Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ίωση σε μωρό 6 μηνών

Recommended Posts

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες.

Άργησα να απαντήσω γιατί έμπλεξα, 'Ηρθαν τα γιαγιαδοπαππούδια να δουν τον μικρό, είχα και οδοντίατρο...

Έχω όμως καλά νέα!! μέχρι το μεσημέρι είμασταν με δεκατάκια που τα έριχνε μόνος του, μετά έμεινε αρκετές ώρες απύρετος και κατά τις 18:30 μου γέμισε παντού μικρά εξανθήματα (Πωλίνα, ευτυχώς είχα διαβάσει το post σου και δεν τρελάθηκα!! παρεπιπτώντος αντιπυρετικό μου είπε κάθε 3 ώρες εναλλάξ ή κάθε 6 αν δίνω το ίδιο και αυτά όταν κάνει πάνω από 37,8 - 38) πήρα και τη γιατρό τηλέφωνο που μου είπε πως είναι το εφνίδιο εξάνθημα, οτί δεν θα κάνει πιά άλλο πυρετό και πως σε κανα δυό μέρες θα φύγουν!! Είναι λέει δείγμα πως τελείωσε, πέρασε η ίωση -που να πάει, και να μην ξαναγυρίσει, ούτε σε μας ούτε σε κανένα άλλο νινάκι...-

Το βραδάκι πάντως μου έκανε 1 φορά διάρροια, αλλά η γιατρός λέει να μην ανησυχώ (μόνο αν συνεχίσει και εμφανίσει εκεί μέσα βλένες ή αιματάκι θα κάνουμε εξετάσεις...) για την ώρα μου σύστησε για καμιά εβδομάδα μόνο θηλασμό και μετά θα ξαναρχίσουμε φρουτόκρεμα και ρυζάλευρο (πάνω που σκεφτόμουνα να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά φαγάκι... δεν πειράζει όμως, αργότερα)

ΛΗΤΩ πολύ χάρηκα που έχουνε τα μωράκια μας την ίδια μέρα γεννέθλια, εύχομαι γρήγορα περαστικά και στη μπουμπού!

maryp, εμένα η γιατρός μου είπε απλά ή να μειώσω τη δόση του Gantil αφού τον πιάνει τόσο πολύ ή καλύτερα να μην του το ξαναδώσω!

Αχ, φαντάζεστε την ανακούφησή μου!! το μωράκι μου αμέσως πήρε τα πάνω του, έπαιξε, γέλασε, ζωήρεψε!! μόνο που σε μένα, κάνει ακόμα χαϊδέματα!!

Πωπωωωωω, αύριο γυρίζω στη δουλειά... μπλιάχ!!

Ευτυχώς που το αυτοκολλητάκι μου το αφήνω με τη μαμά μου...

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα, είμαι στο γραφείο και μου κακοπάειιιιιιι :(:(:(:(:evil::evil::evil:

Βγάλε τον και καμμία φωτογραφία να τον έχεις...εμπριμέ!!!
μάλλον πουά θα έλεγα!!!

Το θέμα είναι πως σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα και από τις τελευταίες εξετάσεις που του κάναμε και δέιχνουν μικρόβιο :(:(:( , το απόγευμα θα μιλήσω με τη γιατρό, να δούμε πως προχωράμε.... τώρα μίλησα και με τη μαμά μου, έχει κέφια μου λέει αλλά έχει και 35,6

Ουφφφφ :evil::evil::evil:

Αμαν μ' αυτες τις ιωσεις. Εμεις περασαμε δυσκολα αυτες τις 2 μερες. Η κορη μου ειναι άρρωστη, ανεβασε πυρετο 39 και 4 και ξενυχτησα προχθες ολη νυχτα να την παρακολουθω μην κανει σπασμους και μιλουσαμε συνεχως με την παιδιατρο στο τηλεφωνο μεχρι το πρωι. Εχει φλεγματα, μυξες, παιρνει αντιβιωση, σταγονες στ' αυτια, Gantil και depon εναλλαξ ανα τριωρο κι ο πυρετος δεν πεφτει κατω απο 38... Γκρινια κι αγιος ο θεος... Κλαιει σπαραχτικα καθε φορα που ειναι να παρει καποιο φαρμακο, ιδιως αυτον τον ορο στην μυτη! Ελεος πια, τι βαρβαρο πραγμα... Θα νομιζει το μωρο οτι το βασανιζουμε... Πεταει ρουκετες, κανει διαρροιες. Εγω φταιω που εκανα βαφτιση μες το καταχειμωνο. Crying or Very sad

Διαφημίσεις

Ευχαριστουμε!

Το Gantil ειναι επίσης αντιπυρετικό. Επειδη το Depon το δίνουμε ανα 6ωρο, αν το παιδι ανεβασει πυρετο νωριτερα (πανω απο 38 ) επιτρεπεται να δωσουμε Gantil στο τριωρο... Το ντεπον ειναι παρακεταμόλη ενω το Γκαντιλ Tolfenamic acid. στην ουσία ιδια δουλεια κανουν, απλα τα παιδια αλλοτε αντιδρουν θετικα στο ενα κι αλλοτε στο άλλο.

Στελνω αγωνιστικούς χαιρετισμους σ' ολους τους ομοιοπαθεις...

Ευχαριστούμε BIZELI και maryp

Μπράβο Jean, σουπερ εξηγήσεις!!

Εγώ λοιπόν σήμερα έχω ευχάριστα νέα, τελικά οι εξετάσεις ήταν πολύ καλές και απλά περιμένουμε να του φύγουν αυτά τα απαίσια εξανθήματα... μόνο που θα μιλήσω και σήμερα με την παιδίατρο γιατί ο μικρός έχει ακόμα πολύ χαμηλή θερμοκρασία, όλο στο 35 και κάτι είναι...

Ευχαριστούμε BIZELI και maryp

Μπράβο Jean, σουπερ εξηγήσεις!!

Εγώ λοιπόν σήμερα έχω ευχάριστα νέα, τελικά οι εξετάσεις ήταν πολύ καλές και απλά περιμένουμε να του φύγουν αυτά τα απαίσια εξανθήματα... μόνο που θα μιλήσω και σήμερα με την παιδίατρο γιατί ο μικρός έχει ακόμα πολύ χαμηλή θερμοκρασία, όλο στο 35 και κάτι είναι...

ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΕΧΕΙΣ :lol:

Διαφημίσεις

ΟΚ, όλα είναι φυσιολογικά, τα παιδιά που κάνουν υψηλό πυρετο μετά έχουν θερμοκρασιακα σκαμπανεβάσματα και επίσης είναι φυσιολογικό που θέλει να κοιμάται περισσότερο από το συνηθισμένο του, και έχει ένα βαθύ ύπνο.... είναι γιατί αναπληρώνει τη χαμένη του ενέργεια...

Ε, ρε τί εχω να τραβήξω μόλις την ξανασυγκεντρώσει.... χαχαχα :lol::lol::lol::lol::lol:

Απορία: Δηλαδή το gantil είναι σαν το ponstan? Γιατί εγώ ξέρω ότι στο τρίωρο επιτρέπεται να δώσεις ponstan αν έχεις δώσει πριν depon. Εγώ την εναλλαγή αν χρειαστεί με αυτά τα 2 την κάνω... :?

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

maryp, νομίζω πως έτσι είναι γιατί η γιατρός στην αρχή μου είχε πει να δίνω ponstan αλλά πριν κλείσουμε το τηλέφωνο μου είπε τελικά gantil, μόνο που επειδή τον έπιανε πολύ και του έκανε υποθερμία μου είπε είτε να του μειώσω τη δοσή είτε να μην του το ξαναδωσω :?

• 4 χρόνια μετά...

Για να μην ανοίξω παρόμοιο θέμα, το γράφω εδώ. Η μικρή μου έχει ίωση και είναι 9 μηνών. Είναι βασικά η πρώτη φορά που το περνάει με αντιπυρετικό και θέλω τα φώτα σας..

Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο που έχει ανεβάσει είναι 37,8 και της έδωσα depon αλλά ξανανεβάζει στο εξάωρο. Η παιδίατρος μου είπε αν ανεβάσει και στο τρίωρο να της δώσω Ponstan (μικρότερη δόση από το depon, γιατί άραγε?). Και μπάνιο μόνο πάνω από τα 38,2.

Περνάει καμίας κοπέλας το νινάκι ίωση να με διαφωτίσει λίγο? Πότε θα περάσει, ο πυρετός θα ανεβοκατεβαίνει?

Συντρέχει ιατρικός λόγος και έχεις τόσο αυστηρες οδηγίες;Το σύνηθες είναι

Αντιπυρετικό πάνω από 38,3.

Εναλαξ ντεπον πονσταν στο τρίωρο

και αν πριν το τρίωρο ανεβάσει πάνω από 38,3 μπάνιο.

NVVvp2.png

Διαφημίσεις

Kαι η παιδίατρος το ίδιο μου είπε, απλά επειδή εγώ φοβήθηκα της έδωσα depon στα 37,8 για να μην ανέβει. Τρέμω γιατί το καλοκαίρι είχε μπεί νοσοκομείο και αισθάνομαι ρίγος και μόνο που το σκέφτομαι. Τελικά όμως μόνο μια μέρα είχε πυρετό, χτες και σήμερα είναι απύρετη. Απλά ώρες ώρες έχει χαμηλή θερμοκρασία. Λέτε να ήταν ίωση και να πέρασε σε μια μέρα??? Η θα ξανανεβάσει και να είμαι σε ετοιμότητα?

Kαι η παιδίατρος το ίδιο μου είπε, απλά επειδή εγώ φοβήθηκα της έδωσα depon στα 37,8 για να μην ανέβει. Τρέμω γιατί το καλοκαίρι είχε μπεί νοσοκομείο και αισθάνομαι ρίγος και μόνο που το σκέφτομαι. Τελικά όμως μόνο μια μέρα είχε πυρετό, χτες και σήμερα είναι απύρετη. Απλά ώρες ώρες έχει χαμηλή θερμοκρασία. Λέτε να ήταν ίωση και να πέρασε σε μια μέρα??? Η θα ξανανεβάσει και να είμαι σε ετοιμότητα?

Συμφωνώ και εγώ καλύτερα να δίνεις αντιπυρετικό μετά το 38.3.... εμένα μου έκανε και μου κάνει τόσο χαμηλό πυρετό και για μία μέρα μόνο, όταν βγάζαμε δοντάκι. Για δες και αυτό:!:

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Μπορει να εκανε υποθερμια.Εχουν κανει και τα δικα μου απο αντιπυρετικο.

Καλυτερα να περιμενεις να ανεβει 38-38,2 και μετα να δινεις.

Οι οδηγιες απο το παιδων ηταν

1)ντεπον -πονσταν εναλαξ στο 4ωρο.αν δεν πεφτει δωσε στο 2,5ωρο αλλα για υψηλους πυρετους πανω απο 39,2.Τα δικα μου χτυπανε 40,2 και δεν επεφτε κατω απο 39,5 αρα εδινα στο 2,5ωρο

2)Τα ακρα τους ειναι παγωμενα οταν ο πυρετος ανεβαινει.Δεν κανουμε τοτε μπανιο γιατι μποριε να κανουν σπασμους.το χω κανει κι αυτο και ειχε γινει το παιδι μωβ και ετρεμε!παναγιτσα μου τι θυμηθηκα!αλλιως περιμενουμε κανα 30-40λεπτο να δρασει το αντιπυρετικο και κανουμε κομπρεσες σε κεφαλι-χερια ποδια.Κανουμε μπανακι μολις ζεσταθουν τα ακρα

3)Ο παιδιατρος λεει ελαφρυ ντυσιμο στο παιδων καλο ντυσιμο οσο ανεβαινει ο πυρετος και ελεφρυ μολις σταματησει να ανεβαινει.Εγω κανω το δευτερο

αν σου κανει τοσο χαμηλο πυρετο μην δινεις τπτ.

Μπορει να ναι και δοντι αν και το δοντι δεν κανει πολλες φορες πυρετο

Περαστικα

Ευχαριστώ κορίτσια για τις συμβουλές σας. Τώρα που το λέτε, βγάζει δύο δοντάκια και μήπως είναι και αυτό.

Αλήθεια, γιατί η δόση του ponstan είναι χαμηλότερη από του depon?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...