00 παρα με πηραν, 11.00 γεννησα, 11.30 ημουν στο δωματιο (η πιο γρηγορη καισαρικη κ ανανηψη στα χρονικα πρεπει να ημουν):lol:

Κοριτσακι μου ασε τη φυση να τα φερει μονη της, και γεννα με αλλο γιατρο. Ολοι την ιδια δουλεια κανουν και στανταρ μετα απο αυτο που σου ειπε, ολοι οι αλλοι ειναι καλυτεροι.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Τελικα ποσο πιο νωρις σου ειπε οτι θα σε βαλει αν πας με τεχνιτους πονους? Εγω θα παω 8 μερες νωριτερα αλλα ειμαι καπως ειδικη περιπτωση και βλεπω ηδη οτι το χειριζεται διαφορετικα απο την πρωτη φορα. Ας πουμε τωρα θα παω πρωι που θα ειναι ολοι οι γιατροι στο νοσοκομειο (ενω στη προηγουμενη γεννα ειχα παει το βραδυ οποτε με παρακολουθουσαν οι μαιες και η γυναικολογος βαρδιας και ο δικος μου ηρθε οταν τον ειδοποιησαν οτι γενναω)

και εγω προκληση ειχα κανει στο πρωτο...ποναγε τραγικα ομως κορες...χωρις επισκληριδιο ευτυχως σε 1,5 ωρα μετα που πηγα γενησσα :)

Στο δευτερο φροντισα να κανω εισαγωγη στο μαιευτηριο με 7 διαστολη :) και παρολα αυτα...6 ωρες να γεννησω και εκανα και επισκληριδιο :( Ολα ειναι σχετικα τελικα!

Ααα ξεχασα...προκληση μου εκανε με ενα κολπικο υποθετο 9 το πρωι και γενησσα 18¨40 το απογευμα αλλα πονους ειχα μετα τον ορο!! Εχω ενα θεμα με την οξιτοκυνη εγω!! Τα παιδακια να ειναι καλα και ολα τα αλλα ειναι λεπτομερειες :)

Με το καλο σου ευχομαι :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Και εμενα μου ειπε η γιατρος μου να παω την αλλη δευτερα στις 8 το πρωι για προκληση τοκετου για λογους πιεσης.Δηλαδη η πιεση μου ειναι οριακη τωρα αλλα στην προηγουμενη εγκυμοσυνη μου μετα την 38η εβδομαδα παρουσιασα πολλη υψηλη πιεση και γεννησα στις 40 εβδομαδα με μεγαλο κινδυνο,ετσι τωρα αποφασισαμε σε αυτη την εγκυμοσυνη στην 38η εβδομαδα να γεννησω!Το θεμα ειναι οτι εχω αγχωθει τρομερα και αναρωτιεμαι το εξης γιατι αλλες κανουν προκληση με υποθετο και αλλες με ορο και στην τελικη αφου θα σου βαλουν και ορο με οξυτοκινη αν την λεω καλα γιατι δεν την βαζουν απο την αρχη να τελειωνουμε!Στην προηγουμενη εγκυμοσυνη πηγα με διαστολη 2 δικη μου και μου εβαλαν και ορο και αν το παιδι ηταν πολυ ψηλα ακομα γεννησα σε 5 ωρες!

Ειλικρινα με εχει πιασει τρομερο αγχος και φοβος γιατι ακουω οτι τις περισσοτερες φορες το χαπι δεν πιανει και περνανε αρκετες ωρες αναμονης,αληθευει αυτο βρε κοριτσια;;;

Νομιζω οτι το υποθετο ειναι για να μαλακωσει ο τραχηλος? Δεν ξερω κιολας.. Παντως 5 ωρες μια χαρα ειναι. Δεν ειναι πολυ.