Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΑΝ ΜΑΜΑ....

Recommended Posts

Koritsia

ΞΑνα γραφω για ενα αλλο προβλημα που προεκυψε, εχω αγχωθει τοσο πολυ που εχω γραψει και σε ενα αλλο φορουμ να μαζεψω οσες πληροφοριες μπορω.

Ο μικρος ειναι 2 μηνων και 19 ημερων.Πηγαμε την ΠΑσκευη στον παιδιατρο και εχει υψος 61 και βαρος 7.200.......................

Ο γιατρος ειπε οτι τον εχω παχυνει πολυ.....και οτι θα μπει σε προγραμμα.

Τρωει κανονικα 180 με 6 κουταλιες(1 στα 30)και οποτε πιενασει.Ποτε δεν τον ξυπναω.Περιπου καθε 2 μιση με 3 ωρες οταν ειναι ξυπνιος γιατι το βραδυ κοιματε 8ωρο.Αλλες φορες επινε τα 180 και ηθελε και αλλο.?Μερικες φορες 60 μερικες 90 μερικες 120.Ενα βραδυ εφτασε τα 360 ....

Δεν τον ταιζω ΠΟΤΕ με το ζορι...΄παρολα αυτα ομως εφτασε στα κιλα που ειναι.και νιωθω χαλια.

Ο γιατρος ειπε θα του δινω τα 180 αλλα με 5 κουταλιες αντι για 6....και πριν τις 3 ωρες δεν θα τρωει αλλα αν πεινασει να δωσω χαμομηλι.

Λοιπον απο την παρασκευη μεχρι σημερα που το εφαρμοσα το μωρο πλανταζει στο κλαμμα καθε φορα που θελει να φαει στις 2 μιση ωρες σημερα,...και μαλλον καταλαβαινει οτι ειναι αραιωμενο γιατι κλαιει σαν ΤΡΕΛΛΟ,,,,νομιζα οτι θα παθαινε τιποτα κ υπεκυψα του εδωσα αλλα 60 τα οποια τα ρουφηξε και κοιμηθηκε σαν πουλακι.Δεν τον φτανει

Απο το νοσοκειο 3 ημερων ηταν το μονο παιδακι που επινε ολο το μπουκαλι μεσα στο δωματιο./Τα αλλα παλευανε να φανε 30....

Που κανω λαθος?το χαμομηλι δεν το θελει καθολυο το φυσικο.ΤΟν ξεγελαω με κιντερτε αλλα και παλι πινει πινει αλλα ζηταει το γαλα του....

Νιωθω πολυ αχρηστη μετα απο ολο αυτο...απο το μια το εχω κανει παυχυσαρκο απο την αλλη το αφηνω να πλανταζει που πειναει...νιωθω πολυ κακια μαμα.

Οσοι βλεπουν το μωρο λενε α το στρουμπουλο αχ τα μπουτακι αυτα ,,,μια ελεγε τρως ολο το φαγακι σου , και μια αλλη σημερα οτι ¨"η μαμα σου σε προσεχει και τρως ολο το φαγακι" αλλα με κανουν αυτα τα σχολια ακομα πιο χαλια//.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???σας παρακαλω παρα πολυ ας με βοηθησει καποια που ξερει

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν είναι παχουλο γιατί είναι αγοράκι αλλά θα σου πω ότι η κόρη μου που είναι τώρα 6 μηνών είναι 7 κιλά. Κάπου είχα διαβάσει ότι μερικά παιδάκια δεν χορταίνουν και θέλουν συνέχεια φαί. Αν ρωτούσες την παιδίατρο να αλλάζατε γάλα και να έπαιρνες κάποιο πιο πυχτό, έτσι ώστε να ένιωθε το παιδί χορτάτο! Πάντως δεν φταις εσύ, αφού το παιδί ζητάει επόμενο είναι να το ταισεις.

mKndp2.png

έλα βρε μη κάνεις έτσι, καλό είναι που τ΄ρωει το παιδί σιγά μη του κάνεις δίαιτα 2 μηνών!

ρωτα καμιά παιδίατρο ακόμα!

εγώ δε θα το άφηνα το παιδί να κλαίει εννοείται θα το τάιζα

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Διαφημίσεις

Μα και εγω πριν παω την Παρασκευη το σκεφοτομουν ποσα κιλα ναειναι και αν θα μου πει για διαιτα δεν νομιζω να ειναι σωστα...Πηγαμε την ΠΑρασκευη γιατι καναμε το πρωτο μας εμβολιο και πρωτη φορα σε αυτον τον γιατρο (εχω αλλαξει 3 μεχρι τωρα)..Μου τον συστησαν 2 γνωστες και μια φιλη μου πολυ καλη οτι ειναι πολυ καλος.Πραγματι ηταν καλος.Μου ειπε ΟΧΙ διαιτα αλλα ενα προγραμμα και να μην τρωει πριν τις 3 ωρες.Δεν το θεωρησα παραλογο μεχρι πυο το εφαρμοσα και ειδα οτι το παιδι ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ.

Σκεφτομα ιτι θα γινει οταν αρχισουν οι κρεμες.....Πως θα τα κουμανταρω???

Εγώ ξέρω ότι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό.Μπορεί για παράδειγμα να παίρνει τώρα πολύ γρήγορα βάρος και σε λίγο να σταματήσει να παίρνει με αυτούς τους ρυθμούς.Επίσης όσον αφορά στις κρέμες,όταν τις ξεκινάνε σταματάνε να βάζουν βάρος με τους ρυθμούς που βάζουν όταν τρέφονται μόνο με γάλα.Σε κάθε περίπτωση μην αγχώνεσαι.Το μωρό σου ξέρει να σου δείχνει τι χρειάζεται κι εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους τις ανάγκες του.Α και έτσι για την ιστορία,ο άντρας μου όταν ήταν 3 μηνών μωράκι,ήταν 7.300.Και όχι ούτε ήταν ούτε είναι παχύσαρκος.Ψυχραιμία λοιπόν!

glitterfy114605T710D30.gif

δεν εισαι λαθος... το βραδυνο που σου κοβει, ειναι για να μπει σε προγραμμα και να μην βαραινει το στομαχι του... κι εμεις το καναμε αυτο στον μεγαλο, και φανταζομαι θα μου ξαναπει ο παιδιατρος το κανω και σε λιγο στον μικρο. φυσικα θα κλαιει γιατι το χαμομηλι δεν ειναι γλυκο σαν το γαλα που ειχε μαθει... θα κλαψει 5-10 φορες και μετα δεν θα ξυπναει να το ζηταει. ο μικρος μου γεννηθηκε 3510, φυγαμε 3300 απο το μαιευτηριο, και μεσα σ'ενα μηνα πινει εως και 150μλ ενω αλλα μωρα παλευουν για 30... το καθε ενα πινει οσο θελει... μην αγχωνεσαι λοιπον...

me and my men...

Καταρχήν να σου ζήσει!!!

Μου ειπε ΟΧΙ διαιτα αλλα ενα προγραμμα και να μην τρωει πριν τις 3 ωρες.

Αν αυτό δεν είναι δίαιτα τότε τι είναι;:shock::shock:.Ακόμα και ε΄σενα να έβαζαν σε τέτοιο πρόγραμμα που είσαι ενήλικη κάποια στιγμή θα πεινούσες πριν το τρίωρο καιθα διαμαρτυρόσουν!Όχι το μωράκι σου...

Απο όσο ξέρω δεν υπάρχει κάν η έννοια της παχυσαρκίας πριν το μωρό κλείσει νομίζω τον πρώτο χρόνο!Θεωρώ οτι πρέπει να συμβουλευτείς και κάποιον άλλο παιδίατρο.Το κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς.Να δείς που σε λίγο καιρό θα κόψει πολύ τις ποσότητες του και θα χτυπιέσαι και θα λές: "μα, τι φταίει;". Θα σταματήσει να παίρνει και τόσο βάρος.Το έχω δει απο πολλές μαμάδες.Εμένα που πίνει αντλημένο μητρικό είχε φτάσει να πίνει 280 και τώρα κάνουμε πάρτυ αν φάει 150!

Και μην ακούω χαζά, ακου "είμαι λάθος σαν μαμά".Προτιμάς δηλαδή να το αφήνεις να πεινάει;

cceXp3.png

pcTFp3.png

εμας η μικρη οταν ηταν δυο μηνων, ειχε ανεβει στην πιο πανω καμπυλη αναπτυξης..αυτο που μας ειχε πει ο γιατρος ηταν οτι καλο ειναι που περνει βαρος, και οταν παμε στις κρεμες και αν συνεχιστει τοσο πολυ η αυξηση βαρους θα δουμε τι θα κανουμε..

τωρα εχουμε παραμεινει στην ιδια καμπυληκαι την ακολουθουμε πιστα!!

2 μηνων που πινει μονο γαλα τι διαιτα να του κανεις? ταισε το το μωρακι οποτε πειναει, και περιμενε τις κρεμες και αν συνεχισει βλεποντας και κανοντας!

Διαφημίσεις

Ax koritsia ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...οι γνωμες ομως διαφερουν....αλλοι λενε ταιζε το αλλοι λενε οχι...μια κοπελα απο αλλο φορουμ μου ειπε οτι ενα μωρακι 6 μηνων ηταν 11 κιλα και ειχε προβληματακια να κουνιετε.,...

ΘΑ μου πειτε κανε οτι σου λεει ο γιατρος....μα κ οι πρωτοι 2 λεγανε αστο να φαει(βεβαια οταν το ειχανε δει δεν ηταν τοσα κιλα ηταν 4 και κατι)....ο τωρινος οτι εχει πολλα κιλα...

Τωρα ο μικρος ειναι στην κουνια του παει περα δωθε και νομιζω κοιματε.Σημερα εφαγε κανονικα 180 με τις 5 κουταλιες και ακομα επικρατει ησυχια....

και ο δικός μου πάντα ήταν στα ανώτατα όρια στις καμπύλες αλλά ο παιδίατρος μου είχε πει μετά το έτος θα δούμε τι θα κάνουμε....όσο ήταν μωρό μου έλεγε όσο θέλει και όποτε θέλει

θα δω το βιβλιάριο του και αύριο θα σου πω πόσα κιλά ήταν 2 μηνών..

οι καμπύλες πως βγαίνουν για την ηλικία του ??

rQGhp3.png

και ο δικός μου πάντα ήταν στα ανώτατα όρια στις καμπύλες αλλά ο παιδίατρος μου είχε πει μετά το έτος θα δούμε τι θα κάνουμε....όσο ήταν μωρό μου έλεγε όσο θέλει και όποτε θέλει

θα δω το βιβλιάριο του και αύριο θα σου πω πόσα κιλά ήταν 2 μηνών..

οι καμπύλες πως βγαίνουν για την ηλικία του ??

Η καμπυλη υψους βγαινει στην προτελευταια γραμμη και του βαρους στην τελευταια γραμμη.Το βλεω απο το βιβλιαριο υγειας που εχει τα διαγραμματα.

Αν δεν το ξεχασεις θα περιμενω να μου πεις κ εσυ ποσο ζυγιζε το μωρακι σου στους 2 μηνες

Δεν έχω αυτή τη στιγμή μπροστά μου το βιβλιάριο του για να σου πω ακριβώς το βάρος του 2 μηνών αλλά θυμάμαι που λέγαμε ότι έχει γίνει σαν το ανθρωπάκι της michelin, ήταν όλο δίπλες. Η παιδίατρος σχολίαζε μεν κάθε φορά που τον ζυγίζαμε ότι έχει πάρει πολύ αλλά στην ερώτηση τι κάνουμε, απαντούσε ΤΙΠΟΤΑ, στα μωρά δεν κάνουμε δίαιτα, όταν πεινάει το παιδί πρέπει να τρώει. Μόνο με το βραδυνό είχε θέμα που επέμενε να το κόψουμε στις 40 μέρες, σε καμία περίπτωση όμως να το υποκαταστήσουμε με χαμομήλι. Το γάλα του βέβαια του το δίναμε αραιωμένο 1:35 αλλά γιατί είχε κολικούς.

Σήμερα, 2 χρονών σχεδόν είναι ένα παιδί κανονικό προς το αδύνατο και ας εξακολουθεί να τρώει αρκετά.

μέσα στις καμπύλες δηλ..???

ο δικός μου έβγαινε ακριβώς πάνω στις καμπύλες και κάνα δυο φορές από έξω...

τώρα άμα τον δεις...καμία σχέση...απλά έχει πλάτε και τον κυνηγάω να φάει έστω και λίγο...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

μέσα στις καμπύλες δηλ..???

ο δικός μου έβγαινε ακριβώς πάνω στις καμπύλες και κάνα δυο φορές από έξω...

τώρα άμα τον δεις...καμία σχέση...απλά έχει πλάτε και τον κυνηγάω να φάει έστω και λίγο...

ειναι πανω στην γραμμη...οχι αναμεσα..πανω...κ το βαρος του ειναι πανω στην καμπυλη την τελευταια.Αν το υπολογιζω 7 κιλα ακριβως.,γιατι με τα 200 γραμμαρια παραπανω βγαινει ΕΚΤΟΣ.

casperaki

είμαι κι εγώ μια νέα μαμά και νέα στο forum.Ο γιος μου, που είναι τώρα 3 1/2 μηνών, γεννήθηκε 3550 και για δύο εβδομάδες λόγω ίκτερου δεν έτρωγε σχεδόν καθόλου. Τώρα είναι κοντά στα 8 κιλά. Η παιδίατρος που έχουμε - μια εξαιρετική επιστήμονας - μου επαναλάμβανε συνεχώς πως σε ένα βρέφος ΔΕΝ κάνουμε ΠΟΤΕ δίαιτα. Αυτό που νομίζω πως πρέπει να κάνεις είναι να πιστεύεις στο ένστικτό σου, καθώς όλες νομίζω προσπαθούμε να είμαστε επαρκώς καλές μαμάδες κι όχι υπερμαμάδες - άρα είσαι σίγουρα καλή μαμά - και φυσικά να πάρεις την γνώμη και κάποιου άλλου παιδιάτρου.

Ναι εισαι λαθος!! αυτο δεν ηθελες να ακουσεις με τετοιο τιτλο? Εισαι λαθος που ρωτας τετοια πραγματα! (Φυσικα και αστειευομαι).

Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και καθε παιδιατρος λεει αλλα. Εμενα ας πουμε μου ειχε πει να τον ταιζω καθε τρεις ωρες. Αν πειναγε παντα νωριτερα να αυξησω το γαλα κατα 30ml. Οταν εφτασε 4 μηνων (8κιλα, 65ποντους) μας ειπε διαιτα! 4 μπουκαλια των 240ml την ημερα. Την πρωτη μερα πλαναταξε στο κλαμα. Μετα προσαρμοστικε... Συνεχισε να ειναι βαρυ παιδακι και οταν αρχισαμε τις χορτοσουπες. Τωρα στα 2 ειναι σαν τσιλιβιθρα!

Καποια στιγμη θα ρυθμιστει το βαρος του. Μην το αφηνεις να κλαιει. Αλλα αν δεις οτι ειναι και υπερβολικα δυσκινητο περιορισε του λιγο το φαγητο και προσπαθησε να το ξεγελασεις με παιχνιδακια φιλακια κτλ...

Και εμείς τρώγαμε πιο πολύ γάλα απο το κανονικό και η παιδίατρος απλά όταν μας έδωσε κρέμα φάγαμε μόνο βανίλια και καθόλου απο τις άλλες που είναι πιο παχυντικές αλλά το γάλα δεν μας το μείωσε.

Σε 2-3 μήνες που θα μπουσουλάει δεν θα παίρνει πολύ βάρος.

Μήν ανησυχείς τα πάτε πολύ καλά.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

καλημερα!

αν και δεν εχω χρονο θα απαντησω γιατι σε νιωθω και εξοργιζομαι πολυ με κατι γιατρους που γεμιζουν τυψεις τις μαναδες γιατι τα ταιζουν πολυ, δεν τα ταιζουν πολυ, δεν θηλασαν, θηλασαν, και χιλια 2 αλλα. το παιδι δεν το κανουμε ποτε διαιτα, τι ειναι να μπει σε διατροφικο προγραμμα?ειναι δυνατον απο τωρα? το μωρο αν θελει περισσοτερο πρεπει να του το δωσεις. εγω προσωπικα θηλαζω αλλα του δινω καποιες φορες και συμπληρωμα. καποτε του εδινα μονο ξενο για λιγο καιρο και ο γιατρος σχετικα με αυτο μου ειχε πει. πχ αν επινε 60 μλ και τα στεγνωνε την επομενη φορα θα του δινεις 30 μλ παραπανω.στο επομενο ταισμα ομως. οχι στο καπακι. το μονο που θα ηταν καλο να κανεις και το εχω ακουσει και απο τον γιατρο μας και απο αλλους αν πινει ξενο γαλα ποτε μην το ταιζεις πριν απο το 3ωρο. μην αγχωνεσαι και μην στεναχωριεσαι. μωρακι ειναι. αλλα ειναι αδυνατα και αλλα παχουλουτσικα και χαριτωμενα. δεν εχει κατι παθολογικο το παιδι. εγω αμαν κανω να δω στον δικο μου διπλες!δεν σημαινει πως θα γινει παχυσαρκο. μιας φιλης το μωρο στους 4 μηνες ειχε αναπτυξη 8μηνου. μια χαρα ειναι τωρα το παιδι και χωρις διαιτα. φιλια και μην τρελαινεσαι.

M6bap3.png

cik1p3.png

Να σου ζησει το μωρακι σου.Εμενα η παδιατρος και στα δυο μωρα μου,δεν μου εβαλε ορια στο γαλα.Παντα μου ελεγε οσο θελει το παιδι.Να φανταστεις η μικρη μου απο 4 μηνων πινει 240ml και αρκετες φορες χρειαστηκε και παραπανω.Το μωρο μιας φιλης μου που ειχε παραπανω κιλα,απλα ποτε δεν δοκιμασε τις κρεμες εμποριου.Πιστευω απολυτα οτι ειναι και θεμα του παιδιατρου.Δεν εχεις να χασεις τιποτα αν παρεις ακομα μια γνωμη.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Α! Ξεχασα να σου πω οτι εμεις δεν φαγαμ ποτε κρεμα για να γλυτωσουμε θερμιδες. Αρχισαμε στον 5 μηνα πουρε πατατα/καροτο

Ο μπέμπης μου είναι 50 ημερών και τρώει 120 κάθε δύο ώρες περίπου. Υπήρχαν φορές όμως που πεινούσε κάθε 1 1/2 ώρα και φυσικά τον τάιζα. Ούτε μία φορά όμως δεν άφησε γάλα στο μπουκάλι του. Το έγλειφε στην κυριολεξία. Ότι ώρα και να τον ταίσω, θα φάει. Σήμερα του έδωσα 150 και αφού φυσικά το ήπιε όλο, μετά από 3 τέταρτα πείνασε. Δεν έκλαιγε βέβαια, αλλά ήταν πολύ ανήσυχος και δεν κοιμόταν με τίποτα. Όταν είπα στην παιδίατρο ότι είναι λίγο λαίμαργος και θέλει να τρώει συνέχεια, ξέρεις τι μου είπε? "Και δεν χαίρεσαι?" Ο πρώτος μου γιος ήταν 4 μηνών, 8 κιλά. Όποιος τον έβλεπε έλεγε Αχ κοίτα ένα χοντρό μωράκι!. Τώρα που είναι 3 χρονών, τον παρακαλάμε για να φάει.

Η ξαδέρφη μου όταν γέννησε τον γιο της, ήταν τόσο μικρός που φοβόταν να τον πιάσει. Σε δύο μήνες, το μωρό έγινε σαν αθλητής του Σούμο. Αργότερα που έβγαζε δόντια, δεν έτρωγε τίποτα, και ήρθε στα κανονικά του. Μην ανησυχείς το μωράκι θα σταματήσει να βάζει κιλά όταν περπατήσει.

να σου πω την αληθεια εγω τον γιατρο θα τον αλλαζα. Ειναι δυνατον να στερησεις σε ενα μωρο το φαγητο? Ενταξει μπορει να τρωει λιγο παραπανω αλλα τι να κανεις. Επιπλεον θα ηθελα να σε ρωτησω ο ιγιατρος εχει παιδια? Μπορει οταν μεγαλωσεις να του κανεις καποια διατροφη οπως λενε τα κοριτσια αλλα σε τοσο μικτη ηλικια δεν το βρισκω λογικο να αφηνουμε ενα μωρο νυστικο.

Καλησπέρα καλή μου, και την φράση ''δεν είμαι καλή μαμά '' να μην την ξανακούσω!!

Δεν έχεις ιδέα, ποιά είναι η κακή μαμά...και σίγουρα δεν είναι αυτή που ''πονάει'' όταν βλέπει το παιδάκι της πεινασμένο...

Επειδή και εμένα το δεύτερό μου παιδάκι είναι 2 μηνών, μάλιστα σήμερα το πρωί κάναμε το 1ο μας εμβόλιο, αυτό που ξέρω είναι:

Ένα μωρό σε αυτή την ηλικία, λόγω του ότι δεν είναι σε θέση να καταλάβει το αίσθημα της πείνας, σχεδόν όποτε και να του δώσεις να πιεί γάλα, θα το πιεί. Πολύ ή λίγο, θα πιει...Αυτό που συμβαίνει στα μωρά, είναι ότι πέφτουν τα επίπεδα του ζαχάρου του, και θέλει να φάει. Αυτά μου εχει πει η παιδίατρός μου.

Τώρα για δίαιτα, τι να σου πω...παρακινδυνευμένο μου φαίνεται...εγώ είμαι 34 και δεν μπορώ να περιοριστώ κάποιες φορές... το δυο μηνών μωράκι θα τα καταφέρει???

Ίσως αν του έδινες μόνο χαμομηλάκι, σκέτο, χωρίς ζάχαρη???

Το κιντερτε είναι φούλ στη ζάχαρη, και είναι άχρηστη για το παιδι...

Και μην ξεχνάμε, ότι είναι περίοδος κολικών τώρα, και το γαλατάκι τα ανακουφίζει...

Εμένα ο δικός μου, είναι 5.550 κιλά. Και όταν το βλέπω ότι δεν του έφτασε το γάλα, του δίνω συμπλήρωμα...

Μπορεί να πεινάσει και πρίν το τρίωρο ή το τετράωρο...Τι δλδ? θα κάτσω με το ρολόι παραμάσχαλα και θα περιμένω να έρθει η ώρα του, ενώ αυτό θα ξεραίνεται στο κλάμα???Αυτά να τα κάνει η παιδίατρος στο δικό της παιδί.

Αν τίθονται φυσικά λόγοι υγείας, θα την ακούσω, αλλά τα παράλογα του τύπου ''δίαιτα'' θα τα γράψω καταλλήλως...Κατι θα βρω να το ξεγελάσω, αλλά όχι και να του αραιώσω το γάλα!!!

Στο στρατό είναι να του πειθαρχήσω το στομάχι???

Γνώμη μου πάντα, ρώτα και κάποιον άλλο παιδίατρο...

:wink: