Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
 Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, ή σας είναι άγνωστη, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! 
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ


Recommended Posts

Δημοσιεύτηκαν

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

 

ΒΑΠΤΙΣΑΜΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ...ΤΙΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ........ΞΕΡΕΤΕ ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟ ΧΑΡΤΙ

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Διαφημίσεις


Δημοσιεύτηκαν

Καλημέρα.

Να σας ζήσουνε ! Να είναι γερά & τυχερά & να τα δείτε όπως επιθυμείτε... !!!

 

Καλά σας είπανε. Με την πράξη βάφτισης, πρέπει να πάτε στον δήμο να δηλώσετε την ονοματοδωσία των παιδιών, ώστε να είναι στην οικογενειακή σας μερίδα με τα ονόματα τους.

Δημοσιεύτηκαν
Καλημέρα.

Να σας ζήσουνε ! Να είναι γερά & τυχερά & να τα δείτε όπως επιθυμείτε... !!!

 

Καλά σας είπανε. Με την πράξη βάφτισης, πρέπει να πάτε στον δήμο να δηλώσετε την ονοματοδωσία των παιδιών, ώστε να είναι στην οικογενειακή σας μερίδα με τα ονόματα τους.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ


Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν

ANDEDANTINOS μέσα στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου (στο μητέρα γεννήσατε??:mrgreen::mrgreen::mrgreen:) έχει ΚΕΠ εγώ τα έστειλα από εκεί κατευθείαν στο δήμο που έχουμε ανοιξει οικ. μερίδα .

Στο ΙΚΑ πας με το χαρτί της Οικ. Μερίδας και δηλώνεις το όνομα (α......θέλουν και φώτο των παιδίων αν δεν έχει το βιβλιάριο)

Δημοσιεύτηκαν
ANDEDANTINOS μέσα στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου (στο μητέρα γεννήσατε??:mrgreen::mrgreen::mrgreen:) έχει ΚΕΠ εγώ τα έστειλα από εκεί κατευθείαν στο δήμο που έχουμε ανοιξει οικ. μερίδα .

Στο ΙΚΑ πας με το χαρτί της Οικ. Μερίδας και δηλώνεις το όνομα (α......θέλουν και φώτο των παιδίων αν δεν έχει το βιβλιάριο)

 

 

ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΠ

 

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΚΑ ΕΧΩ ΤΑΜΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ

Δημοσιεύτηκαν

Καλά σας είπανε. Με την πράξη βάφτισης, πρέπει να πάτε στον δήμο να δηλώσετε την ονοματοδωσία των παιδιών, ώστε να είναι στην οικογενειακή σας μερίδα με τα ονόματα τους.

 

Χρησιμοποιώ την απάντηση της: "Eli-0411" στο ερώτημα που έθεσε η/ο "ANDEDANTINOS", για να απαντήσω με τη σειρά μου ότι: 1ον, η Βάπτιση δεν έχει ουδεμία σχέση με την ονοματοδοσία του παιδιού από νομικής πλευράς (νομίζω ούτε και από θρησκευτικής, αλλά αυτό είναι -στη κυριολεξία- άλλου παπά ευαγγέλιο) και 2ον ότι δεν χρειάζεται το έγγραφο της βάπτισης για τη δήλωση του ονόματος του παιδιού στον αρμόδιο δήμο.

 

Αναλυτικότερα:

Πρώτο ζήτημα: Σύμφωνα με τα άρθρα 25-26 του Νόμου 344/1976 (μάλιστα, από το 1976 ισχύει!), όπως αντικαταστάθηκαν από το άρθρο 15 του Νόμου 1438/84 και 26 παρ.8 του Νόμου 2130/93, οι ληξιαρχικές καταχωρίσεις ονοματοδοσίας και βάπτισης είναι εντελώς ανεξάρτητες και άσχετες μεταξύ τους.

 

Η ονοματοδοσία αποτελεί την αποκλειστική διαδικασία κτήσης ονόματος νεογνού, απαιτείται ακόμη και επί ήδη δηλωμένης ή ταυτοχρόνως δηλούμενης βαπτίσεως, και προϋποθέτει παρουσία και των δύο γονέων ή εξουσιοδότηση του απόντος γονέως. (Βλέπε και δικτυακή πύλη Δημόσιας Διοίκησης του Υπ.Εσ. "ΕΡΜΗΣ")

 

Αντίθετα, η καταχώριση βάπτισης έχει ως αποκλειστικό αποτέλεσμα την αναγραφή θρησκεύματος και ουδόλως επιδρά στο ήδη δηλωθέν ή ταυτοχρόνως δηλούμενο όνομα, ενώ μπορεί να γίνει και χωρίς εξουσιοδότηση του απόντος γονέως ή ακόμη και με πρωτοβουλία άλλων προσώπων.

 

Δεύτερο ζήτημα Η δήλωση βάπτισης του παιδιού ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Κι αυτό επειδή το θρήσκευμα αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, και ως εκ τούτου, σύμφωνα με το Σύνταγμα και με τις αποφάσεις 2279-2286/2002 του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν υποχρεούται κανείς να το αποκαλύψει. Ο εξαναγκασμός σε ακούσια αποκάλυψη του θρησκεύματος είναι παράνομος.

 

Και για τα δύο ζητήματα έχει αποφανθεί ο Συνήγορος του Πολίτη στην απόφασή του με τον τίτλο: "Ονοματοδοσία και Βάπτιση" που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2006.

 

Είναι γεγονός ότι η επίσημη πολιτεία, οι Ο.Τ.Α. και βεβαίως η Εκκλησία δεν δίνουν έμφαση στον προαιρετικό χαρακτήρα της Βάπτισης για προφανείς λόγους (οικονομικούς και θρησκευτικούς κ.ά. που δεν είναι του παρόντος θέματος να αναλυθούν). Όμως κανείς δημόσιος λειτουργός δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την δήλωση ονοματοδοσίας, πριν ή μετά τη βάπτιση κι αυτό ακόμα κι αν δεν κατατεθεί βεβαίωση από τον ιερέα.

 

Το 2007 το Υπ. Εσ. έστειλε ενημερωτική εγκύκλιο στους Ληξιάρχους τω Ο.Τ.Α. σχετικά με το ζήτημα. Σήμερα γίνεται από τους αρμοδίους φορείς η νομοπαρασκευαστική προεργασία να αφαιρεθεί το "πρόστιμο" που προβλέπει ο Νόμος αν δεν δηλώσεις τη Βάπτιση εντός 90 ημερών στο Ληξιαρχείο του Δήμου όπου τελέστηκε το μυστήριο. Κι αυτό επειδή η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενη για καταπάτηση της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου και για αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν το θρήσκευμα, τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την Ε.Ε.

 

Παραθέτοντας το νομικό πλαίσιο θέλω να πω ότι δεν παίρνω τη θέση υπέρ ή κατά της βάπτισης. Είναι αναφέρετο δικαίωμα του καθενός να ασκήσει όπως θεωρεί σωστό τα θρησκευτικά του πιστεύω.

 

Πιστεύω όμως ότι η αποσύνδεση ονοματοδοσίας - βάπτισης επί της ουσίας βοηθά στο να γίνονται βαπτίσεις πλήρους λατρευτικής συνείδησης και όχι υποχρεωτικά κοσμικά γεγονότα που ουδεμία σχέση έχουν με όσα πρεσβεύει η εκκλησία στα συγκεκριμένα μυστήρια (βάπτιση + χρίσμα).

 

Απορώ, επίσης, πώς κι ένα τέτοιο πολύ σοβαρό θέμα δεν έχει απασχολήσει το forum, παρά ελάχιστες φορές κι εκείνες ακροθιγώς. Η μόνη περίπτωση που πήγε να γίνει κάποια αναλυτικότερη συζήτηση ήταν πέρυσι τον Απρίλιο, από τη χρήστη

Ursa Major χωρίς όμως το αναμενόμενο ενδιαφέρον από πλευράς συμμετοχής και πριν λίγο καιρό είδα "ξώφαλτσα" μια συζήτηση που αναλώθηκε τελικά σε κάποιον καυγά για άσχετο θέμα.

 

Συγκεκριμένα:

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ-ΒΑΠΤΙΣΗ και

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ


Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν
Αν είναι αγόρια εκτός από την οικογενειακή μερίδα πρέπει να τα δηλώσεις και στο μητρώο αρρένων.

 

 

ΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

 

ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΚΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσιεύτηκαν
ΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

 

ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΚΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Στο Δήμο όπου έχετε οικογενειακή μερίδα. Θα πας α) στο γραφείο δημοτολογίου με τη ληξιαρχική πράξη για να τα περάσεις στην οικογενειακή σας μερίδα με το όνομά τους και β) στο γραφείο μητρώου αρρένων για το αγοράκι.

Λογικά από το Μαρούσι σου έχουν δώσει δύο αντίγραφα με τη σφραγίδα "για το Δήμο" για το αγοράκι (σ' εμένα έτσι είχαν κάνει).

Στο Δήμο Αθηναίων πάντως, οι καταστάσεις του μητρώου αρρένων αργούν ν' ανοίξουν, μπορεί να σου πουν να ξαναπεράσεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...