Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Και τα δύο στήθη ανά θηλασμό?

Recommended Posts

Καλησπέρα!!!

Πριν από 17 ημέρες ήρθε στον κόσμο ο άγγελός μου!!!

Ξεκίνησα με αποκλειστικό θηλασμό από το μαιευτήριο και αν και στην αρχή είχα πρόβλημα με τις θηλές μου - είχαν πληγωθεί παρα πολύ, τώρα ήμαστε ΟΚ.

Το θέμα μου είναι ότι ενώ στην αρχή είχα ξεκινήσει να θηλάζω με ένα στήθος ανά θηλασμό, ο παιδίατρος μου πρότεινε να θηλάζω και από τα δύο ώστε να ηρεμήσουν οι θηλές μου! Μου είπε ότι όταν δω την μπέμπα να αραιώνει τις θηλαστικές κινήσεις να την αφήνω 2-3 λεπτά και μετά να αλλάζω στήθος γιατί μάλλον χρησιμοποιεί τη θηλή μου ως πιπίλα! Έκανα όπως μου είπε και οι θηλές μου μέσα σε λίγες ημέρες επανήλθαν!

Η απορία μου όμως είναι η εξής: Έχω ακούσει ότι μετά την 15η ημέρα θηλασμού πρέπει να αδειάζει το στήθος γιατί στο τέλος περιέχεται η μεγαλήτερη ποσότητα λίπους. Πώς καταλαβαίνουμε ότι έχει αδειάσει το στήθος? Μήπως να την αφήνω να ελευθερώνει μόνη της τη θηλή και να μην την σταματάω? Μήπως τελικά το πιο σωστό για το μωρό είναι 1 στηθος ανα θηλασμό? Και αν όμως ξαναπληγωθούν οι θηλές μου?

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Κάθε μέρα ένα θαύμα μας περιμένει, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να το δούμε.

0DCdp3.png

Διαφημίσεις

pene, το μωρακι μου εμενα ειναι 6,5 μηνων και θηλασα κι εγω αποκλειστικα απο το μαιευτηριο.Απο τοτε και μεχρι σημερα, θηλαζω και απο τα δυο στηθη. οταν ημασταν στην ηλικια σας τον αβαζα 20΄απο το ενα και 20΄απο το αλλο,οποτε θεωρω καλο να το αφηνεις αρκρτη ωρα για να μην πινει μονο το πρώτο γαλα.Τωρα πλεον οταν αρχιζει να "βαριεται" απο το ενα, τον αλλαζω, ή οταν εχει πιει αρκετα απο το ενα και θελω να ξεφουσκώσω και το αλλο.Οταν θα μεγαλωσει και θα αρχισει να ρουφαει πιο γρηγορα και η ροη σου θα εχει μπει για τα καλά σε ενα ρυθμο μπορει να τελειωνετε και σε 10΄.Αυτα απο την εμπειρια μου! Να σου ζησει και καλες στιγμες θηλασμου!

Τα μωράκια μου, η ζωή μου όλη...

Απόστολος 11/12/2008 Μαρία-Ιωάννα 30/10/2010

Θα αφήνεις το μωρό να θηλάζει από το ένα στήθος όση ώρα θέλει. Αν χάσει το ενδιαφέρον του θα το σηκώνεις να ρευτεί και θα το βάζεις από το άλλο. Αν δεν θέλει το 2ο τότε θα το αφήνεις και στον επόμενο θηλασμό θα ξεκινάς από αυτό. Τα υπόλοιπα θηλαστικά του κόσμου δεν έχουν ρολόγια για να χρονομετρούν το θηλασμό τους.

Οι θηλές σου πληγώθηκαν γιατί το μωρό δεν έπιανε σωστά. Τώρα που διορθώθηκε αυτό, όσο κι αν θηλάζει από το ένα στήθος δεν θα πληγωθείς.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Κορίτσια ευχαριστώ για τις συμβουλές σας αλλά έχω ακόμα μια απορία.

Η μπεμπούλα μου από ότι έχω καταλάβει είναι λίγο λαίμαργη. Έτσι, αν την αφήσω παραπάνω ώρα στο στήθος - πράγμα που έχω ήδη δοκιμάσει, θα μου βγάλει γουλίτσα στο ρέψιμο. Μήπως λοιπόν δεν πρέπει να την αφήνω να θηλάζει όση ώρα θέλει?

Κάθε μέρα ένα θαύμα μας περιμένει, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να το δούμε.

0DCdp3.png

Οχι! Θα πρεπει να την αφηνεις οση ώρα θέλει! Εσένα θα σοιυ άρεσε να σου παιρνουν τη μπουκια απο το στόμα την ώρα που μασάς;;

πώς κατάλαβες οτι το 17ημερών νεογέννητο είναι λαιμαργο;

καλύτερα να βγάλει μια γουλιά γάλα παρά να υποσιτίζεται το μωρό.

Οποτε, οση ώρα και οσο συχνα θέλει απο το καθε στηθος , το αφηνει ΜΟΝΟ ΤΟΥ και αν πειναει ακομα το βαζεις στο αλλο. Στο επομενο γευμα ξεκινάς απο το στηθος που έχεις προσφέρει τελευταία.

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ.

Ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

0DCdp3.png

Βρε κορίτσια δεν γίνεται αυτό που μου λέτε. Την άφησα να θηλάσει από το ένα στήθος και μετά από περίπου 10λεπτά άρχισε να παίζει με τη θηλή μου!!!! Σταμάτησε να καταπίνει κατά κύριο λόγο και ήτανε πια σαν να μασάει μόνο!!! Το στήθος όμως δεν το άφηνε. Τελικά μετά από 20 λεπτά και ενώ είχε αρχίσει λίγο να με ενοχλεί - πονάει την έβαλα στο άλλο στήθος όπου και άρχισε και πάλι να θηλάζει κανονικά!!! Μήπως τελικά όταν σταματάει να καταπίνει να την αλλάζω????

0DCdp3.png

Βοηθήστε με λιγουλάκι γιατί δεν ξέρω τί να κάνω. Μήπως τελικά δεν έχω πολύ γάλα και πρέπει να πιει και από τα δύο ενώ κανονικά θα έπρεπε να της φθάνει το ένα???? Πάντως βέρος παίρνει πολύ καλό γιατί το Σάββατο που ήρθε ο γιατρός μας είπε ότι πήρε 800γρ σε 2 εβδομάδες!!!!

0DCdp3.png

κοιτα αμα σταματαει να πινει και αρχιζει το πιπιλισμα τοτε αλλαζε την στηθος. Προσεχε πως θα την απομακρυνεις (βαζοντας το μικρο σου δακτυλάκι στα χειλάκια της) για να μην σε δαγκώσει. Και εμενα οταν επινε παραπάνω το εβγαζε το εξτρα.

Μην ανησυχεις ας πινει και απο τα δυο...θα ρυθμισει και την παραγωγη καλυτερα για να εχεις αρκετό γαλα. Θα δεις καθε λιγο και λιγακι θα αλλαζει συνηθειες

yogini σε ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα να σε ρωτήσω κ κάτι τελευταίο.

Έχω την εντύπωση πως το ένα μου στήθος έχει λιγότερο γάλα γιατί δεν την βλέπω την μπουμπού μου να τραβάει με ιδιαίτερη όρεξη από το συγκεκριμένο και επιπλέον το στήθος αυτό δεν μου πρήζεται τόσο όσο το άλλο.

Γίνεται κάτι τέτοιο κ πώς μπορώ να το διορθώσω???

0DCdp3.png

Διαφημίσεις

Εμενα για κανα μηνα δεν θηλαζε καθολου σχεδόν απο το ενα στήθος! Ετσι λοιπόν για να μην μου μειωθει το γαλα απο εκει σε καθε θηλασμό τον ξεκινούσα απο εκει...ε μετα άλλαξε πάλι το τροπάριο και βρηκαμε τη σειρά μας. Κατα κανονα ομως εμενα τρωει απο το ένα στα νορμάλ του. Πάντως καμια φορα ισως ειναι και λιγο η ιδέα μας οτι δεν εχει γάλα επειδη δεν πρήζεται οσο το άλλο.

Χίλια ευχαριστώ και πάλι.

Sorry που δεν σου απαντάω αμέσως αλλά η καρδούλα μου έχει πονάκια και κάθε τόσο την πέρνω αγκαλιά.

Θα δοκιμάσω να ξεκινάω με το "ξεφούσκωτο" στήθος και βλέπουμε.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί θέλω τόσο πολύ να την θηλάσω, ελπίζω να τα καταφέρω.

0DCdp3.png