Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Είμαι χοντρούλικο μωρό;;;

Recommended Posts

geia sas!!!

o mpempis mas genni8ike prin apo 2 mines kai zigize 3740 me upsos 54cm!! otan fugame apo to maieutirio eixe katevei sta 3300!!den to 8ilasa ka8olou giati den eixa oute stagona!!

twra pleon zigizei 6200 kai eimaste peripou 58-60cm!!!

den fainetai xontro mwraki...alla polu anaptigmeno! oi perissoteroi mou lene oti einai 4-5 minwn!!!

poso zigizoun ta dika sas aggeloudia???

xexasa na sas pw oti ka8e fora pou pinoume gala - kai pinoume arketa suxna* - den einai euxaristimenos kai den niw8ei xortatos an den faei toulaxiston 190 - 220 ml!!!

* stis 00:00, 05:00, 08:00, 11:00, 14:00, 17:00, 20:00, 23:00-00:00 klp klp klp )

Διαφημίσεις

..ο δικός μου μπούλης (από το μπεμπούλης ντε...)...γεννήθηκε σχεδόν 4 κιλά. Και μας είπε ο παιδίατρος ότι άπαξ και γεννήθηκε με μεγάλο βάρος και από την αρχή της ζωής του είναι στην πάνω-πάνω καμπύλη ανάπτυξης, εκεί θα παραμείνει!!

Αυτή είναι η δική του φυσιολογική καμπύλη...

Χθες ζυγιστήκαμε στον παιδίατρο (λόγω εμβολίου η επίσκεψη), στον 7ο μήνα μας και είμαστε 10.500 γραμμάρια και 76 εκατοστά!!

Χρονίσαμε σωματικά, μας είπε...και να μην ανησυχούμε...τα μωρά έχουν την δική τους ανάπτυξη τον πρώτο χρόνο. Όσο για τα κιλά, μόλις αρχίσει να μπουσουλάει και να κλώθεται, θα τα μετριάσει.

Αρκεί μας είπε να είναι αρμονικά το ύψος με το βάρος. Αυτό να κοιτάμε!!

Κατά τα άλλα τρώει ο καλός μου, ευτυχώς. Όχι λίγο, αλλά όχι και τα πάντα.

Και όταν έπινε γαλατάκι μόνο, πάντα έτσι είμασταν...εκτός καμπυλών τελείως...

προσφατη μετρηση πριν 2 μερες. 2 μηνων και 19 ημερων υψος 61 και βαρος 7200...ειμαι πολυ στεναχωρεμενη και μπερδεμενη....

esu giati eisai stenoxwrimeni kai mperdemeni? i8eles na einai perissotera kila i ligotera? de katalava akrivws!!! :-)

O Βενούλης μας είναι 7150 και 65 πόντους. Πίνει 5 γεύματα των 210 ml. Ο παιδίατρος λέει ότι η ανάπτυξή του είναι φυσιολογική και από την αρχή που γεννήθηκε στις καμπύλες 95-97% και έτσι συνεχίζει (παρεπιπτόντως γεννήθηκε 3900 και από το μαιευτήριο βγήκε 3800). Αυτό που μας είπε ο γιατρός να προσέχουμε είναι να μην έχουμε πολύ απότομη πτώση ή και αύξηση (εκτός ορίων) από τις καμπύλες.

Αλήθεια γιατί ανησυχείς; Ακόμη είναι πολύ νωρίς για τέτοια. Μόλις βάλουμε τρφούλες πρέπει να αρχίσουμε να προσέχουμε λίγο παραπάνω μην μας γίνουν παχύσαρκα, λίγο δύσκολο βέβαια γιατί τότε αρχίζουν και κινούνται πολύ περισσότερο. Σκέψου να χρειαζόταν να τρέχεις δεξιά και αριστερά μπας και σου φάει λίγο γάλα; Δεν θα ήταν χειρότερο;

an1cEUC0g001310MzA1OTAzZHw5MDIyOTVkYXxvIFZlbm9zIG1hcyBlaW5haQ.gif

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

λοιπον, οταν πηγαμε στην παιδιατρο, για μωρο 2μηνων και 12 ημερων που ημασταν ειπε οτι δεν ειναι χοντρουλης,οτι ειναι πολυ καλος και οτι πρεπει να συνεχισει να παιρνει βαρος, να μην ειναι σταθερος ουτε φυσικα να χανει!! η ζυγαρια εδειξε 7 κιλα!!!!

δεν μου ειπε τιποτα οσον αφορα την δοσολογια για το γαλα του.....οποτε τα 240ml που πινει ειναι φυσιολογικο!απλα αν δω οτι το παρακανει να παραλειψω ενα γευμα και να του δωσω χαμομηλακι ή μιγμα βοτανων.

οσο για την δισκιλιοτητα τακτικα χαμομηλακι και μαλιστα φακελακι οχι milupa,...και τριψιμο στην κοιλιτσα με ζεστο ελαιολαδο και χαμοληλι με την φορα των δεικτων του ρολογιου.

Πως τρώνε βρε κορίτσια τόσο τα δικά σας.. Εμένα μετά βίας τρώει 120ml κάθε 3 ώρες αλλά και το βράδυ που μένει νηστικός 5-6 ώρες δε λέει να φάει περισσότερο! Βέβαια έχει πολύ καλό βάρος, είναι 6100γρ και γεννήθηκε 3200γρ, αλλά ακούω 210ml και απορώ!!

4599150571.png6def44b14c.png

Κορίτσια χαλαρώστε!Και το λέω και σοτν εαυτό μου αυτό. Κάθε μωρό έχει την ανάπτυξη του. Μέτά το χρόνο φαίνονται τα γονίδια. Η κουμπάρα μου γέννησε ένα μωρό που στους 6 μήνες ήταν σαν υπερφυσικό. τώρα είναι 20 μηνών και είναι ένα γλυκήτατο, πανέμορφο κανονικό αγοράκι. Η ανηψία μου είναι 20 μέρες μεγαλύτερη από την κόρη μου και είναι 4 πόντους και 4 κιλά λιγότερο ύψος και βάρος. Κι αυτή ένα γκυήτατο φυσιολογικότατο παιδάκι είναι. Το βαπτηστήρι μου είναι 22 μηνών και έχει το ίδο ύψος και το ίδιο βάρος με την κόρη μου που είναι 12 μηνών. Όλες αυτές οι περιτπώσεςι είναι απόλυτα φυσιολογικά παιδάκια. Ας μας ανησυχούν τα άκρα, αν ο γιατρός λέει όλα καλά τότε οκ!!!και τα χοντρούλια αδυνατίζουν και τα αδύνατα στρουμπουλεύουν και κάποια μένουν ως έχουν.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...