Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φρουτα και λαχανικα που μπορει να προκαλουν αλλεργια

Aspa

Recommended Posts

Καλημερα.Εχω μια μικρη 8 μηνων και 1 εβδομαδας η οποια ειναι αλλεργικη απο 48 ημερων.Τρωμε φρουτοκρεμα μηλο-αχλαδι-μπανανα και κοτοπουλο σουπα με πατατα-κολοκυθι-καροτο.Ειμαστε στη φαση τωρα που βαζουμε ανα εβδομαδα και μια τροφη ωστε να δουμε αν την πειραζει.Μεχρι τωρα δοκιμασαμε την μπανανα κι ευτυχως δεν της προκαλεσε τιποτα.Τωρα λεμε να της βαλουμε στη σουπα της φασολακια η φρεσκο αρακα.

Μου ειπαν οτι μπορω να της δοκιμασω το βερυκοκο,ροδακινο,πεπονι,βανιλια,φρεσκο κρεμμυδακι.Μηπως ξερετε εσεις μηπως καποια απο αυτα ειναι υποπτα για αλλεργιες?Επισης μου ειπαν οτι μπορω να της βαλω και λιγες φακες.Να προσθεσω οτι την θηλαζω και δεν ηπιε ξενο υποαλλεργικο γαλα ποτε.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Διαφημίσεις

α σαν τη δική μου...εμείς είχαμε όμως και αλλεργία στη μπανάνα...τίποτα από αυτά που λες δεν προκαλούν αλλεργία τουλάχιστον σε εμάς...και τρώμε και ψαράκι

και αποθηλασε επιτελους!

Να μπω κι εγω σφηνα στην κουβεντα.

Εμεις μολις ξεκινησαμε απο το πορτοκάλι. Μου έκανε εντυπωση γιατι φανταζομουν οτι θα ξεκιναγαμε απο μηλο, αχλαδι κλπ.

Ξετει κανεις και για το πορτοκαλι αν ευθύνεται για αλλεργίες:

Το πορτοκάλι ευθυνεται για αλλεργιες (δερματικές μόνο όμως νομίζω) και γιαυτο μπαίνει μετά τα αρχικά φρούτα. Εμεις πάντως ξεκινήσαμε με μηλο-αχλάδι-πορτοκάλι και μετά μπανάνα και δεν του προκάλεσε ευτυχώς τίποτα. Αλλοι παιδιατροι λένε οτι μπορεις να ξεκινάς με πορτοκάλι παντως.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

καλημερα!!! εμας η γιατρος μας δεν μας επιτρεπει το σελινο στο φαγητο γιατι ειναι βαρυ για το στομαχι μας και απο φρουτα μας απαγορευσε τις φραουλες και το σταφυλι γιατι ειπανε οτι ειναι υπαιτια για αλλεργιες

Δυστυχως εμας ηταν αλλεργικη στις κυριες υπαιτιες και ακομα στο σιταρι και εσπεριδοειδη.Το πορτοκαλι γενικα ειναι υποπτο για αλλεργιες αλλα οι γιατροι διχαζονται αλλοι το εισαγουν απο την αρχη και αλλοι καθυστερουν.Απλα και για το ροδακινο και το βερυκοκο αλλοι λενε οτι ειναι υποπτα και αλλοι τα δινουν απο την αρχη.Για το σταφυλι δεν ειχα ακουσει και μου κανει πολυ εντυπωση.Culte εσενα τωρα τρωει μπανανα?μπραβο που τρωει ψαρι εμας μας ειπαν να δοκιμασουμε μετα τον χρονο οποτε αργουμε ακομα.παντως θελει καθε φορα που εισαγουμε μια τροφη να ειμαστε προσεκτικοι και να τις εισαγουμε μια μια για εμας τουλαχιστον που εχουν εκδηλωσει αλλεργια.

όχι μπανάνα θα ξαναδοκιμάσω μετά τον χρόνο..ούτε πορτοκάλι έχει φάει

ψαράκι ευτυχώς τρώμε και όπου να ναι θα δοκιμάσουμε και το αυγό

και αποθηλασε επιτελους!

Καλημερα.Εχω μια μικρη 8 μηνων και 1 εβδομαδας η οποια ειναι αλλεργικη απο 48 ημερων.Τρωμε φρουτοκρεμα μηλο-αχλαδι-μπανανα και κοτοπουλο σουπα με πατατα-κολοκυθι-καροτο.Ειμαστε στη φαση τωρα που βαζουμε ανα εβδομαδα και μια τροφη ωστε να δουμε αν την πειραζει.Μεχρι τωρα δοκιμασαμε την μπανανα κι ευτυχως δεν της προκαλεσε τιποτα.Τωρα λεμε να της βαλουμε στη σουπα της φασολακια η φρεσκο αρακα.

Μου ειπαν οτι μπορω να της δοκιμασω το βερυκοκο,ροδακινο,πεπονι,βανιλια,φρεσκο κρεμμυδακι.Μηπως ξερετε εσεις μηπως καποια απο αυτα ειναι υποπτα για αλλεργιες?Επισης μου ειπαν οτι μπορω να της βαλω και λιγες φακες.Να προσθεσω οτι την θηλαζω και δεν ηπιε ξενο υποαλλεργικο γαλα ποτε.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Για τα όσπρια ο γιατρός μας είπε μετά το έτος. Μάλλον επειδή είναι δυσπέπτα.

Δεν είπε όχι όμως στα φρέσκα φασολάκια! Δεν ξέρω όμως αν τα φασόλια - φασολάκια ευθύνονται για αλλεργίες.

Μπορείς να παίρνεις αρακά, φασολάκια κλπ του "Μπαρμπα Στάθη, τα βιολογικά απο το σουπερ μάρκετ, αν δεν μπορείς να προμηθευτείς από βιολογικό κατάστημα, γιατί τα φρέσκα φασολάκια από λαϊκή - μανάβη είναι τίγκα στο ράντισμα.

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

Δηλαδη οτι παιρνω απο λαικη και το μαναβικο ειναι οντως τιγκα στο φαρμακο?νομιζετε δηλαδη οτι τουλαχιστον για το μωρο θα ηταν καλυτερα να ψωνιζα σε βιολογικες λαικες?ευτυχως μεχρι να ερθει η ωρα να της δωσω φακουλες θα πλησιαζουμε κι εμεις τον χρονο.culte ποτε θα δοκιμασετε το αυγο?καλη επιτυχια.

καλημερα!!! εμας η γιατρος μας δεν μας επιτρεπει το σελινο στο φαγητο γιατι ειναι βαρυ για το στομαχι μας και απο φρουτα μας απαγορευσε τις φραουλες και το σταφυλι γιατι ειπανε οτι ειναι υπαιτια για αλλεργιες

συνφωνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LcNGp3.png

k90zp3.png

Δηλαδη οτι παιρνω απο λαικη και το μαναβικο ειναι οντως τιγκα στο φαρμακο?νομιζετε δηλαδη οτι τουλαχιστον για το μωρο θα ηταν καλυτερα να ψωνιζα σε βιολογικες λαικες?ευτυχως μεχρι να ερθει η ωρα να της δωσω φακουλες θα πλησιαζουμε κι εμεις τον χρονο.culte ποτε θα δοκιμασετε το αυγο?καλη επιτυχια.

Ότι παίρνω για το μωρό προσπαθώ να είναι βιολογικό (είτε από σουπερ μαρκετ είτε από κατάστημα με βιολογικά). Εδώ δεν υπάρχουν λαϊκές με βιολογικά, αλλά όταν ήμουν Αθήνα ψώνιζα απο 'κει.

Τώρα αν μια φορά στο τόσο δεν έχω π.χ. βιολογική μπανάνα θα του δώσω από το μανάβη ή θα του δώσω λίγο κοτόπουλο από το πιάτο μου, όταν είμαστε έξω.

Για εμάς πάλι προσπαθώ να ψωνίζω βιολογικά. Βέβαια στην πεθερά μου ή στη μάνα μου ή έξω δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις!!!;):cool:

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Να μη δώσω δηλαδή στην μικρή μου σταφύλια?? Έχουμε δική μας παραγωγή...κρίμα δεν είναι??

όντως, μακριά απο φράουλες.Τίγκα στις ορμόνες!

Διαφημίσεις

Προχτες η μικρη μου πεταξε κατι σαν εκζεματακι στο σβερκακι της και φοβηθηκα οτι ηταν αλλεργικη αντιδραση στην μπανανα την οποια την ειχα εισαγει πανω απο 2 εβδομαδες και απο οτι μου ειπαν η αλλεργια εκδηλωνεται μεσα σε 4 μερες το πολυ και η μικρη μου εχει δροτσιλες εκει και εβαζε το χαρακι της και ξυνοταν οποτε μπορει να ηταν απο αυτο.μηπως ξερετε εσεις αν οντως οι αλλεργιες εκδηλωνονται μεσα 4 μερες?κι εμεις εχουμε σταφυλια και θαηθελα να της δωσω οταν βγουν ειναι οντως αλλεργιογονα?επισης αν κατι την πειραξει μετα απο ποσο καιρο μπορω να της κανω εισαγωγη νεας τροφης?

ε όχι και μετά από δύο εβδομάδες..εμένα η γιατρός μου έχει πει σε 24 ώρες..εγώ θα την άφηνα να της περάσει και μετά θα της έδινα νέα τροφή..όχι για άλλον λόγο για να μην μπερδευτώ μόνο

και αποθηλασε επιτελους!

τελικα οταν πηγα στον γιατρο μου ειπε οτι μπορει η μπανανα να της προκαλεσε αλλεργια βραδεως ρυθμου που εκδηλωνεται με διαρροια η δυσκοιλιοτητα.μετα απο 4 μερες που κοψαμε την μπανανα τα κακα επανηλθαν.τωρα θα μπουμε στο μοσχαρι και μετα στον αρακα.αμαν αυτες οι αλλεργιες!

μπραβο σας μακαρι να μην σας πειραξει ουτε αυτο.εγω δεν της δινω.και το μοσχαρι ακομα με μεγαλη επιφυλαξη το δινω και θα περιμενω περιπου 7 μερες για να βαλω τον αρακα.

• 1 year later...

γεια χαρά και από μένα, αντιμετωπίζω την ίδια κατάσταση με σένα άσπα, και γιαυτό το λόγο συνεχίζω και θηλάζω προσέχοντας πολύ ότι τρώω και εγώ η ίδια.

έχω πάει σε πολλούς γιατρούς από τότε που η μικρή άρχισε να τρώει και εκέι που κατέληξα είναι οτι το φασολάκι και ο αρακάς είναι όκ, το μοσχάρι εμένα μου το έχουν απαγορέυσει καθώς και ότι έχει να κάνει με γαλακτοκομικά./

το πεπόνι μπορείς να δοκιμάσεις στα φρούτα και το καρπούζι,. θέλει προσοχή και υπομονή!!!!

Σε εμάς ο γιατρός μας, που είναι και νεογνολόγος (και πολύ καλός και δημοφιλής στα νότια προάστια), μας έδωσε γραπτές οδηγίες, όπου απαγορεύει για τον 1ο χρόνο τα εξής: ακτινίδιο, φράουλα, γογγύλια, σπανάκι, φρέσκα φασολάκια, πατζάρια, αγκινάρες, αγγούρια, λάχανα, μπρόκολο τον 1ο χρόνο. Επίσης, κρόκο αυγού μετά τον 9ο, ασπράδι αυγού μετά το χρόνο, ψάρι μετά το 10ο μήνα, όλα τα φαγητά μετά το 12ο μήνα.

Να σημειώσω ότι είναι πολύ χαλαρός γιατρός, σε εμάς που έχουμε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα έδωσε τις ίδιες οδηγίες - μέχρι στιγμής (είμαστε 7 μηνών) - με τα άλλα παιδιά (εκτός του γάλακτος φυσικά, αν και θηλάζω).

xexexexe, οπότε όπως καταλαβαίνεις ο πιο σωστός τρόπος είναι να πάμε εμπειρικά, ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του, εγώ την δικιά μου την πάω σε παιδογαστρεντερολόγο, η οποία θεωρείται κορυφή στη θεσσαλονίκη και είναι και καθηγήτρια πανεπιστημίου, αλλά δεν έχει σημασία μάλλον καθώς ο κάθε γιατρός λέει άλλα,. πάντως η μικρή τα τρώει τα φασολάκια και τον αρακά, κανονικά και δεν την έχουν πειράξει καθόλου, εγώ ξέρεις κατέληξα στην άποψη ότι δοκιμάζω κάτι 2-3 μέρες πρώτα μια κουταλίτσα μετά 3 κουταλίτσες και μετά 5, και αν ολα φαίνονται οκ ,το δίνω και μετά από μια βδομάδα κάνω mayers~αν βγεί αρνητικό συνεχίζω!! έτσι πορευόμαστε είμαστε 9 μηνών και τρώμε, κοτόπουλο, πατάτα, κολοκυθάκι, καρότο, φασολάκι, αστράκι, μήλο, μπανάνα, αχλάδι, πεπόνι,

σειρά έχει το ρύζι, το κατσικάκι και το βερύκοκο. καλή συνέχεια!

• 2 months later...

καλησπερα! ο μπομπιρας μου ειναι 11 μηνων και δεν εχει εκδηλωσει καποια αλλεργια μεχρι στιγμης. Οταν η παιδιατρος μου λεει να του προσθεσω μια νεα τροφη,π.χ μπροκολο, δε μου διευκρινισαι να του το δινω για 3 -4 ημερες συνεχομενα για να δουμε πως θα αντιδρασει ο οργανισμος. Ηθελα να ρωτησω ειναι αυτονοητο να δινουμε μια τροφη για 3-4 μερες σε ολα τα παιδακια ή ισχυει μονο για οσα εχουν εμφανισει καποια αλλεργια?

αλλεργια μπορει να παρουσιαστει ξαφνικα. η κορη μου εκανε πρωτη φορα αλλεργια στο αυγο 18 μηνων και ψαχνομασταν...που να φανταστουμε οτι κατι που ετρωγε ενα χρονο σχεδον αρχισε ξαφνικα να την πειραζει???? ωστοσο αυτο εξηγειται ιατρικα και προκυπτει ακομη και μετα παο καιρο απο την εκθεση του παιδιου στην ουσια που το πειραζει. παντως να εχετε στο μυαλο σας τα παντα. ο γιος μου εχει αλλεργια στο καλαμποκι τι οποιο υποτιθεται δινεται στα λλαεργικα γενικα παιδακια σαν υποκαταστατο αλλων τροφων. 8 μηνων την πρωτη του αλλεργια και αυτο γιατι ειχε φαει μιραντα τα οποια περιεχουν σιροπι γλυκοζης η οποια φτιαχνοταν απο καλαμποκι..τρεχα γυρευε...

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png