Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ημικρανίες/Πονοκέφαλος

Recommended Posts

εγώ έπαθα χτες ημικρανία αυτή που όταν σε πιάνει εκτός απο πονοκέφαλο, παθαίνεις κάτι στο μάτι και δεν βλέπεις , βλέπεις ζιγκ ζάγκ μαυρόασπρα, λες και σου κάνουν ηλεκτροπληξία στο μάτι - ! και ξεκίνησε απο θολό τζάμι του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων, και τις κινήσεις τους... :? φρίκη! :?

το παθαίνε φίλη, και δε μπορούσα να καταλάβω τότε, - μου έλεγε ότι βλέπει ρίγες σαν του καλοριφέρ να κάνουν ζιγκ ζαγκ... ! :? τώρα το κατάλαβα... :?8)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ναι υπάρχουνε δυο διαφορετικές μορφές τις ημικρανίες και μία είναι αυτή που περιέγραψες. Και; Πως σου πέρασε το κεφάλι;

Εμένα αν με έπιανε χθες τουλάχιστον μέχρι αύριο θα ήμουν εκτός τόπου και χρόνου :shock:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

με κλείσιμο ματιών, με το που γυρίσαμε, μπήκα με κλειστά μάτια στο σπίτι, και ξάπλωσα κατευθείαν κουκουλώθηκα να μην υπάρχει τίποτα τριγύρω, μόνο απόλυτο σκοτάδι και σιγά σιγά έφυγε, χαλάρωσα και εγώ όμως.

σήμερα πάλι, πήγε να αρχίσει.... απο φώτα...

όμως δεν νομίζω ότι είναι μάλλον βαριάς μορφής, ή το προλαβαίνω /συμβαίνει σε στιγμές που να μπορώ να κλείσω μάτια και να απομονωθώ...

όλα και όλα μου έχει συμβεί γενικά πολύ λίγες φορές - μάλλον είναι απο κούραση. ... (σε συνδυασμό με φώτα περίεργα).

θυμάμαι πάντως η καλή μου φίλη που έπρεπε να ξαπλώσει, και άν .... της φυγει, και το πάθαινε στην δουλειά σε φάσεις άγχους... και με μόνο με ένα ειδικό φάρμακο της πέρναγε, ένα σπρέι ήταν νομίζω...

το κεφάλι σε μένα ήταν ένας πόνος όχι απο μέσα αλλά σαν απο έξω απο το πλάι διαγώνια... πίεζα στα σημεία που πόναγε σχεδον διαρκώς με πίεση και έκανα μασάζ στο πρόσωπο. (κόκκαλο των ζυγωματικών απο πάνω και απο κάτω, φρύδι, μυς μετώπου κτλ)

ξέρεις αυτό κάνει θαύματα -...! σου έχουν κάνει ποτέ? ή να μάθεις να κάνεις η ίδια στον εαυτό σου?

κανονικά δεν θέλει πίεση, όταν στο κάνει άλλος, αλλά καμιά φορά, κάνει θαύματα η πίεση στα σωστά σημεία....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

ναι έχω μάθει να κάνω μόνη μου μασάζ στα σημεία που λες και όταν είναι ο άντρας μου σπίτι μου κάνει αυτός.

Παρόλα αυτά τις δυο μέρες τις χρειάζομαι για να απαλλαγώ τελείως από τον πόνο και τους εμμετούς :cry:

Ξεροκέφαλο παιδάκι μου...ακόμη και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά :lol:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

το Depon το παίρνουμε άφοβα...ρωτήστε κι εμένα που πάσχω από τα 12 μου από ημικρανίες και κοντεύω να σαλτάρω τώρα στην εγκυμοσύνη.

Εννοείται πως το Depon είτε το παίρνω είτε όχι το ίδιο κάνει....μ΄αυτό το χάπι περνάνε απλοί πονοκεφάλοι αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανακούφιση για ανθρώπους με ημικρανίες!

Πάντως για να ΄δωσω και λίγο θάρρος σε εσάς που υποφέρετε.... εμένα μου φύγανε καθώς προχωρούσα στις εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Τώρα δεν έχω καθόλου κορίτσια... υπομονή ίσως υποχωρήσουν σε λίγο...

• 1 χρόνο μετά...

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ...

ΤΗΝ ΒΓΑΖΩ ΞΑΠΛΑ ΗΡΕΜΩΝΤΑΣ Η ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ...

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ Π.Χ. ΝΤΕΠΟΝ.

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ...

Α!!!ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΩ..

ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΑΣΑΖ,ΠΑΓΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ..:?:

Διαφημίσεις

ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΟ...

ΠΡΙΝ ΘΑ ΕΠΙΝΑ ΝΤΕΠΟΝ ΠΑΝΑΝΤΟΛ ΚΤΛ..

ΤΩΡΑ ΔΕ ΘΕΛΩ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕ ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ 4-5 ΜΕΡΕΣ...

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ..

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ..:P

Και εγώ έχω ημικρανίες κυρίως τώρα πού έχει ζέστη και κυρίως ξεκινάει στον ύπνο μου. Στην αρχή έπαιρνα depon αλλά ο γιατρός μου είπε να τα αποφεύγω. Τώρα προσπαθώ να κοιμαμαι χωρίς μαξιλάρι (!) κάνω λίγο μασαζ στο κεφάλι και κάθομαι λίγο στο κλιματιστικό (σε σιγανή ένταση για αν έχει δροσιά). Επίσης πίνω ελαφρύ καφέ γιατί έχω δεί ότι με βοηθάει και προσπαθώ να τρώω φρούτα γιατί επίσης έχω δεί ότι βοηθάνε (καμμία επιστημονική λογική σε ότι λέω αλλά αυτά με βοηθάνε)

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΡΗΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ?

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΧΩΡΙΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΩ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ..

ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ... Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΕΚΕΙ..

ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ 2 ΜΕΡΕΣ(ΦΤΟΥ,ΜΗ ΜΕ ΜΑΤΙΑΣΩ) ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΩΣ.....mammaharry

ΦΙΛΑΚΙΑ!!!:P:p:p

ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΡΗΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ?

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΧΩΡΙΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΩ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ..

ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ... Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΕΚΕΙ..

ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ 2 ΜΕΡΕΣ(ΦΤΟΥ,ΜΗ ΜΕ ΜΑΤΙΑΣΩ) ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΩΣ.....mammaharry

ΦΙΛΑΚΙΑ!!!:P:p:p:smile::-):smile::-):smile::-)

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ΜΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!!!

• 1 month later...

Καλησπέρα σας...Γνωρίζει κάποια τί μπορούμε να κάνουμε για τις ημικρανίες;Έχω ημικρανία δύο μέρες τώρα,και δεν έχω επικοινωνήσει με τον γιατρό μου.Είμαι 3,5 μηνών(14 εβδομάδων).Γενικά είμαι αρκετά ανεκτική στον πόνο,αλλά επειδή στην δουλειά με ταράζει το να είμαι έτσι,θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι.Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 1 month later...

βρε κορίτσια, είμαι στη δέκατη βδομάδα της εγκυμοσύνης μου και έχω λίγες μέρες που υποφέρω από πονοκεφάλους και πιο συγκεκριμένα, το κεφάλι μου πονά από πάνω, όπως όταν έχουμε μαζεμένα τα μαλλιά μας. Μόνο όταν το πιέζω με πονά, αλλά το κεφάλι μου το αισθάνομαι βαρύ και όταν σκύβω με πονά επίσης! Είμαι πολύ στεναχωρημένη και το μυαλό μου πηγαίνει μόνο στο κακό και δεν μπορώ να χαρώ την εγκυμοσύνη μου! Θα πάω στο γιατρό αλλά και αυτός μόνο εξωτερικά αν δει κάτι, αλλιώς δεν μπορεί να κάνει κάτι λόγω της κατάστασης!!!είχε καμμιά σας ανάλογο σύμπτωμα?:cry::cry::cry:

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ Ή ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?

Σε ευχαριστώ BILL, αλλά τελικά πήρα τη γυναικολόγο μου και μου απάντησε πως αυτό που μου συμβαίνει δεν έχει καμμία σχέση με την εγκυμοσύνη μου. Πήγα στον οικογενειακό μου γιατρό και του περιέγραψα ακριβώς τα συπτώματά μου και μου είπε ο πόνος προέρχεται από το αυχενικό μου, που δεν ήξερα ότι πάσχω μέχρι τώρα και αντανακλά στο πάνω μέρος του κεφαλιού σαν κάψιμο. Και οι δυο μου συνέστησαν μόνο depon kai panadol και τίποτα άλλο στη παρούσα φάση. Υποφέρω λίγο αλλά μπροστά σε αυτά που φανταζόμουν δεν είναι τίποτα. Υγεία να έχουμε, να μεγαλώσουμε και να χαρούμε τα παιδάκια μας! Ευχαριστώ....

Σε ευχαριστώ BILL, αλλά τελικά πήρα τη γυναικολόγο μου και μου απάντησε πως αυτό που μου συμβαίνει δεν έχει καμμία σχέση με την εγκυμοσύνη μου. Πήγα στον οικογενειακό μου γιατρό και του περιέγραψα ακριβώς τα συπτώματά μου και μου είπε ο πόνος προέρχεται από το αυχενικό μου, που δεν ήξερα ότι πάσχω μέχρι τώρα και αντανακλά στο πάνω μέρος του κεφαλιού σαν κάψιμο. Και οι δυο μου συνέστησαν μόνο depon kai panadol και τίποτα άλλο στη παρούσα φάση. Υποφέρω λίγο αλλά μπροστά σε αυτά που φανταζόμουν δεν είναι τίποτα. Υγεία να έχουμε, να μεγαλώσουμε και να χαρούμε τα παιδάκια μας! Ευχαριστώ....

Εγώ δεν είμαι έγκυος αλλά επειδή υποφέρω πάνω απο 1 μήνα απο αυτά τα συμπτώματα (κάψιμο, πονοκέφαλος σαν μέγγενη, μουδιάσματα κ.λ.π.) πήρα σβάρνα όλους τους γιατρούς, έκανα μέχρι και αξονική και το μόνο που μου βρήκαν είναι ευθειασμό αυχένα (κοινώς αυχενικό), μου έγραψαν φάρμακα , τα οποία δεν παίρνω γιατί είναι βαριά, κολλάρο (το οποίο φοράω και βρίσκω ανακούφιση) και να πάω για φυσικοθεραπείες. Οπότε, μην ανησυχείτε, το αυχενικό σε συνδυασμό ίσως και με το στρες της εγκυμοσύνης είναι εκρηκτικός συνδυασμός.

• 2 months later...

κοριτσια και εγω τα ιδια εχω!εννοειται πως τα φαρμακα δεν με πιανουν και για αυτο βρηκα αλλο κολπο(βασικα μου το ειπε ο γιατροσ).παιρνω παγοκυστη,την τυλιγω σε μια πετσετα και την βαζω στο κεφαλι μου.μπορει να φαινεται γελοιο αλλα στα 5 λεπτα μου εχουν περασει ολα!!

• 4 εβδομάδες μετά...
  • 2 months later...

Γειά σε όλους!!!

είμαι στην 22η εβδομάδα και σχεδόν κάθε εβδομάδα έχω ημικρανίες, παίρνω μόνο depon. ο πόνος γίνεται ανυπόφορος όταν ανεβαίνω σκαλιά και γενικά όταν ζορίζομαι.

επίσης εδω και μία εβδομάδα περίπου ζαλίζομαι όχι μόνο όταν έχω πονοκέφαλο αλλά και όταν είμαι καλά.

από την 8η εβδομάδα που είχα μια αποκόλληση μέχρι και σήμερα πίνω ultrogestan (3 την ημέρα).

τι μπορεί να φταίει ? πρέπει να μετράω την πίεση μου ?

ημικρανίες είχα πολλές και πριν την εγκυμοσύνη.

ο γιατρός μου μου λέει να μην αγχώνομαι και αν ο πόνος είναι δυνατός να παίρνω depon. για τις ζαλάδες δεν τον έχω ρωτήσει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...